پیام مازند

آخرين مطالب

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند علمي

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند. به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند. «یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت. در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند. بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند». روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند. تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است. در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است. یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد. وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

رئیس آژانس فضایی روسیه، جزئیاتی را درباره برنامه‌های مشترک مسکو و پکن برای استقرار یک دستگاه راکتور هسته‌ای ماه طی دهه آینده فاش کرد. این رآکتور ظاهرا قرار است انرژی ایستگاه علمی بین‌المللی قمری را تأمین کند.
به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند.
«یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت.
در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند.
بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند».
روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند.
تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است.
در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است.
یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/791324/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استخراج کربن فعال از پوست نارنج برای حفظ پاکیزگی محیط زیست

دمای زیر آفتاب در کیش به 70 درجه رسید

تبلیغ و ترویج هنرمندانه سیره شهداء در مازندران

انهدام باند کلاهبرداری میلیاردی با ترفند فروش حواله خودرو در مازندران

بیماران و گروه‌های حساس درصورت ضرورت از منزل خارج نشوند

اعلام اسامی نامزدهای ریاست جمهوری 1403؛ از لاریجانی تا زاکانی

شعرخوانی دلنشین باران نیکراه

با دام این افراد در سراب ثروت غرق نشوید | بازار داغ آرزو فروشی در فضای مجازی

ویدیو | گرمای بی سابقه در جزیره کیش | دمای هوا در نور آفتاب جزیره کیش به بیش از 70 درجه رسید

ماجرای تصرف اراضی روستای احمد‌آباد ساری چه بود؟

لزوم فضاسازی محیطی متناسب با سیره شهدا در مازندران

40 پروژه گازرسانی در مازندران در حال اجراست

روزی به امر کردن و روزی به التماس!

شعر موردعلاقه اردشیر رستمی

آخرین وضعیت بارش در استان‌های کشور / وزش باد شدت می‌گیرد

رنج مضاعف بیماران «ام اس» آمل برای تامین دارو

برترین‌های شطرنج آزاد کشوری جام شهدای خدمت در آمل مشخص شدند

ضرورت احیای موقوفات مازندران برای اشتغالزایی و محرومیت‌زدایی

پیشرفت 68 درصدی چهارخطه خرم‌آباد - کوهدشت

اولتیماتوم شهرداری به کوه نور

یکی از فرماندهان نیروی قدس سپاه درگذشت

آغاز پروژه دریافت فهرست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در مازندران

تعیین‌ تکلیف 658 تعاونی غیرفعال مازندران در دولت سیزدهم

صادرات از مبادی گمرکی مازندران در 2 ماه اخیر 69 درصد افزایش یافت

برگزاری مراسم سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب در کیش

بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم

حفرۀ مرموز مریخ به کجا راه دارد؟

پایان خورشید چه زمانی فرا می‌رسد | چه بر سر ما خواهد آمد؟

کشف 9 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در مازندران

محرومیت زدایی از کارکردهای وقف است

علی پروین پیراهن پرسپولیس را 10 میلیون به من فروخت!

کمپ تیم‌های ملی وزنه برداری افتتاح می‌شود

راه‌اندازی بیمارستان نور ولایت از نیازهای اولویت‌دار مردم خرم‌دره است

صداوسیما، حامی ضعیف‌ترین وزیر رئیسی شد

دبیرکل حزب ندای ایرانیان: رقابت در انتخابات میان عاقلان در برابر جاهلان است

مخالفت هیات عالی نظارت مجمع تشخیص با تعطیلی شنبه‌ها

پزشکیان: سفره‌های مردم روز به روز بی‌رنگ می‌شود

«مردی در دوردست» به کتابفروشی‌ها آمد

برگزاری مسابقات ورزشی ایثارگران یادمان «شهدای خدمت و غریب» در استان البرز

تشکیل 3 هزار و 528 پرونده تخلف صنفی- توزیعی در مازندران

دعوت 5 مازندرانی به اردوی انتخابی تیم ملی فوتبال 7 نفره

اعزام بیش از 1000 نفر از ساری به مرقد امام راحل

بازدید از پروژه‌های عمرانی، آبرسانی، درمانی غرب مازندران

رحیمی باز هم رئیس هیات وزنه برداری مازندران شد

افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی

صادرات 120 قلم کالا از مازندران به کشورهای مختلف

چرا رزیدنت‌ ها به جای خودکشی، انصراف نمی‌ دهند؟‌ | ضامنین رزیدنت‌ ها هم تحت فشارند | گلوگاه تربیت پزشک متخصص، لنگ هزار میلیارد تومان

تحریم‌ سفت و سخت و تازه آمریکا علیه ایران

خیلی سخته شریف زندگی کردن...

آیین تکریم و معارفه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد