پیام مازند

آخرين مطالب

خطر حذف بیمه کشاورزان مازنی به بهانه راست‌آزمایی سياسي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری- اجرای طرح راست‌آزمایی از سوی تامین اجتماعی به بهانه کاهش یارانه دولت، تعداد زیادی از کشاورزان زراعت کار مازنی را با خطر حذف از پوشش بیمه‌ای قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت در سال 83 برای حمایت از کشاورزان اعم از باغداران و زراعت کار طرح بیمه اجباری تامین اجتماعی را برای آنها به تصویب رساند که براساس این طرح سهم 20 درصدی کارفرمایان از سوی دولت پرداخت و مابقی نیز از سوی فرد بیمه شده ( کشاورز یا کارگر کشاورزی) پرداخت می شود.
با گذشت حدود 15 سال از اجرای این طرح، سازمان تامین اجتماعی در دستورالعمل جدیدی به بهانه کاهش پرداخت یارانه دولت برنامه راست آزمایی را در دستور کار قرار داده است که براساس این طرح صرفا کشاورزان زراعت کار و یا کارگران این مزارع که در طول 12 ماهه سال به صورت تمام وقت در مزارع اشتغال دارند می توانند از این یارانه بیمه اجباری بهره مند شوند و در غیر این صورت از فهرست بیمه شدگان حذف خواهند شد که در این صورت باید بیمه اختیاری را با پرداخت حداقل ماهانه 4 میلیون ریال را برای ادامه سنوات انجام دهند تا از طریق صندوق بیمه روستایی و عشایری که فاقد پشتوانه درمانی، از کارافتادگی و بیکاری است، بهره مند شوند.
براساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران حدود 330 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان را زراعت کاری( برنج، گندم، جو، کلزا و سایر محصولات ) تشکیل می دهد که با احتساب هر هکتار یک کشاورز، باید حدود 330 هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی یارانه دار ( معافیت سهم 20 درصدی کارفرما) مصوب دولت برخوردار شدند که تاکنون حدود 34 هزار زراعت کار مازنی از این یارانه بهره مند شدند.
پیش بینی می شود با اجرای طرح راست آزمایی اکثر این کشاورزان نیز به این بهانه که تمام وقت در مزارع کشاورزی به کار اشتغال ندارند از فهرست بیمه حذف شوند و دست کشاورزان مازنی از این مزیت بیمه ای مصوب سال 83 دولت کوتاه شود.
مدیرکل جهادکشاورزی مازندران در این باره گفت: در این استان 330 هزار هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت محصولات زراعی گندم، جو، برنج و کلزا قرار دارد و براساس بررسی های میدانی حدود 11 ماه از سال فعالیت کشاورزی اعم از آماده سازی زمین، کاشت، داشت و برداشت در این اراضی انجام می شود.
عزیزالله شهیدفر در نشست شورای اشتغال و سرمایه گذاری مازندران افزود : علاوه بر آن ضریب اراضی کشاورزی در این استان نیز 1.7 دهم است به طوری که هر کشاورز زراعت کار مازنی حدود یک هکتار زمین برای زراعت در اختیار دارد که احتمال می رود از لحاظ قطعه بندی جدا از هم باشند، ولی در مجموع براساس دستورالعمل تامین اجتماعی که شرط بیمه سپاری را یک هکتار زمین قرار داده حدود 80 درصد از کشاورزان زراعت کار ما می توانند از پوشش بیمه ای یارانه دار دولت بهره مند شوند.
وی اضافه کرد : این در حالیست که هم اکنون 56 هزار کشاورز اعم از زارع و باغدار تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی از محل یارانه دولت برخوردارند که 30 هزار نفرشان را زارعین و مابقی را باغداران تشکیل می دهند و حدود 90 درصد از زارعین ما به دلیل سخت گیری تامین اجتماعی و عدم تایید اشتغال تمام وقت در اراضی کشاورزی از پوشش بیمه ای برخوردار نیستند.
شهیدی فر خاطرنشان کرد : در حالی تامین اجتماعی برای پوشش بیمه ای زارعین ما سخت گیری می کند که باغداران با داشتن یک هکتار زمین به دلیل پذیرش کار تمام وقتشان از سوی این شرکت بیمه ای از یارانه دولت برخوردار شدند و مشکلی برای پوشش بیمه ای ندارند.
وی خاطرنشان کرد : در شرایط فعلی نیز تامین اجتماعی به بهانه طرح راست آزمایی احتمال می رود بخش دیگری از زارعین استان را از فهرست بیمه خارج کند.
براساس مصوبه دولت کشاورزان اعم از زارعین و باغدارانی که دارای اراضی یک هکتار به بالا هستند، می توانند از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند و حق بیمه سهم کارفرما این بیمه شدگان نیز از سوی دولت پرداخت خواهد شد و آنها از تمام مزایای بیمه ای اعم از درمانی، از کارافتادگی ، بازنشستگی و بیمه بیکاری برخوردار خواهند شد.
مدیرکل تامین اجتماعی مازندران می گوید: هم اکنون 56 هزار کشاورز از اعم زارع و باغدار در این استان از محل یارانه پرداختی دولت تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند که 30 هزار نفرشان زارعین و مابقی نیز باغدارانند.
علی اصغر محمودی گفت: براساس مصوبه هیات دولت کشاورزانی می توانند از یارانه برای پوشش بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند که در تمام ماههای سال به فعالیت در امر کشاورزی اشتغال دارند و اراضی آنها نیز بیش از یک هکتار باشد.
وی اضافه کرد : در اجرای این طرح حدود 26 هزار باغدار و 30 هزار زراعت کار مشمول بیمه تامین اجتماعی شدند و یارانه آنها نیز از سوی دولت پرداخت شد و ما نیز مشکلی برای اجرای طرح نداشتیم.
وی خاطرنشان کرد : براساس دستورالعمل جدید که در قالب راست آزمایی به استان های کشور ابلاغ شد، مبنا برای بیمه و برخورداری از یارانه دولتی فعالیت تمام وقت در سال است که با بررسی میدانی افرادی که فاقد این دستورالعمل باشند، از فهرست بیمه یارانه دار حذف می شوند.
محمودی اضافه کرد: این افراد می توانند از بیمه تامین اجتماعی اختیاری برخوردار شوند که در آن تمام سهم 30 درصدی کارفرما و کارگر را براساس دستمزد قانون کار برای دریافت تمام خدمات بیمه ای باید پرداخت کنند و گرنه می توانند با کاهش خدمات میزان پرداختی را کاهش دهند.
وی راهکار دیگر این مشکل را جذب این کشاورزان در قالب بیمه روستایی و عشایری اعلام کرد.
مدیر صندوق بیمه روستایی و عشایری مازندران گفت : صندوق متبوعش آماده برقراری پوشش بیمه ای برای کشاوزران مطابق با سهمیه مصوب برای استان است.
محمد ابراهیمی افزود: در سال جاری سهمیه استان مازندران برای پوشش بیمه روستایی و عشایری حدود 15 هزار نفر است که تاکنون حدود 10 هزار نفر تحت پوشش درآمدند و مابقی سهمیه نیز می تواند برای کشاورزان زراعت کار عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: صندوق بیمه روستایی و عشایری تاکنون برای کارگران ساختمانی هم در استان اجرایی شد و بناست تا صیادان نیز در فصول بیکاری که مشمول تامین اجتماعی نمی شوند، از بیمه روستایی و عشایری بهره مند شوند.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی مازندران نیز گفت: بررسی ها از روند کار کشاورزی ( اراضی زراعی ) در این استان در سال های اخیر نشان می دهد که در اکثر ماههای سال کشاورزان در اراضی خود به فعالیت اشتغال دارند و زمان خواب این اراضی کمتر از یک ماه است.
مهدی گلچوب افزود: با این رویه اکثر زراعت کاران مازنی یا به نوعی کارگران این اراضی می توانند با معرفی کارفرما از بیمه تامین اجتماعی یا یارانه دولت برخوردار شوند، ولی به دلیل محدودیت مالی دولتی امکان پرداخت این میزان یارانه برای پوشش بیمه ای تمام کشاورزان زراعت کار یا همان کارگرانشان فراهم نیست.
وی اضافه کرد: در این ارتباط کارگروهی با شرکت نمایندگان جهادکشاورزی، تامین اجتماعی و نظام مهندسی کشاورزی در استان تشکیل شد تا با بررسی میدانی کارگران و یا کشاورزان زراعت کاری که در طول سال در اراضی زراعی خود به فعالیت اشتغال دارند را تحت پوشش قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد : انتظار می رود تامین اجتماعی در این بررسی با حذف افرادی که به هر دلیلی در طول سال در اراضی کشاورزی فعالیت دایم ندارند ، باید این سهیمه را برای افراد دیگری که از این شرایط برخوردارند، اختصاص دهند.
استان مازندران 460 هزار هکتار زمین زراعی و باغی دارد که طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی حدود 420 هزار بهره بردار این بخش هستند.سالانه در مازندران بیش از هفت میلیون تن در قالب 72 نوع محصولات کشاورزی با متوسط سرانه زمین هفت دهم هکتار تولید می شود.
بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون از جمعیت حدود سه میلیون و 300 هزار نفری مازندران یک میلیون و ٩٠٠ هزار نفر برابر با بیش از ٥٧ درصد از جمعیت استان تخت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند.
برچسب‌ها
سازمان تأمین اجتماعی کشاورزی مازندران

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/103468/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت