پیام مازند

آخرين مطالب

لزوم راه‌اندازی صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی برای توسعه روستاها اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران گفت: راه اندازی صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در روستاها عاملی برای توسعه است.
مهدی بشارتده سلوطی در گفت وگو با ایسنا مازندران، با اشاره به اینکه توجه به توسعه روستاها، نیاز روز افزون به غذا، کاهش منابع غذایی همزمان با رشد جمعیت نظر دولتمردان، اندیشمندان و محققان را به امر گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی روستایی جلب کرده است،ئ اظهار کرد: زمینه صنایع تبدیلی با بکارگیری محصولات کشاورزی به عنوان مواد اولیه، می تواند عاملی برای توسعه روستا باشد و استفاده بهتر از این محصولات در صنعت صنایع تبدیلی در مناطق روستایی انجام گیرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از محصولات دارای زمان تولید و مصرف متفاوتی هستند، تصریح کرد: تولید و برداشت این محصولات در زمان مشخص و کوتاهی انجام می شود اما مصرف آن ها در زمان طولانی تری صورت می گیرد و صنایع تبدیلی این قابلیت را دارد که با حفظ و نگهداری محصولات در آن ها به گونه ای تغییر و تبدیل ایجاد کند که امکان مصرف آن ها در طی سال میسر شود.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران یکی از مهم ترین مشکلات بخش کشاورزی را ضایعات محصولات دانست و افزود: صنایع تبدیلی بخش کشاورزی می تواند در جلوگیری از ضایعات کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، افزیش سطح درآمد روستائیان، بالا بردن بهره وری بخش کشاورزی و افزایش سهم اشتغال صنعتی را در مناطق روستایی به عنوان جزئی از فرایند توسعه روستایی نقش مهمی ایفا کند.
بشارتده سلوطی خاطرنشان کرد: در فرآیند توسعه کشور، صنایع تکمیلی و تبدیلی نقش کلیدی دارد و توجه بیشتر به آن تسریع در رشد و اقتصاد کشاورزی را در کشور در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی با وجود اهمیتی که دارد یک مقوله نسبتا جدید در کشور بوده که هنوز آن گونه که شایسته است در بخش کشاورزی مورد حمایت قرار نگرفته است، بیان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به تولید محصولات کشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی یا تولید ملی، باید صنایع تبدیلی در خود روستا بوجود آید.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران استفاده بهینه در بخش کشاورزی را حلقه مفقوده توسعه بخش کشاورزی تبدیلی عنوان کرد و گفت: ایجاد صنایع تبدیلی در روستا موجب بازگشت ارزش افزوده محصولات به خود روستا و ایجاد اشتغال و درآمد بیشتر برای روستا می شود.
بشارتده سلوطی با بیان اینکه آنچه که اکنون در صنایع تبدیلی کشور وجود دارد این است که بسیاری از کارخانه های صنایع تبدیلی دور از مناطق روستایی و در جوار شهرها و شهرک های صنعتی ایجاد می شود، تصریح کرد: فروش محصولات کشاورزی به این قبیل کارخانه ها نه به وسیله خود کشاورز بلکه توسط دلال و واسطه انجام می شود و یا عواملی که در استخدام این کارخانه ها هستند در فصل برداشت، محصول را به قیمت ناچیز می خرند و با فرآوری و ذخیره سازی آن را در طی سال با چندین برابر قیمت اولیه به فروش می رسانند.
وی با اشاره به اینکه آن چه در این بین می تواند به کشاورزان کمک کند این است که با آگاهی دادن به کشاورزان آن ها را تشویق کرده که سرمایه های خرد خود را در قالب یک شرکت تعاونی جمع کنند،ت افزود: باید کارخانه تبدیلی تکمیلی بومی در همان منطقه احداث شود و همچنین ضروری است از محصولات تولیدی خودشان استفاده کنند تا ارزش افزوده به روستایشان بازگردد .
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران با تاکید بر اینکه می توان از جوانان و دانش آموخته ها همان روستا کمک گرفت، یادآور شد: استفاده از سرمایه خیرین در صنایع تبدیلی همانند مشارکت در ساخت و فروش عقود اسلامی از دیگر روش ها است.
بشارتده سلوطی ایجاد ارزش افزوده را از دیگر اثرات صنایع تبدیلی در توسعه بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: کاهش ضایعات بخش کشاورزی که حدود 30 درصد یعنی پنج میلیارد دلار در طول سال می باشد از دیگر اثرات ایجاد صنایع تبدیلی است.
وی بیان کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی در نقاطی که از اقتصاد کشاورزی برخوردار هستند فرصت های شغلی و سرمایه گذاری مناسبی را در مناطق روستایی بوجود می آورد و موجب جلوگیری از اشتغال های فصلی و مهاجرت از روستا می شود.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران توسعه صادرات را از دیگر مزیت های این صنایع برشمرد و گفت: بدون تردید گسترش این صنایع با فرآورده های محصولات کشاورزی و افزایش ماندگاری موجب مزیت رقابتی و افزایش صادرات شده است و باید گفت بخش اعظم محصولات کشاورزی به علت ضعف در صنایع تبدیلی صادر نمی شود.
بشارتده سلوطی با اشاره به اینکه ایجاد صنایع تبدیلی موجب کاهش ریسک در بخش اقتصادی می شود، اظهار کرد: به دلیل اینکه فعالیت های کشاورزی ارتباط مستقیمی با شرایط محیطی و اقلیمی دارند و همچنین به علت ریسک پذیر بودن فعالیت های این بخش، توسعه صنایع تبدیلی موجب افزایش درآمد کشاورز و باعث تنظیم بازار و ثبات قیمت است.
وی تکمیل زنجیره بازاریابی را از دیگر اثرات مثبت ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی عنوان کرد و افزود: با گسترش این صنعت علاوه بر ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان این بخش، قدرت پاسخگویی به بازار را در انواع سلیقه های مختلف در مردم بوجود آورده و زنجیره بازاریابی را تکمیل می کند.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران یکی از سودمندترین ارتباطات بین صنعت کشاورزی را ایجاد صنایع تبدیلی عنوان کرد و گفت: این صنایع می تواند از میزان بیکاری های دائمی و فصلی در مناطق روستایی کم و زمینه مناسب را برای توسعه بخش کشاورزی فراهم کند و همچنین موجب افزایش تولید، بهره وری و فرصت های شغلی، تامین نیازهای اساسی و کاهش نابرابری های منطقه ای می شود.
بشارتده سلوطی تصریح کرد: اینگونه صنایع، پیش نیاز استراتژی صنعتی شدن و تامین کننده امنیت غذایی و باعث رشد در صنایع تبدیلی پیش نیاز صنعتی شدن است.
وی افزود: صنایع غذایی بیش از 85 درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی را تشکیل می دهد و با توجه به آثار مستقیم و غیر مستقیمی که در تولید و اشتغال در بخش کشاورزی دارد موجب رشد و شکوفایی در سطح کلان می شود.
استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علم و فناوری مازندران با اشاره به اهمیت صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی یادآور شد: صنایع غذایی بعد از صنایع سنگین، از نظر وسعت دومین مقام جهان را دارد که شامل صنایع استراتژیک مانند غلات، لبنیات و روغن را در برمی گیرد.
بشارتده سلوطی گفت: با توجه به میزان ارزش افزوده ای که در بخش کشاورزی وجود دارد این صنایع با صنایع پتروشیمی برابری می کند.
وی خاطرنشان کرد: برای رقم زدن اقتصاد بدون نفت با جایگزینی و صدور محصولاتی که با صنایع تکمیلی بوجود می آید می توان به جای صادرات قسمتی از نفت، موجبات شکوفایی اقتصادی کشور را رقم زد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/89562/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت