پیام مازند

آخرين مطالب

نیروگاه زباله‌سوز ساری کلاف سردرگم مقالات

  بزرگنمايي:

پیام مازند - ساری- نزدیک به یک دهه از مصوبه احداث نیروگاه زباله‌سوز ساری گذشته اما همچنان این پروژه حیاتی زیست‌محیطی در مرکز مازندران به عنوان گره‌کور بر تارک پروژه‌های عمرانی می‌چرخد و تاخیر چندین ساله در تکمیل این پروژه هزینه‌های گزافی را به دولت به عنوان متولی اصلی تحمیل کرده‌ است.
 بر اساس مصوبه سال 89 برای تکمیل این پروژه که قرار بود مطابق برنامه در سال 91 به پایان برسد، 500 میلیارد ریال اعتبار ریالی و 30 میلیون دلار اعتبار ارزی به تصویب رسید و کلنگ اجرای آن نیز اندکی پس از تأیید هیات‌وزیران از سوی رئیس وقت سازمان محیط‌زیست به زمین زده‌شد و قول و قرارها نشان می‌دهد که دولت 60 درصد اعتبار این پروژه را قبول کرد و 40 درصد دیگر را نیز یک شرکت چینی به صورت فاینانس بر عهده‌گرفت.
کمبود اعتبار برای تکمیل
حال با نزدیک شدن به دهمین سال از تصویب. شروع عملیات اجرایی این پروژه مهم زیست‌محیطی شهر ساری با وجود اینکه دولت تاکنون 800 میلیارد ریال برای ساخت این پروژه اعتبار داد و ماشین آلات مورد نیاز تا حدود 60 درصد خریداری و به محل حمل شد، همچنان آخرین بررسی که معاون عمرانی استاندار مازندران بر اجرای این پروژه انجام داد، اعلام کرد که برای تکمیل آن یک هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار جدید نیاز دارد.
در حالی این پروژه به دلیل تأخیر حدود 7 تا 8 سال به عقب افتاد که شهرداری هر سال 300 میلیارد ریال برای حمل زباله این شهر از جیب مردم هزینه می‌کند که در صورت افتتاح نیروگاه زباله‌سوز ساری این اعتبار می‌توانست در دیگر طرح‌های مرکز استان مازندران هزینه شود.
وعده‌ها پشت وعده
تاکنون برای افتتاح نیروگاه زباله‌سوز چندین زمان مطرح شد که هیچیک از این وعده‌ها عملیاتی نشد و در جدیدترین اظهارنظرها در زمستان سال گذشته شهردار سابق ساری در جمع نمازگزاران جمعه این شهر وعده کرده‌بود که این پروژه را تا پایان سال به پایان می‌برد و این وعده نیز به سرانجام نرسید و شهردار سابق نیز با رفتنش به وزارت راه و شهرسازی به عنوان معاون وعده‌اش سرخرمنی شد.
و اینک با محدودیت مالی که گریبانگیر دولت شد به نظر می‌رسد باید چندین سال دیگر برای پایان این پروژه به انتظار نشست.
ورود سازمان بازرسی به نیروگاه زباله‌سوز ساری
شائبه انحراف در هزینه‌کرد اعتبار نیروگاه زباله‌سوز شهر ساری مرکز استان مازندران پای سازمان بازرسی را نیز به این پروژه باز کرد به طوری که براساس گزارش یک منبع مطلع که از سوی معاون عمرانی استانداری نیز تأیید شد، این دستگاه نظارتی بر نحوه هزینه کرد اعتبار نیروگاه زباله‌سوز شهر ساری نظارت می‌کند.
این سازمان زمستان سال گذشته نیز در گزارش میدانی از تأخیر در اجرای پروژه‌های پسماند انتقاد کرد و بی نتیجه ماندن این پروژه‌ها را نبود همت از سوی برخی متولیان امر به خصوص شهرداری‌های استان مازندران بیان کرد و قرار شد این گزارش به مسؤولان بالاتر گزارش شود.
دست مافیای زباله در عقب‌ماندگی مازندران از فراوری
یک منبع مطلع رخنه مافیای زباله در شهرداری‌ها که از محل زباله (حمل و نقل، ضایعات) سالانه چندین میلیارد ریال سود می‌برد را دلیل اصلی در عقب ماندگی این استان در حوزه فراوری زباله می‌داند و معتقد است که این گروه که در برخی شهرداری‌ها مورد حمایت قرار دارند، برای اجرای طرح‌های فراوری زباله سنگ اندازی می‌کنند.
وی که خواست نامش ذکر نشود گفت: این گروه با حمایت‌هایی که از بیرون و حتی داخل توسط برخی اعضای شوراهای شهرها از آنها می‌شود، نمی‌گذارند شهرداری‌ها در این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری کنند و در بسیاری از مواقع از ورود شهرداری‌ها به این پروژه‌ها نیز جلوگیری می‌کنند.
وی اظهار داشت: اگر شهرداری‌ها ورود جدی به این پروژه‌ها داشته باشند، قطعاً نیروگاه زباله سوز، کمپوست زودتر از اینها در مازندران تکمیل می‌شد و همین سهل‌انگاری‌ها باعث شده تا سازمان بازرسی نیز ورود کند و تا حدودی دست مافیا را در زباله استان تأیید کند و در شرایط فعلی نیز این سازمان در حال بررسی ابعاد تأخیر اجرای این پروژه است.
ابهام در زمان تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری
معاون عمرانی استاندار مازندران می‌گوید: نیروگاه زباله سوز شهر ساری از لحاظ ابنیه حدود 40 درصد و تجهیزات مورد نیاز حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نمی‌توان زمان دقیقی برای تکمیل این پروژه اعلام کرد.
مهدی رازجویان گفت: از لحاظ نصب تجهیزات نیز تاکنون 25 درصد از ماشین آلات خریداری در محل مورد نظر نصب شده و این روند نشان می‌دهد که پروژه از لحاظ زمانی عقب افتاده‌است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 800 میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه از سوی دولت هزینه شد و به نظر می‌رسد برای تکمیل آن حدود یک هزار و 300 میلیارد ریال دیگر نیز بودجه مورد نیاز باشد و امیدواریم با تأمین اعتبار این پروژه نیز به سرانجام برسد.
رازجویان اظهار داشت: نیروگاه زباله سوز نوشهر حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی در ساخت ابنیه و نصب ماشین‌آلات دارد و پیش بینی می‌شود که این پروژه تا پاییز سال جاری به پایان برسد.
روزانه در مازندران سه هزار تن زباله تولید می‌شود که همچنان این زباله‌ها به صورت سنتی دفن می‌شود و پروژه‌های فراوری نیز همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
رخ‌نمایی مشکل فنی پروژه نیروگاه زباله‌سوز
مشاور امور پسماند استاندار مازندران تأخیر در تکمیل این پروژه و گران شدن ساخت نیروگاه زباله‌سوز ساری را ناشی از ابهام در کارکرد پروژه و مشکل فنی تعریف دانست و گفت: براساس فنی حدود 70 درصد از مواد آلی در زباله در این نیروگاه با سوخت گاز می سوزد و فقط از 30 درصد باقی مانده می‌توان تولید برق کرد که از لحاظ اقتصادی نمی‌تواند به صرفه باشد.
مجتهدزاده  افزود: بخشی از هزینه تراشی‌ها برای این پروژه نیز ناشی از این مشکل فنی است و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی را برای این پروژه دشوار می‌کند و در شرایط فعلی شرکت تدبیر و توسعه سلامت (tts) مجری این طرح که با شرکت چینی همکاری دارد، مدعی است که می‌تواند این پروژه را خاتمه دهد.
وی اضافه کرد: اگر نتوانیم در مورد عملکرد این پروژه شفاف سازی درستی داشته باشیم، قطعاً توجیه فنی و اقتصادی نیز برای یافتن این پروژه دشوار می‌شود و تاکنون نیز با وجود پیگیری برای شفاف سازی دستگاه‌های مرتبط از جمله شهرداری از دادن اطلاعات فنی برای روشن شدن ابعاد پروژه خودداری می‌کنند.
مشاور استاندار مازندران معتقد است که با این روند نمی‌توان زمان دقیقی برای افتتاح و بهره برداری از این پروژه اعلام کرد و به نظر می‌رسد حداقل تا پایان سال جاری با وجود تأمین اعتبار این پروژه خاتمه نیابد.
مجتهدزاده که تجربه فعالیت در امور پسماند در خراسان رضوی (مشهد) را در کارنامه اش دارد تا حد زیادی نسبت به آینده این پروژه به دلیل نکات مبهم فنی و صرفه اقتصادی به دیده شک و تردید می‌نگرد.
دست کشیدن شرکت چینی (فاینانسر) به دلیل تحریم آمریکا
مشاور امور پسماند استاندار مازندران می‌گوید: شرکت چینی که با شرکت توسعه و تدبیر سلامت برای اجرای این پروژه در قالب فاینانسر همکاری می‌کرد به دلیل تحریم جدید آمریکا دست از کار کشید و به کشورشان بازگشت.
مجتهدزاده گفت: به هر حال تاکنون کمتر از 60 درصد از تجهیزات خریداری و به محل پروژه حمل شد و همچنان 40 درصد از ماشین‌آلات باید خریداری شود و به اعتبار زیادی نیاز دارد و امیدواریم که با رفتن شرکت خارجی، شرکت داخلی بتواند این پروژه را به پایان ببرد و تا حدودی مشکل زباله استان به خصوص شهر ساری رفع شود.
روزانه در مازندران 3 هزار تن زباله تولید می‌شود که حدود 90 درصد از این زباله‌ها در اراضی بالادست به خصوص در مناطق جنگلی دفن می‌شود که اعتراضات زیست محیطی بسیاری را برانگیخت.
  

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/98260/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران

اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد

اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)

آئین تجلیل از، برترین‌های المپیاد‌های علمی دانش آموزی در بابل

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است

رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست

سردار رادان: طرح نور اصلا طرح امنیتی و انتظامی نیست

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور

ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟

جلسه شورای فرهنگ عمومی - ساری

لبخند شکوفه های بهاری در مازندران

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است

ذخیره‌سازی 2831 تن مرغ در سردخانه‌های مازندران

برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران

27 رقم برنج در کشور معرفی شده است

تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای «طرح نور»

توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل

بیانیه حوزه علمیه خواهران استان یزد در حمایت از طرح نور فراجا

روند تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری شتاب می‌گیرد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردد این خودروها در جاده چالوس ممنوع شد

کشف محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل

تجمع حافظان نور در حرم حضرت معصومه (س)

(تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران

سهراب و فروغ برای هم شعر می‌خواندند/ فرح پنج بار برای افتتاحیه نمایشگاه سهراب آمد ولی او در نمایشگاه حاضر نمی‌شد؛ هیچ دلیل سیاسی هم نداشت

لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران

خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری

برگزاری تجمع حمایتی مردم و بانوان کرمانشاهی از اجرای «طرح نور»

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

راهپیمایی « جمعه خشم» در مازندران برگزار می شود

برگزاری تور بین المللی دوچرخه‌سواری خزر؛ اواخر اردیبهشت

(تصاویر) رانش زمین در جاده عباس‌آباد به کلاردشت

مازندران؛ مهد علم و دانش و نیروی انسانی کارآمد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

شرکت 20 هزار بسیجی در المپیاد جام شهید عجمیان

روزهای گرم اردیبهشتی در آسمان مازندران

انهدام باند سارقان و کشف 26 فقره سرقت در شهرستان خرم‌آباد

کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی