پیام مازند

آخرين مطالب

گزارش ایسنا از آمارهای متناقض در مورد تعداد دام های مازندران؛

دام هایی که می گویند هست اما نیست! اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند -

برخی از کارشناسان آمارهای موجود در مورد تعداد دام های سبک و سنگین در استان مازندران را درست نمی دانند و معتقدند با واقعیت فاصله زیادی دارد، آن ها معتقدند در زمان صدور پروانه تولید و بهره برداری دامداری ها، مقداری که در آمار سازمان های متولی ثبت می شود با آن تعدادی که در دامداری وجود دارد همخوانی ندارند.
به گزارش ایسنا مازندران،توجه به تولید آمار درست از تعداد دام های سبک و سنگین در هر منطقه ای می تواند میزان واقعی تولید گوشت و شیر را نشان دهد تا نسبت به آن برنامه ریزی های اصولی صورت گیرد، مازندران یکی از مناطقی است که موهبت خدادادی در شرایط آب و هوایی مناسب موجب شده تا رغبت برای دامپروری دام های سبک و سنگین در مازندران نسبت به دیگر مناطق کشور بیشتر باشد.
متاسفانه شرایط مساعدت آب و هوایی نتوانسته بر شرایط نامساعد اقتصادی کشور غلبه کند و این فضای نامطلوب موجب شده تا بسیاری از تولیدکنندگان دامی برنامه ریزی تولید را دستخوش تغییراتی دهند که سیاست های کلان کشور در عرصه تولید دامی نامنظم شود.
یکی از این آشفتگی ها نبود آمار درست در حوزه دام های سبک و سنگین است. بررسی های میدانی ایسنا مازندران نشان از آن دارد که آمار نهادهایی همچون سازمان جهاد کشاورزی با واقعیت موجود بسیار فاصله دارد.
طبق آمارهای به دست آمده از سازمان جهاد کشاورزی مازندران، تعداد دام های سبک و سنگین نیز در دامداری های سنتی و صنعتی استان افزایش قابل توجهی داشته است. تعداد دام سنگین شامل گاومیش، اصیل و دورگه در دامداری های استان سال 96؛ 764 هزار و 368 راس بوده که این مقدار در مقایسه با 744هزار و 217 راس دام سنگین استان در سال 95 نشان از افزایش تعداد این واحدهای دامی می دهد. در بخش دام سبک گوسفند، بره، بز و برغاله ، مازندران در سال 95 دارای 2 میلیون 698 هزار و 281 راس دام سبک بود که این مقدار در سال 96 به 2 میلیون 747 هزار و 367 راس رسید.
نکته قابل تامل اینجاست که سازمان جهاد کشاورزی این آمار را در سال 97 نیز رو به رشد دانسته است.
* آمارهای دولتی با واقعیت موجود فاصله دارد
برخی از کارشناسان آمارهای موجود در مورد تعداد دام های سبک و سنگین در استان را درست نمی دانند و معتقدند با واقعیت فاصله زیادی دارد. این کارشناسان بیان می کنند در زمان صدور پروانه تولید و بهره برداری دامداری ها، مقداری که در آمار سازمان های متولی ثبت می شود با آن مقداری که در دامداری وجود دارد همخوانی ندارند. برای مثال دامداری که پراونه تولید دامداری 30 راسی دارد ممکن است در دامداری اش 10 راس دام داشته باشد اما دستگاه متولی در زمان ارائه آمار از تعداد دام و میزان تقریبی تولید شیر، آمار 10 راس دام موجود در دامداری را اعلام نمی کند و به سراغ پروانه تولید 30 راسی و محاسبه بر همان مقدار می رود؛ بیشتر تعداد دام های موجود در دامداری های استان کمتر از مقداری است که در پراونه تولیدی ثبت شده است.
* کدامیک درست می گویند؟
واقعیت های موجود نیز در تناقض آشکار با آمارهایی است که سازمان های دولتی و تشکل های بخش خصوصی ارائه می دهند و اصلا معلوم نیست کدامیک آمار درست را می گویند.
سال گذشته دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران که واحدهای لبنی استان زیر مجموعه این تشکل بخش خصوصی است از کمبود تولید شیر در دامداری های استان و خلا 50 درصدی شیر مورد نیاز واحدهای لبنی در استان خبر داده بود که واکنش دامداران استان را به همراه داشت.
الله یار ولیزاده وندچالی رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنعت دامپروری ایران در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه دامداران دام های سبک و سنگین کاهش تولید شیر و گوشت نداشته اند، اظهار کرد: واحدهای لبنی، شیر را به قیمت مصوب دولتی از دامداران نمی خرند و معامله با آن ها جز ضرر فایده دیگری ندارد.
وی بیان کرد: تعداد دام و تولید شیر کاهش نیافته است بلکه دامداران از ارائه شیر به واحدهای لبنی به دلیل قیمت پایین خودداری کرده و آن را به صورت فله به بازار ارائه می دهند.
طبق گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی مازندران ، تولید شیر در تمامی دامداری های استان در 9 ماهه سال 97 به بیش از 511 هزار تن رسیده است که این مقدار در مدت مشابه سال قبل 500 هزار تن بوده است،همچنین میزان شیر تولیدی سال 96 بیش از 623 هزار تن بوده که نشان از افزایش تولید شیر در مقایسه با آمار 602 هزار تنی آن در سال 95 دارد.
احسان وهاب زاده کارشناس علوم دامی در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه در تایید تناقض آمارهای نهادهای دولتی و خصوصی با واقعیت موجود از تعداد دام های اعلام شده مازندران، میت وان یک روز همراه یک دامپزشک به دامداری های سطح استان سر زد، اظهار کرد: برای مثال وقتی دامپزشکان برای معاینه دامداری های که پروانه بهره برداری 100 راسی دارند وارد دامداری ها می شوند در برخی 50 راس ، در برخی دیگر 30 راس و در برخی نیز 80 راس دام وجود دارد.
وی در ادامه افزود: جهاد کشاورزی استان بر اساس پراونه بهره برداری صادر شده آمار تعداد دام و مقدار تولید شیر را ارائه می دهد، این نشان از عدم تطابق آمار ارائه شده با واقعیت موجود است.
هر چند این آمار نیز برگرفته شده از پراونه های تولید و بهره برداری است که سازمان های نظام دامپزشکی و مهنسی کشاورزی صادر می کنند و این تشکل خصوصی و نهاد دولتی همتای آن مانند سازمان دامپزشکی، می توانند امار بسیاری واقعی تری را ارائه دهند.
گزارش از حسین زحمتکش خبرنگار اقتصادی ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/97858/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول

قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان 40-50 میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟

(ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

استمرار محدودیت‌های ترافیکی در هفتمین روز اردیبهشت

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است

(تصاویر) اجتماع مردم قم در حمایت از طرح نور فراجا

اجاره آپارتمان 30 تا 50 متر در تهران؛ رستاخیز یکخوابه‌ها

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

حمایت هزار استاد حوزه علمیه قم از بازگشت ون‌های گشت ارشاد

اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا

حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

سردار رادان: حجاب هیچگاه مسئله امنیتی نیست

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

ضرورت لایروبی حوضچه نیروگاه نکا/ پیشرفت زباله سوز ساری شتاب گرفت

مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند

12 زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور 27 واحد تولید در اکسپو

سردار رادان: در طرح نور، رئیس جمهور از ما حمایت کرده است

سردار رادان: در طرح نور، ما حمایت رئیس جمهور و قوه قضائیه را داریم

حسن یزدانی به تشک برگشت

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است