پیام مازند

آخرين مطالب

آمار‌های دروغ درباره اینترنت موبایل علمي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - وب سایت گجت نیوز در خبری نوشت: سایت نت بلاکس دیروز از دسترسی بیش از 90 درصدی کاربران ایرانسل به اینترنت خبر داد، اما ظاهرا ایرانسل با پینگ جعلی، نت بلاکس را دور زده و این آمار اصلا درست نیست
اینترنت موبایل چیزی در حد قطع کامل!
پس از اعلام سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین از ساعت صفر جمعه 24 آبان 98، اعتراضاتی در سراسر کشور به این تصمیم شکل گرفت. به دنبال این اتفاق از روز شنبه 25 آبان اینترنت خانگی و همراه در سراسر کشور قطع شد و فقط امکان دسترسی به سایت‌ها و خدماتی که بر بستر سرورهای داخلی شکل گرفته‌اند، امکان‌پذیر است. از یکی دو روز پیش در خبرها داشتیم که اتصال خطوط تلفن همراه ایرانسل به اینترنت در برخی استان‌ها و شهرهای کشور آغاز شده است و کم کم تمامی مشترکان ایرانسل به اینترنت دسترسی پیدا خواهند کرد.
سایت نت بلاکس به عنوان مرجع مشاهده سطح دسترسی به اینترنت آزاد در جهان در این روزها به منبعی برای مردم ایران و رسانه‌ها تبدیل شد و آمارهایی را از دسترسی به اینترنت در کشورمان منتشر کرد. در آمار اولیه این سایت، سطح دسترسی کلی اینترنت ایران را 5 درصد اعلام کرد که این 5 درصد هم شامل سرورها و برخی کاربران خاص می‌شد و در ادامه از دو سه روز پیش با اعلام وصل شدن اینترنت در برخی شهرها، این آمار کم کم افزایش پیدا کرد و به 70 درصد رسید و در این درصد متوقف شد. دلیل این موضوع پینگ نشدن شبکه های موبایلی بود. گفتنی است پینگ به معنای ارسال سیگنال به مقصدی مانند یک کامپیوتر یا سرور و بازگشت سیگنال است. بعد از مطمئن شدن از اتصال اینترنت شبکه داخلی، نمایشگر نت بلاکس در خصوص سطح دسترسی کاربران اپراتورهای تلفن همراه به اینترنت در ایران این آمار را اعلام کرد:

آمار جالبی که در این میان بسیار به چشم می خورد آمار دسترسی کاربران همراه اول به اینترنت است چیزی حدود 1 درصد یعنی تقریبا هیچ کاربری به اینترنت دسترسی نداشته است!
همراه اول: 1 درصد
ایرانسل: 93 درصد
رایتل: 23 درصد
با وجود این که نت بلاکس از دسترسی 93 درصدی کاربران ایرانسل به اینترنت همراه خبر داده است، اما گزارش کاربران از سراسر کشور نشان می‌داد که تاکنون بیشتر مشترکان این اپراتور به اینترنت دسترسی ندارند و کاملا واضح بود که آمار منتشر شده توسط نت بلاکس اصلا واقعیت ندارد. حتی این موسسه در آمارهای بعدی خود از اتصال 100 درصدی مشترکان ایرانسل به اینترنت در ایران خبر داد!

تا این که در ساعت 2 بامداد 4 آذر 98، اکانت رسمی نت بلاکس در لایو چت یوتیوب اعتراف کرد که آمار اعلام شده در خصوص اتصال کاربران ایرانسل به اینترنت اشتباه بوده است. ظاهرا ایرانسل در روز گذشته تقریبا تمام شبکه خود را فعال کرد، اما کاربران فقط به شبکه داخلی یا اینترانت دسترسی داشتند و همچنان اینترنت جهانی برای آنها قطع بود.

درصدهای اعلام شده توسط نت بلاکس برای سطح دسترسی مشترکان ایرانسل به اینترنت، حقه ایرانسل به نت بلاکس بوده است. در واقع شبکه ایرانسل با باز کردن پورت‌های خاص به نت بلاکس و آمارگیرها اجازه دسترسی می‌دهد و به همین دلیل در مانیتور آنها سطح دسترسی آزاد مشاهده می‌شود، در حالی که این پینگ به کاربران داده نشده است.
اپراتورها در هفته گذشته برای این که اینترنت را قطع کنند، آی پی‌ها را به سمت بین‌الملل ارسال نکردند. یعنی آی پی پابلیک‌های مشترکانشان را به سمت درگاه‌های بین‌الملل ادورتایز نکردند و فقط به سمت درگاه‌های داخلی فرستادند. در واقع راه خروج مشترکان از تجهیزات لبه اینترنتی به سمت بین‌الملل را بستند. به این ترتیب آی پی‌های شبکه دیگر برای زیرساخت ارسال نمی‌شود و زیرساخت هم برای بین‌الملل ارسال نمی‌کند.
مجموعه آی پی‌های هر شرکت در دنیا با یک AS Number شناخته می‌شود؛ به عنوان مثال AS Number همراه اول AS197207 و برای ایرانسل AS44244 است که اپراتورها برای AS Number خود یک سری آی پی خریداری می‌کنند. روز گذشته مجوزی برای اپراتورهای تلفن همراه ارسال شد که بر اساس آن باید اینترنت همراه 9 شهر کشور وصل شود. همراه اول به اندازه ترافیک این 9 شهر آی پی باز کرد و به زیرساخت فرستاد و زیرساخت نیز این آی پی‌ها را به سمت بین‌الملل ارسال کرد که این میزان تقریبا 15 درصد آی پی‌های همراه اول می‌شد و به این ترتیب ترافیک این 9 شهر باز شد. اما ایرانسل کل آی پی‌هایی که در اختیار داشتند را به سمت اینترنت بین‌الملل ادورتایز کردند و به این ترتیب نت بلاکس هم این آی پی‌ها را مشاهده و آمار 95 و حتی 100 درصدی از اتصال اینترنت ایرانسل را ارائه کرد. ولی واقعیت داستان این است که این آی پی‌ها فقط در حد 10-15 درصدشان مشترک دارند و بیشترشان اصلا ترافیکی ندارند. چون اصلا مجوزی بیشتر این وجود نداشت که ترافیک بیشتر از 9 شهر باز شود. به این ترتیب نت بلاکس تصور کرد که بیش از 90 درصد اینترنت ایرانسل وصل شده، در حالی که از بین آی پی‌های ارسال شده، تعداد محدودی از آنها مشترک داشتند و حداکثر 10 تا 15 درصد اینترنت این اپراتور در کشور وصل شده است.
حتی آن 70 درصد پینگ ثبت شده هم بسیار مبهم است؛‌ چرا که هنوز برخی مناطق از جمله شهریار، شیراز، جوانرود، ساری و شهرهای ملتهب به اینترنت ADSL دسترسی ندارند و مشخص نیست این پینگ هم جعلی بوده یا خیر. به نظر می‌رسد نت بلاکس باید راه حل بهتری را برای مانیتورینگ سطح دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت در پیش بگیرد و به جای پینگ از سرورها، این اطلاعات را از کاربران معمولی دریافت کند. حتی شبکه‌هایی مانند اپ استور و گوگل پلی که به طور مستقیم روی دیوایس‌های کاربران وجود دارند، می‌توانند گزارش‌های موثری از پینگ‌های دریافتی را ارائه کنند که البته این موضوع نیازمند همکاری نهادهای بین‌المللی است.
Seemorgh.com/news
منبع: bartarinha.ir

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/102446/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر

نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟

پایداری هوا در مازندران

استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران

8000 میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

رقابت 38 هزار و 510 داوطلب کنکور در مازندران

آسمان مازندران تا اواسط هفته آینده صاف و آفتابی

افزایش 20 درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان

آغاز ماراتن علمی 38 هزار داوطلب آزمون سراسری در مازندران

آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم

39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد

آغاز نوبت اول کنکور 1403 در مازندران

ثبت رکورد 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران برای اولین بار در کشور

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

فعالیت 21 بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه 24 هزار هکتاری

فواید و مضرات باران 48 ساعته مازندرانی‌ها

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

برگزاری بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران

خروج 5 پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!

چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!

رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به 150 نفر تذکر داده شد

توضیحات پلیس درباره طرح نور/ 90 درصد تذکر گیرندگان حجاب، پوشش خود را اصلاح کردند

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است

40 درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند

تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت

(تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟