پیام مازند

آخرين مطالب

استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران:

افزایش بهره وری در کشاورزی مهمترین علت توسعه است علمي

افزایش بهره وری در کشاورزی مهمترین علت توسعه است
  بزرگنمايي:

پیام مازند - استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران گفت: اهمیت افزایش و ارتقای بهره‌ وری یکی از مهم ترین عوامل توسعه تلقی می شود.
مهدی بشارتده سلوطی با بیان اینکه امروزه در نیازهای بشر که کالا و خدمات وجو دارد اما محدودیت منابع داریم، اظهار کرد: افزایش جمعیت موجب زیاد شدن تقاضا و مصرف می شود و پیشرفت استانداردهای زندگی نیز بر نیازهای مصرفی مردم تاثیر گذار است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر کشورهایی که در حال توسعه هستند، اهمیت افزایش و ارتقای بهره‌ وری را یکی از مهم ترین عوامل توسعه خود تلقی می کنند، تصریح کرد: در ایران به لحاظ ترکیب جمعیتی جوان، نرخ بالای بیکاری، کم کاری و یا بیکاری پنهان، عدم استفاده درست و کافی از ظرفیت واحدهای تولیدی و نبود ساختارهای مناسبی که در بخش های اقتصادی وجود دارد موجب شده بهره وری آن گونه که باید و شاید اتفاق نیفتد و توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور آن طور که انتظار می رفت، محقق نشود.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران با بیان اینکه در حال حاضر بهبود بهره وری به عنوان موثرترین راه برای بدست آوردن توسعه و یا رشد اقتصادی مطرح است، گفت: توسعه اقتصادی و رشد اقتصادی دو مفهوم جداگانه و کاملا متفاوت است.
بشارتده سلوطی خاطرنشان کرد: زمانی که توسعه اقتصادی بخواهد اتفاق بیفتد ملزم است که ابتدا رشد روی دهد اما زمانی که رشد اتفاق افتاد نمی توان گفت که توسعه روی داده است.
وی ادامه داد: توسعه به مانند لانه های زنبوری که کنار هم می چینیم، تلقی می شود که فضایی خالی بین آن ها نیست اما رشد اقتصادی مانند دانه های دایره ای است که کنار هم قرار می گیرد اما بین آن ها فضای خالی وجود دارد و به همین دلیل گفته می شود این دو مفهوم باید ازهم متمایز شوند.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران با تاکید بر اینکه امروزه اگر توسعه مطرح است باید به سمت بهبود بهره وری هم حرکت کرد، افزود: بهبود بهره وری یعنی استفاده کاراتر از منابعی که در اختیار است.
توسعه بخش کشاورزی پیش نیاز توسعه اقتصاد کشور
بشارتده سلوطی از بخش کشاورزی به عنوان یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی ایران یاد کرد و گفت: این بخش یک پنجم تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است بنابراین توسعه بخش کشاورزی می تواند به عنوان پیش شرط و پیش نیاز ضروری برای توسعه اقتصاد کشور باشد.
وی با ابراز تاسف از اینکه این نگاه که توسعه بخش کشاوررزی پیش نیاز توسعه اقتصاد کشور است، وجود ندارد، بیان کرد: همانطورکه بارها شنیده شده است یکی از مهم ترین آیتم های استقلال یک کشور توسعه اقتصادی آن کشور است اما این امر در کشور ما جدی گرفته نشد.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران تصریح کرد: بخش کشاورزی در ایران با چالش ها و محدودیت های زیادی روبرو است که به عنوان یک عامل بازدارنده توسعه مطرح می شود بنابراین باید این محدودیت ها رفع شود تا توسعه کشاورزی در کشور اتفاق بیفتد.
بشارتده سلوطی با تاکید بر اینکه یکی از علل اصلی پایین بودن تولید و عقب ماندگی نواحی روستایی کشور، پایین بودن عوامل بهره وری تولید است، خاطر نشان کرد: در مناطق روستایی کشور عوامل بهره وری تولید مانند نیروی انسانی، زمین، آب و سرمایه بسیار پایین است و بخش کشاورزی به دلیل نداشتن قابلیت جذب نیروی انسانی متخصص و وجود نیروی انسانی مازاد همچنان به صورت ساختار سنتی جلو می رود، سطح تولید بسیار پایین و از نظر نیروی کار نیز بهره وری آن بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه طی 30 سال اخیر بهره وری نیروی کار در بخش کشاورزی رشد بسیار پایینی داشته است، افزود: این امر باعث شد تمرکز نیروی کار مازاد در بخش باقی بماند و ساختار نیروی شاغل این بخش که دارای بافت سنتی تولید کشاورزی است تمرکز پیدا کند و نیروی کار در این بخش به دلیل کهنسالی و نداشتن تخصص کافی موجب ضعیف شدن امید در بخش کشاورزی شود.
نقش مهم نیروهای متخصص در افزایش تولیدات کشاورزی و بهره وری
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران نقش نیروی کار تحصیل کرده در بخش کشاورزی که به آن سرمایه گفته می شود را بسیار مهم تلقی کرد و گفت: انسان متخصص با برخورداری از دانش های فنی و علمی، از ماشین آلات به نحو بهتری استفاده می کند که این استفاده بهتر خود به خود پدید آورنده بهره وری بیشتر می شود.
بشارتده سلوطی با بیان اینکه تغییر در دانش و مهارت می تواند به نوعی استفاده ما را از ادوات کشاورزی بهبود ببخشد، بیان کرد: این روش به دلیل پایین بودن سطح سواد افراد که استفاده کننده ادوات هستند هم بهره وری ماشین آلات را کم و کشاورزی را با بهره وری پایینی مواجه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تغییر در دانش مهارت تولید و بومی سازی روش های تولید توسط نیروهای تحصیل کرده و به تبع آن انتقال آموزشی که به تولید کنندگان می دهند خود به خود باعث بهره وری تولید در بخش کشاورزی می شود و زمانی که بهره وری افزایش یابد، درآمد کشاورز از بخش تولید محصولات کشاورزی افزایش یافته و این امر موجب توجیه مالی بیشتر کشاورزی و ترغیب افراد به امر کشاورزی می شود.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران با اشاره به اینکه در چند سال اخیر کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی های پی در پی موجب آسیب به تولیدات محصولات باغی و کشاورزی شد، تصریح کرد: درابتدای سال با افزایش چشمگیر بارش ها درکنار خساراتی که به دنبال داشت موجب رشد و رونق کشاورزی شده اما باید گفت این رونق کشاورزی به دلیل افزایش بارش ها بود و از روش های نوین استفاده نشده است زیرا افزایش نزولات افزایش باعث رونق تولیدات شد.
استفاده از ایده کارآفرینان در تغییر الگوی کشت
بشارتده سلوطی با تاکید بر اینکه باید از ایده های کارآفرینان استفاده کرد و الگوی کشت را در داخل کشور تغییر داد، یادآور شد: مسئولان کشاورزی باید از این فرصتی که بدست آمده است به نحو احسنت استفاده کنند و تولید را به سمت محصولاتی رونق دهند که با یک الگوی کشت جدی همراه با توجیه فنی بیشتری باشد و این قابلیت وجود دارد که با استفاده از تحصیل‌ کردگان بخش کشاورزی موجب بهبود الگوی کشت شوند.
وی اظهار کرد: درحال حاضر درکشورهایی که در بخش کشاورزی فعال هستند بخش اعظمی از اعتبار خود را به سمت تحقیق و پژوهش برای تغییر الگوی کشت اختصاص داده اند و در این راه از ایده های نخبگان استفاده می کنند.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران با ابراز تاسف از اینکه آن گونه که باید و شاید به دانشجویان بخش کشاورزی بهاء داده نمی شود، افزود: باید زمینه ای فراهم شود تا فارغ التحصیلان این بخش مشارکت کنند و از مشارکت این فارغ التحصیلان در طرح هایی همانند طرح های گلخانه ای استفاده شود.
بشارتده سلوطی با بیان اینکه مدیریت درستی برای بکارگیری این فارغ اتحصیلان وجود ندارد، تاکید کرد: این امر به دلیل نبود برنامه مدیریت صحیح منابع و فقدان برنامه در بخش اعظم کشاورزی است.
وی گفت: بر اساس آمار سال 97 ، بخش کشاورزی 17.2 درصد اشتغال را بعد از خدمات و صنعت بخود اختصاص داده است.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیتی که به دلیل بارش باران ایجاد شده است باید در جهت افزایش اشتغال بخش کشاورزی و بکارگیری ظرفیت فارغ التحصیلان این بخش، اقدامات خاصی صورت گیرد چراکه نمی توان الگویی را تقلید کرد و روش های نوین، روش های ابداعی هستند و تقلیدی نیستند و با توجه به شرایط کشور روش هایی را ابداع کرد تا موجب رشد بخش کشاورزی شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/89041/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است