پیام مازند

آخرين مطالب

فصل سرما و جشن حفاران اشیای عتیقه در روستاهای کوهستانی سياسي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - گزارش‌ها و مشاهدات نشان می‌دهد که روستاهای کوهستانی مازندران در فصل سرما شاهد بیشترین تردد حفاران غیرمجاز برای دستیابی به گنج‌های زیرخاکی است.

براساس آمار رسمی هم اکنون از حدود 2 هزار و 700 روستای بالای 20 خانوار ساکن در مازندران که حدود یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت دارند، حدود 30 درصد خوش نشین و دارای ساکنین فصلی هستند که در فصل سرما با ترک کردن روستاهای خود به مناطق پایین‌تر و جلگه ای کوچ می کنند.
با وجود اینکه بر اساس تازه ترین گزارش ها حفاری‌های غیرمجاز برای یافتن اشیای عتیقه در مازندران کاهش چشمگیری داشته است، اما شواهد نشان می‌دهد که روستاهای خوش‌نشین هنوز برای حفاران غیرمجاز جذابیت زیادی دارند.
در گواه این ادعا می توان گفت که هر ساله روستانشینان مناطق کوهستانی پس از پایان فصل سرما و بازگشت به ییلاقات خود با چاله های حفاری بسیاری مواجه می شوند که نشان از حضور و فعالیت گسترده حفاران در فصل سرما می‌دهد.
علاوه بر این در تازه ترین اتفاق روز سه شنبه 2 حفار غیر مجاز اشیای تاریخی در شهرستان سوادکوه دستگیر شدند که در حال حرکت به سمت منطقه کوهستانی آلاشت برای حفاری بودند که تقریبا در زمستان خالی از سکنه است.
این حفاران غیرمجاز که به گفته یگان حفاظت محیط زیست دارای تجهیزات کامل بودند، مشتی نمونه خروار از علاقه حفاران غیر مجاز به فصل سرما برای حفاری دارد.
نمونه دیگر بهار امسال در یکی از روستاهای کوهستانی شهرستان نور اتفاق افتاد که خود خبرنگار ایرنا شاهد این رویداد بود، دهها چاله حفاری شده در زمین یکی از روستاییان مشاهده شد که بنابر گفته محلی ها نشان از فعالیت حفاران اشیای عتیقه داشت.
اینکه چرا حفاری های غیر مجاز در مناطق کوهستانی در فصل سرما بیش از دیگر فصول است را باید از کسانی پرسید که بیشترین رویارویی را با این سوداگران اشیای عتیقه دارند.
سرپرست یگان حفاظت شهرستان سوادکوه و سوادکوه شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: روستاهای خالی آن هم در مناطقی که به دلیل برف‌گیری و صعب‌العبور بودن از نیروهای امنیتی و حراست کمتری برخوردار هستند، فرصت را برای حفاران غیر مجاز اشیای عتیقه فراهم می‌کند تا با خیالی آسوده به گشت و گذار خود بپردازند.
رضا امیر نژاد افزود: اغلب روستاهای کوهستانی منطقه سوادکوه همانند دیگر مناطق استان زمستانهای سخت دارند که شرایط را برای سکونت دشوار می‌کند و بومیان را به کوچ وا می‌دارد.
وی ادامه داد : برای حفاران غیر مجاز اشیای عتیقه این فرصتی طلایی است که نه تنها با خیال راحت روستاهای هدف خود را با تجهیزات واکاوی کنند، بلکه برای حفاری نیز زمان کافی را به آنها می‌دهد.
سرپرست یگان ویژه منطقه سوادکوه همچنین افزود: پیشرفته شدن تجهیزات نیز کمک بزرگی به حفاران کرده است تا نه تنها منطقه وسیعی را مورد پایش قرار دهند ، بلکه دقیق تر حفاری کنند.
شایعه نقشه های قدیمی صحت دارد؟
امیرنژاد درباره اینکه گفته می شود حفاران اشیای تاریخی با استفاده از نقشه‌های قدیمی منطقه مورد نظر خود را تعیین‌می کنند ، افزود: چنین چیزی صحت ندارد و در سالهای اخیر چنین چیزی از حفاران غیر مجاز دستگیر نشده است.
سرپرست یگان حفاظت میراث فرهنگی سوادکوه ادامه داد: شاید در گذشته چنین نقشه هایی بود ،اما دیگر وجود ندارد و بیشتر اسناد و نقشه هایی که در آرشیو میراث فرهنگی نیز است منسوخ شده است.
وی با اشاره به اینکه تقریبا تمامی حفاران بدون جانمایی اقدام به جست و جو می‌کنند، گفت: بیشتر آنها با استفاده از تجهیزات و دستگاه های فلزیاب حفاری می کنند.
روستاهای بدون سکنه و خلا حراست
امیرنژاد بزرگترین مشکل حوزه حفاری های غیرمجاز مناطق کوهستانی را در خالی از سکنه بودن و عدم برخورداری از ظرفیت انتظامی عنوان کرد و گفت: البته طبیعی است که نمی توان برای یک روستایی با جمعیت چندین نفری یک یگان انتظامی مستقر کرد.
سرپرست یگان حفاظت میراث فرهنگی سوادکوه ادامه داد: اما در سالهای اخیر با اتصال یگان حفاظت میراث فرهنگی به نیروهای انتظامی ، یگان های محیط زیست ، منابع طبیعی ، بسیج محلات و نگهبانان محلی زنجیره خوبی از امنیت در روستاهای کوهستانی ایجاد شده است.
وی تاکید کرد : البته در سالهای اخیر با تقویت زنجیره حفاظت مناطق کوهستانی حضور حفاران غیر مجاز اشیای عتیقه کمتر شده است اما این مسئله از مراقبت ما کم نمی‌کند.
البته در تایید حرف های وی می توان به گزارش اخیر فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی مازندران اشاره کرد که از کاهش 50 درصدی فعالیت باندهای قاچاق اشیای عتیقه و میراث فرهنگی استان خبر داد و گفت که این میزان کاهش در کل کشور بی سابقه بوده است.
همچنین در 9 ماه امسال تعداد دستگیرشدگان حفاری غیر مجاز 40 درصد و تعداد حفاری ها نیز 85 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
برچسب‌ها
قاچاق اشیاء عتیقه مازندران حفاری میراث فرهنگی

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/109486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت