پیام مازند

آخرين مطالب

مهاجرآباد سیل‌زده چشم به راه وعده مسئولان/ اگر خون دل بود ما خورده‌ایم! مقالات

  بزرگنمايي:

پیام مازند - پس از گذشت قریب به 2 ماه از سیل 13 مهرماه 97 در استان مازندران که عمده خسارات آن مربوط به غرب استان بود کماکان ویرانی حاصل از این بلای طبیعی خودنمایی کرده و علیرغم بازدید مسئولان استانی و کشوری در هیئت های بلندپایه اما تاکنون روستاهای آسیب دیده شهرستان تنکابن کمتر رنگ بازسازی و بهسازی به خود دیده اند.  روستاهای بخش مرکزی شهرستان تنکابن در سیل مهرماه بیشترین آسیب را تجربه کردند که شمار این تخریب ها به سازه ها و پل ها، ساختمان ها و ابنیه، مستغلات، زمین های زراعی، باغات، کارگاه ها و مزارع پرورش ماهی سبب اعلام برآورد 700 میلیارد تومانی خسارت سیل از سوی مسئولین استانی شد اما متاسفانه علیرغم تخصیص بخشی از این اعتبار، هم چنان روستاهای مهاجرآباد، پلطان، سلیمان آباد، یوسف آباد، خشکرود و ایثارده با مشکلات، آسیب ها و پیامدهای برجای مانده از سیل دست و پنجه نرم می کنند. مشکلاتی نظیر آب شرب، قطعی گاز و مسائل تردد و جاده ای که به نظر نمی رسد وضعیت آن ها تا سال های آینده نیز به حالت عادی برگردد.
بارش 294 میلیمتری باران در کمتر از 20 ساعت در شهرستان های غرب مازندران نه تنها رکورد بارش‌ها را شکست بلکه در تخریب تاسیسات زیربنایی، کشاورزی، واحدهای مسکونی و تجاری و راه‌های اصلی و فرعی مازندران نیز رکوردی ماندگار برجای گذاشت. خسارات اعلام شده از سوی دستگا ها و ادارات مختلف بیانگر عمق فاجعه است. اما آنچه در این میان نقطه قوت و امیدواری این حادثه بود تلفات کشته و مصدوم بسیار پائین سیل است که به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور سیل در استان مازندران 5 کشته و 6 مصدوم برجای گذاشت.
علیرغم وعده های فراوان مسئولین استانی و کشوری مبنی بر ترمیم خسارات وارده و پرداخت هزینه های جبران سیل اما تنها 350 خانوار از حدود ‌هزار و 850 خانوار مشمول دریافت کمک معیشتی، مبلغ 2 میلیون تومان تسهیلات به صورت بلاعوض دریافت کرده اند.
با تمامی آنچه گفته شد بر آن شدیم تا بازدیدی میدانی از یکی از روستاهای شهرستان تنکابن داشته باشیم، روستای مهاجر آباد که به گفته اهالی و بنابر آمار و ارقام بیشترین خسارت وارده از سیل را تجربه کرده و هم اکنون نیز از نعمت داشتن جاده، آب شرب و گاز طبیعی محروم مانده است.
* برداشت غیر مجاز از جنگل و رودخانه عامل اصلی سیل
قربانعلی مهرآور یکی از اهالی و باغداران روستای مهاجر آباد مقصر اصلی بروز حادثه سیل را ادارات منابع طبیعی و امور آب دانست و اظهارکرد: به دلیل اینکه چوب های مسیر رودخانه و درختان حریم رود توسط اداره منابع طبیعی جمع آوری و تعیین تکلیف نشدند، قطع اشجار و تجمع و تراکم این درختان در اثر سیل، باعث انحراف مسیر رودخانه و در نتیجه خسارت سنگین به روستای مهاجر آباد شد.
مهرآور با انتقاد از عملکرد ادارات و نهادهایی که در مسئله آبخیزداری و حفظ انهار و حریم آنها دخیل هستند، خاطرنشان کرد: برداشت غیر مجاز چوب از جنگل ها و هم چنین برداشت مصالح رودخانه ها و عدم ساماندهی آنها دلیل اصلی بروز خسارت میلیاردی سیل بود.

وی به سو استفاده برخی شرکت ها و منابع طبیعی از چوب ها و درختان دپو شده در رودخانه پس از سیل اشاره کرد و افزود: تمام درختان و چوب های قابل برداشتی که توسط سیل در این منطقه برجای مانده بود، توسط اداره منابع طبیعی برداشت شد و هیچ عایدی از این حمل ‎ آورد سیل به روستائیان و افراد خسارت دیده تعلق نگرفت.
مهرآور کشاورزان را کمک رسان دولت و تامین کننده نیازهای غذایی کشور عنوان و تاکید کرد: روستای مهاجر آباد به طول تقریبی 4 کیلومتر با در اختیار داشتن باغات کیوی، مرکبات و چای و همچنین مزارع پرورش ماهی به طور میانگین در سال بالغ بر 3 میلیارد تومان ارزآوری اقتصادی برای شهرستان داشته و در زمینه اشتغالزایی نیز با وجود تنوع کشاورزی پیشگام بود اما اکنون بیشترین خسارت را متحمل شده است.
*کم توجهی مسئولان در برابر هشدارهای شورا و مردم پیش از وقوع سیل!
ایران گلین عباسیان رئیس شورای اسلامی روستای مهاجر آباد ضمن معرفی روستا اظهار کرد: شورای روستای مهاجر آباد در سال 96 تشکیل شد و پیش از آن مشکلات متعددی در زمینه برق، آّب و گاز وجود داشت که با اقدامات اعضای شورا توانستیم این تاسیسات زیربنایی را احیا کنیم.
وی مهاجر آباد را صادرکننده محصولات کشاورزی اعلام و تاکید کرد: سالانه 2 هزار تن کیوی و 400 تن ماهی قزل آلا از این روستا به بازارهای شهرستان و استان صادر شده و این روستا با داشتن باغات و مزارع چای دارای گستره کشاورزی مناسب بوده که حاصل آن اشتغالزایی برای جوانان روستا است.
رئیس شورای اسلامی روستای مهاجر آباد با تاکید بر اینکه پیش از وقوع سیل مشکلات روستا با مسئولین شهرستانی مطرح شده و پیش بینی خسارت سیل به این ادارات اعلام شده بود، گفت: بارها طی نامه نگاری های متعدد با ادارات مختلف شهرستان بیان کردیم که رودخانه مجاور روستا فاقد دیواره بوده و حریم آن نامشخص است.

عباسیان با اشاره به عدم لایروبی انهار و قطع درختان حاشیه رودخانه تصریح کرد: شورای مهاجر آباد در زمینه وقوع سیل هشدارهای لازم را مسئولان داده بود اما متاسفانه هیچ اقدامی از سوی متولیان امر صورت نگرفت.

وی دلیل بروز خسارات هنگفت وارده را کم توجهی مسئولان در انجام وظایف محوله عنوان و خاطرنشان کرد: تلاش های یکساله شورای روستا و اهالی با ارسال مکاتبات در پیچ و خم اداری گم شد.
*مهاجرآباد سیل‌زده فاقد آب شرب و گاز
وی با بیان اینکه علیرغم بازدیدهای متعدد مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری هنوز اتفاق مثبت و شایان ذکری برای روستا نیفتاده است، گفت: متاسفانه هم اکنون روستا از داشتن آب شرب و گاز طبیعی محروم بوده و جاده دسترسی به روستا نیز به حد مطلوب نرسیده است.
عباسیان با انتقاد از عملکرد دستگاه های اجرایی و مسئولان نسبت به برداشت چوب های میان رودخانه که حمل آورد سیل بود، خاطرنشان کرد: بر اساس توافقات اولیه در روزهای نخستین با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر قرار بر این شد تا 25 درصد از فروش چوب های انباشته حاصل از سیل سهم روستا شده و به کشاورزان آسیب دیده تعلق گیرد.
وی در ادامه افزود: علیرغم این توافق، مسئولان با صراحت اعلام کردند که باید چوب ها از این محل خارج شود و اگر شورای روستا مخالفت کند با آن ها برخورد خواهد شد.
رئیس شورای مهاجر آباد با بیان اینکه تا این زمان به طور میانگین روزانه 4 کامیون چوب از روستا خارج می‏شود، گفت: علاوه بر خروج این سرمایه هنگفت، مقرر شد مصالح مازاد رودخانه نیز برداشت شود که حتی یک ریال از این میان عاید روستا نشده است.
عباسیان به سرمایه میلیاردی حاصل از این برداشت ها اشاره و تصریح کرد: پرسش ما این است که این سرمایه ها به کجا رفته و صرف چه اموری شده است و چرا نباید بخشی از این هزینه ها در اختیار روستائیان همین منطقه قرار گیرد تا جبران خسارت وارده شود.
وی با اذعان بر اینکه سیل بعدی کل روستا را تخریب خواهد کرد به خواسته های مردم روستای مهاجرآباد اشاره و اظهار کرد: احداث دیوار حفاظتی با استفاده از مصالح و حمل آورد سیل، برقراری تاسیسات زیربنایی و اختصاص بخشی از درآمد حاصل از فروش چوب به روستائیان تنها مطالبات به حق اهالی روستای مهاجرآباد است.

* مهاجرآباد قطب کشاورزی و شیلاتی
بهروز مرادی یکی دیگر از اهالی روستا مهاجرآباد  مهاجرآباد را قطب کشاورزی و شیلاتی معرفی کرده و اظهار کرد: بارها طی نامه های متعدد با وزارت های نیرو و جهاد کشاورزی و منابع طبیعی مکاتبه شد اما عدم لایروبی انهار، وجود درختان حاشیه رودخانه، مشخص نکردن حریم رود و عدم اعلام آن به کشاورزان مسبب اصلی بروز سیل و آسیب به روستا گردید.

*مردم یا مسئولان، مقصر اصلی تخریب سیل کدامند؟
وی با اشاره به نامه مورخ 29 فروردین ماه مبنی بر هشدار در مورد طغیان و سیلابی شدن رودخانه و صدمه به جاده، ابنیه، باغات و زمین های زراعی کشاورزان روستای مهاجر آباد گفت:دستگاه ها به وظایف ذاتی و قانونی خود به درستی عمل نکردند.
مرادی در انتقاد از مقصر جلوه دادن روستائیان به دلیل تجاوز به حریم رودخانه ها تصریح کرد: زمانی که دستگاه ها به کشاورزان چه به صورت شفاهی یا کتبی اعلام نکنند که حریم رودخانه تا کجاست و هیچ ابلاغیه ای مبنی بر مشخص کردن حریم رود وجود نداشته باشد چطور کشاورزان باید حریم را رعایت و تکلیف خود را می دانستند.

وی خاطرنشان کرد: علیرغم هماهنگی های صورت گرفته با مسئولین سازمان جنگل ها که مقرر شده بود بخشی از آورده، سهم مردم روستا باشد وجود دست های پشت پرده این توافقات را برهم زد و تاکنون یک ریال از برداشت های چوب و مصالح عاید روستا نشده است.
مرادی با تصریح اینکه این درآمدها سهم بیت المال است و باید برای مردم و در همین مکان خرج و هزینه شود افزود: این تعرض آشکار به حق مردم رنجدیده است.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/67931/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال

پیش‌بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

مبادله تجاری 11 میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان

ادامه مراسم جمعه‌های خشم در مازندران

ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای تعیین‌تکلیف برج‌های خرم‌آباد

شکوفه های بهاری در مازندران

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده های مازندران

پیش بینی تولید 1500 قلم کالای دانش بنیان در مازندران

حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور

محمودآباد میزبان تور بین‌المللی دوچرخه سواری خزر شد

لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان

گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران

کشف رشوه خواری و پولشویی بیش از 20 میلیاردی در استان یزد

توزیع 1000 تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

آخرین وضعیت جاده‌ها؛ تردد روان در محورهای چالوس و هزار

تجمع مردم خرم آباد در حمایت از اجرای طرح نور

وضعیت «برج‌های دوقلو» خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

ممنوعیت های تردد در محورهای شمالی در پایان هفته اعلام شد

وضعیت «برج‌های دوقلو» در خرم‌آباد هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود

آبگرفتگی 10 مسکن در سوادکوه/ 7 سردهنه در بابل آسیب دید

ادامه مراسم جمعه های خشم در مازندران

کمیته انضباطی؛ خیبری‌ها 100 میلیون جریمه شدند

تاکید نماینده ولی فقیه بر رسیدگی بیشتر مسئولان به آسیب های اجتماعی

رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد

انهدام باند سارقان در خرم‌آباد

دستگیری سارقان حرفه‌ای منازل در تنکابن

پیش بینی افزایش دمای هوا در مازندران

تجمع مردمی حمایت از «طرح نور» در خرم‌آباد برگزار می‌شود

توضیح سردار رادان درباره گشت ارشاد/ مهمتر از طرح نور، پلیس ماموریتی ندارد!

طرح نور مایه قوت قلب و امید مردم است

ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد

بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران برگزار می‌شود

توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت مردم از اجرای طرح نور

ثبت بیش از 64 میلیون تردد در جاده‌های مازندران

گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم

سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر

ثبت نام جام هواداری تمدید شد

طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود

تجلیل مردم اراک و ساوه از پلیس در اجرای طرح نور

قدردانی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان از اجرای طرح نور در آذربایجان غربی

قدردانی فرمانده انتظامی از همکاری و مشارکت مردم و مسئولان در اجرای طرح نور

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

اعزام تیم بوکس نوجوانان مازندران به مسابقات قهرمانی کشور

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی