پیام مازند

آخرين مطالب

مهر گزارش می دهد؛

یاقوت و طلای سرخ مازندران در حسرت صنایع تبدیلی مقالات

  بزرگنمايي:

پیام مازند - بهشهر - چند دوره از برپایی جشنواره انار و زعفران در مازندران می گذرد و یاقوت باغات و طلای سرخ شرق همچنان در حسرت صنایع تبدیلی به سر می برند.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها- مریم نظری: استان مازندران به واسطه دارا بودن اراضی کشاورزی مختلف و به زیر کشت رفتن اراضی و باغات فراوان به کشت محصولات زراعی و باغی از جمله استان های کشاورزی کشور است که در برخی از اقلام کشاورزی سرآمد بوده و رتبه برتر کشور را به خود اختصاص داده است.
در بسیاری از موارد برگزاری جشنواره ها موجب رغبت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی شده است؛ اما جشنواره انار اشرف در بهشهر، در هفتمین سال برگزاری همچنان محروم از صنایع تبدیلی است.
بهشهر با دارا بودن 13 هزار هکتار اراضی باغی و جنگلی انار ترش، شیرین و ملس، از داشتن صنایع تبدیلی محروم است و در این راستا و برای ایجاد زنجیره صنایع در شهرستان، باید نیاز سنجی و بازاریابی محصولات صورت گیرد .
اناری که در نبود صنایع تبدیلی، صرفه اقتصادی ندارد
نبود صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی در بهشهر موجب شده است تا سالانه بخش زیادی از محصولات باغی و کشاورزی در بهشهر و البته شرق مازندران دورریز شود.

توجه به صنایع تبدیلی و پرهیز از خام‌فروشی، دغدغه مهم کشاورزان از دیرباز بوده و هست که در صورت توجه به صنایع تبدیلی و کاهش دخالت دلالان از بازار خرید و فروش می توان شاهد جهش اقتصادی بخش کشاورزی در استان مازندران بود.
استان مازندران از جمله استان هایی است که در چهار فصل سال محصولات باغی و کشاورزی فراوانی دارد که توجه به صنایع تبدیلی برای انواع محصولات باغی و کشاورزی نیاز مهم استان است.
عموزاد یکی از باغداران شرق مازندران با اشاره به وجود باغات فراوان از انار در شرق مازندران گفت: انار یکی از ظرفیت های شهرستان برای توسعه است و بهشهر به پایتخت انار در کشور معروف است؛ اما نبود صنایع تبدیلی موجب شده است که انار صرفه مناسبی نداشته باشد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی، علاوه بر جلوگیری از هدررفت محصولات باغی و کشاورزی، به رونق اقتصادی و تولیدی در منطقه و شهرستان کمک می کند.
عموزاد اظهار کرد: نبود صنایع تبدیلی انار در منطقه موجب شده است تا شاهد هدررفت بالای محصولات باغی بوده و همچنین برخی از دلالان به واسطه نبود بازار مناسب فروش برای فرآوری انار، این محصول را با قیمت پایین خریداری کنند و همچنان سود به جیب دلالان می رود.
آسیه هاشمی از بانوان شرق مازندران است که در فصل برداشت انار به تولید رب انار، انار خشک و دان انار مبادرت دارد و می گوید: برداشت انار ترش و شیرین از باغات انار و تبدیل به محصولات و فرآوری که ماندگاری بیشتری دارد؛ می تواند منبع درآمد مناسبی برای باغداران باشد.
وی با بیان اینکه مسؤولان سالیان سال است که قول ایجاد صنایع تبدیلی داده اند؛ اما خبری از این صنعت نیست؛ به خبرنگار مهر گفت: بیشتر محصولات انار به صورت تازه فروشی استفاده می شود و در نبود صنایع تبدیلی، بخشی از محصولات دورریز می شود.

هاشمی افزود: هر ساله شاهد هدررفت بخش اعظمی از محصولات باغی و کشاورزی هستیم؛ در حالی که می‌توان با ایجاد صنایع تبدیلی شاهد رشد و شکوفایی مناسب در این بخش بوده و از هدر رفت محصولات جلوگیری کرد. باید مسئولان در این بخش احساس مسئولیت کنند.
صنایع تبدیلی، گامی برای جلوگیری از هدررفت و امحای محصولات کشاورزی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر هم با اعلام اینکه هر ساله از هدررفت یا امحای انواع محصولات کشاورزی همچون میوه، صیفی‌جات و محصولات کشاورزی سخن می گوییم و احساس مسئولیت در این بخش وجود دارد، گفت: باید در افزایش رغبت سرمایه گذاران به بخش صنایع تبدیلی تلاش شود.
خلیل حقیقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان بهشهر دارای یکهزار و 104 هکتار باغ انار از گونه های مختلف ترش و ملس و شیرین است که سالانه 9 هزار تن انار برداشت می شود و 12 هزار هکتار باغات انار ترش جنگلی در میانکاله قرار دارد.
وی گفت: 60 درصد از 9 هزار تن انار بهشهر به صورت تازه خوری مورد استفاده قرار می گیرد و از مابقی محصولات در بخش تهیه رب انار، آب انار، لواشک و فرآورده های دیگر استفاده می شود.
حقیقی با اشاره به اینکه یک سرمایه گذار در شهرک صنعتی بهشهر برای ایجاد صنایع تبدیلی اعلام آمادگی کرده است؛ گفت: زمین مورد نظر اخذ شده و برنامه ریزی برای ادامه کار در حال انجام است.
در کنار انار که به یاقوت سرخ معروف است و جشنواره آن برگزار شد، مهمترین معضل باغداران، مردم و مسئولان، نبود صنایع تبدیلی است؛ جشنواره زعفران به عنوان طلای سرخ نیز در روستای اندرات بخش یانه سر هزارجریب بهشهر برگزار شد؛ جشنواره ای که فارغ از دغدغه صنایع تبدیلی، برندسازی آن دغدغه مهم مردم است.
اصلاح الگوی کشت، نسخه نجات اقتصاد کشاورزی یانه سر بهشهر
در سالهای اخیر یکی از مهمترین محورهای مورد توجه در اجرای سیاست های تغییر الگوی کشت در استان مازندران بوده است، استفاده از بذر مناسب با شرایط آب و هوایی موجب شده است که در زمان کوتاه تر و با مصرف آب کمتر، محصول نهایی با صرفه اقتصادی بیشتری حاصل شود.

در سال های اخیر با تغییر الگوی کشت در یانه سر هزارجریب بهشهر و اختصاص کشت 25 هکتار از اراضی به کشت زعفران، شاهد توسعه چشم‌گیر اقصادی در این منطقه هستیم.
شریعتی یکی از تولیدکنندگان زعفران در روستای اندرات بهشهر از این روستا به عنوان پایتخت زعفران مازندران نام برد و گفت: امروزه با تغییر کشت در مناطق کوهستانی شاهد توسعه فراوان در این بخش هستیم و درآمدزایی تولید گندم و زعفران بسیار متفاوت است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: امسال هر کیلوگرم زعفران 8 تا 12 میلیون تومان به فروش می رسد و این در حالیست که قیمت هر کیلوگرم گندم، 2 تا 3 هزار تومان است و از نظر درآمدزایی قابل مقایسه نیست.
شریعتی با اشاره به تولید مناسب زعفران گفت: در کنار مشکلاتی که برای انتقال پیاز، نگهداری و محصور کردن باغات زعفران وجود دارد؛ برندسازی این محصول از دغدغه های مهمی است که باید بخ آن توجه شود و به دلیل اینکه روستای اندرات اولین روستای مازندران در تولید زعفران است؛ این محصول با برند این روستا به بازار عرضه شود.
به گزارش مهر، برگزاری جشنواره های مختلف گامی برای شناساندن ظرفیت های مختلف مناطق است و در این بین باید ضمن شناساندن ظرفیت های مختلف نسبت به شناسایی دغدغه های کشاورزان و باغداران و رفع آن اقدام شود و اینک صنایع تبدیلی و برندسازی دغدغه جدید جامعه کشاورزی و از خواسته های مهم کشاورزان و باغداران است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/100001/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟

پایداری هوا در مازندران

استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران

8000 میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

رقابت 38 هزار و 510 داوطلب کنکور در مازندران

آسمان مازندران تا اواسط هفته آینده صاف و آفتابی

افزایش 20 درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان

آغاز ماراتن علمی 38 هزار داوطلب آزمون سراسری در مازندران

آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم

39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد

آغاز نوبت اول کنکور 1403 در مازندران

ثبت رکورد 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران برای اولین بار در کشور

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

فعالیت 21 بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه 24 هزار هکتاری

فواید و مضرات باران 48 ساعته مازندرانی‌ها

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

برگزاری بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران

خروج 5 پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!

چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!

رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به 150 نفر تذکر داده شد

توضیحات پلیس درباره طرح نور/ 90 درصد تذکر گیرندگان حجاب، پوشش خود را اصلاح کردند

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است

40 درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند

تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت

(تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟

استقلال سیاسی کشور ایران بی‌مثال است / تداوم جدی در اجرایی شدن طرح نور

تجمع بانوان قمی حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور

محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

تجمع بانوان قمی در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران - شمال