پیام مازند

آخرين مطالب

نیم نگاه برنجکاران مازندرانی به قیمت توافقی سياسي

نیم نگاه برنجکاران مازندرانی به قیمت توافقی
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری- برنجکاران مازندران مردد هستند از اینکه دسترنج‌شان را همانند سال قبل به فروش برسانند و سه تا چهارماه بعد همین محصول را با صددرصد قیمت بیشتر از دلالان بخرند، یا اینکه انبار کنند تا با قیمت منصفانه بفروشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کشاورزان شالیکار مازندران هنگام برداشت شالی در سال گذشته هر کیلوگرم برنج طارم هاشمی به عنوان کیفی‌ترین محصول شالیزارهای استان را به قیمت حداکثر 12 هزار تومان به فروش رساندند اما همین برنج سه ماه بعد به 18هزارتومان و از اواخر ماه بهمن تا 2هفته قبل از ورود برنج جدید به22هزارتومان در هر کیلو در شالیکوبی‌های مازندران رسید.
گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از شالیکوبی‌های بابل، آمل، محمودآباد و فریدونکنار نشان می‌دهد که در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم برنج کیفی 16 تا 16هزار و 500تومان از کشاورزان خریدوفروش می‌شود، اما شالیکاران تمایل زیادی به فروش برنج ندارند چراکه نیم نگاهی به اعلام قیمت توافقی از سوی دولت دارند.
شماری از شالیکاران مناطق مرکزی استان مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا قیمت کنونی را کافی نمی‌دانند و می‌گویند: امسال با توجه به تورم عمومی یک سال گذشته قیمت 18هزار تومان در هر کیلو برنج طارم محلی و هاشمی به عنوان مرغوبترین رقم، نرخ عادلانه‌ای است.
انان افزودند: هر موقع فصل برداشت شده تولید کننده مغبون است چراکه به علت عرضه زیاد محصول به کف قیمت از سوی تجار خریداری و بعد از مدتی با قیمت بالایی به مصرف‌کنندگان فروخته می‌شود.
به گفته شالیکاران مازندرانی، قیمت برنج زمانی افزایش می‌یابد که کشاورز دیگر برنجی در انبار ندارد و این افزایش قیمت از دو سوی به ضرر کشاورزان است چراکه انها دیگر برنجی برای فروش ندارند و از سوی دیگر باید نیازها و نهاده‌های کشاورزی را با قیمت‌های جدید بخرند.
رجبعلی رحیم پور یکی از شالیکاران بابلی که حدود یک تن از برنج سفید خود را در شالیکوبی انبار کرده و تمایلی به فروش ندارد به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت 16هزار تومان متناسب با نرخ تورم نیست و البته انتظار نداریم قیمت خرید برنج طارم محلی تا 22هزار تومان برسد که در چهارماه گذشته در شالیکوبی‌ها خرید وفروش می شد.
وی با بیان این نکته که قیمت 18هزار تومان برای برنج مرغوب طارم منصفانه برای برنجکاران است، گفت: امسال برای یک روز کار نشاءکاری به هر کارگر مرد دستمزد 220 هزار تومانی پرداخت کردم ضمن اینکه سایر هزینه‌های تولید هم افزایش قابل توجهی نسبت به سال پیش داشت.
وی افزود: پارسال قیمت برنج هاشمی را هر کیلو 11هزار و 500تومان فروختم ولی چند ماه بعد همین برنج که در اختیار دلالان بوده است تا 22هزار تومان نیز رسید.
رحیم پور گفت: این دلالان به طور متوسط در عرض سه ماه تا صد درصد سود کردند بدون اینکه هزینه‌ای متقبل شوند،و در واقع یک ریال از این افزایش قیمت به جیب کشاورز نرفته است و این موضوعی است که ما خواستار توجه جدی مسئولان به آن هستیم.
یکی دیگر از کشاورزان از شهرستان آمل گفت: مسئولان باید قیمت توافقی، به عنوان قیمت پایه کارشناسی برنج طارم را هر چه زودتر اعلام کنند تا شالیکار با فروش محصول خود به سود منصفانه برسد و از سوی دیگر نسبت به حفظ زمین‌های شالیزاری امیدوار باشد.
وی قیمت 18 هزار تومان برای هر کیلو برنج طارم محلی را عادلانه برای تولیدکننده دانست و اظهار داشت: این قیمت به نسبت نرخ تورم و قیمت دیگر کالاها از جمله هزینه تولید که تا صد درصد بالا رفته ؛ مناسب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر لزوم اتخاذ تصمیم فوری برای اعلام قیمت خرید توافقی برنج ارقام محلی از سوی دولت تاکید و از آن به عنوان کمک بزرگ به شالیکاران شمال یاد کرد.
عزیزالله شهیدی فر گفت: توقع کشاورزان در اعلام خرید توافقی درست است، بخصوص اینکه امسال قیمت نهاده‌های کشاورزی از جمله پلاستیک، بذر، دستمزد کارگر، تولید بوته از بانک نشاء، دستمزد تراکتور، تعمیرات و قطعات یدکی بالا رفته است.
وی توضیح داد: خرید توافقی با رویکرد حمایت منصفانه از کشاورز با قیمت عادلانه برای مصرف کننده را در دستور کار داریم و معتقدیم قیمت فعلی تا 2هزار تومان کمتر از قیمت کارشناسی به نسبت هزینه تولید است.
وی ادامه داد: قیمت 18هزار تومان مورد انتظار کشاورز به نسبت به دیگر کالاهای اساسی بسیار کم است و بررسی های کارشناسی ما نیز نشان می دهد که برنجکاری با کمتر از قیمت اعلام شده به صرفه نخواهد بود.
شهیدی فر گفت: سیاست دولت تدبیر و امید در ممنوعیت واردات برنج خارجی به بازار همزمان با برداشت و واقعی کردن مقدار مورد نیاز برنج برای واردات و حمایت ویژه از برنجکاری در 2 استان مازندران و گیلان سبب شد تا شالیکاران استان‌های شمالی در چهار سال گذشته از وضعیت بازار برنج راضی باشند.
وی تاکید کرد: اگرچه برنج محلی طارم صدری، هاشمی و دم سیاه به عنوان رقم‌های کم محصول کیفی زبانزد مردم کشور است و استقبال برای تولید و خرید این ارقام همواره وجود دارد، اما برای اینکه کشاورز از قیمت منطقی برای فروش محصول خود سودی مقرن به صرفه به نسبت هزینه تولید و نرخ تورم ببرد، نیاز است تا دولت قیمت توافقی را برای تعیین کف قیمت اعلام کند.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران گفت: عرضه برنج محلی مازندران تا 22 هزار تومان بازی دلالان و واسطه بوده و به هیچ عنوان کشاورز از این سود بهره‌ای نبرده است، و اکنون که قیمت در بازار کاهش محسوسی یافته است، فقط بازی واسطه‌ها است.
این مسئول جهادکشاورزی مازندران ابراز نگرانی کرد که اگر شالیکار نتواند محصول خود را به قیمت مناسب به فروش برساند، دچار ضرر و زیان شده و سال آینده ممکن است کشت این محصول راهبردی آسیب ببیند.
طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکنون برداشت 54 درصد از شالیزارهای استان برابر با 120 هزار هکتار انجام شد و روزانه حدود 18تا 20 هزار تن شالی وارد یکهزار واحد شالیکوبی مازندران می شود.
مازندران 42 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می‌کند.
6990/1899

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/93586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در مازندران

غایب بزرگ مقابل تراکتور: یک گلزن

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

تغییر استاندار مازندران تکذیب شد

شتاب ساخت مسکن مازندران در دولت سیزدهم

جیب بارانه بگیران پر پول شد

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها ‌در حمایت از عملیات وعده صادق

کشف انبار لوازم خانگی 12 میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در حمایت از عملیات وعده صادق

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی توسط معلم در حال پیگیری است

توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور

اولین نشای برنج در مازندران انجام شد

عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در نوار ساحلی مازندران در حمایت از عملیات وعده صادق

شالیکاری در مازندران مکانیزه شود

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

گردهمایی فعالان هنری مساجد مازندران

مطالبه عمومی برای اجرای طرح نور درمازندران