پیام مازند

آخرين مطالب

بوم گردی مازندران نامش را یدک می کشد؟! مقالات

  بزرگنمايي:

پیام مازند - صنعت گردشگری به ویژه بوم گردی و طبیعت گردی به عنوان رویکردی جدید برای توسعه همزیستی انسان و طبیعت، به منظور بهره وری اقتصادی، امروزه در توسعه مناطق جایگاه چشمگیری یافته است.
به گزارش ایسنا مازندران، این استان به سبب طبیعت بکر و زیبا از مزیت قابل توجهی برخوردار است و به عنوان یکی از قطب های طبیعت گردی محسوب می شود که این منطقه در زمینه صنعت نوپای اکوتوریسم از جمله موقعیت جغرافیایی خاص خود و داشتن آب و هوایی مطبوع به ویژه در فصل بهار و تابستان و بهره مندی از مناظر چشم نواز طبیعی، ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب های طبیعت گردی را دارا است.
طبیعت گردی در میان گونه های مختلف گردشگری از جایگاه ویژه و رشد قابل توجهی برخوردار است و در بیست ساله اخیر شاهد گسترش سریع فعالیت های طبیعی گردی در سراسر جهان بوده ایم، مازندران با حدود 3 هزار جاذبه گردشگری طبیعی همچون غارها، تالاب ها، چشمه های آب معدنی، آبشارهای زیبا، جنگل، کوه و دریا، از استان های برتر در جذب گردشگر است که سالانه بیش از 15 میلیون گردشگر داخلی و خارجی به آن وارد می شوند.
امروزه جاذبه های طبیعی بر توسعه گردشگری اثر گذار است، بنابراین برای توسعه گردشگری مازندران لازم است که با آموزش نیروی انسانی، استخدام نیروی متخصص و تحصیل کرده، مدیریت صحیح، با تصمیمات و اقدامات مناسب در پیشبرد و توسعه این صنعت مهم گامی اساسی بر داشت.
طبیعت گردی در مازندران؛ موجب حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی
محمد امین جعفری کارشناس گردشگری در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه طبیعت گردی، به تمام بازدیدها و فعالیت هایی که در دامن طبیعت انجام شده صرف نظر از پایدار بودن یا نبودن اطلاق می شود، اظهار کرد: طبیعت گردی در مازندران نسبت به اکوتوریسم دامنه گسترده تری را شامل است.
وی تصریح کرد: طبق تعریف انجمن بین المللی اکوتوریسم (بومگردی) سفری مسئولانه به مناطق طبیعی است که موجب حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی مردم محلی می شود.
این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه تفاوت اصلی اکوتوریسم با طبیعت گردی را می توان در احساس مسئولیت در برابر طبیعت دانست، گفت: دلیل یکی دانستن این دو مفهوم، بیش از هرچیز بیانگر ضعف و ابهام در تعریف و تبیین مفاهیم اولیه و اصلی گردشگری است که تنها مختص عامه مردم نیست.
جعفری خاطرنشان کرد: بعضا در صحبت ها و سخنان مسئولین نیز تعاریفی از گردشگری مشاهده می شود و این خود نشان از ضعف آموزش همگانی در زمینه گردشگری به طور عام و اکوتوریسم (بومگردی) به طور خاص دارد.
وی با بیان اینکه مفهوم مناقشه برانگیز دیگر، مفهوم اقامتگاه های بومگردی (اکولوژها) هستند که پیرامون ویژگی های آن بحث های جدی وجود دارد، افزود: آنچه که ما اکنون در مازندران و به طور کلی در ایران می بینیم، غالبا اقامتگاه هایی روستایی هستند که صرفا عنوان اقامتگاه بومگردی را یدک می کشند و بومگردی را صرفا در خانه ای با نمای چوبی و گلی و نهایتا ارائه غذاهای محلی خلاصه می کنند.
این کارشناس گردشگری ادامه داد: این در حالی است که یک اقامتگاه بومگردی واقعی باید حافظ ارزش های فرهنگی، سنتی، زیستی و بومی منطقه باشد و همچنین، فعالیت های صورت گرفته در آن ها باید مبتنی بر حفظ محیط زیست باشد.
جعفری با اشاره به اینکه واحد های بوم گردی علاوه بر کمک به حفظ گونه های گیاهی و جانوری، توجه ویژه ای به پاکیزگی و بهداشت داشته باشد، یادآور شد: در عین حال این واحد ها می بایست تا حد امکان از انرژی های تجدیدپذیر استفاده و در مصرف انرژی نهایت صرفه جویی را ارائه دهد.
وی با بیان اینکه فعالان بومگردی و در رأس آن، مدیران اقامتگاه ها باید به این اصول آشنا باشند و آن ها را در عمل به اجرا درآورند، خاطرنشان کرد: این موضوع مجددا ضرورت آموزش علمی و نیاز به طراحی و تدوین *دوره های تخصصی بومگردی* برای فعالین این حوزه را یادآور می شود.
قانون طبیعت گردی صرفا تفریح نیست
محمدرضا اورمزدی کارشناس گردشگری در گفت و گو با ایسنا مازندران، با اشاره به اینکه طبیعت گردی براساس تعریف استاندارد جهانی به افرادی که با هدف رفتن به طبیعت با یک حس مسئولانه هستند گفته می شود، تصریح کرد: به طور مثال طبیعت گردی یک گردشگر در منطقه دو هزار باعث نمی شود که صرفا به آن گردشگر، طبیعت گرد بگوییم.
وی خاطرنشان کرد: طبیعت گردی هدفی را دنبال می کند و هدف حفظ و احساس مسئولانه نسبت به محیط زیست آن منطقه است که براساس این رسالت می توان طبیعت گردی را تعریف کرد.
این کارشناس گردشگری افزود: قانون طبیعت گردی صرفا تفریح نیست، در کنار آن حفاظت از طبیعت منطقه، بازدید و آموزش آن به دیگران در نگه داری طبیعت منطقه خود را به همراه دارد.
اورمزدی با بیان اینکه بوم گردی در دل واحد های روستایی ما اتفاق می افتد، گفت: ما در مازندران 3 هزار روستای ثبت شده با شناسنامه و دارای طرح هادی داریم.
وی با اشاره به اینکه بوم گردی مدلی از کسب و کار است که اشتباها به آن اقامتگاه بوم گردی گفته می شود، تصریح کرد: در مازندران 72 واحد بوم گردی فعال وجود دارد که بهشت بوم گردی مازندران در تنکابن با بیشترین واحد های بوم گردی فعال است.
این کارشناس گردشگری بوم گردی زیر مجموعه حوزه طبیعت گردی دانست و بیان کرد: در کل کشور هزار و 500 واحد بوم گردی داریم و 72 واحد فعال در مازندران وجود دارد.
اورمزدی با بیان اینکه ما در گردشگری بیش از 80 نوع شاخه داریم که مدلی از آن گردشگری مزرعه است، افزود: بخشی مربوط به تدوین استانداردهای حوزه گردشگری ها است که در سازمان میراث کمتر اتفاق افتاده یعنی باید آن بخش هایی که قانون گذار است دقیق تدوین و به مردم خوب اطلاع رسانی شود تا تفاوت بین گردشگری ها مشخص شود.
وی ادامه داد: بخشی دیگر مربوط به کسانی است که واحد های بوم گردی یا طبیعت گردی را ارائه می دهند و خود آن ها اطلاع دقیقی از این موضوع ندارند.
این کارشناس گردشگری خاطرنشان کرد: واحد های بوم گردی به منظور ترویج فرهنگ روستایی و شناساندن آن به مردم و گردشگران داخلی و خارجی ایجاد شده است.
گردشگری محور توسعه مازندران است
کاظم حسن پور کارشناس گردشگری توریست در گفت وگو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: مازندران دارای ظرفیت های زیادی است که اگر مسئولان به این موضوع توجه داشته باشند که گردشگری محور توسعه استان است، می توان بسیاری از مسائل و مشکلات برطرف کرد.
وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا میراث فرهنگی و جاذبه موجب جذب توریست می شود که سود اقتصادی و اشتغال را به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: ورود بخش خصوصی می تواند در این زمینه موثر باشد چرا که اگر نهادهای دولتی وارد شوند هزینه بردار است اما بخش خصوصی هزینه ها را هم برای توریست و هم برای سرمایه گذار کاهش می دهد.
این کارشناس گردشگری توریست با بیان اینکه دولت باید برای بخش خصوصی زیرساخت و تسهیلات را آماده کند، تصریح کرد: کند با ورود بخش خصوصی یک رقابتی ایجاد می شود که این ایجاد رقابت پیشرفت را به دنبال دارد.
حسن پور با اشاره به اینکه کشاورزی مازندران می تواند یکی از ظرفیت های گردشگری باشد، افزود: بخش کشاورزی و گردشگری در برخی از قسمت ها می توانند در قالب بوم گردی و غیره با هم تلفیق داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان باید با تحقیق و بررسی نسبت به شناسایی ظرفیت های گردشگری که امکان سودآوری بیشتر را دارند اقدام کنند چراکه این امر می تواند در کاهش تورم و بهبود وضعیت اقتصادی مازندران موثر باشد.
گزارش از: بهناز مقدس خبرنگار ایسنا مازندران
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/90951/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اطلاعیه شماره 4 فراجا در خصوص عفاف و حجاب

دانشگاه آزاد نور میزبان یک‌هزار و 378 داوطلب آزمون سراسری 1403

هشدار محدودیت تردد در محور کرج-چالوس

خوزستان میزبان کاروان راهیان نور جامعه ورزش کشور

جشنی سه هزار ساله که در ساری برگزار می‌شود + فیلم

رگبار باران و وزش باد در مازندران

چهارمین اطلاعیه پلیس درباره عفاف و حجاب / هوشمندسازی در طرح نور

نشاکاری 25 درصد شالیزار‌های محمودآباد

صدور هشدار نارنجی هواشناسی در مازندران

اطلاعیه شماره 4 فراجا درباره طرح نور

مراسم معارفه استاندار مازندران آغاز شد

پلیس به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات هنجاری و ارزشی نیست/ طرح نور هوشمند می‌شود

تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (23 آوریل)

اعزام زائران عمره مفرده از 10 اردیبهشت

رفع تصرف 4 هزار متر مربع از اراضی ملی در شهرستان ساری

اختصاص 200 میلیاردتومان تسهیلات اشتغال مددجویان مازندران

ورود وزیر کشور به مازندران

اعزام سه هزار لرستانی به منطقه عملیاتی بازی‌دراز

مسدود شدن 84 صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در بوشهر

محاکمه دوباره کارگردان متهم به تجاوز

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

آسمان مازندران امروز ابری همراه با رگبار باران

هفته آینده، نخستین پرواز زائران عمره مفرده از مازندران

اطلاعیه شماره 4 فراجا در خصوص حفظ حریم و حرمت زنان سرزمین

اطلاعیه شماره 4 فراجا در اجرای «طرح نور»

جنجال بزرگ نماوا در سینما؛ واقعا چقدر خرج می‌کنید؟

هشدار محدودیت تردد در محور کرج چالوس

ورود مدعی العموم به موضوع زباله، چالش بزرگ محیط زیست رامسر

محل‌های رفع نقص کارت ورود به جلسه آزمون سراسری در مازندران

خریدار پرسپولیس پول را واریز کرد

نشاکاری 25 درصد شالیزارهای محمودآباد

وقوع حادثه تصادف در جاده خرم آباد - اندیمشک + فیلم

لزوم مدیریت مسائل فرهنگی در تفرجگا‌ها و سواحل مازندران

معرفی 14 میلیارد تسهیلات توسعه باغ در ساری

زنگ خطر سیلاب در 23 شهر مازندران

ورزشگاه خرم آباد در اختیار تیم خیبر قرار می‌گیرد

مرگ 178 نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در مازندران

178 نفر پارسال بر اثر مسمومیت با قرص برنج در مازندران فوت کردند

اجرای «طرح نور» هوشمند می‌شود!

گسترش بارش‌های بهاری طی امروز در آسمان مازندران

جلوگیری از 212 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی لرستان

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

محور هراز بسته شد

تقدیر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس از پلیس در موضوع عفاف و حجاب

تجمع بانوان تهرانی در حمایت از طرح مقابله با بدحجابی + فیلم

اعلام نرخ جدید عوارض آزادراه خرم‌آباد - پل‌زال