پیام مازند

آخرين مطالب

ایسنا گزارش می‌دهد؛

گیاهان دارویی؛ نسخه کارآمد توسعه بخش کجور اقتصادي

گیاهان دارویی؛ نسخه کارآمد توسعه بخش کجور
  بزرگنمايي:

پیام مازند -

این روزها نقش گیاهان دارویی و اثرات مثبتی که در سلامتی انسان دارد روزبروز در حال پررنگ شدن است، گیاهان دارویی به لحاظ خواصی که دارد و در کنار آن به علت نداشتن عوارض جای خود را در سفره ایرانیان در حال پیدا ;ردن است، پرورش و تولید گیاهان دارویی به عنوان یک تولید پردرآمد محسوب می شود. به گزارش ایسنا مازندران، در برخی نقاط ایران که قابلیت رشد و تولید گیاهان را دارد سرمایه گذاری خوبی در حال شکل‌گیری است. وجود بیش از هشت هزار نوع گیاه دارویی مبین این است که تا چقدر این گیاهان نقش مهمی در سلامتی روح و جسم انسان درند.
بخش کجور نوشهر نیز به لحاظ کوهستانی بودن و شرایط خاص آب و هوایی که دارد محل رشد و پرورش بیش از 250 گونه گیاهاه دارویی است که تاکنون تنها به صورت خودرو می روییده است اما از چندسال قبل مردم این دیار به سمت پرورش گیاهان دارویی از جمله گل محمدی رفته اند. برگزاری جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته از سال گذشته که به ابتکار شهردار و اعضای شورای شهر کجور برگزار شد راههای تولید و پرورش بیشتر گیاهان دارویی را روبروز در حال هموارکردن است.
طی چند روز اخیر دومین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته در شهر کجور نوشهر در میان استقبال گرم علاقمندان به آن برگزارش شد.
*وجود بیش از 250 گونه گیاهان دارویی در منطقه کجور
شهردار کجور در این جشنواره با اشاره به اینکه اقلیم منطقه کجور شامل 64 روستا و دو شهر پول و کجور دارای پهنه ای به وسعت هزار و 100 کیلومتر است، اظهار کرد: این منطقه از خرده اقلیم ها با ویژگی های متفاوتی تشکیل شده است که تنوع آن به گواه کارشناسان جهاد کشاورزی مستعد کاشت و تولید بیش از 250 نوع گیاهان دارویی و شفابخش می باشد .
جمال ملک محمدی افزود: پرداختن به صنعت گیاهان دارویی به عنوان یک فرصت سودآور با ارزش افزوده بسیار بالا در زمینه های کاشت، داشت، برداشت و بسته بندی و فرآوری می تواند ضمن ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، نام کجور را در این صنعت در بازارهای داخلی و خارجی آن پرآوازه کند.
وی تصریح کرد: صنعت گیاهان دارویی بدون هیچ تردیدی می تواند در کنار صنعت گردشگری از نوع بوم گردی و اکوتوریسم به عنوان محور توسعه منطقه کجور مطرح و در آینده ای نزدیک با تاسیس مرکز طب سنتی مبتنی بر درمان بیماران با گیاهان دارویی اساس گردشگری سلامت را نیز سبب شود.
*پرداختن به گیاهان دارویی راهی موثر در توسعه منطقه
شهردار کجور با بیان اینکه این جشنواره دومین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته کجور نه به عنوان هدف بلکه به عنوان تلنگر و محرک اقتصادی در این حوزه می تواند اذهان و دیدگاه بزرگان این صنعت را به سمت کجور و قابلیت های خدادای آن معطوف سازد و عاملی برای جذب سرمایه گذار در این منطقه باشد، گفت: همچنین می‌تواند کشاورزان و صاحبان زمین کوچک و بزرگ را تشویق به کاشت و تولید گیاهان دارویی با ارزش افزوده بالا به جای تولید محصولات کم اهمیت مانند علوفه دامی و جو کند.
ملک محمدی ادامه داد: از مسئولان، سرمایه‌گذاران و علاقمندان به گیاهان دارویی درخواست دارم نگاه پرمهر خود را به سمت این صنعت پرسود معطوف سازید و با معطوف سازی اصل درون زایی اقتصاد توسعه پایدار گامهای موثر خود را برای رونق کجور بردارید و کجور بزرگ را به مزرعه گیاهان شفابخش تبدیل کنید.
محمدعلی گلستانی دبیر اجرایی جشنواره با بیان اینکه تمامی گیاهانی که در کره خاکی هستند، هر کدوم دارای متابولیسم هایی هستند که می توانند در درمان بیماری های مختلف تاثیرگذار باشند اظهار کرد: در آفرینش موجودات، خلقت گیاهان معجزه شگرف است و گیاهان موجوداتی عجیب هستند که با انسان عجین شده است و مکمل وی است.
وی با اشاره به ارزش و اهمیت گیاهان دارویی در زندگی انسان، گفت: در طبیعت انواع گیاهان برای مقابله با نور بیش از اندازه خورشید و همچنین چرندگان موادی از خود تولید می کنند که ما به عنوان گیاهان دارویی می شناسیم و این گیاهان گیاهانی هستند که حیوانات نمی توانند بخورند و بعد از بررسی که در آزمایشگاههای مختلف انجام شد توانستند از ان گیاهان برای داروی ضد سرطان استفاده کنند.
دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به اینکه بوعلی سینا در کتب خود به وجود 800 نوع گیاه دارویی در طبیعت اشاره دارد، تصریح کرد: اطبا طی 60 سال گذشته برای درمان بیماری از داروهای شیمیایی استفاده کردند اما بعد از مدتی پی به اهمیت داروهای گیاهی بردند چرا که متوجه عوارض بیش از اندازه گیاهان شیمیایی در بدن شدند و راه چاره را در گیاهان دارویی دیدند.
*سهم اندک ایران از تجارت گیاهان دارویی
گلستانی گفت: ایران جزو قدیمی ترین کشورهایی است که برای تولید گیاهان داروی تلاش و حدود هشت هزار نوع گونه گیاهانی که دو برابر تنوع گیاهی قاره اروپا را شناسایی کرده اما سهم ایران در تجارت گیاهان دارویی بسیار کم است.
وی افزود: اهمیت تولید و تجارت گیاهان دارویی، متصل بودن به تجارت بخش های کشاورزی، پزشکی داروسازی و صنعت است و می تواند تحول آفرینی عظیمی را ایجاد کند، اما برای دست یابی به تولید مناسب آن با چالش هایی مواجه هست که مهم ترین آن یافتن مناطق مناسب برای پرورش آن است زیرا تجمع مواد موثر در این گیاهان به دو عامل ژنتیک و محیط بستگی دارد و اگر بهترین نوع گیاهان داوریی هم وجود داشته باشد باید مکان مناسب پرورش آنهم فراهم باشد تا موثر بودن آن برای همه مشهود شود.
*منطقه کجور مستعد رشد و پرورش گیاهان دارویی
دبیر اجرایی جشنواره ادامه داد: لذا جهت رسیدن به این اهداف، جامعه علمی به دنبال ایجاد قطب های ایجاد گیاهان داوریی است و منطقه کجور با دارا بودن تنوع اقلیمی زیاد از مناطق میان‌بند دوآب تا کدیر و تا عمق کوههای سرد نیتل، انگاس و کندلوس یکی از گسترده ترین مناطق برای پرورش این گیاهان است و از آنجایی که دوستداران منطقه به دنبال توسعه پایدار آن با محوریت کشاورزی و گردشگری هستند بنابراین الگوی کشت منطقه بر اساس طراحی اقلیمی و استفاده از گیاهان بومی مد نظر است.
گلستانی گفت: این گیاهان عمدتا با اقلیم منطقه سازگار هستند بنابراین نیاز به عملیات نگهداری پایین و نیاز آبی کمی دارند و کمتر مورد حجوم آفات و بیماری ها قرار می گیرند و مصرف سموم در اینها پایین است بنابراین محصولات سالم ارگانیک تولید می کنند.
وی با بیان اینکه با این تفاسیر منطقه کجور می تواند به قطب تولید گیاهان دارویی تبدیل شود تکید کرد: هدف از این جشنواره این بود باید به دنبال توسعه متوازن منطقه بر اساس توان اقلیمی منطقه بود و ضرورت تولید و فراوری گیاهان دارویی یکی از بهترین مولفه های توسعه پایدار منطقه خواهد بود بنابراین با دو جشنواره دارویی و ایجاد دبیرخانه دائمی آن در شهر کجور قدم در این مسیر نهاده شد.
دبیر اجرایی جشنواره خاطر نشان کرد: بخش عمده گیاهان دارویی منطقه تا چند سال قبل تنها جمع‌آوری گیاهان خودرو بوده است اما امروزه با ایجاد سه کارگاه گلاب گیری، ایجاد مزرعه گل محمدی، گل گاوزبان و کشت و کار این گیاهان در مزرعه شروع شده است و بزودی شاهد تاثیر آن بر روی سفره و زندگی کشاورزان خواهیم بود.
گلستانی یادآور شد: زمین های خاکی و کشت نشده زیادی در سطح منطقه کجور وجود دارد که عمده گله کشاورزان کمبود آب است که این الگوی کشت نیاز کمی به آب دارد و بخش عمده آن به صورت دیم قابلیت کشت و کار دارد.
وی به چگونگی وضعیت کشت گل محمدی پرداخت و گفت: در هزار متر زمین 250 بوته گل محمدی کشت می شود که بوته هشت ساله آن 10 کیلوگرم گل می دهد که حدود 2500 کیلوگرم گل محمدی در یک هزار متر تولید می شود که با احتساب 10 تا 15 هزار تومان حدود 25 تا 30 میلیون تومان محصول را در سال برداشت می کند.
گزارش از: سپیده پورشعبان خبرنگار ایسنا مازندران

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/97850/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزارت کشور عراق وقوع انفجار در این کشور را تکذیب کرد

شنیدن شدن صدای چندین انفجار در عراق و سوریه

شنیده شدن صدای انفجاری در استان بابل عراق

نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در مازندران

غایب بزرگ مقابل تراکتور: یک گلزن

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

تغییر استاندار مازندران تکذیب شد

شتاب ساخت مسکن مازندران در دولت سیزدهم

جیب بارانه بگیران پر پول شد

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها ‌در حمایت از عملیات وعده صادق

کشف انبار لوازم خانگی 12 میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در حمایت از عملیات وعده صادق

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی توسط معلم در حال پیگیری است

توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور

اولین نشای برنج در مازندران انجام شد

عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در نوار ساحلی مازندران در حمایت از عملیات وعده صادق

شالیکاری در مازندران مکانیزه شود

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران