پیام مازند

آخرين مطالب

استاندار مازندران خواستار ممنوعیت قرص برنج شد سياسي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - استاندار مازندران با استناد به آمارهای رسمی که از قرص برنج به عنوان مهم‌ترین ابزار خودکشی در استان یاد می‌شود ، خواستار ایجاد ممنوعیت برای این قرص از جنبه‌های مختلف شد.

احمد حسین زادگان روز شنبه در کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان گفت : در زمینه مصرف قرص برنج در مازندران باید به سمت ممنوعیت پیش برویم و دستگاه‌های مرتبط هم باید برای این منظور متولی شوند.
قرص برنج بر اساس آمارهای رسمی پزشکی قانونی مازندران مهم ترین ابزار خودکشی در این استان است و روند خودکشی با آن هم بر اساس آمار 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد افزایش داشت.
قرص برنج طی یک دهه گذشته همواره مهم ترین ابزار خودکشی در مازندران بوده است، ولی اقدامات سختگیرانه ای که در طی سال های گذشته انجام شد این انتظار را پدید آورد که با گذشت زمان روند کاهشی بگیرد، انتظاری که ظاهرا چندان با واقعیت تطبیق پیدا نکرده است.
طبق آمار پزشکی قانونی مازندران طی سال های 95 ، 96 و 97 به ترتیب 67 نفر ، 88نفر و 92 نفر با مصرف قرص برنج دست به خودکشی زدند.
وزارت بهداشت تاکنون چند اقدام برای محدود سازی استفاده از این قرص انجام داد که از جمله آن می توان به ایجاد ممنوعیت و محدودیت در عرضه آن خارج از داروخانه ها و کنترل واردات اشاره کرد. آموزش همگانی به کشاورزان برای استفاده از مواد جایگزین به جای قرص برنج جهت جلوگیری از آفت شپشک برنج یا " ایزی " هم اقدام دیگری بود از طریق اطلاع رسانی انجام شد.
با توجه به این که روان شناسان هدف از مصرف قرص برای خودکشی را نوعی تهدید محسوب می کنند و معتقدند فرد در این روش قصد کشتن خود را ندارد و فقط در صدد تهدید و جلب توجه است ، قرص برنج به خاطر ضریب بالای کشندگی به ابزار بسیار خطرناک و کشنده تبدیل شده است و به همین خاطر هم ممنوعیت آن تا حدود زیادی می تواند آمار خودکشی را کاهش دهد.
پزشکان و متخصصان دارویی نیز بازگشت به زندگی افرادی را که با قرص برنج دست به خودکشی می زنند ، تقریبا صفر می دانند و معتقدند که با مصرف این قرص مهلک هیچ راهی برای نجات فرد مسموم نیست.
استاندار مازندران پیشنهاد ممنوعیت قرص برنج را در این جلسه پس از آن مطرح کرد که اعضای کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی ، سلامت ، زنان و خانواده استان بر سخت گیری بیشتر در عرضه و استفاده از این دارو تاکید کردند.
اعضای این کمیته یکی از دلایل شیوع و افزایش استفاده از قرص برنج در خودکشی را سهولت دسترسی به این ماده دارویی دانستند و تاکید کردند که هم اکنون در هر شهر و روستای مازندران قرص برنج براحتی قابل تهیه است.
جایگزینی قرص برنج با روش های دیگر
استاندار مازندران به عنوان رئیس کمیته تاکید کرد: باید راهکاری برای جایگزینی قرص برنج اندیشیده و این ماده خطرناک از سبد مصرف کشاورزی استان خارج شود.
احمد حسین زادگان با اظهار این که قرص برنج مصرف زیادی برای حفظ برنج سفید از آفت شپشک یا ایزی دارد ، افزود: صرفا ممنوعیت این قرص نمی تواند راه به جایی ببرد و مسئولان استان مکلفند راهکار جایگزینی برای آن تدبیر و پیشنهاد کنند.
نماینده عالی دولت در مازندران تاکید کرد : در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی ، دانشگاه علوم کشاورزی و دانشگاه مازندران باید پیشگام شوند و راهکار بدهند و دستگاههای اجرایی مانند جهاد کشاورزی و دیگر دستگاههای مرتبط هم وظیفه خودشان را انجام دهند.
حسین زادگان با تاکید بر این که خودکشی در ایران و بویژه مازندران از میانگین جهانی بسیار کمتر است ، گفت : در عین حال باید این مشکل را از طریق ریشه یابی خشکاند و نهادهای فرهنگی در این زمینه وظیفه و تکلیف دارند.
استاندار مازندران برخورد بخشنامه ای و اداری و گذراندن مصوبات مختلف بدون پیگیری را راهکاری نامناسب و ناکام برای حل مشکلات دانست و گفت : خودکشی با جان انسان سر و کار دارد و همه ما تکلیف داریم که ریشه اش را بخشکانیم .
وی افزود : لازم است که نهادهای علمی همچون دانشگاه ها در کنار دستگاه های اجرایی حرکت کنند و مدیران و پژوهشگران نیز منتظر مصوبه نباشند و هرچه سریع تر در زمینه پیشگیری از خودکشی اقدام کنند.
تدوین سند خودکشی
استاندار مازندران همچنین در این جلسه بر ضرورت تدوین سند خودکشی استان بر اساس مولفه های جغرافیایی ، فرهنگی و جمعیتی تاکید کرد و از اعضای کمیته خواست تا این مصوبه را با جدیت اجرایی کنند.
حسین زادگان گفت : در این سند سهم و نقش دستگاه ها و سالتی که می توانند در این حوزه ایفا کنند چه در زمینه اطلاع رسانی و غیره باید مشخص ، کلیات مسائل مربوط به خودکشی در سند به خوبی دیده و کارهایی که به شکل جهانی به آن پرداخته شده از جمله آموزش، پژوهش، تربیت نیروی انسانی خوب، اطلاع رسانی و غیره در این سند به کار گرفته شود.
وی افزود : باید تجربه های موفق و کارهای عمده ای که در این ارتباط در دنیا انجام می شود ، مورد نظر قرار گیرد و شیوه های کاهش را هم خوب اجرایی و عملیاتی کنیم، چون اگر در حال حاضر بخواهیم اقدام به تحقیق و پژوهش بکنیم و بعد تعیین هدف کنیم زمان زیادی می برد، در حالی که هم اکنون شرح وظایف دستگاه ها کاملا مشخص است.
استاندار مازندران تاکیدکرد: در تدوین سند باید آخرین یافته های علمی در این حوزه و برنامه های اجرایی به کار گرفته شود و دستگاه های هم باید وظایف خود را بدانند و در جلسه بعدی کمیته تخصصی باید برنامه عملیاتی تدوین شود و هر دستگاهی بر اساس ظرفیتش باید وارد عمل شود.
وی گفت : مهم این است این سند در مرحله عملیاتی با برنامه های قابل اجرای امتحان شده بی خطر و با امکان ریسک کمتر همراه شود و مهم تر از همه این که آموزش و اطلاع رسانی سرلوحه همه فعالیت ها قرار گیرد.
برچسب‌ها
استانداری مازندران احمد حسین زادگان

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/110255/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت