پیام مازند

آخرين مطالب

پشت‌ پرده قومیتی طرح چند تکه‌ کردن تهران اجتماعي

پشت‌ پرده قومیتی طرح چند تکه‌ کردن تهران
  بزرگنمايي:

پیام مازند - در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، بار دیگر شاهد ارائه طرح‌ های عجیب و ابهام آفرین در مجلس شورای اسلامی هستیم؛ طرح‌هایی که بی شک تشکیل استان «تهران جنوبی» یکی از عجیب‌ترین نمونه‌های آنهاست
طرحی جدید در مورد تهران
یکی از خبرگزاری‌ها مدعی شده که «ساماندهی وضعیت نابسامان استان تهران که بیش از 15 میلیون جمعیت را در درون خود جای داده» و «شهرستان‌های جنوبی تهران از نظر قومیت هم با کل استان هم همخوانی ندارند»، دو نکته کلیدی مدنظر طراحان برای تشکیل این استان جدید است؛ یعنی یکی از دلایل ارائه این طرح، تفکیک قومیتی است که ادعایی گزاف و عجیب به نظر می‌رسد!
در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی، بار دیگر شاهد ارائه طرح‌های عجیب و ابهام آفرین در مجلس شورای اسلامی هستیم؛ طرح‌هایی که بی شک تشکیل استان «تهران جنوبی» یکی از عجیب‌ترین نمونه‌های آنهاست.
روز دوشنبه در شرایطی که موسم بررسی لایحه بودجه سال 99 آغاز شده و مجال چندانی برای بررسی طرح‌های دیگر در مجلس شورای اسلامی باقی نمانده، طرحی به هیات رئیسه مجلس تقدیم شد که یافتن پیشینه‌ای از آن به غایت دشوار است و تنها یکبار با شکلی متفاوت در شایعات آمده و تکذیب شده بود.
فقدان پیشینه
طرح یکباره تقسیم استان تهران و شکل گیری استانی جدید با نام «تهران جنوبی» شاید یکی از مهم‌ترین نکاتی باشد که پیرامون این ایده مطرح است. اینکه روند قانون گذاری و اتخاذ تصمیمات در مجلس، تلاش برای رفع مشکلات با قانون گذاری است، در حالی که در این مورد خاص، مشخص نیست چه مشکلی مدنظر قرار گرفته و قرار است رفع شود؟
تردید‌ها در این خصوص زمانی افزایش می‌یابد که بدانیم تنها پیشینه این طرح، شایعه‌ای است که سال گذشته مطرح شده و تاکید داشت که استان تهران به چهار استان «تهران»، «تهران شرقی»، «تهران غربی» و «تهران جنوبی» تقسیم خواهد شد. شایعه‌ای که استاندار وقت تهران تکذیبش کرد تا این گونه به نظر برسد که از اساس واقعیت نداشته است.
تفاوت قومی
البته این طرح هنوز منتشر نشده و معلوم نیست چه جزئیاتی در آن قید شده، اما از آنجایی که یکی از بخش‌های ثابت هر طرح و لایحه‌ای که تقدیم مجلس می‌شود، «مقدمه و دلایل توجیهی» است، احتمالا طراحان مشخص کرده اند که ریشه شکل گیری این ایده در ذهنشان چه بوده و به دنبال تحقق چه هدفی از تشکیل استان تهران جنوبی هستند.
این موضوعی است که یکی از خبرگزاری‌ها در گزارشی بدان پاسخ گفته و مدعی شده که «ساماندهی وضعیت نابسامان استان تهران که بیش از 15 میلیون جمعیت را در درون خود جای داده» و «شهرستان‌های جنوبی تهران از نظر قومیت هم با کل استان هم همخوانی ندارند»، دو نکته کلیدی مدنظر طراحان برای تشکیل این استان جدید است؛ یعنی یکی از دلایل ارائه این طرح، تفکیک قومیتی است که ادعایی گزاف و عجیب به نظر می‌رسد!

بدون فوریت
نکته کلیدی بعدی در این خصوص، شیوه ارائه طرح به هیات رئیسه مجلس است. اینکه چنین طرحی نه برآمده از کمیسیون خاصی در مجلس است که بشود گفت: پشتوانه پژوهشی یا بررسی خاصی دارد و نه با قید فوریت (چه یک فوریت و چه دو فوریت) تقدیم هیات رئیسه مجلس شده، بلکه طرحی عادی است که احتمالا تا قرار گرفتنش در نوبت بررسی کمتر از یکسال طول نخواهد کشید.
مدت زمانی بسیار طولانی که با توجه به عمر کوتاه باقی مانده از مجلس فعلی و احتمال تغییرات گسترده در ترکیب نمایندگان در مجلس بعدی، مجابمان می‌کند «تهران جنوبی» چیزی فراتر از یک طرح پر سر و صدا نیست که احتمالا اهداف تبلیغاتی و انتخاباتی را دنبال می‌کند. طرحی که اگر فرجامش اهمیت داشت، می‌شد به گونه‌ای دیگر مطرحش کرد.

جنوب یا شمال
یکی دیگر از نکات کلیدی این طرح را می‌توان در نام استان جدید دریافت که در آن تاکید شده بخشی از تهران است که در جنوب آن واقع شده است. موضوعی که هم با ادعای تفکیک قومیتی همخوانی ندارد و هم از این رو عجیب است که تهران جنوبی متشکل از 6 شهرستان معرفی شده که سه تایشان در استان مرکزی واقع شده اند و دست بر قضا، وسعت چند برابری به نسبت سه شهرستان دیگر دارند.
این را می‌شود با نیم نگاهی به نقشه تهران جنوبی دریافت که سه شهرستان اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم را از استان تهران گرفته و سه شهرستان زرندیه، ساوه و تفرش را از استان مرکزی. سه شهرستان پهناور در شمال استان مرکزی که اگر قرار باشد از مرکزی جدا شوند، این سوال به وجود می‌آید که چرا استان مرکزی شمالی شکل نگیرد؟!
تعریف جدید از مرکز
البته نیم نگاهی به نقشه استان تهران جنوبی نکات جالب توجه دیگری را هم به ذهن متبادر می‌کند، از جمله اینکه چرا باریکه باقیمانده از استان تهران در غرب اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم، به این استان جدید پیوند نخورده یا حتی چرا بخش‌هایی از شهرستان ری در شرق سه شهرستان یاد شده، قرار نیست به تهران جنوبی پیوند بخورند؟ آیا همه معضل تهران سه شهرستان یاد شده هستند؟
سوالات و ابهاماتی که صرف نظر از آن‌ها هم شیوه تقسیم بندی جدید و استخراج تهران جنوبی از نقشه دو استان تهران و مرکزی، سوال برانگیز است، به ویژه اگر بدانیم در طرح یاد شده، شهر جدید پرند به عنوان مرکز استان تهران جنوبی پیشنهاد شده است. مرکزی که در منتهی الیه شمال غربی استان قرار دارد و تعریفی نوین از مرکز محسوب می‌شود!
14+2 امضا
اما بشنوید از یک نکته بسیار جالب این طرح که 16 امضا ذیل آن نقش بسته است. امضای 16 نماینده مجلس شورای اسلامی که تنها دو تایشان از نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی هستند. ترکیب جالبی از نمایندگانی که قصد دارند مشکلات استان تهران را با تشکیل استانی جدید حل کنند و به این منظور، جدا کردن پهنه وسیعی از استان مرکزی را هم در ایده شان گنجانده اند، بی آنکه نماینده از آن استان با ایشان همسو باشد. به ترکیب امضا کنندگان طرح دقت کنید:
حجت السلام و المسلمین حسن نوروزی (نماینده بهارستان و رباط کریم)، احمد سالک (نماینده اصفهان)، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی (نماینده رشت)، روح‌اله بابایی صالح (نماینده بویین زهرا)، ذبیح نیکفر لیالستانی (نماینده لاهیجان و سیاهکل)، محمدرضا امیرحسنخانی (نماینده فردوس، طبس، سرایان و بشرویه)، محمد محمودی شاه‌نشین (نماینده شهریار، قدس و ملارد)، حمداله کریمی (نماینده بیجار)، حبیب‌الله نیکزاده پناه (نماینده بم، ریگان، فهرج و نرماشیر)، یعقوب شیویاری (نماینده میانه)، مهرداد بائوج لاهوتی (نماینده لنگرود)، منوچهر جمالی سوسفی (نماینده رودبار)، عزیز اکبریان (نماینده کرج، اشتهارد و فردیس)، شمس‌الله شریعت نژاد (نماینده تنکابن و رامسر و عباس‌آباد)، سیدحمیدرضا کاظمی (نماینده پلدختر)، حیدرعلی عابدی (نماینده اصفهان)
سکوت تهران
البته نباید از این نکته غافل شد که نمایندگان حاضر در مجلس شورای اسلامی، نماینده همه مردم ایران نیز هستند، اما با این وجود، ترکیب نمایندگانی که طرح تهران جنوبی را امضا کرده اند، یک نکته جالب توجه دیگر هم دارد. اینکه استان تهران با 35 نماینده، با اختلاف رکورددار تعداد نمایندگان در میان استان‌های کشورمان در مجلس است، اما تنها دو نفر از این جمع ذیل طرح فوق را امضا زده اند.
از این عجیب تر، سکوت 33 نماینده دیگر در قبال این طرح است که می‌تواند تعابیری مختلفی داشته باشد، اما در قیاس با واکنش نمایندگان شهر‌ها و استان‌هایی که در گذشته با مساله تقسیمات کشوری درگیر شده اند، تفاوت چشمگیری دارد. سکوتی که شاید ناشی از شوکه شدن ایشان با اطلاع از طرح تشکیل استان تهران جنوبی بوده!
منبع: tabnak.ir

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/103167/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین تصاویر واقعی پیکسل 9 پرو لو رفت

حامیان طرح پنجره‌های امید در آذربایجان غربی، پنجره پر نور نیازمندان شدند

اعلام جزئیات ممنوعیت تردد از آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران

(تصاویر) آیین سنتی برف چال در مازندران

معرفی مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه پیام نور استان البرز

اطلاعیه شماره 3 فراجا درباره اجرای «طرح نور»

اطلاعیه و گزارش پلیس درباره اجرای طرح نور

با هرگونه رفتار وکُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

فراجا درباره طرح عفاف و حجاب اطلاعیه جدید صادر کرد

اطلاعیه شماره 3 فراجا در اجرایِ "طرح نور"

اطلاحیه سوم پلیس درباره حجاب

اطلاعیه سوم پلیس درباره حجاب

تردد از آزادراه تهران - شمال به سمت مازندران ممنوع شد

اطلاعیه فرماندهی انتظامی کشور درباره اجرای «طرحِ نور»

فراجا: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است | جریان سازی معاندین بر عزم و اراده پلیس تأثیری نخواهد داشت

اطلاعیه فراجا درباره وضعیت حجاب: با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران نیز برخورد خواهد شد

اطلاعیه مهم فراجا درباره «طرحِ نور» (عفاف و حجاب)

بادبان ناسا بر فراز زمین برافراشته می‌شود!

با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران نیز برخورد خواهد شد

اطلاعیه فراجا در مورد گشت ارشاد؛ اجرای طرح نور ادامه دارد

با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

سکوت تراکتوری‌ها پس از شکست

اطلاعیه فراجا در مورد طرح نور: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده/سناریوهای ساختگی بر عزم و اراده پلیس تاثیری نخواهد داشت/ پلیس عاری از خطا و اشتباه نبوده و با هرگونه رفتار و کُنش اشتباه احتمالی ماموران برخورد خواهد شد

مطلوب شدن وضعیت عفاف و حجاب در سطح کشور نسبت به قبل از اجرای طرح

فراجا: وضعیت حجاب در جامعه مطلوب‌تر شده است

توقیف خودروی قاچاق در ساری

ببینید | نساجی مازندران - تراکتور

تجهیز و نوسازی 150 هکتار شالیزار آمل

بهره‌برداری ازطرح جامع زیرساخت اراضی در مازندران

تصویرسازی از عبور نور اختروش‌ها از میان ابر‌های میان‌کهکشانی

تساوی نساجی و تراکتور در 45 دقیقه نخست

محمد مهاجری: آقای وزیر کشور برای رهبری هزینه نتراشید/گمان کرده‌اید اگر اسم گشت ارشاد را به طرح‌نور تبدیل کنید قضیه تغییر ماهیت می دهد؟

طرح نور تعطیل می شود؟

پذیرش بدون آزمون استعداد‌های درخشان کارشناسی ارشد پیام نور کیش

منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، منطقه برتر گردشگری تهران در نوروز

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

حمایت تمام قد علم الهدی از بازگشت گشت ارشاد / بنای نیروی انتظامی بر برخورد و مقابله نیست / «آیا بی حجابی از یک تخلف رانندگی نازل‌تر است؟»

ترکیب هجومی نساجی مقابل تراکتور

جابه‌جایی 3 تراکتوری با جدایی خمس

وقوع هرگونه انفجار در عراق تکذیب شد /تایید شناسایی اشیا خارجی پرنده در حریم هوایی‌

دستگیری دو نفر متخلف و کشف و دو قبضه اسلحه در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد

اجرای طنزواره استانی با عنوان میرما در محمودآباد

حمایت تمام قد علم الهدی از بازگشت گشت ارشاد و طرح «نور»

6 مدال بانوان مازندران در مسابقات کشوری کوراش

امام جمعه ساری: باید فرزندان خود را برای جذب در حوزه‌های علمیه ترغیب کنیم

استقرار 1419 دستگاه صندوق الکترونیک برای انتخابات خرم‌آباد و چگنی

تصادف در محور پلدختر به خرم‌آباد 8 مصدوم برجا گذاشت

طرح نور فراجا موفقیت در حوزه جنگ نرم است

عملیات وعده صادق،نماد اقتدار کشور

برگزاری آئین بزرگداشت نخستین سالگرد شهید آیت الله سلیمانی