پیام مازند

آخرين مطالب

فضای مجازی؛سیاه،سفید،خاکستری!؟ فرهنگي

فضای مجازی؛سیاه،سفید،خاکستری!؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ایسنا/مازندران اولین و بدیهی ترین کارکرد فضای مجازی را می توان در موضوعات اجتماعی و تغییراتی که در رفتارهای عموم مردم ( چه مثبت و چه منفی) ایجاد می کند مشاهده کرد؛امروز پیام رسان ها جایگاه رسانه های گروهی از قبیل رادیو و تلویزیون را پشت سر گذاشته اند و هر خبر و رویدادی با سرعت بسیار بالا و در کسری از ثانیه در شبکه های اجتماعی در مرئی و منظر همگان قرار می گیرد.
عده ای عقیده دارند که شبکه های اجتماعی با انتشار اخبار مرتبط با جرم ها و جنایت ها، به ترویج این اعمال کمک و نقش یک موسسه آموزشی بزرگ در تدریس خشونت و جنایت را بازی می کنند؛ در مقابل برخی هم معتقدند که انتشار اخبار بزه های اجتماعی، اطلاع رسانی در امتداد افزایش آگاهی عمومی در جهت پیشگیری از ارتکاب و یا قرار گرفتن در معرض جرائم است و به مخاطبان، شناخت جامعی از عواقب و مضرات جرم را گوشزد کرده و در نتیجه، انگیزه ارتکاب جرم را کاهش می دهد. واقعیت اما این است که مسائل اجتماعی به این سادگی قابل تحلیل نیست، چراکه هزار نکته باریک تر ز مو اینجاست.
مجید غفاری عضو هیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران در گفت وگو با ایسنا مازندران اظهار کرد: فضای مجازی یک شهر بزرگ و شلوغ که خیلی قانون مند و هنجار پذیر نیست اما به این معنی نیست که شهر وحشتناک و خطرناکی است.
وی تصریح کرد: می توان از این شهرشلوغ بسیارآموخت و از طرفی هم می توان بسیار آسیب دید و لزومی ندارد از این شهر بترسیم اما باید واقعیت های حضور و وجود خومان را در این شهر بپذیریم تا با آرامش به فکر چاره جویی و مواجهه سازگارانه و هوشمندانه و واقع بینانه با این شهر باشیم.
عضو هیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران در تعریف از خانواده سالم گفت: خانواده ای که درآن همدلی ، مشارکت عاطفی، وجود فضای امن عاطفی و روانی،حمایت از خانواده ،پاسخگویی و توجه به همدیگر مورد اهمیت قرار دارد.
غفاری خاطرنشان کرد: در خانواده ای که به استقلال اعضای خود هم اعتنا می کند باید علاوه بر فضای عاطفی امن در این خانواده گفت و شنود نیز اتفاق می افتد که اساس آن بر تبادل منصفانه و ایجاد عدالت و رضایت دو طرفه و همین طور رضایت در مجموع واحد تک تک اعضای آن باشد.
این روانشناس اهمیت به تفاوت های فردی را یکی دیگر از ویژگی های خانواده سالم دانست و افزود: مراحل رشد و نیازهای رشدی و روانشناختی برای از تک تک اعضا در دوره رشدی دیده و در مورد آن ها صحبت می شود.
عضوهیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران با بیان اینکه یک خانواده سالم مدیریت با ثباتی دارد،یادآورشد: وجودعدالت بین زن و شوهرکه یک خانواده را تشکیل می دهند و یک تیم منسجم و هماهنگ که اگر اختلاف نظری هم بین آن ها باشد با گفت وگو و راه حل های عالمانه بر طرف می شود، خود یک الگو مناسبی برای فرزندان است و فضای باز را در خانواده برای اینکه پرسش گری اتفاق بیفتد ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه در یک خانواده سالم سلسسه مراتب قدرت وجود دارد، در ادامه گفت: قدرت به معنی یک ساختار سالم و مشخص که پدر و مادر به عنوان مدیران خانواده در جایگاه والا از نظر قدرت و مدیریت قرار دارند تا فرزندان نتوانند بین پدر و مادر نفوذ کنند؛ بنابراین یک خانواده سالم ثباتش را از دل تغییرو مشورت و گفت وگو و مشاوره به دست می آورد و یک سیستم بسته نسیت بلکه یک سیستم باز و پذیرا است چون در خانواده امنیت وانسجام وجود دارد.
غفاری افزود: در یک خانواده سالم به دلیل وجود حرمت نفس درآن، احساس اضطراب و گناه بسیار پایین است.
این روانشناس با بیان اینکه یک خانواده سالم جلسات هم اندیشی دارد، گفت: فضای مجازی یکی از موضوعاتی که می تواند موضوع جلسات خانواده قرارگیردکه پدر و مادرها و فرزندان در خصوص تجارب خود گفت و گو کنند.
عضوهیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران ادامه داد: معمولا پدرو مادربه اینکه فرزندشان چه صفحات و افرادی را دنبال می کنند و چه الگو های اجتماعی و فلسفی و سیاسی و اقتصادی و مذهبی و معنوی را برای خود درنظر گرفتند درباره آن ها صحبت می کنند .
وی اضافه کرد: پدر و مادر در یک خانواده سالم تلاش می کنند تا علاوه برآشنایی بیشتر این شهر،خود را به روز کنند و اگرنتوانستند فرزندان خود را با مشاورانی آشنا می کنند تا مواجهه سالمی با فضای مجازی انجام شود.
غفاری بیان کرد: پدرو مادربا نفوذ کلام می توانند یک مدیریت سالم داشته باشند و در چنین خانواده ای فضای مجازی تاثیرات بسیار مثبتی داردچراکه می تواند کانون مباحث فلسفی ، سیاسی، فرهنگی و بسیاری از تابوها و محدوده های ممنوعه متناسب با فهم بچه ها و حتی مسائل جنسی و بسیاری از مدها و الگوهای اجتماعی متفاوت مد نظر قرار گیرد.
این روانشناس با تاکید بر اینکه فضای مجازی می تواند یک چالش باشد،افزود: اما این چالش در یک خانواده سالم می تواند به یک فرصت تبدیل و درخانواده ای دیگر به یک تهدید تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه آموزش اخلاق متناسب با فضای مجازی باید مورد توجه قرار بگیرید،یادآورشد: باید در خانواده گفت وگوصورت گیرد به طور مثال، فضای مجازی که بسیار قانون مند نیست و و مرز مشخصی ندارد مسئله حریم خصوصی در این فضا چگونه است و این یک بهانه و فرصتی بوده که با بچه ها گفت وگوشود وآموزش های لازم را هم خودمان ببینیم و به بچه هم بدهیم .
عضوهیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه مازندران گفت: پدرو مادر می توانند با فرزندان صحبت کنند که چه افرادی را در فضای مجازی دنبال کنند.
غفاری بیان کرد: فضای مجازی در یک خانواده سالم ،فرصت آموزش و پرورش را فراهم می کند و لزومی به نگرانی نیست اما اگر فضای خانواده بسته باشد با وجود تحکم و بی تفاوتی درآن عدالت محوری وجود نداشته باشد می توان گفت فضای مجازی تاثیرات مخربی را برای ان خانواده و فرزندان به همراه دارد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/176631/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

گردهمایی فعالان هنری مساجد مازندران

مطالبه عمومی برای اجرای طرح نور درمازندران

لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد برای پویایی و شکوفایی کشور

فریدونکنار؛ میزبان مرحله استانی جام شهید عجمیان

هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران

ساخت 11هزارمین مسکن روستایی دراستان مازندران

30 دانشگاه در فاز اول رویکرد خود را به حکمت بنیان تغییر می‌دهند

اعلام محدودیت‌های ترافیکی در این محور شمالی

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند

رشد اقتصادی ایران به روایت صندوق بین‌المللی پول

حکم شرعی امتیاز خودروی واگذار شده چیست؟

حمایت مردم شهرستان نور از عملیات سپاه و فراجا

هشدار آتش سوزی در جنگل های مازندران

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال

6 مدال بانوان مازندرانی در مسابقات کوراش قهرمانی کشور

پایان جولان سارق سیم کابل برق در ساری

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها در سواحل دریا

مطالبه گری مازندرانی ها برای اجرای طرح « نور»

بیش از 90 درصد مردم کردستان از اجرای طرح نور استقبال کردند

مبنای قانونی اقدامات پلیس در برخورد با مسئله‌ی حجاب در قالب طرح نور چیست؟

1500 حلقه چاه بدون پروانه در مازندران تعیین تکلیف شد

گروه‌های مردمی مسوولان را در اجرای «طرح نور» در ورامین یاری کنند

همه آمدند/ زنجیره انسانی از گلوگاه تا رامسر در حاشیه خزر

سهم یک چهارمی ساخت خانه‌های روستایی در طرح نهضت ملی مسکن مازندران

استحکام پایه‌های جامعه از نور و انرژی شهدا است

منطقه زیبای پامنار خوزستان

اجرای مرحله چهارم طرح پیشگامان امنیت در مازندران

زنجیره انسانی مردم ولایتمدار چالوس در ساحل دریا

زنجیره انسانی حمایت از عملیات وعده صادق در سواحل مازندران

مبارزه با بیماری‌های گندم در مزارع بهشهر

هشدار آتش‌سوزی در جنگل‌های مازندران

محدودیت‎های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران