پیام مازند

آخرين مطالب

مصائب زیست محیطی مازندران تمامی ندارد

محیط زیست مازندران؛ آلوده‌تر از همیشه علمي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - زباله، ورود فاضلاب به دریا و رودخانه‌ها و نسل‌کشی پرندگان؛ تا از محیط زیست در مازندران نامی به میان می‌آید، ذهن‌ها ناخواسته به سوی این سه موضوع سوق پیدا می‌کند، موضوع‌هایی که یا به آنها آنقدر پرداخته شده و از اصل غافل شدند یا توجهی به آنها نمی‌شود و به دست فراموشی سپرده شدند.
در مازندران، در یک نگاه خوشبینانه، محیط زیست به دلایل مختلف به "محیط نیست" تبدیل شده است و این موضوع را نه نگارنده، بلکه خود مسئولان محیط زیست، نمایندگان و مردم بارها فریاد زدند و باز هم کاری نمی‌شود.
به گزارش ایسنا مازندران، شاید اگر از مردم و یا حتی مسئولان بپرسید دقیقا در موضوعات زیست محیطی چه کاری انجام می‌شود پاسخ شفافی داده نشود اما کافی است تنها کوه عمارت در آمل، سایت زباله در فریدونکنار، ساحل آلوده محمودآباد سری بزنید و به تماشای ورود شیرآبه های خطرناک و آلوده به رودخانه‌ها و دریا، اراضی کشاورزی و آب‌های زیرزمینی بنشینید.

نسل‌کشی پرندگان در فریدونکنار هم مایه دست محیط زیستی‌ها شده است، صید و شکار پرنده در خلا کمترین تفکر راهکار جایگزین، از مسئولان این بخش، ناکام بزرگ ساخته و اگر همکاری نیروهای محلی و مردم در این زمینه نبود، نه تنها موفقیت حداقلی به دست نمی‌آمد بلکه شاهد مشکلات عدیده‌تری نیز می‌توانستیم باشیم، موضوعی که بیشتر به یک موج‌سواری رسانه‌ای شباهت دارد تا "خدمت و عملکرد".
هر چه باشد و هرچه از محیط زیست مازندران بگوییم، کم است اما به طور قطع باید گفت دلیل اصلی عدم توفیق مسئولان زیست محیطی این استان، بی توجهی و یا بدتوجهی به مسائل و شخصیت‌های علمی در برنامه‌نویسی و برنامه‌ریزی است هرچند نباید از مسیر انصاف نیز خارج شد و خودمان را مقصر ندانیم چرا که هنوز نسبت به عدم آلودگی محیطی که در آن زندگی می‌کنیم مسئولیت‌پذیری چندانی نداریم.
عزیر عابسی دبیر کارگروه محیط زیست و پسماند اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در گفت‌و‌گو با ایسنا منطقه مازندران، معتقد است مازندران در شمال کشور، به دلیل سرسبز بودن، تمامی مولفه‌های زیست محیطی را دارا است.
وی می‌گوید: مازندران به دلیل شرایط آب و هوایی، رودخانه‌های پرماهی، جنگل سرسبز و غیره، مقصد مسافران و در حال حاضر مهاجران شده است.
عابسی معتقد است به دلیل روند افزایش ورود مسافران و مهاجران به مازندران، محیط زیست این استان طی 20 سال گذشته، بسیار آلوده شده و مشکلات دیگر مانند فرسایش خاک را باید به این موضوع اضافه کرد.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل می گوید: به دلیل حجم فراوان ورود شیرآبه محل‌های دپوی زباله که در نزدیکی رودخانه و سواحل قرار دارند، موجب شده تا سلامت ماهیان خزری با تهدید رو به رو شوند.
وی معتقد است آب دریا به دلیل ورود شیرابه‌های خانگی، صنعتی، کشاورزی و غیره دچار آلودگی شده و فضای مناسبی برای شنا نیست، همچنین آب های زیرزمینی مازندران نیز پر از نیترات است و ساحل های مازندران هر بار زباله بالا می آورد.
عابسی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه برخی مسئولان چنان سرشان را زیر برف می کنند که انگار هیچ مشکلی وجود ندارد و مباحث محیط زیستی منبع درآمدی برای عده ای در این وانفسا شده است، به موضوع آتش سوزی جنگل‌های آمازون اشاره می کند و تعبیر جالبی دارد: "مدتی است عزاداری محیط زیست آغاز شده است".
موضوع محیط زیست در مازندران و گلایه‌های این استاد دانشگاه به همین جا ختم نمی‌شود، عابسی معتقد است: فلزات سنگین تا یک میلیون سال دیگر هم در آب خواهند ماند و دو هزار سال آینده برای پلاستیک هایی که در خاک دفن شد هیچ تغییری حاصل نخواهد شد.
وی به راهکارهای اساسی رفع این معضل هم اشاره می‌کند و می‌گوید: در سال 2019 زندگی می‌کنیم اما در بسیاری از دستگاه‌ها، نامه به صورت دستی مکاتبه می‌شود این در حالی است که نقشه‌ها از سوی گوگل مپ‌ها به نمایش در می‌آیند و خریدها به صورت اینترنتی انجام می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، ارتباط دانشگاهیان و‌حوزه اجرایی را، راه برون رفت از مشکلات زیست محیطی در مازندران می‌داند و معتقد است: دانشگاهیانی که در بحث سواد در بالاترین سطح قرار دارند نقشی در مسائل مدیریتی و اجرایی ندارند بنابراین تا این موارد وجود دارد، اتفاقی اساسی در محیط زیست مازندران به وقوع نمی‌پیوندد.
به گزارش ایسنا مازندران، زباله در مازندران همچنان درگیر و دار تصمیم‌گیری درست و بدون تردید مسئولان است، مسئولانی که هنوز به نتیجه نرسیدند از زباله‌سوز استفاده کنند یا فرهنگ تفکیک را در میان مردم جا بیاندازند و خود امکانات اولیه آن را فراهم کنند. نکته جالب اجرای هر دو موضوع و ضعف در هر دوی آنها است. نه تفکیک زباله با اقدام‌های موقتی و کوتاه مدت مسئولان پاسخ داده است و نه زباله سوزهایی که وعده راه‌اندازی آن داده شده بود، مشکل گشا شد. مشکلات زیست محیطی در مازندران آنقدر گسترده و ادامه‌دار شده است که بسیاری از وعده‌ها نیز به فراموشی سپرده شد.
محمد اسلامی وزیر فعلی راه و شهرسازی و استاندار سابق مازندران، در کارگروه مدیریت پسماند مازندران در ساری وعده داده بود که بهره برداری از نیروگاه زباله سوز نوشهر در مهرماه سال گذشته اتفاق می افتد اما حدود یکسال و چند ماه گذشت و هنوز مردم ماندند و وعده‌هایی که عملیاتی نمی‌شود.
بر اساس نظر کارشناسان، زباله در جنگل‌های شمال، آنها را به فروپاشی نزدیک و یا برداشت های غیراصولی و غیرمجاز معادن و شن و ماسه از رودخانه و دریا و 10‌ها مشکل دیگر محیط زیست این استان را با چالش بسیار بزرگ رو به رو کرده است، تنها بخشی از مشکلاتی است که برخی آن را مدیریتی می‌دانند و برخی دیگر ناکارآمدی.
گزارش از: سیداحمد حسینی و راضیه عنایتی خبرنگاران ایسنا مازندران

انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/96001/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مراسم بزرگداشت شهید سپهبد قرنی در خرم آباد

باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند

تجهیز کریدورهای حمل بار مازندران به سامانه هوشمند توزین

پلاژ‌های دولتی در سواحل باید مورد استفاده مردم قرار گیرد

طرح ارتقای تصفیه خانه آب رامسر آغاز شد

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز 11 میلیون و 700 هزار دلار گذشت

تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز 11 میلیون دلار گذشت

معرفی سرپرست جدید نهاد نمایندگی در دانشگاه پیام نور همدان

واکنش میرسلیم به ادعای تذکر رهبری به برخی مسئولان درباره گشت ارشاد /هرکسی در مقابل احکام الهی بایستد آدم فاسقی است

کاهش طغیان رودهای مازندران با رشد چهار برابری لایروبی

واگذاری سهام باشگاه پرخرج به هلدینگ خلیج فارس غیرقانونی است

گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی

انتخاب بهترین دوربین کانن: چالشی جذاب برای عکاسان!

افزایش چهار برابری لایروبی رودخانه‌های مازندران.

نماینده مجلس: از فراجا برای اجرای طرح نور حمایت می‌کنیم

سفر وزیر کشور به استان مازندران

جاده هراز بازگشایی شد

طرح تعیین حریم گسل‌های قائمشهر به اتمام رسید

بیشترین میزان بارش باران با 53 میلی‌متر در آمل به ثبت رسید

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

ثبت هوشمند تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری در مازندران

شادی کشاورزان مازندرانی از بارش رحمت الهی

خط کشی یکصد کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران

وحیدی: زیرساخت‌های رفاهی و تفریحی موجود در سواحل باید مورد استفاده عموم قرار گیرد

مازندران مجهز به سامانه هوشمند ثبت تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری

شهره ایرانیان به رعایت عفاف و حجاب/ انتخابات الکترونیک است

افزایش 21 درصدی دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در مازندران

انتخابات الکترونیک است / شهره ایرانیان به رعایت عفاف و حجاب

تیم هورسان رامسر انصراف داد/ سایپا به لیگ برتر والیبال بازگشت

دادگاه های برخط گامی برای شفاف سازی است

13 اردیبهشت افتتاحیه راهیان نور غرب و شمالغرب کشور

آقاتهرانی: پای کار اجرای طرح نور پلیس می‌مانیم

تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران

مراسم تودیع و معارفه استاندار مازندران

بهره برداری از سالن ورزشی هنرستان دخترانه نور

160 کیلومتر از رودخانه های مازندران لایروبی شد

4 نماینده از مازندران در تیم ملی فوتبال دختران زیر 18 سال

اجرای طرح نور در مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد

محور هراز مسدود است

قدردانی وزیر کشور از فراجا در اجرای «طرح نور»

وزیر کشور: استاندار جدید مازندران در حوزه اقتصاد متخصص است/ نوری: توجه جدی به اقتصاد دریا پایه خواهیم داشت

آیا می شود پول را کپی کرد ؟ ببینید

علت تغییر استاندار مازندران چه بود؟ | ویدئو

پسربچه 5ساله خاله خود را به ضرب گلوله کشت

بازگشایی محور هراز

محور هراز بازگشایی شد

یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران

اجرای طرح نور تأمین کننده منافع زن و خانواده است

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

گردهمائی عهد حضور ویژه ائمه جمعه تا پایان سال در 8 منطقه کشور + فیلم