پیام مازند

آخرين مطالب

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: پایش سرزمینی و توسعه پایدار، دو اصل مغفول مانده در مدیریت کشور هستند سازمان حفاظت محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: پایش سرزمینی و توسعه پایدار، دو اصل مغفول مانده در مدیریت کشور هستند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: پایش سرزمینی و توسعه پایدار، دو اصلی هستند که در توسعه کشور نقشی اساسی دارند و هنوز بعد از گذشت سال‌های بسیار در کشور به آن توجهی نشده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری در گفتگو با خبرگزاری آنا با بیان این که در سازمان حفاظت محیط زیست، اصل توسعه پایدار رعایت می شود و هرچیزی که مغایر با این اصل باشد را قبول نداریم، گفت: «به عنوان مدیر سازمان، من نباید به عملکرد خودم نمره بدهم اما می توانم بگویم این سازمان در راستای سیاست های کلان کشور حرکت کرده است که حفظ محیط زیست هم جزئی از سیاست های کلان دولت محسوب می شود.»
وی افزود: «توسعه پایدار، یک اصل اساسی در توسعه کشور است و اگر سازمان حفاظت محیط زیست جایی خلاف این اصل عمل کرده باشد، باید به آن نمره منفی داد.»
معاون رئیس جمهور همچنین در خصوص اصل آمایش سرزمینی گفت: « آمایش سرزمین از بُعد مکان‌یابی در راستای توسعه منابع را بررسی می‌کند که کجای کشور دارای توسعه چه چیزی است. این موضوع کار ما را در محیط زیست راحت می‌کند. هر چیزی که مغایر با توسعه پایدار باشد باید تا آنجا که می‌توانیم مخالفت کنیم مگر این‌که بروند به حکم قانون متوسل شوند چون همه قوانین ما در راستای توسعه پایدار نیست.»
این مقام محیط زیستی با اشاره به این که هنوز در کشور قانونی بر اساس توسعه پایدار نداریم، اظهار داشت: « توسعه پایدار را تا 10 الی 15 سال پیش اصلاً به رسمیت نمی‌شناختیم. هنوز در کشور قوانینی به تصویب نرسیده که همه قوانینی که برخلاف توسعه پایدار باشد را منسوخ کند.»
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص صنایع آب بر گفت: « من از دو سال پیش به هیچ‌گونه صنایع آب‌بری مانند فولاد و پتروشیمی که آب را بخار می‌کند اجازه ندادیم که در فضاهای داخل سرزمین فعالیت کنند و به همه آنها اعلام کردیم که برای فعالیتشان باید در کنار سواحل شمال یا جنوب بروند.»
وی با تاکید بر مهم بودن اصل شفافیت در تصمیم گیری های سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار داشت: «در سازمان حفاظت محیط زیست اصل را بر شفافیت گذاشته و هیچ تصمیم محرمانه‌ای نداشتیم. همه تصمیم‌ها بر روی سایت سازمان‌های متولی قابل مشاهده است ولی آنچه در این میان حائز اهمیت است این است که ما به مسائل کلان محیط زیست اهمیت بیشتری داده‌ایم. مثلاً وقتی عنوان می‌کنیم بی‌آبی دشمن محیط زیست است در ارتباط با آن تلاش کردیم از هدر دادن آب جلوگیری کنیم.»
کلانتری در خصوص آلودگی هوای کلانشهرها از جمله آلودگی هوای تهران گفت: «: ما هنوز که هنوز است زیر فشار خودروسازها هستیم که برای سال 99 هم می‌خواهند یورو 4 تولید کنند و ما اجازه نمی‌دهیم. همچنین در بحث ریزگردها بیش از یک هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.»
معاون رئیس جمهور یکی از مشکلات بزرگ محیط زیست را معادن و آلودگی‌های ناشی از آن دانست و افزود: « در سال 89 یا 90 دولت آقای احمدی‌نژاد قانون معادن را تغییر دادند که براساس آن دیگر بهره‌برداران از معادن برای فعالیتشان دیگر نیاز به بررسی زیست‌محیطی ندارند. هر جا خواستند بروند وارد شوند و تخریب کنند و به‌عنوان تولید و صادرات هر بلایی می‌خواهند سر محیط زیست بیاورند.»
وی ادامه داد: از لحاظ قانونی از حدود 8 سال پیش بهره‌برداران معادن از بررسی‌های قانونی معاف و آزاد شدند. نمی‌شود که فرد برود به‌عنوان بهره‌برداری از معدن طبیعت را ویران کند و بدون این‌که آن را اصلاح کند، رها کرده و به جای دیگر برود. اگر مقام معظم رهبری اصرار دارند و می‌فرمایند تولید و جهش تولید، هم‌زمان ایشان بارها تأکید کرده‌اند که تولیدی باشد که مخرب محیط زیست نباشد اما قانون، آقایان را در تخریب آزاد کرده‌ است.
کلانتری با انتقاد از شناخت نداشتن مسئولین از محیط زیست گفت: « امروز مشکلی که در دولت با وزرا یا در مجلس با نمایندگان داریم این است که بسیاری از آنها اصلاً نمی‌دانند که محیط زیست در مورد چیست؟ همه فکر می‌کنند محیط زیست همان گربه، سگ یا یوزپلنگی است که آنها نسبت به آن اطلاع دارند در حالی‌که اینها یک بخش کوچکی از محیط زیست است.»
این مسئول محیط زیستی در مورد بحث ریزگردها نیز گفت: «سرمایه‌گذاری در بحث ریزگردها به این معنی نیست که ما به‌طور طبیعی ریزگرد نداریم اما منابع داخلی‌ ریزگردها را در خوزستان، بلوچستان، تهران و همه قسمت‌های دیگر تا حدود زیادی مهار کردیم.»
کلانتری با اشاره مجدد بر تأکید سازمان محیط زیست بر مسائل کلان اظهار کرد: «در گذشته رانت‌هایی برای تأیید پروژه‌های عمرانی و یا تولید کشاورزی وجود داشت که بعضاً تأیید آنها 10 سال به طول می‌انجامید که ما این سیستم رانت و فساد را از بین بردیم و فرآیند پاسخ به درخواست‌های آن را تا 2 ماه کاهش دادیم.»
وی با نحیف توصیف کردن سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: «انتظارات از یک سازمان نحیف کوچک خیلی بالا است. ما تلاش می‌کنیم که افکار تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور را با محیط زیست آشتی دهیم. به عنوان مثال من قبل از شیوع کرونا به دانشگاه‌های مختلف که می‌رفتم از تمام دانشگاه‌ها و وزیر علوم خواستم تا نسبت به تدوین واحدهای درسی محیط زیست توجه بیشتری داشته باشند چون این افراد که در دانشگاه‌ها تربیت می‌شوند مدیران فردای کشور هستند. چطور یک پزشک یا مهندس یا لیسانسه از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود و سه واحد محیط زیست نمی‌خواند؟!»
کلانتری، مسائل محیط بانان از جمله مسائل معیشتی آنها را از مهمترین دغدغه هایش عنوان کرد و گفت: « از زمانی‌که به سازمان حفاظت محیط زیست آمدم اولین دغدغه من زندگی محیط‌بانان بوده است. سه سال پیش به‌طور قطع محیط‌بان‌ها پائین‌ترین دستمزدها را در تمام بخش‌های دولت دریافت می‌کردند و در عین حال موظف بودند که در ماه حداقل 350 ساعت را در پاسگاه‌های خود زندگی کنند. با پیگیری‌های انجام شده درآمد آن دسته از پرسنل دائم فعال در محیط‌بانی (چه رسمی و یا قراردادی) که 85 درصد آنها را تشکیل می‌دادند را تا حد امکان افزایش دادیم به‌طوری‌که در حال حاضر دریافتی آنها بیش از سه برابر سال پیش است و بیش از این هم توان نداریم.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/151316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آفتاب گرم بهاری در مازندران

رستاخیز یکخوابه ها در تهران / اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر

ماجرای قطع 40 اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی

موج کوتاه در دریای خزر

بازدید بیش از 3میلیون زائر از یادمان‌های شهدا

سخنان سردار رادان درباره اجرای طرح حجاب «نور»/ «چشم مردم وقتی به بی‌حیایی عادت کند، آرام آرام غیرت گرفته می شود»

اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

افتتاح مجموعه ورزشی پشته حسین آباد خرم آباد

وضعیت جاده‌ها، امروز 7 اردیبهشت 1403؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

ماجرای قطع 40 درخت در نوشهر

پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!

طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند

تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران

رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم

ترافیک سنگین در محور چالوس/بارش باران در برخی محورهای 3 استان

طرح نیمه‌تمام زباله‌سوز ساری به کجا رسید؟

شکایت شرکت نقل‌وانتقالاتی از پورتو برای پول انتقال طارمی

علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

تصاویری از تجمع روحانیون در حمایت از طرح «نور» با لباس جنگی

ترافیک سنگین در محورهای کرج - چالوس

برگزاری جلسه بررسی نحوه تقسیم و توزیع آب در دشت هراز

تقدیر پلیس از بانوان آبادانی

ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است

نشست استاندار مازندران با نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان استان

روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

تصاویر قطع 40 اصله درخت در کجور آرشیوی است

نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان

ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز 110 میلیمتر پلی اتیلن در چگنی

ماجرای قطع 40 اصله درخت در کجور چیست؟

ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا

استقبال از قهرمان قایقرانی آسیا و مرد المپیکی در بابلسر

تعجب آلمانی‌ها از سرعت سقوط پول ملی ایران!

لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا

دعوت استاندار از سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

دعوت استاندار لرستان سرمایه گذاران و خیران برای مشارکت در طرحهای توسعه استان

برگزاری با کیفیت کنکور مورد توجه دولت سیزدهم است

استقبال بابلسری‌ها از مرد المپیکی قایقرانی

موسوی سومین طلایی مازندران در پیکار‌های انتخابی ووشو جام جهانی

ترافیک سنگین در محور چالوس/ این محورها مسدود هستند

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد

تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب

عملیات «وعده صادق» ابهت پوشالی و شکستنی اسراییل رو اثبات کرد

دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد

اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران

پایان نوبت نخست آزمون سراسری مازندران در صحت و امنیت

(تصاویر) تجمع روحانیون در حمایت از « طرح نور » با لباس جنگی

ببینید | پول بده لایک کن!

چالوس / ضرب و شتم پرستار در بیمارستان

از «گشت ارشاد» تا «طرح نور» فقط دو نوروز فاصله افتاد؛ برای زنان پرونده قضایی تشکیل می‌شود؟

تاکید امام جمعه قم بر همراهی همه دستگاها برای استمرار اجرای طرح نور