پیام مازند

آخرين مطالب

عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور:

سونامی مقاومت آنتی بیوتیکی مرگ‌های شوکه کننده را به همراه دارد مقالات

  بزرگنمايي:

پیام مازند -   عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور گفت: سونامی مقاومت آنتی بیوتیکی مرگ‌های شوکه کننده را به همراه دارد.

لیلا روزبه نصیرایی اظهار کرد: میکروارگانیسم‌ها موجودات زنده‌ای هستند که مانند هر موجود زنده دیگری برای بقا و زنده ماندن خود تلاش می‌کنند و اگر به مقدار و دفعات زیاد با آنتی بیوتیک‌ها رو به روشوند آن‌ها را به عنوان یک عامل کشنده شناسایی کرده و در مقابل آنتی بیوتیک‌ها سیستم بیولوژیکی و ژنتیکی خود را به گونه‌ای تغییر می‌دهند که نسبت به آن‌ها مقاوم شوند.
وی تصریح کرد: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها به طور زیاد و نامحدود مصرف کردن و همچنین در ساعت معین و تا پایان دوز توصیه شده مصرف نکردن آنها باعث ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی می شود.
عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور گفت: با توجه به اینکه در کشور ایران هم آنتی بیوتیک خیلی به وفور مصرف می‌شود و هم مصرف درست آن اتفاق نمی‌افتد مسلما سونامی مقاومت انتی بیوتیکی خیلی سریع‌تر و زودتر بروز پیدا می‌کند، سازمان بهداشت جهانی (WHO) پیش‌بینی کرده که در سال 2050 مرگ و میر ناشی از مقاومت‌های آنتی بیوتیکی حتی از مرگ و میر ناشی از سرطان هم پیشی می‌گیرد.
روزبه نصیرایی بیان کرد: متاسفانه در کشور ایران بیش از یک دهه مقاومت آنتی بیوتیکی آغاز شده، خصوصا در اتاق های جراحی و عمل های جراحی که کاملا با این مسئله روبه رو هستند و نیازمند وارد کردن آنتی بیوتیک‌های قوی و خاصند تا بتوانند جلوی عفونت های قوی اتاق عمل را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه آنتی بیوتیک‌ها در اتاق‌های عمل ضروری و الزامی است، یادآور شد: متاسفانه ما با مرگ و میرهایی روبرو هستیم که پزشک عملش را به خوبی و درستی انجام می‌دهد اما مرگ بیمار ناشی از عدم مراقبت‌های بعد از عمل جراحی است، آن هم به دلیل بروز عفونت‌هایی که توسط آنتی بیوتیک‌های مصرف شده قابل کنترل نیست.
عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور با بیان اینکه سونامی مقاومت آنتی بیوتیکی مرگ‌های شوکه کننده را به همراه دارد، افزود: در آینده به گونه‌ای می‌شود که اگر روزی شخصی دستش را حتی با یک برگه کاغذ ببرد ممکن است دچار مرگ شود چون آلودگی که وارد خونش می‌شود با آنتی بیوتیک معمولی جواب نمی‌دهد و به همین راحتی شخص دچار مرگ می شود، برخلاف سرطان که دوران درمان دارد.(مانند ویروس کرونا که امروز بروز کرده و داروهای موجود جوابگویش نیست)
روزبه نصیرایی عنوان کرد: تنها راه مقابله با سونامی آنتی بیوتیک افزایش ایمنی بدن و کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌ها در جامعه است و ما در حال حاضر در جامعه‌ای که مصرف آنتی بیوتیک بی رویه ادامه دارد، زندگی می‌کنیم و سوش‌های عامل بیماری خود را به داروهای موجود مقاوم می‌کنند بنابراین همه در معرض خطر قرار دارند حتی فردی که خود را از مصرف آنتی بیوتیک مصون داشته است.
وی ادامه داد: بنابراین هر شخصی باید سطح ایمنی بدن خود را بالا ببرد تا دارای ابزارهای مقاومتی با میکرو ارگانیسم‌ها باشد تا اگر زمانی به بیماری و عفونتی روبه رو شد در مواردی که در مرحله خفیف قرار دارد بتواند آن عفونت را مغلوب کند.

محصول تراریخته عامل ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی نیست

عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور با اشاره به اینکه الزاما یک محصول تراریخته عامل ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی نیست، خاطرنشان کرد: معمولا محصولات تراریخته برای اصلاح یک ویژگی در محصول ایجاد می‌شوند و حال با توجه به اینکه کشور ایران دشمنان هوشمندی دارد و احتمال آسیب زدن به هر روشی وجود دارد بنابراین برای مصرف محصولات تراریخته خصوصا ازنوع وارداتی باید نهایت دقت و وسواس را به خرج داد.
روزبه نصیرایی با اشاره به اینکه پروبیوتیک‌ها یکی از مهمترین عامل‌های افزایش سطح ایمنی بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها هستند، بیان کرد: ما معتقدیم بهترین باکتری‌های پروبیوتیک در بهترین منابع غذایی داخلی خودمان وجود دارند و در صورت حمایت از تولیدکنندگان داخلی اصلا نیازمند واردات آن به کشور نیستیم.
وی ادامه داد: بر خلاف آنتی بیوتیک که معنی آن ضد حیات است، پروبیوتیک‌ها عامل حیاتند و در مقابل سونامی آنتی بیوتیکی، به عنوان سربازان مقدم خط دفاعی بدن، در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها، سلاحی قوی و محکم محسوب می‌شوند.
عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور با اشاره به اینکه پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌هایی هستند که در مواد تخمیری وجود دارند، تصریح کرد: موادی چون خیارشور، کفیر، پنیرهای سنتی خصوصا (کوزه ای و مشکی) به طور طبیعی حاوی گروهی از این باکتری‌های مفید بوده و همچنین با خوردن مواد غذایی که خاصیت تقویت کننده فلورمیکروبی دستگاه گوارشند (خاصیت پری بیوتیکی دارند) و محصولات غذایی و دارویی پروبیوتیکی، می‌توان از فواید پروبیوتیک‌ها بهره‌مند شد.
روزبه نصیرایی با بیان اینکه پروبیوتیک‌ها کاملا تخصصی هستند، یادآورشد: با توجه به تنوع فلور میکروبی یا میکروبیوم دستگاه گوارش مردم هرمنطقه و لزوم سازگاری پروبیوتیک‌های مصرفی با فلور گوارشی فرد، می‌توان پروبیوتیک‌ها را به صورت منطقه‌ای و اختصاصی برای افراد با توجه به فلور میکروبی و مواد غذایی مصرفی آن منطقه تهیه کرد، چون مثلا مردمانی که در جنوب زندگی می‌کنند میکروب‌هایی که در روده‌هایشان وجود دارد با مردمان شمال کشور تفاوت دارد.
وی گفت: امیدواریم روزی برسد که تمامی مواد پروبیوتیکی در کشور از سوش‌های بومی و کاملا تخصصی بوده و نیازمند به واردات نباشیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/113346/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است