پیام مازند

آخرين مطالب

ایسنا از قابلیت گردشگری مزرعه در مازندران گزارش می‌دهد

تجربه یک روز شیرین در مزارع مازندران! مقالات

تجربه یک روز شیرین در مزارع مازندران!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا/مازندران امروز وقتی گردشگر، به مازندران وارد می‌شود، در کنار استفاده از دریا و سواحل آن، کوه و جنگل، از مزراع برنج و حتی باغات مرکبات نیز دیدن می‌کند چرا که دسترسی به آنها در بسیاری از شهرستان‌های این استان، به آسانی است و این امر موجب شده تا محققان و اندیشمندان و یا حتی مسئولان اجرایی این استان را به فکر توسعه و تنوع نوع جدیدی از گردشگری که همان گردشگری از مزرعه است، بیاندازند.

شاید کمتر کسی باشد که به شمال بیاید و از دیدن مزارع کشاورزی و باغات آن لذت نبرد، نایستد، گوشی خود را به حالت سلفی قرار ندهد و از خود و مزرعه مورد نظر عکس نگیرد، شاید بخشی از لذت سفر به شمال، همین عکس گرفتن و به اشتراک گذاشتن آن در صفحه مجازی باشد.
امروز وقتی گردشگر، به مازندران وارد می‌شود، در کنار استفاده از دریا و سواحل آن، کوه و جنگل، از مزراع برنج و حتی باغات مرکبات نیز دیدن می‌کند چرا که دسترسی به آنها در بسیاری از شهرستان‌های این استان، به آسانی است و این امر موجب شده تا محققان و اندیشمندان و یا حتی مسئولان اجرایی این استان را به فکر توسعه و تنوع نوع جدیدی از گردشگری که همان گردشگری از مزرعه است، بیاندازند.
صنعت گردشگری مزرعه یک بازار صادراتی مهم برای مجموعه‌ای از محصولات کشاورزی است و هتل‌ها و رستوران‌هایی که متقاضی انواع متنوع محصولات کشاورزی هستند، باعث می‌شوند که گردشگران این موارد را به عنوان سوغاتی انتخاب کنند و در این بخش، رشد اقتصادی ایجاد شود.
گردشگری در مزرعه در نوع خود، جذابیت‌های بی‌شماری برای افراد گردشگر دارد. در گردشگری مزرعه، اقامت یک فرد بیش از یک شبانه روز تا کمتر از یکسال دور از محل زندگی در مقصد مورد نظر مبنای معرفی گردشگری است.
برنامه‌های کشاورزی و گردشگری، دسترسی به بازارهای صادرات، تنوع محصول، افزایش امنیت غذایی و ارتقاء محصولات کشاورزی، بخش کشاورزی مقصد گردشگری را بهبود می‌بخشد.
گردشگری در مزرعه در مازندران و کشورهای موفق
نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که مناطق روستایی در حال تبدیل شدن به مقاصد محبوب برای سفر هستند، به ویژه اینکه، چشم‌اندازهای فرهنگی اجازه می‌دهد که نگاهی اجمالی به زندگی و کار روستاییان داشت.
کشورهایی چون بلاروس، روسیه، رومانی، انگلیس و آمریکا در مقوله گردشگری مزرعه تجربه های بی نطیری دارند و اگر مازندران بخواهد وارد این ورطه شود باید این تجربیات را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد چرا که این کشورها ابتدا مرز بین واژه ها را آموختند و سپس سیاست گذاری و پایه گذاری کردند با این وجود الگوهای گردشگری مزرعه یکی از الگوهای موفق در دنیا است.

پیام مازند


گردشگری در دنیا بر مبنای سه معیار اصلی طبقه بندی می شود، نخست قلمرو جغرافیایی که می تواند شهری، روستایی، کوهستانی و غیره باشد، دوم بر مبنای اثرات که خود شامل دو بخش گردشگری انبوه و جایگزین بوده و سوم بر مبنای ماهیت است که می تواند بر اساس فرهنگ، رویداد، جنگ، معماری و غیره دستخوش تغییرات شود.
قابلیت مازندران در ایجاد گردشگری مزرعه
گردشگری در مزرعه، مدل جدیدی از گردشگری است که امروز در دنیای مدرن، احیا شده و فرد گردشگر، تمایل دارد با حضور در مناطق روستایی و محلی، با امکانات روز و مدرن، تجربه خاص و لذت بخشی داشته باشد و در این زمینه مازندران با در اختیار داشتن 800 آب‌بندان بکر، می تواند گزینه مناسبی باشد اما تا به امروز نه تنها از این مزیت بهره‌ای برده نشد، بلکه در مقابل دستگاه‌های پیشنهاددهنده و مجری نیز، موانع فراوانی ایجاد کردند.
اساتید دانشگاه معتقد هستند که، عدم تعریف درست و تداخل با طبیعت گردی و کشاورزی باعث شده گردشگری مزرعه در انزوا بماند؛ بسیاری از افراد از آب بندان ها که ظرفیت مناسبی است به عنوان گردشگری مزرعه تعریف کردند اما مالکیت عرصه با امور اراضی یا منابع طبیعی و مدیریت نیز با آب منطقه‌ای بوده و حق آبه نیز با مردم است،تعداد 800 آب بندان در مازندران وجود دارد و اگر از 20 درصد ظرفیت این آب بندانها در راستای گردشگری مزرعه استفاده شود عدد قابل توجهی خواهد شد.
باید گفت اجرای طرح گردشگری مزرعه کار پیچیده ای بوده و نیاز به همکاری با نهاد های مختلف با محوریت استانداری و اداره کل میراث، منابع طبیعی، محیط زیست و بنیاد مسکن دارد تا فعالیت های قانونی و اجرایی داخل یک روستا را که بر عهده دارند، با همکاری همدیگر قانونی، مصوب و اجرا کنند.
توسعه تورهای گردشگری مزرعه و یک اقتصاد پایدار
محققان معتقدند گردشگری مزرعه اغلب یک استراتژی عملی برای توسعه اقتصاد محلی و ترویج شیوه‌های سنتی کشاورزی پایدار است.
توسعه تورهای گردشگری مزرعه و نمایش جاذبه‌های مناطق روستایی منجر به پیشرفت در بخش غذای سنتی، محصولات و صنایع دستی این مناطق خواهد شد.
برنامه‌های خاص کشاورزی و گردشگری می‌تواند کمک کند تا همکاری بین بخش این دو بخش ایجاد شود و در حالی‌که گردشگری توسعه می‌یابد، محصولات هم به فروش می‌رسد.

پیام مازند


کارشناسان بر این باورند که صنعت گردشگری با مزرعه در مازندران تقابل داشته و زمان و انرژی زیادی برای پذیرش و مطالعه در این زمینه وجود باید صرف شود؛ کارشناسان میراث فرهنگی و صنایع دستی استان باید در زمینه بررسی الگوهای گردشگری مزرعه در دنیا آموزش دیده شوند تا راندمان تولید بالا و گردشگری مرزعه را رواج دهیم.
گردشگری مزرعه با ارائه غذاهای محلی معنا پیدا می‌کند
مهدی رمضان زاده عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران در این زمینه، با انتقاد از نوع گردشگری حاکم در این استان که همان بوم‌گردی است، به این نکته اشاره کرده بود که، این شیوه از گردشگری صرفا به ارائه خدماتی مثل غذا و اقامت محدود شده که متاسفانه تنوع غذایی آن هم ارتباط کاملی با جامعه محلی ندارد مضاف بر اینکه صاحبان این اقامتگاه ها تا حدود زیادی با کشاورزی بیگانه اند.
وی به این موضوع نیز اشاره کرده بود که، گردشگر دنبال فضایی است که بیشترین تفاوت را با محل زندگی او داشته باشد، با توجه به اینکه 70 درصد جمعیت کنونی شهرنشین هستند طبیعتا گردشگر به دنبال اقامت در فضای جدید و تجربه محیطی متفاوت بوده که روستا و مزرعه بهترین ظرفیت را در این زمینه دارا است. 
رمضان زاده درآمد عاید از گردشگری مزرعه را منوط به پویایی کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد که، با ترویج گردشگری مزارع، پویایی در کشاورزی حاصل شده چرا که میزبان یا همان بخش خصوصی می داند که این درآمد در گرو کشاورزی پایدار است و کشاورز نیز دلگرم به تداوم فعالیت خواهد شد. 
استاد گردشگری دانشگاه مازندران فروش تولیدات کشاورزی توسط این مکانیسم را یکی دیگر از مزایای این شیوه گردشگری اعلام و تاکید کرده بود که، کاهش هزینه های دلالی و دیگر هزینه های سربار نظیر حمل و نقل، رونق کشاورزی را به همراه داشته و ضمن فرآهم کردن فضایی جذاب برای گردشگر سبب وفاداری وی نسبت به منطقه می شود. 
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران حذف واسطه و کسب حداکثری درآمد برای تولید کننده را سبب ترغیب و تقویت وی برای تولید محصول بهتر دانست و خاطرنشان کرده بود که، هزینه ای که گردشگر بابت خرید محصول و نیز تجربه به دست آمده از این شیوه معیشتی، پرداخت می کند در حالت عادی به جیب دلال رفته، حال اینکه در اینجا تمام هزینه به حساب تولید کننده وارد شده است. 
رمضان زاده اجرای چنین شیوه گردشگری در مازندران به دلیل مشکلات قانونی و عدم همکاری و تعامل دستگاه ها را در حال حاضر دستخوش چالش های متعدد و غیر قابل اجرا توصیف کرد و ادامه داد که، باید در این زمینه موانع برداشته شده و با تشکیل کارگروه های تخصصی و با حل و فصل قوانین وارد بدنه فعال عرصه گردشگری شده و آنان را به حرکت در این مسیر تشویق کرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/137607/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مراسم بزرگداشت شهید سپهبد قرنی در خرم آباد

باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند

تجهیز کریدورهای حمل بار مازندران به سامانه هوشمند توزین

پلاژ‌های دولتی در سواحل باید مورد استفاده مردم قرار گیرد

طرح ارتقای تصفیه خانه آب رامسر آغاز شد

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز 11 میلیون و 700 هزار دلار گذشت

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز 11 میلیون دلار گذشت

معرفی سرپرست جدید نهاد نمایندگی در دانشگاه پیام نور همدان

واکنش میرسلیم به ادعای تذکر رهبری به برخی مسئولان درباره گشت ارشاد /هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است

کاهش طغیان رودهای مازندران با رشد چهار برابری لایروبی

واگذاری سهام باشگاه پرخرج به هلدینگ خلیج فارس غیرقانونی است

گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی

انتخاب بهترین دوربین کانن: چالشی جذاب برای عکاسان!

افزایش چهار برابری لایروبی رودخانه‌های مازندران.

نماینده مجلس: از فراجا برای اجرای طرح نور حمایت می‌کنیم

سفر وزیر کشور به استان مازندران

جاده هراز بازگشایی شد

طرح تعیین حریم گسل‌های قائمشهر به اتمام رسید

بیشترین میزان بارش باران با 53 میلی‌متر در آمل به ثبت رسید

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

ثبت هوشمند تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری در مازندران

شادی کشاورزان مازندرانی از بارش رحمت الهی

خط کشی یکصد کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران

وحیدی: زیرساخت‌های رفاهی و تفریحی موجود در سواحل باید مورد استفاده عموم قرار گیرد

مازندران مجهز به سامانه هوشمند ثبت تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری

شهره ایرانیان به رعایت عفاف و حجاب/ انتخابات الکترونیک است

افزایش 21 درصدی دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در مازندران

انتخابات الکترونیک است / شهره ایرانیان به رعایت عفاف و حجاب

تیم هورسان رامسر انصراف داد/ سایپا به لیگ برتر والیبال بازگشت

دادگاه های برخط گامی برای شفاف سازی است

13 اردیبهشت افتتاحیه راهیان نور غرب و شمالغرب کشور

آقاتهرانی: پای کار اجرای طرح نور پلیس می‌مانیم

تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران

مراسم تودیع و معارفه استاندار مازندران

بهره برداری از سالن ورزشی هنرستان دخترانه نور

160 کیلومتر از رودخانه های مازندران لایروبی شد

4 نماینده از مازندران در تیم ملی فوتبال دختران زیر 18 سال

اجرای طرح نور در مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد

محور هراز مسدود است

قدردانی وزیر کشور از فراجا در اجرای «طرح نور»

وزیر کشور: استاندار جدید مازندران در حوزه اقتصاد متخصص است/ نوری: توجه جدی به اقتصاد دریا پایه خواهیم داشت

آیا می شود پول را کپی کرد ؟ ببینید

علت تغییر استاندار مازندران چه بود؟ | ویدئو

پسربچه 5ساله خاله خود را به ضرب گلوله کشت

بازگشایی محور هراز

محور هراز بازگشایی شد

یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران

اجرای طرح نور تأمین کننده منافع زن و خانواده است

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

گردهمائی عهد حضور ویژه ائمه جمعه تا پایان سال در 8 منطقه کشور + فیلم