پیام مازند

آخرين مطالب

روزی برای نکوداشت «خرم‌آباد»/ معرفی سرزمین تاریخ و طبیعت به جهان اجتماعي

روزی برای نکوداشت «خرم‌آباد»/ معرفی سرزمین تاریخ و طبیعت به جهان
  بزرگنمايي:

پیام مازند - بیستم اردیبهشت‌ماه در تقویم لرستان به‌عنوان «روز خرم‌آباد» ثبت شده است تا هرساله با اجرای برنامه‌های فرهنگی مناسب در این مناسبت، مقدمات ثبت جهانی دره تاریخی خرم‌آباد توسط یونسکو فراهم شود.
خرم‌آباد با بیش از 450 هزار نفر، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است که در ارتفاع هزار و 147 متری از سطح دریا میان کوه‌های زاگرس و در 490 کیلومتری تهران پایتخت ایران واقع شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
«خرم‌آباد» سرزمین تاریخ و طبیعت
سال 1395 بود که خرم‌آباد به‌عنوان یکی از هفت شهر گردشگری کشور انتخاب شد و متعاقب آن سازمان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیستم اردیبهشت‌ماه را در تقویم استان به «روز خرم‌آباد» نام‌گذاری کرد.
بر اساس یافته‌های تاریخی غار «کلدر» قدمت دره خرم‌آباد به بیش از 54 هزار سال قبل باز می‌گردد و یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های بشری محسوب می‌شود که ثبت «روز خرم‌آباد» در تقویم این استان نیز به‌نوعی برای گرامیداشت این پیشینه تاریخی و آثار طبیعی، تاریخی و فرهنگی بوده است.
خرم‌آباد یکی از بزرگ‌ترین شهرهای قوم لر است که در حاشیه کوه‌های ستبر زاگرس قرار دارد و با دارابودن آب‌وهوایی معتدل و کوهستانی و طبیعتی چشم‌نواز و دل‌فریب، یکی از مقاصد گردشگران سراسر کشور است که در ایام نوروز و سایر فصول پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.

پیام مازند

وجود پنج هزار اثر باستانی و بیش از سه هزار و 334 اثر باستانی ثبت شده در فهرست آثار ملی، طبیعت چشم‌نواز و بکر و غارهای تاریخی پر رمز و راز تنها بخش کوچکی از گذشته پر عظمت این دیار محسوب می‌شوند، یافته‌های تاریخی حاکی از آن است که شهر خرم‌آباد یکی از شهرهای مهم تمدن ایلام محسوب شده است که با نام‌هایی همچون «خایدالو» و «شاپور خواست» آن را می‌شناخته‌اند که گواهی بر صدق ادعای قدمت تاریخی و غنای فرهنگی مردمان این دیار زاگرس نشین است.
قلعه «فلک‌الافلاک» شاه‌بیت آثار تاریخی لرستان و سمبل شهر خرم‌آباد است، آثار دیگری همچون دریاچه «کیو»، «گرداب سنگی»، «مناره آجری»، «سنگ‌نوشته»، «آسیاب گبری»، «حمام گپ»، «بام لرستان»، «سراب شهوا»، «چشمه گلستان»، «مخملکوه» شگفت‌انگیز، «بازار طلافروشان»، «پل صفوی»، «خانه آخوند ابو» و «بازار خرم‌آباد» بخش کوچکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی شهر دره خرم‌آباد هستند که گردشگران بسیاری را به‌سوی خود جذب می‌کنند و همین میراث ارزشمند طبیعی و تاریخی منحصربه‌فرد سبب شد تا روزی در تقویم به نام «خرم‌آباد» نام‌گذاری شود و هرساله مسئولان مدیریت شهری با تدارکات لازم، ویژه‌برنامه‌هایی را برای بهتر دیده‌شدن این روز در استان و کشور در نظر بگیرند.

پیام مازند

با مطرح‌شدن موضوع ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» و قلعه «فلک‌الافلاک» که پیش‌نیاز آن اجرای برنامه‌های فرهنگی غنی است، شهرداری خرم‌آباد به‌عنوان متولی اصلی مدیریت شهری با رایزنی‌های صورت‌گرفته با استاندار لرستان و سایر متولیان حوزه فرهنگ، برنامه‌هایی برای روز خرم‌آباد پیش‌بینی کرده است که بی‌تردید نقش مهمی در ثبت جهانی این آثار خواهد داشت.
«خرم‌آباد» شهری جهانی می‌شود
به گفته زهرا بهاروند معاون میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، این استان و شهر خرم‌آباد با داشتن زمینه‌های گردشگری و جاذبه‌های تاریخی می‌تواند میزبان گردشگران بسیاری در بخش‌های مختلف باشد.
وی اضافه کرد: ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» می‌تواند این استان و شهر خرم‌آباد را به‌عنوان مقصد گردشگری منطقه به جهانیان معرفی کند که در این راستا تمامی دستگاه‌های اجرایی و به‌خصوص شهرداری خرم‌آباد باید همکاری لازم را تا ثبت نهایی این دره داشته باشند.

پیام مازند

معاون میراث‌فرهنگی لرستان، بیان کرد: این اقدام ارزشمند می‌تواند خرم‌آباد را به شهری جهانی تبدیل کند که در صورت تأیید نهایی، باید بیش‌ازپیش برای جذب گردشگران و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی این حوزه تلاش کرد.
نورپردازی «برج آزادی» با طرح زیبای «گلونی»
داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرم‌آباد نیز در سخنانی، اظهار داشت: مقرر شده دو رویداد مهم فرهنگی شامل اجرای ارکسترسمفونیک تهران و نورپردازی برج آزادی بر اساس ظرفیت‌های اجتماعی، طبیعی، تاریخی و فرهنگی خرم‌آباد به‌عنوان پیوست‌های فرهنگی ثبت جهانی «دره خرم‌آباد» و قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» هم‌زمان با روز خرم‌آباد انجام شود.

پیام مازند

وی اظهار داشت: همچنین برنامه‌هایی همچون برگزاری همایش شعر طنز مدیریت شهری «سی قافیه» با حضور شاعران استان و مراسم گرامیداشت روز خرم‌آباد با حضور اقشار مختلف مردم در محوطه باغ «گلستان» از دیگر برنامه‌های گرامیداشت این روز خاص است.
شهردار خرم‌آباد در خصوص میزبانی از ارکسترسمفونیک تهران در قلعه «فلک‌الافلاک» این شهر، افزود: طی مکاتبه استاندار لرستان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارجاع نامه به مدیرعامل بنیاد رودکی برای انجام این رویداد مهم، تفاهم‌نامه همکاری میان دو مجموعه بنیاد رودکی و شهرداری خرم‌آباد امضا و مقرر شد شهر خرم‌آباد در انتهای اردیبهشت‌ماه میزبان این گروه باشد.

پیام مازند

بارانی بیرانوند با بیان اینکه حضور ارکسترسمفونیک تهران توسط علاقه‌مندان به حوزه موسیقی رصد می‌شود و بازتاب جهانی خواهد داشت، اضافه کرد: هدف نهایی این اقدامات دیده‌شدن شهر خرم‌آباد، لرستان و معرفی ظرفیت‌های آن به سراسر کشور است که بیش از آنکه ارزش مادی و سودآوری برای استان به همراه داشته باشد برکات فرهنگی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: همچنین در تهیه محتوای نورپردازی برج آزادی تهران از داشته‌های فرهنگی استان همچون موسیقی محلی، لباس و ویژگی‌های طبیعی و تاریخی بهره‌گیری خواهد شد که باتوجه‌به اهمیت این برج، ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی شهر خرم‌آباد در کشور مخابره می‌شود.

پیام مازند

شهردار خرم‌آباد افزود: همچنین در شب 20 اردیبهشت‌ماه، موسیقی متنوع لری به مدت بیش از سه ساعت از برج آزادی پخش و طرح زیبای «گلونی» یا همان پوشش قدیم زنان لر و لک برای پوشاندن موهای سر، با نورپردازی بر این برج نقش می‌بندد همچنین فرش لری نیز در قالب دیوارنگاره‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد تا شبی به‌یادماندنی برای معرفی ظرفیت و قابلیت‌های لرستان در برج آزادی ثبت شود.
کد خبر 6101420

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/791348/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آسمان خونین در چین (فیلم)

ترافیک جاده چالوس نیمه سنگین است

هوای مازندران خنک می‌شود

کتابخانه مرکزی ساری به نام « شهید جمهور» نامگذاری می شود

نازک‌ترین عدسی تاریخ ساخته شد

تندباد در راه مازندران

شرکت 10 هزار نفر از مازندران در مراسم سالگرد امام راحل

برگزاری رویدادهای جذاب با ثبت خاطرات به یاد ماندنی در فصل تابستان جزیره کیش

تاکید رحیم سرهنگی بر پیگیری جدی مطالبات کیشوندان

یک نفس ای پیک سحری

بیست و دومین یادواره سرداران و 21 شهید روستای لزور شهرستان فیروزکوه برگزار می‌شود

مادر شهیدان والامقام «رجبی» به فرزندان شهیدش پیوست

کشف شگفت انگیز جیمزوب تاکنون

اقتصاد کشور را قفل کزده اید؛ تراز تجاری به شدت منفی شده، پول ملی هم سقوط کرده

کیف‌های پول‌ میلیونر بیت‌کوین چه میزان است؟

سردار «وجیه الله مرادی» درگذشت + سوابق

سردار «وجیه‌الله مرادی» به هم‌رزمان شهیدش پیوست+ جزئیات مراسم تشییع و وداع

آتش نشانی مازندران در آتش بی تدبیری آب می‌شود

لایه نازک پلاستیکی مقاوم در برابر حرارت با استفاده از پسماند ساخته شد

قتل هولناک زن 75 ساله به دست پرستار خانه

ماجرای یک جنایت هولناک در فشافویه

کتاب «خوش بختی در دوران سختی» منتشر شد

یادواره شهید خلبان بساطی در کرمانشاه برگزار شد

قلع و قمع چهار بنای غیر مجاز در آمل

زیرگذر پرماجرای نواب چالوس

ساخت نازک‌ترین عدسی جهان با 3 اتم ضخامت

94 درصد از درآمدهای عمومی مازندران از مالیات است

قارچ ورتیسیلیوم عامل خشکی درختان گنج‌کلای مازندران

دریای خزر موّاج می‌شود/خطر غرق‌شدن شناورهای کوچک

کلیدواژه‌«ارتفاع بگیریم» و اتهام اصولگراها به لاریجانی

یک دم از خیال من نمیروی ای غزال من

کندلوس؛ اینجا تاریخ، فرهنگ و طبیعت را با هم به نظاره بنشینید

در کندلوس تاریخ، فرهنگ و طبیعت را با هم به نظاره بنشینید

انتصاب سرپرست دفتر نمایندگی ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران

هشدار صندوق بین المللی پول به اروپا درباره امنیت انرژی

فرودگاه رامسر باید بر اساس استانداردهای بین المللی تجهیز شود

توزیع 1.7 میلیون لیتر سوخت کشاورزی در بهشهر

پیش‌بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

دو خط کتاب/آدم در بیست سالگی انتخاب نمی‌کند

انتصاب سرپرست اداره کل استعدادیابی و مدیران آینده بنیاد شهید و امور ایثارگران

انتقاد تند یک اقتصاددان به ادعاهای رئیس بانک مرکزی: اقتصاد کشور را قفل کزده اید؛ تراز تجاری به شدت منفی شده،پول ملی هم سقوط کرده

پیش بینی وضع هوای مازندران در 6 روز آینده

بازی مافیا به خاطر یک دختر رنگ خون گرفت

ساعت کاری ادارات از 15 خرداد تغییر می‌ کند

برگزاری رالی خانوادگی از بام تهران تا بام لرستان

مائوریتزیو ساری پیشنهاد هدایت لسترسیتی را رد کرد

برای این خودرو باید 8 هزار 500 میلیارد تومان پول پرداخت کنید! /عکس

کشف دورترین کهکشان شناخته شده توسط جیمز وب

چقدر پول حقیقی از بورس تهران خارج شد؟

کیلیان ام باپه بیشتر از چیزی که فکرش را بکنید به پول اهمیت می‌دهد! (زیرنویس فارسی)