پیام مازند

آخرين مطالب

زندگی مسالمت آمیز با کرونا مقالات

زندگی مسالمت آمیز با کرونا
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - مردم مازندران در حالی همانند سایر استان‌های کشور پنجمین ماه همه‌گیری ویروس کرونا را پشت سر می‌گذارند که حداقل چند ماه آینده چشم‌انداز مثبتی برای از بین رفتن این بیماری در جهان وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، برداشتن تمام محدودیت های روزها و ماه‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا شامل سفر ، برگشت به کار مشاغل کم خطر و پرخطر و سایر فعالیت های اجتماعی در سطح استان مازندران همانند اکثر استان های کشور با وجود همه گیری ویروس کرونا تنها مشروط به رعایت پروتکل های بهداشتی شامل شستن مکرر دستان ، زدن ماسک حداقل در اجتماعات و فضای سرپوشیده و حفظ فاصله گذاری فیزیکی ابلاغ شده است به این امید دکه پیش از تولید واکسن و داروی پیشگیری و مقابله ای ، تنها راه مقابله با ویروس کرونا زندگی مسالمت آمیز با آن است.
تجربه ماه های اخیر مواجهه درمانگران با ویروس کرونا در سطح جهان ثابت کرد که شستن مکرر دست ها و زدن ماسک به خصوص در مراکز عمومی و فضاهای سرپوشیده در کنار رعایت فاصله فیزیکی به عنوان پروتکل بهداشتی مهم پیشگیرانه ابتلا به ویروس کرونا به نوعی خط قرمزی برای زندگی مسالمت آمیز با خطرناک ترین بیماری قرن توصیه شده است و به نظر می رسد که بر پا ماندن اقتصاد جهانی و در کنار آن زندگی اجتماعی و معیشت خانواده یجاب می کند که این پروتکل ها به درستی از سوی تمام مردم جامعه رعایت شود و هر گونه بی دقتی می تواند بار دیگر مشکلات و محدودیت های اولیه شیوع کرونا را برگرداند ، کما این که در روزهای اخیر حداقل در 2 شهرستان استان مازندران یعنی آمل و بهشهر که وضعیت قرمز کرونایی را بار دیگر تجربه می کنند، برخی از این محدودیت ها از جمله لغو جلسات اداری و عمومی الزامی شد.
علاوه بر این ، بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ، زدن ماسک نیز در فضاهای عمومی و سرپوشیده از فردا 15 تیر ماه برای تمام مردم الزامی است و کسانی که این پروتکل را رعایت نکنند از دریافت خدمات در این اماکن محروم خواهند شد.
یک متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت : در روزهای اخیر به دلیل برخی رفتارهای پرخطر ناشی از برداشتن محدودیت های سفر و سایر محدودیت های اجتماعی ، آمار بیماران در برخی شهرستان های استان رو به افزایش رفته و وضعیت این مناطق نیز از لحاظ کوویدو 19 قرمز شد.
دکتر لطف الله داوودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : افزایش آمار بیماران بستری در مراکز درمانی بویژه در پیک دوم این بیماری به نوعی درمانگران ما را در بیمارستان ها و مراکز درمانی دچار فرسایش می کند و به دلیل این که برخی وعده های حقوقی در دور اول ابتلا این ویروس نیز به درمانگران محقق نشده، انگیزه کاری نیز کاهش یافته و این دو رویه مشکلاتی را می تواند با افزایش آمار بیماران ایجاد کند.
وی گفت : علاوه بر این ، تجربه کاری درمانگران در ایران و حتی استان مازندران که گاهی نیز مورد تایید سازمان بهداشت جهانی نیز قرار گرفته ، نشان داده که راهکار مقابله با ویروس کوویدو 19 صرفا تا پیش از تولید دارو و واکسن ، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از رفتارهای پرخطر است و این برنامه در برخی کشورها با جریمه متخلفان به صورت سخت گیرانه در حال اجراست.
دکتر داووی افزود : اگر پروتکل بهداشتی استفاده اجباری از ماسک به خصوص در اماکن عمومی و فضای سرپوشیده و حتی مواجهه افراد با یکدیگر حداقل در 2 هفته آینده که پیک دوم ویروس کرونا را درکشور و به طبع آن استان مازندران داریم، رعایت نشود ، می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند و خطر جانی را افزایش دهد.
وی اظهار داشت : به نظر می رسد در پیک دوم ویروس کرونا در استان مازندران که برخی شهرهای ما نیز به وضعیت قرمز رسیدند، باید از تردد غیر ضروری ، برگزاری اجتماعات و مهمانی ها پرهیز شود و حتی در مواجهه حضوری با فامیل و افراد درجه یک مانند پدر و مادر هم باید برنامه دور اول که همان احوالپرسی از طریق تلفنی و حتی سایر شبکه های مجازی بود ، ادامه یابد تا بتوانیم پیک دوم را نیز پشت سر بگذاریم و بعد از آن تا حدی با رعایت پروتکل ها شاید بتوان بخشی از این محدودیت ها را برداشت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : اگرچه میزان کشندگی بیماری کوویدو 19 در پیک دوم بر اساس آنچه که در برخی استان ها رخ داده نسبت به دور اول کمتر شد، ولی میزان سرعت انتقال افزایش یافت به گونه ای که اگر یک فرد در خانواده به این ویروس مبتلا شود، احتمال این که تمام افراد خانواده به کوویدو 19 مبتلا شوند ، وجود دارد.
دکتر داوودی خاطرنشان کرد : ما در شرایط فعلی راهی جز انتخاب زندگی مسالمت آمیز با ویروس کوویدو 19 در جهان تا پیش از تولید دارو و واکسن نداریم و باید پروتکل های بهداشتی به درستی از سوی مردم رعایت شود تا بتوانیم پیک دوم را همانند دور اول با وضعیت بهتری پشت سر بگذاریم.
وی در مورد نوع ماسکی که باید استفاده شود هم توضیح داد : به هر حال مهم این است که مردم ما از ماسک استفاده کنند. ماسک های دست ساخت و یا پزشکی تا حد زیادی می تواند از انتقال ویروس جلوگیری کند و صرفا میزان ممانعت از انتقال ویروس در این ماسک ها متفاوت است ، ولی تجربه ثابت کرده با استفاده از ماسک می توانیم تا 90 درصد از انتقال ویروس جلوگیری کنیم.
دکتر داووی توصیه کرد تا ماسک های پزشکی صرفا یک بار مصرف و ماسک های خانگی نیز برای استفاده چند باره باید شسته و ضد عفونی شود.
80 درصد جمعیت مازندران در معرض خطر کوویدو 19
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم گفت : در مرحله اول شیوع کوویدو 19 حدود 20 درصد از مردم استان در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران به ویروس کرونا مبتلا شدند و هم چنان حدود 80 درصد از این جمعیت در معرض خطر ابتلا به این ویروس قرار دارند.
دکتر سید عباس موسوی افزود : افزایش آمار بیماران کرونایی در سطح شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در روزهای اخیر نگران کننده است و 2 شهرستان ما در وضعیت قرمز و سه شهرستان نیز در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در معرض وضعیت قرمز قرار دارند و به دلیل نزدیکی شهرهای استان مازندران ، این انتقال می تواند با سرعت بیشتری به سایر شهرستان ها نیز وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت : برنامه پیشگیرانه برای کووید 19 تا قبل از تولید واکسن و دارو ، رعایت سفت و سخت پروتکل های بهداشتی اعم از زدن ماسک به خصوص به صورت اجباری در اماکن عمومی و فضای سرپوشیده و کاهش سفر و سایر ترددهای غیر ضروری و حتی پرهیز از مهمانی دادن و مهمانی رفتن و هر اجتماعی است که باعث انتفال این بیمار ی می شود.
دکتر موسوی افزود : اگرچه ما برای افزایش آمار بیماران کوویدو 19 در سطح استان مازندران هماهنگی را در حوزه درمانی انجام دادیم ، ولی افزایش آمار بیماران در روزهای اخیر می تواند مشکلات درمانگران ما را بیش از دور اول افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد : مردم باید در 2 هفته آینده اقدامات پیشگیرانه را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهند و با نهادینه کردن فرهنگ ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی حداقل 1.5 متری و کاهش رفت و آمدهای غیر ضروری و لغو تجمعات و عدم حضور اماکن شلوغ زنجیره انتقال این ویروس را قطع کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران تعداد بیماران کوویدو 19 بستری در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه را 333 نفر اعلام کرد و گفت که این آمار نسبت به هفته گذشته حدود 20 درصد بیشتر شد.
کوویدو 19 نخستین بار سی ام بهمن ماه با شناسایی 2 بیمار از سوی دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از دو دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران در این استان شیوع یافت و هم اکنون براساس آمار رسمی که روز گذشته منتشر شد ، در بیمارستان های تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بیش از 400 بیمار کوویدو 19 با شرایط حاد تنفسی بستری هستند.
طبق آمار وزارت بهداشت و درمان هم اکنون سه هزار و 123 بیمار مبتلا به ویروس کرونا در سطح بیمارستان های سطح کشور بستری هستند و تحت مراقبت قرار دارند و در این مدت نیز 11 هزار و 260 نفر براثر ابتلا به این ویروس در سطح کشور جان خود را از دست دادند.
پروندهٔ خبری
مدیریت استانی کرونا

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/137524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در مازندران

غایب بزرگ مقابل تراکتور: یک گلزن

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

تغییر استاندار مازندران تکذیب شد

شتاب ساخت مسکن مازندران در دولت سیزدهم

جیب بارانه بگیران پر پول شد

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها ‌در حمایت از عملیات وعده صادق

کشف انبار لوازم خانگی 12 میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در حمایت از عملیات وعده صادق

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی توسط معلم در حال پیگیری است

توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور

اولین نشای برنج در مازندران انجام شد

عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در نوار ساحلی مازندران در حمایت از عملیات وعده صادق

شالیکاری در مازندران مکانیزه شود

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

گردهمایی فعالان هنری مساجد مازندران

مطالبه عمومی برای اجرای طرح نور درمازندران

لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد برای پویایی و شکوفایی کشور

فریدونکنار؛ میزبان مرحله استانی جام شهید عجمیان

هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران