پیام مازند

آخرين مطالب

مهر گزارش می دهد؛

جنگل ها نفس تازه می کنند/ چشم کارخانه های نیمه جان به زراعت چوب اجتماعي

جنگل ها نفس تازه می کنند/ چشم کارخانه های نیمه جان به زراعت چوب
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری- چهار هزار هکتار از مزارع مازندران قرار است به زیر کشت زراعت چوب رود، اما آیا این طرح می‌تواند جنگل‌های شمال را تنفس و استراحت دهد.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: مانور روی طرح زراعت چوب در مازندران شتاب گرفت اما آیا می‌تواند هجمه‌های فراوان وارده برای عرصه‌های بکر هیرکانی را کاهش دهد.
تولید 70 درصد کاغذ کشور، وجود 236 کارخانه سلولزی، وجود کارخانه‌های بزرگ و چوب طلب نظیر چوب و کاغذ و نکاچوب و قطب ام دی اف کشور بودن، نیاز چوبی مازندران را بیش از دیگر استان‌ها افزایش داده است.
قرار است شش میلیون اصله درخت در چهار هزار هکتار از مزارع و عرصه‌های طبیعی مازندران در قالب زراعت چوب غرس شود، اما اینکه این طرح می‌تواند پاسخگوی نیاز چوبی استان و کشور باشد، جای تأمل وسئوال دارد.
حدود دوسالی از طرح تنفس جنگل در شمال کشور می‌گذرد و در این سال‌ها نه تنها نیاز چوبی کارخانه‌ها کاهش نیافت بلکه برای تأمین این نیاز به شیوه‌های گوناگون از جمله خرید از قاچاقچیان چوب نیز متوسل شدند. از سوی دیگر کمبود چوب و مواد اولیه، سبب شده تا بسیاری از صنایع چوبی استان با ظرفیت حدود 30 درصدی کار کنند و تعطیلی این صنایع اشتغال زا را تهدید می‌کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار اینکه توسعه زراعت چوب از جمله بندهای برنامه توسعه ششم در کشور بوده است، گفت: این طرح برای تأمین نیاز چوبی کشور اجرا می‌شود.

پیام مازند


عزیزاله شهیدی فر در گفتگو با خبرنگار مهر ، نیاز صنایع چوبی کشور را به مواد اولیه هشت میلیون مترمکعب بیان کرد و افزود: در قالب این برنامه مقرر شد 75 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام شود که سهم مازندران از این میزان چهار هزار هکتار است.
در قالب این برنامه مقرر شد 75 هزار هکتار زراعت چوب در کشور انجام شود که سهم مازندران از این میزان چهار هزار هکتار است
وی با عنوان اینکه تاکنون دو هزار و 257 اراضی مستعد برای اجرای زراعت چوب شناسایی شده است، اظهار داشت: تاکنون هزار و 857 هکتار معادل 46 درصد برنامه تأیید اولیه شدند.
وی ادامه داد: کشاورزانی که قصد انجام زراعت چوب دارند می‌توانند درخواستت خود را به ادارات منابع طبیعی دهند و پس از تأیید اولیه و مصوب در فرمانداری‌ها، تحت پوشش زراعت چوب قرار خواهند گرفت.
شهیدی فر درباره حمایت‌هایی که ازچوبکاران و زراعان صورت می‌گیرد، ارائه نهال‌های یارانه دار را از جمله اقدامات بیان کرد و گفت: در آینده نیز تسهیلاتی در این بخش داده می‌شود.
در ماه‌ها وروزهای اخیر قراردادهای متنوعی برای اجرای طرح زراعت چوب در گوشه و کنار مازندران منعقد شد که تخصیص 15 هکتار در سیمرغ، 40 هکتار در سوادکوه و 300 هکتار در غرب مازندران از جمله آن است.
طرح زراعت چوب در 300 هکتار از عرصه‌های غرب مازندران
عبدالرضا سنگاری مدیرکل منابع طبیعی مازندران – نوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طرح زراعت چوب در 300 هکتار از عرصه‌های منطقه انجام می‌شود، افزود: این طرح با کمک صندوق توسعه ملی در مناطق بالادست اجرا می‌شود.
وی با بیان اینکه عمده تولید صنایع سلولزی و کاغذ در استان انجام می‌شود، تصریح کرد: با توجه به وجود اراضی ده هکتاری در غرب استان، می‌توان به طرح زراعت چوب پرداخت.
وی زراعت چوب را اقدامی مؤثر برای تأمین نیاز اولیه صنایع چوبی و دانست و گفت: این طرح می‌تواند فشار بر عرصه‌های جنگلی را برای تأمین چوب کاهش دهد.
سنگاری با اشاره به گونه‌های غرس شده در زراعت چوب، اکالیپتوس را از جمله گونه‌ها بیان کرد و گفت: گونه صنوبر نیز در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در حال حاضر صنایع چوبی مازندران به سالانه پنج میلیون مترمکعب چوب نیاز دارند و با توجه اما واگرهای فراوان برای واردات چوب از یک سو و تنفس جنگل‌ها و ممنوعیت بهره برداری، زراعت چوب می‌تواند اقدامی ارزشمند برای تأمین کسری‌های فراروی آن باشد.
چشم 236 کارخانه به زراعت چوب
قرار است در قالب زراعت چوب شش میلیون اصله نهال در مازندران کشت شود و به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران، اراضی دانشگاه‌ها، پادگان‌های نظامی و قطعات ده هکتاری از جمله اراضی بوده که مستعد اجرای طرح زراعت چوب است.
حسن خیریان پور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زراعت چوب سبب تنفس جنگل‌ها و ایجاد فضای سبز و بانشاط می‌شود، افزود: این طرح در چهار هزار هکتار از عرصه‌های استان اجرایی می‌شود.

پیام مازند


وی شمار صنایع و کارخانه‌های چوبی استان را 236 واحد بیان کرد و گفت: بیش از 10 هزار نفر در این کارخانه‌ها فعالیت دارند و با زراعت چوب می‌توان به حفظ و توسعه اشتغال نیز کمک کرد.
خیریان پور سرمایه گذاری صورت گرفته در صنایع سلولزی استان را بیش از 9 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: بخشی از نیازهای این صنایع باید از طریق زراعت چوب صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران به واردات چوب برای تأمین نیاز صنایع استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال بیش زا 31 هزار تن چوب به ارزش بیش از 10 میلیون دلار وارد شد درحالی که با زراعت چوب می‌توان از خروج ارز جلوگیری کرد.
مازندران 70 درصد کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه، 40 درصد ام دی اف ، 30 درصد نئوپان کشور را تولید می‌کند از این روز نیاز به گونه‌های اقتصادی و سریع الرشد برای زراعت چوب و حمایت از زارعان امری ضروری به نظر می‌رسد تا فشار بر عرصه‌های طبیعی را به حداقل برساند.
کشت گونه‌های سریع الرشد برای صرفه جویی ارزی برای جلوگیری از واردات چوب و کمک به حفاظت و صیامت از عرصه‌های جنگلی از جمله اهداف طرح زراعت چوب است.
از سوی دیگر مهمترین راهکارها برای برون رفت از بحران تخریب و نابودی جنگل‌های شمال که هر سال سطح آب کاسته می‌شود، زراعت چوب است اگر این طرح به درستی اجرایی شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/176606/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت