پیام مازند

آخرين مطالب

رییس سازمان غذا و دارو هشدار داد:

تهدید سلامت ایرانیان با کاهش مصرف شیر و لبنیات/ ایرانی‌ها یک‌چهارم دنیا شیر مصرف می‌کنند اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا/مازندران رییس سازمان غذا و دارو گفت: مصرف شیر و لبنیات در کشور 25 درصد از سرانه‌ای که باید باشد، کمتر است و این به معنای آن بوده که اگر این میزان افزایش پیدا نکند در آینده شاهد مشکلات استخوانی و دندانی خواهیم بود که مردم و حوزه سلامت باید هزینه گزافی را در حوزه سلامت و درمان متحمل شوند.

محمدرضا شانه‌ساز در نشست رؤسای دانشگاه‌ها و معاونان آموزشی و غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه یک سلامت کشور، که ظهر امروز(پنج‌شنبه، 3 بهمن) در ساری برگزار شد، با اشاره به حواشی ادعای یک برنامه تلویزیونی مبنی‌بر وجود سم در شیر و لبنیات، اظهار کرد: در این مقطع نمونه‌هایی که در آزمایشگاه مرجع وجود داشت، کنترل کردیم و این نگرانی که به مردم القاء شد، نگرانی اشتباهی بود.
وی با بیان این‌که سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور یک‌چهارم سرانه دنیا است، تصریح کرد: با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور، با باور غلط چنین مطالبی را دامن نزنند چراکه این مسئله مشکلات زیادی را برای کشور به وجود خواهد آورد.
رییس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: متخصصان، پزشکان، داروسازها و متخصصان تغذیه به میدان ورود پیدا کنند و اطلاعات صحیح به مردم بدهند و بگویند که مصرف نکردن لبنیات چه عوارضی در پی خواهد داشت.
شانه‌ساز با اشاره به این‌که این اطمینان را به مردم می‌دهم که هیچ‌گونه نگرانی در مصرف لبنیات وجود ندارد، گفت: مصرف لبنیات کشور یک‌چهارم متوسط جهانی است و این رقم باید چهار تا پنج برابر افزایش پیدا کند که ما مشکل پوکی استخوان و عوارض ناشی از کمبود پروتئین و کلسیم موجود در لبنیات را نداشته باشیم.
وی با تاکید بر این‌که کارخانجات تولیدکننده شیر و لبنیات توسط معاونت‌های غذا و دارو دائم کنترل می‌شوند، بیان کرد: 16 نمونه را در همان روز که خبر پخش شد در آزمایشگاه مرجع داشتیم که هیچ‌گونه مشکلی نداشتند و قابل مصرف بودند و در استان مازندران نیز از 200 نمونه‌ای که بررسی شد، هیچ مشکلی وجود نداشت.
رییس سازمان غذا و داروی کشور افزود: مصرف نکردن شیر عوارض بیشتری نسبت به خطراتی که در رسانه‌ها مطرح شد برای فرد دارد و ما داریم خطر قطعی را به دلیل خطر احتمالی می‌پذیریم، در صورتی‌که هنوز مشخص نیست چنین چیزی وجود داشته است.
شانه‌ساز با بیان این‌که در تامین نیاز کشور به داروهای اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد: ذخایر ما علی‌رغم همه شیطنت‌هایی که دشمنان مردم انجام می‌دهند، کاملا قابل اعتماد است.
وی با اشاره به این‌که کیفیت داروی تولید داخل مثل کیفیت بین‌المللی است، افزود: ضوابط و مقررات دارو بین‌المللی است و دارو ضوابط ملی ندارد اما به این دلیل که داروهای ایرانی قیمت مناسب‌تری نسبت به مشابه خارجی دارند، مردم به آن باور ندارند درحالی‌که ما به دلیل فشار کمتر به مردم دارو را با قیمت کمتر عرضه می‌کنیم.
رییس سازمان غذا و داروی کشور با تاکید بر این‌که همه داروها توسط دشمن رصد می‌شودن، گفت: دشمن اگر بتواند نمی‌گذارد دارو وارد کشور شود و دو سال است که با این شیطنت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم.
شانه‌ساز گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه یک کشور دارای استعدادها و توانمندی فراوانی هستند و بخش مهمی از مناطق کشور محسوب می‌شوند و می‌توانند در حد و اندازه ملی نقش‌های مهمی را برای کشور ایفا کنند.
وی یکی از مزیت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را تنوع و کیفیت آن‌ها دانست و افزود: دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان بازوان وزارت بهداشت انجام وظیفه و خدمت‌رسانی می‌کنند و تقریبا کمتر نمونه کشوری داریم که همانند دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه یک در بین جامعه نفوذ کرده و بتوانند خانه به خانه به مردم سرویس دهند و نیازهای کشور را برطرف کنند.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان این‌که در حوزه دارو، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی توانمندی زیادی داریم، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های ما تمرکز زدایی است که در آن تفویض اختیار زیادی را باید به لحاظ تسهیل کار تولیدکنندگان به دانشگاه‌های علوم پزشکی و معاونت‌های غذا و دارو در دانشگاه‌های علوم پزشکی واگذار کنیم.
وی یادآور شد: برنامه ما این است که طی تفاهم‌نامه‌ای که با رؤسای دانشگاه‌ها منعقد می‌شود، بسیاری از کارها را به معاونت غذا و دارو تفویض می‌کنیم که تولیدکننده و ارباب رجوع، نیازی به مراجعه به ستاد غذا و داروی کشور نداشته باشد.
مصرف قند و نمک مهمترین چالش مهم سلامت کشور است
سیدعباس موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در ادامه این نشست با بیان این‌که باید تنوع تولید محصولات را با توجه به میزان قند و نمک افزایش داد، گفت: نوشابه یکی از محصولاتی است که میزان قند آن بسیار زیاد است که می‌توان با تغییر استانداردهای میزان مصرف قند در آن، علاوه بر کاهش میزان مصرف شکر و صرفه‌جویی، تنوع محصولات را افزایش داد.
وی میزان مصرف قند و نمک را چالش مهم سلامت کشور برشمرد و افزود: در سال‌های اخیر یکی از برنامه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کاهش میزان نمک و شکر در نان‌ها و شیرینی‌جات بود که خوشبختانه اقدامات خوبی هم انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به بحث میزان سبوس در آرد انواع نان‌ها اشاره و تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت سبوس و تغییر سلیقه مردم شاهد افزایش مصرف نان سفید در جامعه هستیم که مشکلاتی را برای مردم به وجود می‌آورد بنابراین باید به این مسئله توجه جدی شود.
موسوی از تغییر استانداردهای میزان سبوس در آرد انواع نان در تولیدی‌ها و نانوایی‌های استان مازندران در سال‌جاری خبر داد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/110143/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رگبار باران، گردوخاک و تگرگ در اغلب مناطق کشور

زخمی شدن 9 نظامی صهیونیست در درگیری‌های اردوگاه نور شمس

تقدیر وزیر کشور از فرماندهی نیروی انتظامی در اجرای «طرح نور»

اجرای 18 پروژه بااولویت/1200 هکتار به فضای سبز ساری اضافه می شود

نهادها به وظیفه خود در حوزه حجاب و عفاف و طرح «نور» عمل کنند

دستگیری شکارچیان غیرمجاز در 4 شهر مازندران

بازخوردهای خوب از مردم برای اجرای طرح نور

قتل راننده تاکسی ترکیه ای به دست مسافر ایرانی

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار

امیرعبداللهیان: قصد پاسخگویی به اسرائیل را نداریم

4 جای دیدنی بابلسر که نباید بعد از اجاره ویلا از دست بدهید

چراغ خطی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

توسعه و مرمت آبگرم‌های رامسر با جذب سرمایه گذار

پرداخت وام مسکن روستایی در مازندران

اعلام زمان تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم

افزایش تولید نفت اوپک پلاس از ماه جولای

لزوم همت مضاعف در مسئولان برای تحقق شعار سال

با پول کم، گوشی تاشو بخرید/ عکس

زخمی شدن 9 نظامی صهیونیست در درگیری‌های اردوگاه نورشمس

ربودن دختر نوجوان توسط پسر 25 ساله برای 10 میلیارد تومان

دادستانی از اقدام قانونی فراجا در طرح نور حمایت می‌کند

برداشت توت فرنگی در مزارع مازندران

پیشکسوتان حوزه روابط عمومی در مازندران تقدیر می شوند

ضرورت تمدید اعتبار پروانه چاه‌ های کشاورزی

50 یادمان شهدای گمنام در مازندران نیازمند تکمیل است

پلیس به دنبال کشف جنایت های قاتل سریالی مخوف + جزئیات

دستگیری عاملان نزاع دسته جمعی در خرم آباد

هوشمندسازی در کاهش تلفات از اولویت‌های پلیس راهور

هشدار صندوق بین المللی پول به آمریکا

موزه دفاع مقدس مازندران محل انتقال فرهنگ جهاد است

آمار اساتید انتقالی پیام نور به فنی و حرفه ای

مسأله حجاب فراتر از یک مقوله اجتماعی است

محور کرج - چالوس طی 2 روز آینده از ساعت 9 تا 15 مسدود می‌شود

دو حفار غیرمجاز آثار باستانی در مازندران دستگیر شدند

فوت گردشگر گم‌شده در جنگل‌های ساری

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

ضرورت تمدید اعتبار پروانه چاههای کشاورزی در مازندران

معرفی شخصیت امام(ره) در دستورکار متولیان فرهنگی قرار گیرد

برگزاری مسابقات تکواندو قهرمان قهرمانان تکواندو پسر مازندران

وعده جدید درویش به بازیکنان پرسپولیس

اندیشه های امام خمینی برای نسل کنونی جامعه بازخوانی و تبیین شود

دستگیری عاملان نزاع و درگیری دسته‌جمعی در خرم‌آباد

افزایش 8 درصدی ماموریت های اورژانس مازندران

شرکت های بین المللی حمل ونقل مازندران تعیین تکلیف می شوند

پسماند کشاورزی یکی از معضلات زیست محیطی مازندران

مازندرانی ها 16 هزار بار به اورژانس مزاحمی زنگ زدند

تولید 21 اثر در نخستین کارگاه طراحی پوستر جوانی جمعیت در بابل

دستگیری 2 حفارغیر مجاز و کشف و ضبط فلزیاب در بهشهر

16 هزار تماس مزاحمی سال گذشته در اورژانس مازندران ثبت شده است