پیام مازند

آخرين مطالب

تفاوت سواحل مازندران با سواحل کشورهای دیگر چیست؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - یکی از منابع غنی طبیعی که از گذشته در سراسر جهان مورد توجه فعالان اقتصادی اعم از فعالان بخش گردشگری بوده، سواحل است. گردشگری ساحلی یکی از قدیمی ترین شکل های گذران اوقات فراغت مردم به شمار می رود و سالانه، با توسعه امکانات و خدمات، به تعداد گردشگران ساحلی افزوده می شود.
رشد چشمگیر گردشگری ساحلی و وجود فعالیت های اقتصادی بهره مند با به کارگیری رویکردی همه جانبه در مدیریت گردشگری ساحلی امری ضروری است و رﺷﺪ ﺳﺮﻳﻊ آن باعث شده تا ﻣﺤﻴﻂ ﺳﺎﺣلی ﻓﺸﺎر ﺑﻴﺸﺘﺮی را برای تحول این صنعت، ﺗﺤﻤﻞ کند.
به گزارش ایسنا مازندران، در حال حاضر بیشتر امکاناتی که برای جذب گردشگر در سواحل این استان وجود دارد، سنتی است که علل مختلفی از جمله آزاد نبودن سواحل و ساخت و سازهای بی رویه، امکان سرمایه گذاری بیشتر را نمی دهد.
اینگونه تفاوت ها در سواحل دریای مازندران با سواحل دیگر کشورها گردشگر را مجاب نمی کند تا از صنعت گردشگری در این منطقه به درستی استفاده کرده و سود آوری برای استان داشته باشد.
*امکان سرمایه گذاری در بخش گردشگری ساحل در مازندران وجود ندارد
مهدی رمضان زاده رییس کار گروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در گفت و گو با ایسنا، درباره تفاوت سواحل مازندران با سواحل کشورهای دیگر و اینکه چرا در سواحل این استان جاذبه های گردشگری زیادی ایجاد نمی شود، اظهار کرد: رعایت نکردن حریم 60 متری سواحل مازندران یکی از علت هایی است که امکان سرمایه‌گذاری را جهت ایجاد جاذبه های گردشگری در کنار دریا فراهم نمی سازد.
وی با بیان اینکه چند عامل کلیدی در این موضوع تعیین کننده است، تصریح کرد: بخش زیادی از سواحل مازندران در اختیار نهادهای دولتی همانند شهرداریها و وزارتخانه‌ها در قالب مجتمع های رفاهی قرار گرفته است، به طور مثال مجتمع رفاهی شرکت نفت در شهر محمودآباد که بخش زیادی از ساحل را در اختیار دارد یا می توان به مجتمع رفاهی کوثر در سواحل بابلسر اشاره کرد.
رییس کار گروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به اینکه شهرک های خصوصی با جمعیت زیاد و دارای مجوز در کنار سواحل استان وجود داشته که بخش زیادی از ساحل را در اختیار دارند، گفت: این شهرک ها همانند خزرشهر و دریاکنار که در امتداد دریا کشیده شده‌اند حجم زیادی از جمعیت را در اختیار داشته و با وجود نگهبان ساحل را به صورت کنترل شده و اختصاصی در آورده اند و عملا دیگر ساحلی نمی ماند که برای آن برنامه ریزی شود.
مدیر گروه جهانگردی دانشگاه مازندران عدم وجود دید لازم در ساحل را یکی دیگر از علل کاهش جاذبه های گردشگری سواحل این استان عنوان کرد و افزود: وقتی در سواحل مازندران مجوز ساخت و ساز برج های 10، 20 و 30 طبقه داده می‌شود، این ساخت و سازها حجم زیادی از دید ساحل را می گیرد بنابراین از جاذبه های گردشگری سواحل می‌کاهد.
رمضان زاده پیشروی آب دریای خزر را از علل دیگر کاهش جاذبه های سواحل مازندران دانست و یادآور شد: پیش از انقلاب و در دهه 40 قانون رعایت حریم 60 متر دریا تعیین شد که بر لزوم رعایت آن تاکید شده اما در حال حاضر با پیشروی آب دریای خزر عملا این حریم وجود خارجی ندارد و همه آنها به زیر آب فرو رفته که بسیاری از ساخت و سازها نیز در حال حاضر در حریم 60 متر قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مالکان بناها خود را مقصر نمی دانند زیرا از گذشته مجوز دریافت کرده و حریم هم رعایت شده است، تصریح کرد: اجرای طرح حریم 60 متری در سواحل هزینه زیادی دارد زیرا بسیاری از مجموعه نهادهای نظامی و دولتی در سواحل قرار گرفته است که اگر قانون رعایت شود و کل 60 متر بر مبنای خط تراز تعیین شود باید بسیاری از این مجتمع ها تغییر رویکرد دهند تا این سواحل آزاد شود و در خط واگذاری یا تخریب قرار گیرند.
رییس کار گروه تخصصی گردشگری و صنایع دستی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با تاکید بر اینکه در چنین فضایی سرمایه گذار و بخش خصوصی قادر به برنامه ریزی نیست، بیان کرد: زمانی که صنعت گردشگری در اولویت برنامه های سازمانهای مرتبط با گردشگری کشور نباشد چه انتظاری می توان داشت که از این پدیده زیبا در مازندران استفاده شود.
مدیر گروه جهانگردی دانشگاه مازندران خاطرنشان کرد: درسواحل سایر کشورها فاصله بین جاده و ساحل طوری طراحی شده که ساحل آزاد است و حتی در سواحل کشورهای دریای خزر مانند ترکمنستان و آذربایجان 40 تا 50 کیلومتر حریم دریا در طول ساحل آزاد، میدان دید گستره، سازه های گردشگری و بنادر در جای خود بنا شده است.
رمضان زاده گفت: در حال حاضر حتی با ورود وزارت گردشگری و میراث فرهنگی و رعایت اصول آیا ساحلی وجود دارد که بخش خصوصی بخواهد برنامه ریزی و سرمایه گذاری کند در حالیکه اینگونه نیست و همه جا تصاحب شده و فضای خالی وجود ندارد.

*عوامل طبیعی در سواحل مازندران موجب جذب گردشگر می شود
محمدحسن ذال عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه انجام مطالعات تطبیقی درباره پرداختن به وضعیت سواحل مازندران بسیار مهم است، اظهار کرد: جاذبه های گردشگری سواحل این استان به لحاظ گونه و نوع با سایر گونه ها در سواحل سایر کشورها مشابه است یعنی یک سری امکانات طبیعی و خدادای وجود دارد که در ساحل همه کشورها موجود است اما وقتی صحبت از جاذبه های گردشگری می شود بدون شک یک سری امکانات انسان ساخت در کنار این جاذبه ها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه عوامل کششی سنتی طبیعی در سواحل مازندران آنقدر زیاد است که خواه ناخواه موجب جذب گردشگر می شود، افزود: با ورود گردشگربه یک منطقه بحث مدیریت مقصد بسیار حائز اهمیت می شود.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران با تاکید بر اینکه قبل از هر چیز باید به این فکر کرد که جاذبه لزوما مقصد نیست، گفت: مکان های بسیار زیبا و طبیعی وجود دارد که ممکن است خطرات آن گردشگر را تهدید کند به طور مثال خطرغرق شدن در دریا بنابراین قبل از هر چیز جاذبه باید تبدیل به مقصد شود.
* سواحل مازندران مقصد مدیریت شده نیست
ذال با اشاره به اینکه برای مقصد سازی از دنیا عقب هستیم، افزود: سواحل مازندران امروزه لزوما مقصد مدیریت شده نیست بلکه یک مقصد سنتی است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دنیا برای افزایش جاذبه های گردشگری در سواحل مطابق با سلایق و خواسته های مردم و بهینه سازی، مقصد را مدیریت می کند.

عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران با اشاره به سفر بسیاری از مردم کشور به ترکیه با تحمل هزینه های زیاد جهت بهره مندی از سواحل این کشور به جای سفر به مازندران، گفت: تا چه میزان به خواسته ها و نیازهای مردم در این زمینه پرداخته شده و آیا این بخش مدیریت شده است یا خیرکه باید مورد بررسی قرار گیرد.
ذال با بیان اینکه خورشید، شن و دریا از جمله آیتم های مهم جهت جذب گردشگر است که به نوعی در سواحل سایر کشورها که دارای گردشگران زیادی هستند به خوبی مدیریت می شود، افزود: این سه آیتم به لحاظ زیرساختی در کنار رعایت شرعیات قابل مقایسه با سواحل مازندران نیست زیرا برای آفتاب گرفتن بانوان در جاهای مخصوص که شایسته کشور اسلامی است آیا در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه آیتم های موجود در گردشگری ساحلی در ایران بیدار و فعال نیست، تاکید کرد: بیشتر تلفات غرق شدن در سواحل مازندران و کشور دیده می شود تا اینکه لذت از کنار ساحل برجسته شود یعنی خاطره تلخ ریسک های انسان ساخت خیلی بیشتر از لذت موجود است.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه در مدیریت ساحل ما هنوز بازی با جان انسان حل نشده است، تصریح کرد: این موضوع نشان می دهد مقصد هنوز مدیریت نشده است و اگر این مقصد مدیریت شده باشد این اتفاقات تلخ هرگز روی نمی دهد.
ذال بر عدم فعال بودن آیتم های گردشگری در سواحل مازندران تاکید کرد و گفت: آیتم های فعال در سواحل مازندران نیز به صورت سنتی عمل می کنند.
وی ادامه داد: عدم زیر ساخت مناسب موجب شده گردشگر مجبور به ایجاد و برپایی چادر در کنار پیاده رو کند زیرا در حد توان مالی وی امکاناتی وجود ندارد و این امر موجب عدم سود رسانی حتی به جامعه محلی می شود.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران تاکید کرد: شرع، فرهنگ و اخلاق کشور اسلامی آن چیزی را که مهم می داند رعایت شده و در حد توان یک گرشگر و مسافر امکانات فراهم شود.
ذال با بیان اینکه چرخه گردشگری ما در مازندران معیوب است، خاطرنشان کرد: به لحاظ فرهنگ سازی، زیرساختی و پیدا کردن آیتم هایی که به لحاظ اعتقادی برای ما مجاز است باید به درستی برنامه ریزی و مدیریت شود.
گزارش از: سپیده پورشعبان خبرنگار ایسنا مازندران
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/97349/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در مازندران

غایب بزرگ مقابل تراکتور: یک گلزن

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

تغییر استاندار مازندران تکذیب شد

شتاب ساخت مسکن مازندران در دولت سیزدهم

جیب بارانه بگیران پر پول شد

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها ‌در حمایت از عملیات وعده صادق

کشف انبار لوازم خانگی 12 میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در حمایت از عملیات وعده صادق

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی توسط معلم در حال پیگیری است

توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور

اولین نشای برنج در مازندران انجام شد

عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در نوار ساحلی مازندران در حمایت از عملیات وعده صادق

شالیکاری در مازندران مکانیزه شود

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

گردهمایی فعالان هنری مساجد مازندران

مطالبه عمومی برای اجرای طرح نور درمازندران