پیام مازند

آخرين مطالب

عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان مطرح کرد

گردشگری مازندران سردرگم در هزار توی مشکلات/ زمستانگردی در مازندران جذاب است! علمي

گردشگری مازندران  سردرگم در هزار توی مشکلات/ زمستانگردی در مازندران جذاب است!
  بزرگنمايي:

پیام مازند - عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان نبود تبلیغات شهری،امکانات رفاهی مناسب،گرانی هتل ها و رستوران ها و عدم بسترسازی های لازم برای جذب گردشگر را در مازندران از جمله مشکلات صنعت گردشگری این استان دانست و گفت: مازندران حتی در زمستان نیز به عنوان گردشگری زمستانی می‌تواند گردشگر را به خود جذب کند، اما متاسفانه ما در استان فقط 6 ماه گردشگر داریم و در نیمه دوم سال اقدامی برای جذب گردشگر صورت نگرفته و ارائه خدمات گردشگری متوقف می شود.
علی رمضانی پاچی در مورد میراث فرهنگی و گردشگری و نقش آن در توسعه مازندران اظهارکرد: میراث بدون تاریخ و آگاهی از آن میسر نیست.
وی با اشاره به اینکه شناسایی حوزه های تاریخی و گردشگری میراث به گردشگران حایز اهمیت است،افزود: نشر کتاب های تاریخی مازندران در حوزه میراث خوب بوده اما در اختیار گردشگران قرار داده نشده و این امر یکی از چالش‌های حوزه گردشگری است.
پژوهشگر تاریخ فرهنگ عامه مازندران یادآورشد: با توجه به اینکه اطلاعات هر روز در فضای مجازی و رسانه ها در حال گسترش و افزایش است و در حوزه میراث و گردشگری اطلاعات جدیدتری رامشاهده می‌کنیم، اما کتاب‌های ما در حوزه گردشگری به روز نبوده که این امر نیز باید بررسی شود.
تبلیغات شهری در معرفی مکان های گردشگری نداریم
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد معرفی آثار گردشگری و تاریخی استان خاطرنشان کرد: در کشورهای دیگر فضاهای تاریخی شهر و مکان های دیدنی از طریق بیلبوردها و تبلیغات شهری به گردشگران و بازدیدکنندگان معرفی می شود تا با شناسایی و معرفی بیشتر دسترسی به مکان های تاریخی برای گردشگران میسر شود و جذب گردشگر به صورت سریع اتفاق بیفتد اما این مهم در استان ما و شاید حتی در کشور هنوز رقم نخورده است.
لزوم وجود اتوبوس های تخفیفی برای تردد گردشگران
رمضانی پاچی با اشاره به اینکه امکان بازدید گردشگران از طریق اتوبوس های ویژه رایگان و یا تخفیف دار می تواند تاثیر شگرفی در جذب گردشگر داشته باشد، افزود: در برخی کشورها با قرار دادن اتوبوس هایی با تخفیف 50 درصدی جذب گردشگر به سمت مکان های تاریخی محقق شده و این مهم در مازندران تنها در زمان های تعطیلات عید از سوی شهرداری ها دیده شده است در صورتی که متولی این امر اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری بوده و باید این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
گردشگری در مازندران صرفا طبیعت گردی نیست
وی با بیان اینکه نباید گردشگری در مازندران را صرفا به طبیعت گردی محدود کرد،گفت: این استان از قابلیت های فرهنگی و آثار تاریخی بیشماری برخوردار است که با معرفی آن به گردشگران، این صنعت به صورت جدی توسعه می یابد؛ به طور نمونه " گزو "یکی از آبشارهای است که قدمت "سه هزار "ساله دارد و مکانی مناسب برای گردشگران محسوب می شود.
راهنماهای تور تحت آموزش قرار بگیرند
این پژوهشگر تاریخ فرهنگ عامه مازندران در ادامه با اشاره به اینکه نقش راهنما ها در حوزه معرفی مکان های تاریخی و تورهای گردشگری بسیار موثر است،تصریح کرد: متاسفانه آموزش مناسبی به راهنمایان تور ارائه نشده و این امر نیز باید در دستور کار قرار بگیرد تا راهنمایان تور از اطلاعات کافی در بخش گستره فرهنگی تاریخی و میراث مازندران و معرفی آن به گردشگران ایفا کنند.
متولی حوزه گردشگری میراث فرهنگی است
رمضانی پاچی افزود: متاسفانه در حال حاضر حوزه گردشگری در استان مازندران و در بسیاری از شهرها به شهرداری‌ها واگذار شده که به صعود و نزول در بخش توسعه گردشگری منجر شده است، شهرداری ها در مقطعی اقدام به انجام خدمات تردد در تورها و ارائه نقاط دیدنی می‌کند اما این امر یکپارچه نبوده که این خود آسیب زننده است،متولی حوزه گردشگری میراث فرهنگی بوده و هست و باید جلوی افول گردشگری در استان را سد کند.
میراث فرهنگی برای گردشگری زمستانی آستین ها را بالا بزند/جنگل نوردی و کوهنوردی از راهکارهای گردشگری زمستانی
وی با اشاره به اینکه مازندران در همه فصول قابلیت گردشگری ویژه دارد، گفت: مازندران حتی در زمستان نیز جذاب است، اما متاسفانه ما در استان فقط 6 ماه گردشگر داریم و در نیمه دوم سال عملا ارائه خدمات گردشگری متوقف می شود که این امر نیازمند اقدام جدی از سوی میراث فرهنگی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: در فصل زمستان جنگل نوردی و کوهنوردی از راهکارهای جذب گردشگر بوده که نیازمند معرفی مکان ها و تسهیل عبور و مرور برای گردشگران است.
جای خالی پیست اسکی در دودانگه و چهار دانگه
وی در بحث گردشگری زمستانی ادامه داد: دودانگه و چهاردانگه ساری به علت برف گیر بودن توانایی جذب گردشگر را دارد زیرا فضای مناسبی است که پیست اسکی در آن احداث شود و با جذب سرمایه گذار می توان این امر محقق کرد، اما در حال حاضر هیچ پیست اسکی در مازندران نداریم که به طور هدفمند و در جهت جذب توریست در مازندران ایجاد شده باشد و تنها بومی های اطراف با شناسایی آن محل و استفاده از تیوپ از فضای برفی آن استفاده می کنند.
رمضانی پاچی یادآور شد: حضور گردشگران یک ظرفیت است که باید استفاده مناسبی از آن صورت بگیرد اما با کم تدبیری ها و یا عدم ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه رکود گردشگری اتفاق می‌افتد.
سنگ اندازی در گردشگری مازندران تمام شود
وی در ادامه با بیان اینکه طی دو سال اخیر استفاده از ظرفیت بومگردی در روستاها و نقطه قوت خوبی در توسعه صنعت گردشگری بوده است،خاطرنشان کرد: در توسعه صنعت بومگردی اقدامات خوبی انجام شده اما متاسفانه با چالش های جدی در این بخش نیز مواجه هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان یادآور شد: افراد روستایی خانه های قدیمی خود را در اختیار گردشگران قرار داده و با این امر کمک به توسعه گردشگری کردند اما میراث فرهنگی به خانه های بومگردی به سختی مجوز داده و سنگ اندازی می کند و در بخش دیگر هم نظارت کارشناس ها در برخی مکان ها دیده نمی شود.
ارائه سوبسید ها برای هتلداران در جهت توسعه گردشگری
پژوهشگر تاریخ فرهنگ عامه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به استفاده از ظرفیت هتل ها و رستوران ها در بخش گردشگری اشاره کرد و افزود: استفاده از رستوران ها و هتل ها در مازندران از اقبال عمومی خوبی برخوردار نبوده و این مهم نیازمند ارائه سوبسیدها به رستوران دارها و هتلداران است تا با کاهش نرخ های رستوران‌ها و هتها مردم و گردشگران توان استفاده از خدمات رفاهی را داشته باشند؛ اما در حال حاضر مشاهده می شود تمامی خانواده ها با زدن چادر ها در مکان های جنگلی سرسبز و درکنار دریا از اجاره هتل ها و اسکان در آنجا خودداری می کنند و این ضربه ای به اقتصاد هتلداری و گردشگری در مازندران است.
افزایش در آمد میراث فرهنگی راهکار توسعه گردشگری
وی گفت: برای ارائه این سوبسیدها باید میراث فرهنگی به فکر افزایش در آمد خود باشد و در این راستا یکی از راهکارها همکاری با آموزش و پرورش است.
رمضانی پاجی تصریح کرد: آموزش و پرورش در تابستان با ارائه مدارس خالی به فرهنگیان اقدام اسکان آنها را فراهم نموده است که این مهم می‌تواند در تعامل با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و ارائه خدمات رفاهی از سوی این سازمان در قالب تفاهم‌نامه‌ای با آموزش و پرورش محقق شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه باید امکانات رفاهی و تجهیز مدارس برای فرهنگیان و سایر مردم از سوی میراث فرهنگی فراهم شود،خاطرنشان کرد: با این کار هم امکانات رفاهی برای مردم در محل اسکان فراهم شده و هم منجربه افزایش در آمد برای میراث فرهنگی و آموزش و پرورش است.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/73416/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

کشف جسد یک دانشجو در ارتفاعات سرچشمه

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

سیلاب بهاری راه 7 روستای مازندران را مسدود کرد

زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی

وزیر ناتوان و برکنار شده، چطور استاندار استانی چون مازندران می شود؟ /از عجایب و غرایب دولت رئیسی

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

9 دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان از طرح نور فراجا

لاستیک‌سازی خرم‌آباد در مرحله دریافت تسهیلات

لاستیک‌سازی خرم‌آباد همچنان در مرحله دریافت تسهیلات

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

قدردانی بانوان کیش از پلیس در اجرای طرح نور

پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران

پلیس در «طرح نور» به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود

پول موسسه رائفی پور از کجا می‌آید؟

(ویدئو) صحبت کردن یک محیط‌بان با خرس قهوه‌ای با لهجه مازنی

فحش‌های پول‌ساز؛ درآمد باورنکردنی فدراسیون فوتبال از 3 پرونده!

برگزاری سفر راهیان نور جامعه ورزش کشور در خوزستان

فحش‌های پول‌ساز! 450 میلیون درآمد فدراسیون از 3 پرونده

زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت

کلاهبرداری قاتل برای پرداخت دیه میلیاردی | سرنوشت قاتلی که رویای آزادی در سر دارد

مشارکت خوب یزدی‌ها در اجرای طرح نور

پیش‌فروش شنل نامرئی‌کننده آغاز شد: فول‌سایز 60 میلیون تومان / فیلم

ضارب متواری دانش آموزان آملی دستگیر شد + فیلم

شدت بارش‌ها همچنان ادامه دارند

مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی

راننده ضارب دانش‌آموزان آملی دستگیر شد / دادستان آمل تشریح کرد

فحش های پول ساز / 450 میلیون درآمد فدراسیون از 3 پرونده

راننده ضارب دانش‌آموزان آملی دستگیر شد

کودک 5 ساله خرم‌آبادی خاله‌ 14 ساله‌اش را کشت!

وقوع زمین لرزه در مرزن آباد/ خسارتی ثبت نشد

مصدومیت 3 دانش آموز آملی براثر تصادف

تیراندازی مرگبار کودک 5 ساله به سمت خاله 14 ساله‌

اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد و طرح نور

دستگیری ضارب دانش‌آموزان آملی

کشف 3 تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن

بارانی که بوی شکوفه‌های بهار نارنج می‌دهد

سیلاب در دلیجان

نخستین روز کاری استاندار جدید مازندران

واریز پول؛ دقیقا یک روز پس از فروش پرسپولیس

اجرای سند تحول قضایی در مازندران

وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است

وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است

مرزن آباد لرزید

ضارب دانش آموزان آملی دستگیر شد

لزوم ایجاد اقتصاد دریاپایه در مازندران

اجرای موفق طرح نور در کرمانشاه

ضرورت رسیدگی به پرونده‌ها در کمترین زمان

تصادف مینی بوس با کامیون در بابل 2 مصدوم داشت