پیام مازند

آخرين مطالب

ساماندهی ساحل مازندران در گرداب اختلاف دیدگاه مدیریتی اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - ساماندهی ساحل دریای خزر در حوزه مازندران در کش و قوس نظرات متفاوت میان متولی گری متمرکز یا چند دستگاهی معلق مانده است، امری که بار دیگر  موضوع گفت و گوی مسئولان کشوری و استانی در ساری شد.
در حالیکه برخی مدیران دستگاههای اجرایی معتقدند که اداره ساحل خزر نیاز به یک مدیریت متمرکز دارد ، مدیرانی دیگری نیز می گویند که اداره ساحل نیاز به یک مدیریت یکپارچه و شورایی دارد.
مساله آلودگی ، ساماندهی شناگاهها، برنامه ریزی برای ایجاد تاسیسات گردشگری و رفاهی از مهمترین مسائل در حوزه ساحلی دریای خزر است.
ب استان مازندران 338 کیلومتر خط ساحلی دارد و سالانه بیش از 17 میلیون نفر به این استان سفر می کنند تا علاوه بر استفاده از امکانات طبیعی ان ، تنی به آب بزنند.
برای ایجاد بستر مناسب و ارائه خدمات استاندارد به مسافران و گردشگران از سال 1392 برنامه ای با عنوان طرح سالم سازی سواحل دریا اجرا شد که مازندران نخستین نقطه آغاز این طرح بود.
این طرح که به نام "طرح دریا" نیز شناخته شده دارای ستادی با عضویت بیش از 10 دستگاه اجرایی است، اما مدیریت، حفاظت، برنامه ریزی و اجرا چند مسئله ای است که در چند سال اخیر میان دستگاههای عضو ستاد طرح سالم سازی دریا سرگردان است و هر یک از این نهادها فعالیت هایی بر اساس سیاست های سازمانی خود انجام می دهند.
جلسه امروز سه شنبه بررسی وضعیت شناگاههای مازندران با هدف گزارشی از پایش وضعیت بهداشتی و سلامت 47 شناگاه استان برگزار شد اما تحت الشعاع چگونگی مدیریت ساحل قرار گرفته و بیشتر زمان جلسه به نقد فقدان مرجع متمرکز اجرایی و ایجاد همگرایی و یکپارچگی میان دستگاه ها پرداخته شد.
**مدیریت سواحل شورایی باشد
معاون سازمان محیط زیست کشور یکی از طرفداران مدیریت یکپارچه و شورایی است و معتقد است که مدیریت و اجرای برنامه ها به صورت متمرکز با تولیت یک دستگاه امری غیر علمی است.
پروین فرشچی در نشست بررسی وضعیت شناگاههای استان مازندران گفت: در تمام کشورهای توسعه یافته، تمامی فعالیت ها در حوزه ساحل به صورت شورایی انجام می شود و سپردن مدیریت سواحل به یک دستگاه خاص برنامه ای شکست خورده است.
وی افزود: متاسفانه در چند دهه اخیر نهادهای متولی برای مدیریت سواحل به دنبال مدیریت متمرکز بودند، اما عملا این جست و جو شکست خورد، زیرا هر سازمانی از زاویه دید درون سازمانی به آن خواهد پرداخت و اینگونه مدیریت راه به جایی نخواهد برد زیرا هیچ سازمان و دستگاهی در برنامه های خود اعتمادی به دیگر دستگاه ها ندارد.
معاون سازمان محیط زیست با ذکر این مثال که در سال 82 مسئولیت مدیریت سواحل به سازمان بنادر و دریانوردی سپرده و عملا با شکست مواجه شد، گفت: تمامی طرح های ارائه شده از سوی این نهاد بر اساس نگرش درون سازمانی پایه ریزی شد.
فرشچی معتقد است، به جای تمرکز در یک دستگاه برای مدیریت سواحل، باید مدیریت یکپارچه ایجاد کرد که همه دستگاه های مرتبط در حوزه ساحل و دریا، با همپوشانی یکدیگر سواحلی امن و سالم را در اختیار مردم قرار دهند.
وی ایجاد "ستاد هماهنگی طرح سالم سازی دریا" را به عنوان یک شورای سیاست گذاری قدم مهمی توصیف کرد و گفت: ایجاد یک مدیریت یکپارچه و نه متمرکز در این شورا می تواند دورنمای مثبتی برای سواحلی زیبا، سالم و همچنین ایمن ایجاد کند.
معاون سازمان محیط زیست همچنین تاکید کرد: باید پذیرفت که در این راه مشکلاتی از جمله محدودیت نیروی انسانی و منابع مالی وجود دارد، اما با توجه به این شرایط هم می توان با ایجاد نگاهی فرا دستگاهی و ملی مشکلات را پشت سر گذاشت.
**چندصدایی اصلی ترین معضل استان
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری مازندران نیز به عنوان یکی از موافقان ایجاد تمرکز در برنامه ریزی و مهم تر از آن اجرای برنامه ها و تصمیمات در حوزه طرح دریا، گفت: در حال حاضر خروجی جلسات طرح دریا، انباشت انتقادهایی است که دستگاه های مرتبط در حوزه دریا از یکدیگر دارند.
رضا عنایتی در این نشست تاکید کرد: سالهاست دور یک میز نشستیم و شاهد کشمکش مدیران دستگاه ها برای یافتن مسئول طرح دریا هستیم اما هنوز هم طرح دریا بدون متولی مانده است.
وی گفت: باید تمرکز و یکصدایی در حوزه دریا و تمامی مسائل بین دستگاه ها ایجاد شود تا نه تنها اجرای برنامه ها، بلکه مسئولیت پذیری و گزارش عملکرد را از یک نهاد گرفته تا پیشرفت طرح ها مشخص شود.
عنایتی بیان کرد: چند صدایی اصلی ترین معضل ماست و در این تعدد نهادهای تصمیم گیرنده ما شاهد هستیم که پای شهرداری ها و فرمانداری ها هم به میان کشیده شده تا مسائل پیچیده تر از قبل شود.
**موازی کاری آفت برنامه های بین دستگاهی
معاون فرماندار شهرستان ساری از دیگر موافقان ایجاد یک نهاد یا تفویض اختیارات و مدیریت به نهاد خاص و تمرکز در تصمیم سازی و اجرا است.
اسماعیل حسن زاده در این نشست گفت: موازی کاری مشکل اساسی به نتیجه نرسیدن طرح دریا و دیگر طرح های چند حوزه ای است.
وی با استناد به ماده 100 قانون برنامه ششم توسعه گفت: از یک طرف دبیر ساماندهی ساحل اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری است و از طرف دیگر سازمان عمران ساحل نیز همچنان پابرجاست و مسئولیت آن با سازمان کشتی رانی و بنادر است.
معاون فرماندار ساری همچنین با اشاره به اینکه در فصل تابستان نیز حوزه اجتماعی وزارت کشور ، مسئولیت دریا را به عهده می گیرد، افزود: این تعدد مسئولیت ها در یک حوزه به این معنی است که عملا در طول سال چندین دستگاه مسئولیت دریا را به صورت همزمان یا شیفت گونه بر عهده دارند.
حسن زاده اضافه کرد که هر کدام از این دستگاه ها سیاست و برنامه های درون سازمانی خود را پیاده می کنند و عملا در یک مدت یک ساله با مسئولیت های متفاوتی روبرو هستیم .
وی سرگردانی سرمایه گذاران حوزه دریا در دریافت مجوز برای ایجاد مجموعه های گردشگری را خروجی همین موازی کاری دانست و بی رغبتی به دریافت و اخذ مجوز را پیامد دیگر آن عنوان کرد.
معاون فرماندار ساری تاکید کرد: عملکرد جزیره ای تاکنون نه تنها سودی برای سواحل مازندران نداشته بلکه آسیب های جدی هم زده است.
وی عنوان کرد: باید همه دستگاه ها پای کار باشند و یک دستگاه به عنوان متولی انتخاب و دیگر دستگاه ها آن را یاری کنند.
طرفداران ایجاد یک متولی متمرکز برای طرح دریا که غالبا از نیروهای درون استان هستند ،همچنان راه برون رفت از مشکل دریا را تفویض اختیارات و مسئولیت ها به یک نهاد واحد می دانند.
از طرفی مسئولان کشوری که اعتقاد به مدیریت یکپارچه با حضور دستگاههای مرتبط با اختیار کامل در مقابل ایجاد تمرکز دارند، بر این برهان معتقد هستند که در گذشته مدیریت متمرکز نتیجه ای مطلوب در پی نداشت و ساماندهی طرح دریا را برای چند دهه به تاخیر انداخته است.
کشمکش این 2 دیدگاه فکری و عمل میان آنها در حال حاضر از شکاف برخوردار است که با دیدن چهره و شنیدن سخن های حاشیه ای مسئولانی که جلسه امروز را ترک می کردند به وضوح مشخص بود هیچ یک از طرفین هنوز نتوانستند نگاه واحدی را ارائه و به کرسی بنشانند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/48261/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت مردم از اجرای طرح نور

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده‌های مازندران

گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم

سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر

ثبت نام جام هواداری تمدید شد

طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود

تجلیل مردم اراک و ساوه از پلیس در اجرای طرح نور

قدردانی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان از اجرای طرح نور در آذربایجان غربی

قدردانی فرمانده انتظامی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان در اجرای طرح نور

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

اعزام تیم بوکس نوجوانان مازندران به مسابقات قهرمانی کشور

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر

نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم

تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟

پایداری هوا در مازندران

استمرار محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در جاده‌های مازندران

8000 میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

رقابت 38 هزار و 510 داوطلب کنکور در مازندران

آسمان مازندران تا اواسط هفته آینده صاف و آفتابی

افزایش 20 درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان

آغاز ماراتن علمی 38 هزار داوطلب آزمون سراسری در مازندران

آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد+فیلم

39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد

آغاز نوبت اول کنکور 1403 در مازندران

ثبت رکورد 17 میلیون قطعه جوجه ریزی در مازندران برای اولین بار در کشور

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

فعالیت 21 بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه 24 هزار هکتاری

فواید و مضرات باران 48 ساعته مازندرانی‌ها

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

برگزاری بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران

خروج 5 پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش