پیام مازند

آخرين مطالب

ایسنا از معضل زباله در محمودآباد گزارش می دهد

این طلای دردسر ساز! مقالات

  بزرگنمايي:

پیام مازند - پدیده پسماند و جمع‌آوری، دفن و امحاء زباله از مشکلات اساسی استان‌های شمالی است که در این میان شهرستان محمودآباد به دلیل نزدیکی به محل دپو و انباشت زباله یکی از کانون‌های اصلی مشکلات زیست‌ محیطی در مازندران به شمار می‌آید.
با وجود تمام رایزنی های انجام شده از سوی مجموعه شهرداری و شورای شهر و محیط زیست شهرستان تاکنون هنوز اقدام موثری در راستای حل معضل پسماند محمودآباد صورت نگرفته است و اینکه این روند تا چه زمانی ادامه دارد باید از مسئولان پرسید.
  پدیده زباله، موضوعی شهرستانی، منطقه‌ای و یا استانی نیست بلکه یک موضوع کشوری محسوب می‌شود و باید از مقامات بالا دست کشوری اقدام شود چرا که تبعات آن شامل حال همه افراد جامعه است.
مردمی که در آن محل سکونت دارند و مسافرانی که به دلیل توریست پذیر بودن مازندران از محمودآباد می‌گذرند برای شنا به منطقه ساحلی رفته و دقیقا در محلی شنا می کنند که شیرآبه های زباله ها راهی دریا شده است. این شهرستان که از جمله شهرهای اصلی محورهای مواصلاتی مازندران تلقی می‌شود و مسافران با توجه با حضور در این شهر و یا گذر از آن شاهد آلودگی و عوارض ناشی از آن هستند.
ناگفته هایی که گفته نشد
محسن صالحی عضو شورای شهر محمودآباد در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه توافق نامه ای بین مجموعه شهرداری محمودآباد و مجموعه مدیریتی فرمانداری آمل امضا شد که بنابر آن محمودآباد روزانه 6 سرویس زباله در در محل دپوی زباله آمل تخلیه کند، اظها کرد: به علت بحث هایی که در محل دپوی زباله عمارت آمل به وجود آمد امروز شاهد تخلیه حتی 3 سرویس زباله نیز از محمودآباد به عمارت نیستیم.
وی تصریح کرد: ناگفته نماند که مجموعه عمارت نیز گنجایش این حجم زباله ها را ندارد و مجموعه فرمانداری آمل همکاری لازم را داشته اما منطقه ظرفیت بیش از این را ندارد.
عضو شورای شهر محمودآباد خاطرنشان کرد: این موضوع یک همت استانی از سوی علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، محیط زیست و استانداری مازندران را طلب می کند تا این شهرستان از چالش بزرگی همچون زباله رها شود.
صالحی گفت: مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر محمودآباد آمادگی لازم برای سرمایه گذاری در بحث محل دپوی زباله و زباله سوز را داشته و منتظر تایید زمین مناسب از سوی محیط زیست هستیم.
عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر محمودآباد افزود: بوی بد زباله در محل دپو باعث اعتراضات مردم آن منطقه شده و ما چاره ای پیش رو نداریم مگر اینکه زمین مورد نظر از سوی محیط زیست و نهادهای ذی ربط برای خرید تایید شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شرایط جغرافیایی و استرایژیکی محمودآباد به علت پایین دست بودن به گونه ای بوده که نهادهای ذی ربط زمین موردی را تایید نمی کنند، بیان کرد: نزدیکی به واحدهای صنعتی و مسکونی در منطقه نیز باعث شد تا نتوانیم زمینی مناسب برای دپوی زباله خریداری کنیم.
عضو شورای شهر محمودآباد تصریح کرد: مجموعه شهرداری و شورای شهر از هزینه های عمرانی شهر نیز برای خریداری زمین مناسب و مکانی برای زباله سوز می گذرند اما راه حل ممکن وجود ندارد.
صالحی اظهار کرد: آتش زدن زباله ها در محل دپوی زباله کار مجموعه شهرداری نبوده چون قطعا از عواقب عمل که منجر به آلودگی های زیست محیطی می شود، اطلاع دارند.
عضو کمیسیون محیط زیست شورای شهر محمودآباد خاطرنشان کرد: شرایط جغرافیایی محمودآباد به گونه ای بوده که باید هر چه زودتر وضعیت مشخص و زمین خریداری شود و ما منتظر اعلام وضعیت از سوی محیط زیست برای خریداری هستیم.
سرنوشت نامعلوم زباله ها در محمودآباد
رییس اداره محیط زیست محمودآباد گفت: مشکلات در دفن زباله در منطقه عمارت آمل باعث شد تا زباله های محمودآباد روی هم تلنبار شده و نیاز به ورود جدی نهادهای استانی در این منطقه داشته باشد.
علی محمد دعاگو در گفت و گو با ایسنا با توجه به شرایط قرمز و حاد دفن زباله آمل، تصریح کرد: متاسفانه شرایط به گونه ای شد که محمودآباد نمی تواند زباله های خود را برای تخلیه به آمل انتقال دهد با وجود اینکه اعتبارات بخش پسماند از سوی شهرداری محمودآباد به آمل پرداخت می شد.
وی افزود: روزانه کمتر از نصف زباله تجمیع شده در محل دپوی زباله محمودآباد به منطقه آمل انتقال داده نمی شود و متاسفانه هیچ گونه فرهنگ سازی نیز در این زمینه صورت نمی گیرد.
رییس اداره محیط زیست محمودآباد بیان کرد: زمینی به محیط زیست معرفی شد تا محلی برای تخلیه زباله ها باشد اما با بررسی و بازدید از آن مکان مورد تایید قرار نگرفت و تاکنون 10 نقطه مورد بررسی و بازدید قرار گرفته است.
دعاگو گفت: در بخش سرخرود محمودآباد زمینی برای دپوی زباله ها در نظر گرفته شد اما هنوز در دست بررسی بوده و نیاز به تایید دارد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه کارهایی که باید شهرداران قبلی انجام می دادند اما انجام نشده امروز وضعیت پسماند محمودآباد را به خط قرمزهای خود رساند، اظهار کرد: با توجه به قوانین آیین نامه ها در بخش زباله، شهرداری های زیر یک میلیون نفر موظف به اجرای تفکیک زباله هستند اما فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی دقیق صورت نگرفته و فقط زباله ها جمع آوری و در محل دپو انباشت می شود.
رییس اداره محیط زیست محمودآباد یادآور شد: چندین بار اخطار از سوی محیط زیست به مجموعه شهرداری داده شد در زمان شهردار قبلی اما متاسفانه به آن عمل نشده و با شکایت از آن ها به حبس تعریزی و دادن جریمه نقدی 18 میلیون تومانی محکوم شدند.
دعاگو تصریح کرد:‌ وضعیت حاد زباله فقط مختصص محمودآباد و سرخرود نیست و این مشکل در اکثر شهرهای استان دیده می شود و نیاز به حمایت مجموعه استانی و دولت دارد.
وی افزود: بحث تحریم ها باعث شد تا واردات تکنولوژی و دستگاه های به روز زباله با مشکل روبه رو شود، قدرت خرید زباله سوز پاین بیاید و دستگاه های مربوطه توان خرید نداشته باشند.
رییس اداره محیط زیست محمودآباد خاطرنشان کرد: با ورود به بخش فرهنگ سازی و آموزش تفکیک زباله در شهرها و روستاهای استان حجم زباله ها را کاهش دهیم و با تکنولوژی ها مشکلات زباله و چالش های زیست محیطی را حل کنیم.
شیرآبه ها را جدی بگیریم
محمدرضا انصاری عضو هیئت علمی محیط زیست دانشگاه چالوس   اظهار کرد: شیرابه ناشی از دفن زباله ها آنقدر فجیع است که می تواند بخشی از جنگل را از بین ببرد.
وی با اشاره به استانداردهای حداقلی در موضوع مکان نگهداری زباله، خاطرنشان کرد: رعایت فاصله 500 متری محل زباله تا سواحل و جاده های اصلی و 300 متری تا رودخانه ها، نگهداری در محل مخالف جهت باد، عدم نگهداری در محل ورودی آب های سطحی و دور بودن از مزارع و محل مسکونی از جمله مواردی است که باید در مکان های نگهداری زباله رعایت شود.
عضو هیئت علمی محیط زیست دانشگاه چالوس تصریح کرد: متاسفانه سازمان های محیط زیستی در برخی از موارد شاخص های خودشان را رعایت نمی کنند که این موضوع در بعضی از سایت های بزرگ دفن زباله در مازندران مشاهده می شود .
انصاری با بیان اینکه آلودگی های ناشی از دفن در چند دسته قرار می گیرند، گفت: در زمینه شیرآبه های ناشی از زباله که به دریا می ریزد یکی از بخش ها فلزات سنگین است که دائما سیستم را آلوده، آبزیان را آلوده کرده و موجب بیماری های پوستی کسانی می شود که در آن منطقه شنا می کنند .
وی یادآور شد: یکی از بخش های دیگر شیرآبه ها مربوط به زباله های بیمارستانی است که موجب بالارفتن سطح میکروب در دریا شده و خودکشی دسته جمعی ماهیان که چند سال قبل شاهد آن بودیم نتیجه وارد شدن همین میکروب ها به دریا است.








لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/89546/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت