پیام مازند

آخرين مطالب

آنفلوآنزا در قرنی که گذشت علمي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - اکتبر سال 2018 صدمین سالگرد همه گیری آنفلوآنزا است. سرعت همه گیری آنفلوآنزا در سال 1918 غیرقابل تصور بود و تقریبا از هر سه نفر در جهان یک فرد به این بیماری مبتلا شد؛ یعنی حدود 500 میلیون نفر در سراسر جهان.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت، بیماری آنفلوآنزا پاتوژن ها، مرزهای جغرافیایی، طبقات اجتماعی، وضعیت اقتصادی و حتی سن را نادیده می گیرد و تهدیدی جدی برای همه است.
آنفلوآنزا بیماری تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزاست. این بیماری معمولا جدی به نظر نمی آید و علایم آن مانند تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، درد عضلانی و خستگی، اغلب با سرماخوردگی شدید اشتباه گرفته می شود. این در حالی است که آنفلوآنزای فصلی هر سال 650 هزار قربانی می گیرد. شایع ترین زمان ابتلا به این بیماری از اکتبر تا ماه مه ( اواسط مهر تا اردیبهشت) است.
ویروس آنفلوآنزا برای فرار از سیستم ایمنی بدن، مدام در حال جهش است. بنابران برای مقابله با آن هر روز به سلاح تازه ای نیاز است. زمانی که ویروس جدید ظاهر می شود، به راحتی افراد را آلوده کرده و پخش می شود.
سال 2018 میلادی صدمین سالگرد همه گیری آنفلوآنزاست.
زمانی یک ویروس جدید آنفلوآنزا می تواند همه گیری ایجاد کند که به آسانی افراد را مبتلا کند، بین افراد جامعه گسترش یابد و اغلب افراد هیچ ایمنی در برابر آن نداشته باشند.
امکان وقوع یک همه گیری دیگر با یک ویروس جدید انفلوآنزا وجود دارد، هر چند زمان و شدت احتمالی آن مشخص نیست. با این حال، می توان نکات ارزشمندی را از همه گیری های سال های گذشته آموخت و مجهز تر از همیشه در مقابل این بحران بهداشتی تاریخ مدرن ظاهر شد.
شدت و سرعت همه گیری آنفلوآنزا در سال 1918 غیر قابل تصور بود و تقریبا از هر سه نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا شد (یعنی حدود 500 میلیون نفر در ساسر جهان).
این بیماری پاتوژن ها، مرزهای جغرافیایی، طبقات اجتماعی، وضعیت اقتصادی و حتی سن را نادیده می گیرد و می تواند تهدید برای همه باشد، برای مثال در سال 1918 میلادی اکثر افرادی که بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند، 20 تا 40 ساله بودند.
بر اساس گزارش منتشر شده در مجله لنست، همانند بسیاری از بیماری های دیگر، آنفلوآنزا در جوامع فقیر و محروم شدیدتر و سخت تر است.
اغلب مبتلایان به آنفلوآنزا در مدت چند هفته بهبود می یابند اما برخی بیماران درگیر عواقبی همچون عفونت سینوس و گوش و حتی التهابات قلبی و مغزی می شوند.
پیشرفت های قابل ملاحظه ای در زمینه داروهای ضد ویروسی، واکسن، آزمایش های تشخیصی و روش های نظارت مدرن در سراسر جهان برای مقابله با آنفلوآنزا صورت گرفته است.
واکسن آنفلوآنزا یکی از روش های مقابله با ویروس است. پزشکان استفاده از واکسن را در افراد در معرض خطر از جمله افراد بالای 60 سال، کودکان، زنان باردار و بیمارانی با ضعف سیستم ایمنی ضروری می دانند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها آمریکا، تزریق واکسن آنفلوآنزا را برای تمام افراد بالای شش سال ضروری می داند. پزشکان اوایل پاییز را بهترین زمان برای تزریق واکسن می دانند. مصونیت در برابر بیماری تقریبا دو هفته پس از تزریق صورت می گیرد. اگر فردی سرما خورده باشد، 10 روز پس از بهبودی کامل زمان مناسب برای تزریق واکسن است.
مطالعات نشان می دهد واکسن برای زنان باردار در هر مرحله از بارداری کاملا بی خطر است. تزریق واکسن در دوران بارداری، نوزاد را نیز در ماه های اول تولد ایمن می کند.
معمولا واکسن آنفلوآنزا با عوارض خفیفی از جمله درد، قرمزی و تورم در ناحیه تزریق و کمی درد و تب همراه است. عوارض شدیدتر معمولا دیده نمی شود.
معمولا این تصور وجود دارد که تزریق واکسن آنفلوآنزا سبب ابتلا به ویروس خفیف می شود. این تصور به هیچ وجه پایه و اساس علمی ندارد؛ چرا که ویروس موجود در واکسن کاملا غیر فعال است.
اثر بخشی واکسن آنفلوانزا به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آن مطابقت واکسن با ویروس های موجود در محیط در سال مربوطه است. سلامتی جسمانی بیمار نیز باعث می شود که اثر بخشی واکسن بیشتر شود.
*** واکنش های آلرژیک، اختلال تنفسی، کهیر، سرگیجه، تب بالا و تورم اطراف چشم و لب برخی از عوارض نادر واکسن هستند.
آنفلوآنزا یک بیماری جدی به ویژه در کودکان، بزرگسالان 65 سال به بالا، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف و زنان باردار است.
دریافت واکسن انفلوآنزا، پرهیز از همنشینی با افراد مبتلا، گندزدایی و رعایت اصول مراقبتی و بهداشتی در صورت ابتلای یکی از اعضای خانواده و همچنین شستن مرتب دست ها، از توصیه های سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا است.
این سازمان همچنین توصیه کرده است که در صورت ابتلا به این بیماری، لازم است دهان و بینی را هنگام سرفه و عطسه کردن پوشاند، دست ها را مرتب شست، بیماران مایعات زیاد مصرف کنند و استراحت کافی داشته باشند، از مکمل های دارویی برای تقویت سیستم ایمنی استفاده شود و انتی بیوتیک مصرف نشود.
علمی (6)**9259**

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/100677/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الگوبرداری استان های آذربایجان غربی و مازندران از طرح سفیران زیبایی قم

کسب مجوز استفاده از پوست‌های تک‌لایه و دولایه برای درمان بیماری‌های پوستی

اولین تصاویر واقعی پیکسل 9 پرو لو رفت

حامیان طرح پنجره‌های امید در آذربایجان غربی، پنجره پر نور نیازمندان شدند

اعلام جزئیات ممنوعیت تردد از آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران

(تصاویر) آیین سنتی برف چال در مازندران

معرفی مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه پیام نور استان البرز

اطلاعیه شماره 3 فراجا درباره اجرای «طرح نور»

اطلاعیه و گزارش پلیس درباره اجرای طرح نور

با هرگونه رفتار وکُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

فراجا درباره طرح عفاف و حجاب اطلاعیه جدید صادر کرد

اطلاعیه شماره 3 فراجا در اجرایِ "طرح نور"

اطلاحیه سوم پلیس درباره حجاب

اطلاعیه سوم پلیس درباره حجاب

تردد از آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران ممنوع شد

اطلاعیه فرماندهی انتظامی کشور درباره اجرای «طرحِ نور»

فراجا: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است | جریان سازی معاندین بر عزم و اراده پلیس تأثیری نخواهد داشت

اطلاعیه فراجا درباره وضعیت حجاب: با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران نیز برخورد خواهد شد

اطلاعیه مهم فراجا درباره «طرحِ نور» (عفاف و حجاب)

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران نیز برخورد خواهد شد

اطلاعیه فراجا در مورد گشت ارشاد؛ اجرای طرح نور ادامه دارد

با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

سکوت تراکتوری‌ها پس از شکست

اطلاعیه فراجا در مورد طرح نور: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده/سناریوهای ساختگی بر عزم و اراده پلیس تاثیری نخواهد داشت/ پلیس عاری از خطا و اشتباه نبوده و با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

مطلوب شدن وضعیت عفاف و حجاب در سطح کشور نسبت به قبل از اجرای طرح

فراجا: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است

توقیف خودروی قاچاق در ساری

ببینید | نساجی مازندران - تراکتور

تجهیز و نوسازی 150 هکتار شالیزار آمل

بهره‌برداری ازطرح جامع زیرساخت اراضی در مازندران

تصویرسازی از عبور نور اختروش‌ها از میان ابر‌های میان‌کهکشانی

تساوی نساجی و تراکتور در 45 دقیقه نخست

محمد مهاجری: آقای وزیر کشور برای رهبری هزینه نتراشید/گمان کرده‌اید اگر اسم گشت ارشاد را به طرح‌نور تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می دهد؟

طرح نور تعطیل می شود؟

پذیرش بدون آزمون استعداد‌های درخشان کارشناسی ارشد پیام نور کیش

منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، منطقه برتر گردشگری تهران در نوروز

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

حمایت تمام قد علم الهدی از بازگشت گشت ارشاد / بنای نیروی انتظامی بر برخورد و مقابله نیست / «آیا بی حجابی از یک تخلف رانندگی نازل‌تر است؟»

ترکیب هجومی نساجی مقابل تراکتور

جابه‌جایی 3 تراکتوری با جدایی خمس

وقوع هرگونه انفجار در عراق تکذیب شد /تایید شناسایی اشیا خارجی پرنده در حریم هوایی‌

دستگیری دو نفر متخلف و کشف و دو قبضه اسلحه در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد

اجرای طنزواره استانی با عنوان میرما در محمودآباد

حمایت تمام قد علم الهدی از بازگشت گشت ارشاد و طرح «نور»

6 مدال بانوان مازندران در مسابقات کشوری کوراش

امام جمعه ساری: باید فرزندان خود را برای جذب در حوزه‌های علمیه ترغیب کنیم

استقرار 1419 دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی

تصادف در محور پلدختر به خرم‌آباد 8 مصدوم برجا گذاشت

طرح نور فراجا موفقیت در حوزه جنگ نرم است