پیام مازند

آخرين مطالب

مهر گزارش می دهد؛

شخم و شیار شالیزارها در کوران کرونا/ شالیزار ارمغان بهار می دهد اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری – شخم و شیار شالیزارها در آستانه عید و در حال و هوای کرونایی مازندران ادامه دارد و شالیکاران به پیشواز بهار رفته‌اند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: یک ماه مانده به بهار، برای شالیزارهای مازندران ماه عید و نو شدن دوباره فصل کار و تلاش است، مزارع شخم و شیار می‌ شوند تا بذر شالی در آن ها کاشت شود.
مازندران با تولید 43 درصد تولید قطب برنج کشور محسوب می‌شود و سالانه حدود 210 هزار هکتار از شالیزارهای استان به زیر کشت برنج می‌رود و کشت دو یا سه‌باره محصول در سالهای اخیر در استان، رواج بیشتری گرفته است.
با گذر از مناطق مختلف مازندران می‌توان شالی‌کارانی را مشاهده کرد که تا زانو در زمین‌های غرقابی استان فرورفته‌اند و به کشت و کار کشاورزی می‌پردازند. بهار را می‌توان در مزارع شالی حس کرد . مزارع با شخم و شیار، جان تازه‌ای می‌گیرند و روزی کشاورز از این مزارع به دست می‌آید.
با شخم و شیار زمستانه، شالیزار را برای کشت برنج اماده می‌کنیم و این کار سبب می‌شود که جلوی رویش علف‌های هرز گرفته شود
محمد اکبری شالی‌کار بابلسری درحالی‌که ماسک بر صورتش زده و مشغول شخم وشیار شالیزار است، می‌گوید: با شخم و شیار زمستانه، شالیزار را برای کشت برنج اماده می‌کنیم و این کار سبب می‌شود که جلوی رویش علف‌های هرز گرفته شود.
وی با اشاره به شیوع کرونا و نگرانی مردم گفت: ما کشاورزان نیز تلاش می‌کنیم با رعایت بهداشت از این روزها گذر کنیم و امیدواریم هرچه زودتر سایه این بیماری از مردم دور شود.
محمدصادقی مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد درباره مزایای شخم و شیار زمستانه و آب تخت کردن اراضی شالیزاری، گفت: افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه‌جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی از آفات برنج و غنی‌سازی خاک از مزایای شخم زمستانه مزارع برنج است.

پیام مازند


وی ادامه داد: شخم زمستانه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفات به‌خصوص کرم ساقه خوار برنج است، این کار سبب ذخیره رطوبت، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد بابیان اینکه در شخم زمستانه خاک، علاوه بر از میان رفتن لاروهای حشرات، بذر علف‌های هرز مزارع از بین می‌رود، اظهار کرد: شخم‌زنی در این فصل سبب آمادگی خاک برای کشت می‌شود و کشاورزان برای بهره‌مندی از نزولات جوی و استفاده بهینه از آب‌های سطحی به شخم زدن زمین‌های شالیزاری خود اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه شرایط جوی مساعد و بارندگی زمینه عملیات شخم‌زنی را فراهم می‌کند، گفت: زمین‌های برنج‌کاری برای شخم‌زنی مطلوب نیازمند آب است و در شخم‌های بهاره و قبل از نشا شاهد هستیم که ابتدا زمین آبگیری و بعد وارد مراحل شخم و تسطیح می‌شود.
وی بیان کرد: مبارزه با هریک از آفت‌ها با سموم شیمیایی علاوه بر جلوگیری از صدمات محیط‌زیست، نیازمند هزینه تهیه نهاده و مصرف بیشتر آب است که سبب افزایش هزینه تولید می‌شود.
صادقی افزود: اگر در فصل بهار شاهد بروز کم‌آبی باشیم، شخم و شیار زمستانه می‌تواند پشتوانه‌ای برای تسهیل شخم بهاره باشد که با اندک میزان آب در اختیار کشاورز زمین برای انتقال نشا آماده می‌شود.
وی گفت: جمع‌آوری و حذف علف‌های هرز داخل و حاشیه مزارع خصوصاً علف‌های هرز روی مرزها و اطراف کانال‌های آبیاری حداکثر تا دهه اول اسفندماه در کاهش جمعیت انتقالی به سال بعد بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
عزیزاله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شخم و شیار اراضی کشاورزی در دست انجام است، درباره انجام خزانه‌گیری برنج در اراضی شالیزاری گفت: خزانه‌گیری برنج در نیمه اول اسفندماه به کشاورزان توصیه نمی‌شود و از 20 اسفندماه به بعد مخالفتی با این کار نداریم اما از فروردین‌ماه کشاورزان می‌توانند اقدام به انجام این کار کنند.
پیش‌بینی می‌شود همه سطوح اراضی شالیزاری استان به کشت برنج اختصاص پیدا کند و دغدغه و نگرانی در این زمینه وجود ندارد
وی بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و میزان ذخیره آبی مطلوب در آببندان‌ها و سدها و سیرابی اراضی کشاورزی که در پی بارندگی‌های اخیر شاهد بودیم، پیش‌بینی می‌شود همه سطوح اراضی شالیزاری استان به کشت برنج اختصاص پیدا کند و دغدغه و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بابیان اینکه شخم و شیار و آب تخت اراضی شالیزاری یکی از مباحث مهمی است که کشاورزان نباید از آن غافل شوند، گفت: کشاورزان در فرصتی که تا پایان سال دارند باید آب تخت و شخم و شیار را در اراضی شالیزاری انجام دهند تا زمین برای کشت برنج آماده شود و هم در مبارزه با آفت و بیماری‌ها مدیریت شود.

پیام مازند


این مسئول اضافه کرد: اگر کشاورزان از هم‌اکنون در انجام شخم و شیار و آب تخت شالیزارها اقدام کنند سبب استفاده بهینه از روان آب‌های موجود و کاهش نیاز آبی می‌شود.
شهیدی فر درباره تأمین سوخت در فصل کشت و کار به کشاورزان گفت: خوشبختانه مشکلی در تأمین سوخت برای کشاورزان برای فعالیت در اراضی شالیزاری نداریم.
در فصل پاییز و زمستان پس از سرد شدن هوا و بارش‌های فصلی آب کافی در اختیار است که شرایط شخم‌زنی را تسهیل می‌کند و با این اقدام لاروها و حشراتی که برای زمستان گذرانی به لایه سطحی‌تر خاک رفتند در معرض هوای سرد قرار می‌گیرد و از بین می‌رود و یا آفت کرم ساقه خوار برنج با روش مکانیکی کنترل می‌شود.
به تأکید کارشناسان، یکی از راه‌های مؤثر مدیریت کنترل آفت، مبارزه زراعی یا انجام شخم و شیار زمستانه است که سبب صدمات مکانیکی و زیرخاک رفتن لاروهای زمستان گذران موجود در کاه و کلش و نهایتاً مرگ‌ومیر بالای آن‌ها می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/116801/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است