پیام مازند

آخرين مطالب

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند علمي

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند. به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند. «یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت. در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند. بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند». روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند. تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است. در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است. یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد. وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند.
به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند.
«یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت.
در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند.
بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند».
روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند.
تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است.
در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است.
یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/791324/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مائوریتزیو ساری پیشنهاد هدایت لسترسیتی را رد کرد

برای این خودرو باید 8 هزار 500 میلیارد تومان پول پرداخت کنید! /عکس

کشف دورترین کهکشان شناخته شده توسط جیمز وب

چقدر پول حقیقی از بورس تهران خارج شد؟

کیلیان ام باپه بیشتر از چیزی که فکرش را بکنید به پول اهمیت می‌دهد! (زیرنویس فارسی)

ماجرای رفع تصرف اراضی ملی در احمدآباد ساری/ 50 هکتار آزاد شد

حمله سگ ولگرد به دختر 8 ساله در مازندران

ماجرای سفری دور و دراز در کتاب «روز‌هایی که هنوز از آن سردر نمی‌آوریم»

جیمز وب دورترین کهکشان شناخته شده تاکنون را کشف کرد

طلب 42 هزار میلیارد تومانی گندمکاران از شنبه پرداخت می‌شود

کندوان به سمت کرج یک‌طرفه شد

عرضه ترجمه «جامعه شناسی مُد» در کتابفروشی‌ها

دورترین کهکشان شناخته شده تاکنون کشف شد

کاش ناشناخته می ماندند...

نماینده مازندران در جام حذفی فوتبال کشور مشخص شد

ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای بازگشت از شمال کشور/ چالوس و آزادراه تهران - شمال یکطرفه شد

رکورد سرمربیان غایب در نشست‌های خبری شکسته شد!

استرس‌های پایین جدول سخت و کشنده بود/ نساجی برابر فولاد با شرافت فوتبالی بازی می‌کند

دستگیری اعضای شبکه شیطان پرستی در مازندران

دوبیتی زیبا از باباطاهر

کندوان یکطرفه شد/ ترافیک سنگین در خروجی راه های مازندران

تصاویری از حمله سگ ولگرد به دختر بچه در نکا مازندران (فیلم)

تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به چالوس ممنوع شد

28 عضو شبکه شیطان پرستی در مازندران دستگیر شدند

صحبت های دکتر مشایخی درباره عشق از نگاه حافظ

ارتباط بشر با تنها کاوشگر فعال سیاره زهره قطع شد

اولین عکس از احسان علیخانی در «جوکر 2»

بازداشت 28 زن و مرد در مازندران

نظر یک مرجع تقلید درباره خرید و فروش ارزهای دیجیتال

می‌خواهم ببینمت...

یه لحظه هایی قرار نیست تکرار بشن...

با روش جدید کنکور فقط بچه پول‌دارها دانشگاه تهران قبول می‌شوند؛ سرایت مافیای کنکور به مدرسه‌ها/ روش جدید جلوی مافیای کنکور را گرفته است

مهاجری - خیبر: هر دو در اولویت هم!

تردد از کرج و آزادراه تهران - شمال به سمت چالوس ممنوع شد

ممنوعیت تردد از کرج و آزادراه تهران - شمال به سمت چالوس

بازداشت 28 زن و مرد در مازندران / پلیس: شیطان پرست بودند!

تردد وسایل نقلیه از آزادراه تهران – شمال و محور چالوس ممنوع شد

ویژه‌نامه «شهدای جمهور، خادمان نور» منتشر شد

کشف 1500 میلیارد ستاره سرگردان در جهان اولیه

کتاب شعر «شیرین بیان» برای بچه‌ها منتشر شد

امام گفت: من لنین نیستم!

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر آموزش و پرورش استان به میزبانی بنیاد سمنان

استفاده از ظرفیت دریا برای کاهش ترافیک شهرهای ساحلی مازندران

در نخستین روز از جام‌تختی در زنجان چه گذشت؟+فیلم

ایران اسلامی مسیر خود را پیدا کرده است

دستگیری اعضای شبکه شیطان‌پرستی در مازندران

مصوبات و دستورات رئیس جمهور شهید در استان پیگیری و اجرا شود

جرارد پیکه: بارسلونا 400 میلیون یورو خرج 3 بازیکن کرد، در حالی که می‌توانست مثل رئال مادرید عمل کند

از رها کردن نترس...

نشست مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با رئیس کل دادگستری استان