پیام مازند

آخرين مطالب

ایسنا گزارش می دهد؛

ضعف تحقیقات واکسن دامی؛ پاشنه آشیل دامپزشکی! اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام مازند -

صنایع دامی یکی از ارکان مهم اقتصادی کشور و به ویژه استان مازندران است، دامپروری به نوعی مکمل بخش کشاورزی بوده و در مجموع این صنعت می‌تواند در کنار زراعت نقش بسزایی در کارآفرینی و اشتغال‌زایی داشته باشد، اما زمانی که امنیت زیستی برای دام ها وجود نداشته باشد بی شک نه تنها در این عرصه سودی عاید کشور نخواهد شد که ضررهای بسیاری نیز بر پیکره اقتصاد خواهد خورد؛ این امنیت زیستی در گرو واکسینه کردن به موقع و اصولی دام ها صورت می گیرد. * نیازمندی بالای کشور به موسسات تحقیقات تولید واکسن
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در گفت و گو با ایسنا مازندران،با اشاره به اهمیت واکسیناسیون اظهارکرد:برنامه امسال سازمان جهانی "بهداشت دام" و شعار روز جهانی دامپزشکی "ارزش واکسیناسیون" است.
محمد رضا صفری با بیان اینکه ارزش واکسیناسیون نیاز به توجه و پرداخت بیشتری در کشور دارد، خاطرنشان کرد: تحقیقات تولید واکسن از انجام واکسیناسیون مهم تر است ، واکسیناسیون زمانی مفید خواهد بود که تحقیقات واکسن مبتنی بر بیماری ها و سویه هایی که در مناطق خودنمایی می کند صورت گرفته باشد
وی تحقیقات واکسن در ایران را بسیار ضعیف دانست و تصریح کرد: تحقیقاتی اندکی هم که در کشور صورت می پذیرد توسط موسسه رازی است، نیاز به موسسه های تحقیقاتی فراوان داریم تا روی بیماری ها مطالعه داشته و واکسن های مناسب با آن تولید کنیم.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه باید شیوه های درست واکسیناسیون را آموزش دهیم، تاکید کرد: در این زمینه نیز دچار ضعف هستیم که باید تلاش کنیم تا خلا های موجود جبران شود.
وی واکسیناسیون را از سخت ترین بخش حرفه دامپزشکی برشمرد و اظهار کرد:متاسفانه دامپزشکان از مزایای سختی و زیان آور حرفه خود محروم هستند، دولت اکثر اقشار جامعه را به سمت بیمه های تامین اجتماعی سوق داده است اما دامپزشکان از این مزیت بی بهره اند.
صفری در ادامه سخنانش تاکید کرد: اگر قرار است به ارزش واکسیناسیون توجه داشته باشیم باید به ارزش ارکان آن نیز توجه کنیم.
* ارزش واکسن و واکسیناسیون در تولید
مدیرکل دامپزشکی مازندران در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه دامپزشکی نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد، اظهار کرد: ارزش واکسن و واکسیناسیون در تولید و صرفه جویی اقتصادی واحدهای تولید دامی تاثیر به سزایی دارد به گونه ای که می تواند تولید را در برابر بیماری ها بیمه کند.
حسین رضوانی با تاکید بر اینکه نباید شاهد واکسن فروشی باشیم، تصریح کرد: مقدار واکسن در کشور محدود است و نباید شاهد واکسن فروشی باشیم، واکسن باید توسط کارشناسان واکسیناسیون، به صورت درست و اصولی انجام شود.
وی حوزه فعالیت دامپزشکان را بسیار زیاد و سخت دانست و تاکید کرد: امروز دامپزشکی در بیش از 6 هزار واحد تولید و عرضه نقش دارد و نمی توان جایگاه ویژه آن را نادیده گرفت.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه بسته به دستورالعمل ها و تصمیم گیری های صورت گرفته در سطح کشور، به مرور، وظایف دامپزشکی دولتی به سمت دامپزشکی خصوصی سوق داده خواهد شد، اظهار کرد: با واگذاری منطقی و اصولی وظایف به بخش خصوصی موافق هستیم اینگونه دولت فقط به عنوان نهاد ناظر حکومتی بر فعالیت های این نهاد نظارت خواهد داشت.
* لزوم ایجاد امنیت زیستی در اماکن واحدهای تولید دامی مازندران
رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: آخرین شنبه آوریل هر سال توسط سازمان جهانی بهداشت دام به نام روز جهانی دامپزشک نامگذاری شده است که بسته به گستره بالای فعالیت دامپزشکان، شورای نظام دامپزشکی مازندران تصمیم گرفت تا هر سال در این روز مقام دامپزشک را تکریم کند.
محمد حسن گلپایگانی با اشاره به نوپا بودن خدمات نظام دامپزشکی به دامداران گفت: طبق اصل 44 قانون اساسی بخشی از تصدی گری دولت در حوزه صدور پروانه پرورش و بهره برداری به بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد واگذار شده است که سازمان نظام دامپزشکی هم یکی از آنهاست و وظیفه صدور پروانه های بهداشتی تاسیس و بهره برداری اماکن دامی را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه برای حل برخی مشکلات که متقاضیان اخذ پروانه اماکن دامی در استان با آن مواجه اند باید قوانین را منطبق با شرایط موجود هر استان تنظیم و تدوین کرد، به امنیت زیستی در اماکن واحدهای تولید دامی مازندران اشاره و تاکید کرد: برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری ها و انتشار آلودگی و حفاظت محیط زیست باید قوانین و ضوابط بهداشتی به صورت کامل و جامع اعمال و اجرا شود.
رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با اشاره به اهمیت نظرات کارشناسی دفاتر خدماتی و لایه‌های پایین خدمات دهنده در حوزه دامپروری و استفاده از تجارب آن ها، اظهار کرد: این تجربه‌ها و بیان مشکلات و راهکارها باید از رده‌های پایین به بالادست و تصمیم گیر انتقال داده شود در غیر این صورت ستاد مرکزی روش آزمون و خطا را در پیش می‌گیرد و از مشکلات استان‌ها با خبر نخواهد شد.
گلپایگانی، شرط پیشرفت کشور و استان را در بومی سازی تجارب جهانی دانست و تصریح کرد: باید نسخه کلی که در تهران نوشته می شود را براساس استعدادهای استان به صورت بومی اجرا کنیم.
وی با اشاره به کمیسیون ماده 18 و ماده 5 دستورالعمل قانون جامع کشاورزی که دولت را سیاست گذار و متولی صدور پروانه اماکن دامی می‌داند، اظهار کرد: شورای نظام دامپزشکی استان صرفاً یک مجری و متصدی اجرای سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور در حوزه ماده 2 و ماده 5 قانون نظام جامع دامپروری است و حق هیچ گونه تغییر در نص قانون را ندارد و فقط می‌تواند پیشنهادات خود را به سطح کلان‌تری که قوانین را وضع می‌کنند، ارائه دهد.
گزارش از حسین زحمتکش خبرنگار اقصادی ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/97862/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

ضرورت تمدید اعتبار پروانه چاههای کشاورزی در مازندران

معرفی شخصیت امام(ره) در دستورکار متولیان فرهنگی قرار گیرد

برگزاری مسابقات تکواندو قهرمان قهرمانان تکواندو پسر مازندران

وعده جدید درویش به بازیکنان پرسپولیس

اندیشه های امام خمینی برای نسل کنونی جامعه بازخوانی و تبیین شود

دستگیری عاملان نزاع و درگیری دسته‌جمعی در خرم‌آباد

افزایش 8 درصدی ماموریت های اورژانس مازندران

شرکت های بین المللی حمل ونقل مازندران تعیین تکلیف می شوند

پسماند کشاورزی یکی از معضلات زیست محیطی مازندران

مازندرانی ها 16 هزار بار به اورژانس مزاحمی زنگ زدند

تولید 21 اثر در نخستین کارگاه طراحی پوستر جوانی جمعیت در بابل

دستگیری 2 حفارغیر مجاز و کشف و ضبط فلزیاب در بهشهر

16 هزار تماس مزاحمی سال گذشته در اورژانس مازندران ثبت شده است

بی حجابی فرهنگ تحمیلی جوامع غربی بر جامعه اسلامی است

محور کرج -چالوس طی 2 روز آینده از ساعت 9 تا 15 مسدود می‌شود

برداشت توت‌فرنگی در مزارع مازندران

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

پیدا شدن جسد گردشگر گم شده در جنگل‌های ساری

یک شهید و هشت زخمی در حمله به مقر حشد الشعبی عراق

واکنش حماس به انفجار‌ها در پایگاه نیرو‌های حشد الشعبی

محور کرج ـ چالوس برای 2 روز مسدود است

یک شهید و 8 مجروح در انفجار پایگاه کالسو در عراق

تاثیر دیپ‌ فیک‌ ها بر انتخابات هند؛ استقبال سیاستمداران از پدیده غیر واقعی (فیلم)

محور کرج -چالوس در 2 روز آینده از ساعت 9 تا 15 مسدود می‌شود

برنامه های ارتحال امام خمینی(ره) باید پربارتر از گذشته برگزار شود

آتش سوزی جنگل های سکوتپه ساری خاموش شد

دشمنان در تلاش برای منفی جلوه دادن طرح نور (عفاف و حجاب) هستند

دستگیری متخلفان شکار و صید در 4 شهر مازندران

درگیری 38 ساعته در اردوگاه نور شمس طولکرم/ شهادت هفت فلسطینی

کشف انبار کالای قاچاق در خرم آباد

انتصاب مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی مازندران

دموکراسی دیپ‌ فیک‌ در هند/ چگونه هوش مصنوعی شکل انتخابات 2024 را تغییر داد؟ (فیلم)

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

فوت گردشگر گم شده در جنگل‌های ساری

وضعیت جاده‌ها / انسداد محور چالوس به مدت 2 روز

جزئیات حمله به پایگاه «کالسو» در استان «بابِل» عراق

نقره داغ شدن متخلفان زمین خواری در عباس آباد

دستگیری 2 حفارغیر مجاز در شهرستان بهشهر

2 پروژه توسعه و مرمت آبگرم‌های شهرستان رامسر در دست اقدام است

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی