پیام مازند

آخرين مطالب

سوءتفاهم حقوق ماهانه برای ناجیان طرح‌های دریا سياسي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری- ناجیان غریق طرح‌های دریا در سواحل مازندرانی خزر در حالی همه ساله با گذشت نخستین ماه از طرح چهار ماهه دریا طلب حقوق و دستمزد می کنند و کار را تا تهدید ترک ساحل و گاهی محقق کردن آن پیش می‌برند که به اعتقاد متولیان امر این خواسته و تهدید غیرقانونی است و با قراردادی که امضاء کرده‎اند، در تضاد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح دریا که هر ساله به مدت چهار ماه از ابتدای خرداد تا پایان شهریور در سواحل مازندران اجرا می شود، یکی از مهم ترین اقدامات حوزه امنیت گردشگری در سواحل استان محسوب می شود. یکی از دستاوردهای این طرح کاهش پیوسته و سالانه میزان مرگ و میر ناشی از غرق شدگی بوده است.
در کنار استقرار و حضور دستگاههای نظارتی، انتظامی و امدادی ، استقرار ناجیان غریق برای مدیریت ساحل و گردشگران از اصلی ترین بخش های طرح دریا است . همه ساله با اجرای طرح دریا ناجیان غریق در امتداد سواحل دریای خزر و نقاط حادثه خیز سواحل مستقر می شوند تا مردم و مسافران را از خطرات ناشی از غرق شدگی نجات دهند.
امسال نیز به رسم سال های اخیر از ابتدای خرداد ماه با آغاز رسمی طرح دریا حدود یکهزار ناجی غریق زن و مرد از سوی هیات نجات غریق استان در بیش از 370 نقطه شنا ممنوع سواحل مازندران مستقر شدند. البته با احتساب ناجیان غریق بخش های خصوصی این عدد به بیش از 2 هزار و 200 ناجی در خط ساحلی خزر در محدوده مازندران می رسد .
با توجه به اینکه فصل فعالیت این ناجیان محدود به عمر طرح دریا می شود ، اما همواره پس از گذشت نخستین ماه گزارش ها و مشاهدات عینی حاکی از ترک برخی ناجیان از پست های خود است. با وجود اینکه ترک پست ساحلی از سوی ناجیان غریق هر ساله با یک بهانه و یا دلیل واحد تعویق در پرداخت حقوق انجام می گیرد، ولی بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که یک سوء تفاهم مزمن سبب این مشکل شده است.
نکته جالب این که همه ساله درخواست دستمزد ماهیانه یا ادعای تاخیر در پرداخت حقوق ناجیان نه تنها از سوی برخی مراجع حمایت می شود ، بلکه بعضی رسانه ها نیز بدون توجه به ماهیت حقوقی قراردادهای موجود تبدیل به علمدار این جریان می شوند تا برخی از ناجیان بتوانند در اوج مسافرپذیری سواحل تهدیدشان را در صورت نگرفتن پاسخ مثبت برای دریافت فوری حقوق اجرایی کنند.
بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که بر اساس قرارداد ناجیان با طرح دریا پرداخت، دستمزد آنها پس از پایان دوره چهار ماهه طرح قابل پرداخت است. با این وصف سخنگوی طرح دریا در مازندران چندی پیش اعلام کرد که دستمزد ماه خرداد ناجیان غریق در مناطق شنا ممنوع پرداخت شده است و دستمزد تیر ماه نیز در روزهای آینده پرداخت می شود.
پرداخت حقوق ناجیان غریق فعال در طرح های دریا شامل شناگاههای بخش خصوصی و استیجاری بر عهده مدیران این مناطق است و این دسته از ناجیان نیز برابر قردادشان با کارفرما حق و حقوقشان را دریافت می کنند.
هیات نجات غریق متصدی مدیریت و نظارت بر فعالیت ناجیان و تایید صلاحیت کاری آنها است، اما طرح ساحل زیر نظر چند دستگاه اجرایی می شود که در بالای این هرم استانداری مازندران قرار دارد.
در بررسی های خبرنگار برای پاسخ به این پرسش که آیا ترک ساحل توسط ناجیان به دلیل عدم دریافت حقوق قانونی است یا خیر از یک دستگاه دو نظر متفاوت به دست آمد. در حالی که رئیس هیات نجات غریق استان ترک ساحل از سوی ناجیان را خلاف قانون و قرارداد می داند، برخی روسای شهرستانی این مسئله را تنها راه ناجیان برای دریافت دستمزد خودمی دانند و مهر تایید بر آن می زنند.
رئیس هیات نجات یکی از شهر های ساحلی مازندران در گفت گو با خبرنگار ایرنا گفت: با گذشت 86 روز کاری از فعالیت ناجیان غریق در سواحل در قالب طرح تابستانی دریا، فقط 78 درصد از حقوق ماه خرداد را دریافت کرده اند.
این مسئول افزود : در یک هفته گذشته 14 نفر از ناجیان سواحل محمودآباد (بجز ساحل بخش سرخرود) به دلیل تعویق در پرداخت حقوق پست های خود را ترک کردند و در هفته های قبل تر نیز شاهد ترک ساحل از سوی ناجیان بوده ایم.
وی با بیان اینکه شهریور ماه زمان پیک سفر مسافران و گردشگران به ساحل خزر است ، تاکید کرد: عدم دریافت حقوق و ترک پست ناجیان به نگرانی بزرگی تبدیل شده است که با جان مردم ارتباط دارد.
به گفته این رئیس هیات نجات غریق شهرستانی : ناجیان آنها را تهدید کرده اند که اگر تا پایان مرداد ماه حقوق دریافت نکنند همه ساحل را ترک خواهند کرد و باید مسئولان در پرداخت حقوق این قشر دست بجنبانند.
ترک ساحل توسط ناجیان خلاق قرارداد است
رئیس هیات نجات غریق استان مازندران اما در گفت گو با ایرنا ، اظهارات رییس هیات شهرستانی را ناشی از توجیه نبودن وی در مورد قرارداد ناجیان فعال در طرح دریا دانست و توضیح داد: طبق قرارداد ، پرداخت حقوق این افراد پس از پایان طرح قابل پرداخت است و در هیچ جای قرار داد دولت و یا هیات نجات غریق تعهدی برای پرداخت ماهیانه حقوق ندارند.
نقی کریمیان افزود: ارتباط ما با ناجیان به صورت کارکنان و کارگران دائمی نیست و فعالیت آنها در ساحل بر اساس قرارداد فصلی و پرداخت دستمزد در پایان فصل فعالیت است.
وی با بیان اینکه هیات نجات غریق حتی قبل از امضای قرارداد به ناجیان نیز به صورت شفایی تذکر می دهد که ممکن است پرداخت دستمزدشان تا 6 ماه نیز به طول بینجامد، گفت: اگر چه در پایان ماه خرداد مبلغی به حساب ناجیان پرداخت شد ، ولی این مبلغ هم خارج از قرارداد و برای کمک به آنها و نشان دادن حسن نیت بوده است.
رئیس هیات نجالت غریق مازندران در باره ترک پست توسط برخی ناجیان هم اظهار بی اطلاعی و تاکید کرد: ناجیانی که اقدام به ترک غیر موجه طرح دریا کنند مشمول اقدامات تنبیهی از جمله عدم پرداخت دستمزد و همچنین سوء سابقه برای سال های آینده می شوند.
کریمیان پرداخت حقوق ناجیان را امری زمان بر توصیف کرد و گفت: به علت چند دستگاهی بودن طرح دریا و دریافت بودجه از سازمان مدیریت و سپس انتقال آن به هلال احمر و از آنها به هیات نجات غریق پروسه ای چند ماهه رقم می خورد و این موضوع در ابتدا به تمامی ناجیان اطلاع رسانی شده است.
وی درخواست حقوق به صورت ماهانه و بموقع را نوعی بهانه جویی توصیف کرد و افزود: متاسفانه رسانه های مجازی و مکتوب نیز بدون اطلاع داشتن از حقایق قرارداد ناجیان همواره با هجمه های خود به هیات نجات غریق و استانداری فشار وارد می کنند، اما این موضوع به معنای تن دادن به خواست غیر قانونی ناجیان نیست.
طرح دریا بی شک به عنوان یکی از طرح های اساسی در جهت تامین امنیت گردشگری ساحلی لازم الاجراست اما اجرای این طرح به نظر می رسد نیاز به کارشناسی بیشتری دارد چه از نظر به کاریگیری ناجیان متعهد و چه از نظر رسیدگی به وضعیت و قراداد ناجیان.
اجرای ناقص بسیاری از طرح های گردشگری امروزه به یک اپیدمی عادی برای مازندران تبدیل شده است،‌ اما گردشگری ساحلی و توجه به امنیت جانی مسافران که بسیاری ناآشنا با دریا و خطر ات آن هستند،‌ طرح دریا را حساس تر از بقیه طرح ها و اماکن تفریحی در شمال می کند ،‌به همین دلیل باید با دقت نظر بیشتری اجرا شود.
9919/1654

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/93533/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت