پیام مازند

آخرين مطالب

این جاده‌ها به مقصد نمی‌رسند مقالات

این جاده‌ها به مقصد نمی‌رسند
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری - راه های استان گردشگرپذیر مازندران به حدی از حداقل های استاندارد عقب مانده اند که طی مسیر در بسیاری از آنها از جمله جاده های جنوبی بابل تداعی کننده حادثه و مرگ است تا جایی که در بین محلی ها به نام جاده های مرگ شهرت یافته اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان مازندران به عنوان دومین استان پرتردد کشور دارای 10 هزار و 700 کیلومتر راه اصلی و فرعی است که نزدیک به 400 کیلومتر آن جاده‌های کوهستانی است، این استان حدود سه درصد از کل راه های کشور را داراست.
راه و جاده برخوردار از حداقل استانداردها به عنوان مهمترین زیرساخت پیش نیاز دستیابی به امکانات در تمام ابعاد و زمینه‌های مختلف و به عبارتی توسعه هر منطقه محسوب می‌شود که بیشتر جاده‌های مازندران از این حداقل‌ها محرومند.
آمارها نشان می‌دهد طی سال گذشته 495 نفر به گونه‌های مختلف قربانی حوادث جاده‌ای این استان شدند و داستان دنباله دار قربانی گیری راه‌های مازندران همچنان ادامه دارد.
از جمله نقاط حادثه خیز و جاده‌های این استان که همواره حوادث خونبار آن با کشته و زخمی‌های متعدد و تقریباً هر هفته تیتر اول رسانه‌های استانی و ملی است، محورهای جنوبی شهرستان بابل دارای سه بخش بندپی غربی، بندپی شرق و بابلکنار است که همواره در خط مقدم اعتراض‌های مردم این منطقه بوده و علیرغم این گلایه‌ها و کشته شدن هموطنان هیچکس پاسخگو نیست.
جاده‌هایی که به دلیل مخاطراتشان و آمار مرگ و میر در میان اهالی و مردم آن دیار، از آن به "جاده‌های مرگ" یاد می‌شود. جاده‌هایی که هر ماه تعداد قابل توجهی تصادف را که بعضاً منجر به فوت و جراحت‌های دائمی مردم می‌شود در کارنامه خود ثبت می‌کند. برای مثال روز گذشته 2 پدر و فرزند به دلیل برخورد با خودروی سواری در محور بابل به بندپی شرقی جان خود را از دست دادند و این قصه‌ای بی پایان برای این محورها است.
مسئله به این پدر و پسر ختم نمی‌شود؛ اواخر سال گذشته بود که در یک روز چهار نفر از اهالی منطقه بندپی غرب به کام مرگ رفتند و باب شعار و وعده مسئولین شهرستانی و استانی را باز کرد که فقط می‌توان سراغشان را از شبکه‌های اجتماعی گرفت.
بر اساس آمار پلیس راه استان مازندران فقط در سال 97 در جاده شهید صالحی بابل که این شهرستان را به بندپی شرقی متصل می‌کند 356 مورد تصادف اعم از خسارتی، جرحی و فوتی اتفاق افتاد که آمار قابل توجهی است که یعنی به صورت میانگین هر روز یک تصادف.
علاوه بر این جاده بندپی غربی نیز که جمعیتی کمتر نسبت به 2 جاده دیگر بابل دارد سال 97 شاهد 80 مورد تصادف بود که سه مورد فوتی و 101 مورد مصدوم داشت و به گفته نیروی انتظامی منطقه چندین نفر از آنها نقص و قطع عضو شدند.
این در حالی است که مناطق کوه پایه‌ای و جنگلی جنوب بابل با برخورداری از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری فراوان و حدود 200 روستا و آبادی که هریک خود ظرفیتی برای توسعه صنعت توریسم محسوب می‌شوند، سالانه پذیرای گردشگران بسیاری و محل تردد بیش از 90 هزار نفر ساکن بومی منطقه است.
جاده‌های جنوبی بابل در حالی از حداقل‌های ایمن سازی رنج می‌برند که به دلیل کوه پایه بودن و شرایط جوی این بخش نه تنها نیاز به استاندارد راه دوچندان دارد، بلکه در بسیاری موارد این فقدان استاندارد، خطر ایجاد حادثه و انحراف و واژگونی خودرو را چند برابر افزایش می‌دهد.
علاوه بر این بیش از یک دهه است که مسئولین متعددی بعضاً حتی از فرزندان این منطقه، وعده ایمن سازی این جاده 2 بانده را داده‌اند، که پس از گذشت مدتی بر آن گرد فراموشی نشست حتی مانور تبلیغاتی برخی از کاندیداهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی هم بوده است.
البته ناگفته نماند که مسئله تعریض این جاده‌ها که همواره سیبل اعتراض مردم بوده برای جاده شهید صالحی تا حدود 90 درصد اتفاق افتاده است، اما برای 2 جاده دیگر پیشرفت چندانی نداشت.
پستی و بلندی‌های ناشی از کوهستانی بودن مسیر، در کنار تخریب براثر فرسایش و عدم بهسازی و نوسازی در طول زمان و فقدان تعریض این محور پر جمعیت و پر رفت و آمد همواره با خطر مرگ و تلفات جاده‌ای اهالی منطقه همراه است.
همچنین پیچ‌های متعدد، خطرناک و فقدان دید کافی به علت وجود منازل مسکونی در مجاورت محور، در کنار جای خالی شانه مناسب خاکی این محورها را در بین محلی‌ها به "جاده‌های مرگ" معروف کرده است.
شهرتی که به قیمت آذین بندی این جاده‌ها با عکس و پوستر جوانانی که دیگر به خانه نرسیدند و خانواده‌هایی که شاید هنوز هم در دلشان چشم به راه هستند، تمام شده است.
با این حال هر دفعه با مرگ تعدادی از اهالی منطقه یا عزیزانمان در جاده‌های این دیار سرسبز، مسئولین برای دور کردن هجمه ها به میدان شعار می آیند و پس از خوابیدن اَتَش حادثه، نخود نخود هر که رود خانه خود...
ایمن، تابلویی که نمی‌توان بر جاده‌های جنوبی بابل نصب کرد
فرمانده پلیس راه مازندران گفت: جاده‌های شهید صالحی، جاده حبیبی و گنج افروز بابل که به مناطق جنوبی این شهرستان متصل می‌شوند جز خطرناک‌ترین و حادثه خیزترین محورهای استان مازندران هستند.
سرهنگ علیرضا قدمی افزود: این سه محور از کمترین استانداردهای ایمنی برخوردار هستند که شامل فقدان تعریض در مناطق حادثه خیز، فقدان تفکیک جاده با وجود پیچ‌های خطرناک و حادثه ساز، نبود دور برگردان اصولی و یا در محل مناسب می‌باشد.
وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین عوامل، انسانی است افزود: نبود روشنایی در برخی از محدوده‌ها و تقاطع ها، نبود پل‌های عابر پیاده بر مناطق پر رفت و امد جاده‌های جنوبی بابل از عوامل دیگر تصادفات جاده‌ای در این منطقه است.
فرمانده پلیس راه مازندران گفت: تاکنون هشدارهای متعدد به راهداری جهت ایمن سازی این جاده‌ها هم به صورت شفاهی و هم کتبی ارسال شده که به دلایل مختلف از جمله کمبود اعتبار، اقدام‌های لازم انجام نشد.
سرهنگ قدمی تاکید کرد: از نظر پلیس راه، جاده‌های جنوبی بابل از ایمنی لازم برخوردار نمی‌باشند و برای جلوگیری از تلفات انسانی در این جاده‌ها باید اقدامات لازم انجام شود که پیش از این باید انجام می‌شد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پلیس راه به میزان کافی در این محورها نیرو مستقر کرده است، گفت: پلیس راه به اندازه کافی دوربین‌های ثبت تخلف سیار، گشت‌های نا محسوس و همچنین بازرسی‌های دوره‌ای انجام می‌دهد اما نمی‌توان برای هر یک کیلومتر یک تیم مستقر کرد.
البته فرمانده پلیس راه مازندران فرهنگ سازی را مهم‌ترین عامل در کاهش تصادفات در این محور ها عنوان کرد و افزود: شاید لازم باشد حوادث این جاده‌ها و میزان مرگ و میر آن برای مردم به صورت مستمر بازگو شود و یا به صورت تابلو اعلانات در مسیر نصب شود.
با توجه به ناایمن خواندن این محورها از سوی پلیس راه مازندران، اداره کل راهداری استان تاکید بر ایمن سازی و ایمنی مناسب این جاده‌ها دارد و عوامل انسانی را مهم‌ترین عامل در ایجاد حوادث می‌داند.
جاده شهید صالحی حداقل‌های لازم ایمنی را دارد
معاون راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مازندران به خبرنگار ایرنا گفت: جاده شهید صالحی و باقی جاده‌های استان از حداقل‌های لازم ایمنی برخوردار هستند. نباید نا ایمنی را تنها دلیل مرگ و میر در این محور عنوان کرد.
اسماعیل فولادی افزود: این حداقل‌ها شامل جداکننده بر سرپیچ‌های خطرناک، شانه خاکی لازم برای توقف‌های اضطراری، سرعت گاه‌ها در مناطقی که نیاز به آن دارد و تابلوهای هشدار و محافظ‌های جاده ای مانند گاردریل یا نیوجرسی هستند.
وی ضمن اشاره به سطح بالای حادثه ساز بودن جاده‌های جنوبی بابل افزود: بیشترین علت تصادف در این جاده عامل انسانی و فقدان رعایت سرعت ایمن در عبور از این محور است.
معاون راهداری مازندران با اشاره به جاده شهید صالحی به عنوان حادثه خیزترین جاده بابل گفت: تعریض این جاده تقریباً تمام شده است و ایمنی قابل توجه در آن حاکم شده است.
فولادی با بیان اینکه استاندارد ایمنی راه را اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده تعیین می‌کند، اظهار داشت: پلیس راه باید میزان نیروهای خود برای کنترل این محورها را بیشتر کند تا از وقوع تخلفات جلوگیری شود.
وی نیز با بیان اینکه عوامل انسانی همواره عامل اصلی وقوع تصادفات در جاده های استان است، افزود: اگر چنانچه منطقه نا امنی در محورهای بابل یا هر شهرستان دیگر وجود دارد به راهداری اطلاع داده شود تا اقدام لازم انجام دهد.
/ ‏1899/‏7335

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/88302/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فعالیت 21 بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه 24 هزار هکتاری

فواید و مضرات باران 48 ساعته مازندرانی‌ها

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

برگزاری بیش از 300 برنامه هفته کار و کارگر در مازندران

خروج 5 پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود

برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!

چرا رهبری درباره گشت ارشاد و طرح نور تذکر داده بودند؟

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!

رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به 150 نفر تذکر داده شد

توضیحات پلیس درباره طرح نور/ 90 درصد تذکر گیرندگان حجاب، پوشش خود را اصلاح کردند

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است

40 درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند

تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت

(تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟

استقلال سیاسی کشور ایران بی‌مثال است / تداوم جدی در اجرایی شدن طرح نور

تجمع بانوان قمی حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور

محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

تجمع بانوان قمی در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب

وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران - شمال

حمایت همه جانبه دستگاه قضایی استان از طرح نور فراجا

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های جنوب غرب خوزستان

اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند

پرونده مافیایی در دنیای ایجنت‌ها؛ وقتی کمیسیون انتقال منجر به تهدید می‌شود

قدردانی بانوان در مرکز گلستان از مجریان طرح ملی «نور»

وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است

نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

حمایت 220 ایرانی خارج از کشور از ایتام مازندرانی

رائفی پور: 600 میلیون تومان پول به یکی از دوستانم داده ام، هر ماه سود آن را می دهد /مستاجرم

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد

دو هزار اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز نوشهر شد

شرکت 20 هزار نفر در المپیاد ورزشی فرهنگی بسیجیان مازندران

سردار رادان: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای «طرح نور» نیست

سردار رادان با اشاره به طرح نور: در قلمرو انتظامی هیچ ماموریتی حساس تر از این ماموریت وجود ندارد/ 90 درصد تذکرگیرندگان رفتار و پوشش خود را اصلاح و با پلیس همکاری کرده‌اند/ پلیس در کنار طرح نور، از دیگر ماموریت‌های خود غافل نخواهد شد

افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران