پیام مازند

آخرين مطالب

سازه‌های آبخیزداری در کاهش خسارت در رامسر موثر است اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند - نوشهر- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری رامسر با بیان اینکه اجرای طرح‌های آبخیزداری باعث کاهش میزان خسارت سیل در این شهرستان شده، گفت که اجرای طرح های آبخیزداری بیشتر در پرباران ترین شهر مازندران نیازمند اعتبارات ویژه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اجرای طرح های آبخیزداری در شهرستان رامسر در سالهای گذشته تاثیر مثبتی بر کاهش میزان خسارت ناشی از سیل داشت به طوریکه به اعتقاد مسئولان منابع طبیعی با دریافت اعتبار بیشتر و اجرای این گونه طرح ها عمده نگرانی های مردم در مناطق سیل خیز این شهرستان برطرف خواهد شد.
حدود 30 شاخه رودخانه طغیانی در شهرستان های غربی مازندران جاری است و رودخانه های چالکرود ،صفارود ، ترک رود ، صفارود ، نسارود و پلنگ رود در شهرستان رامسر از جمله این رودخانه هااست که پس از بارندگی های شدید احتمال طغیان و جاری شدن سیلاب در پائین دست دور از انتظار نیست.
بر اساس گزارش هواشناسی، شهرستان رامسر پرباران ترین شهرستان مازندران محسوب می شود و رودخانه های فصلی و دائمی این منطقه پس از هر بارندگی شدید با افزایش دبی آب رو به رو می شوند.
بارندگی شدید به مقدار 300 میلی متر طی 24 ساعت در 13 مهر ماه سال گذشته ، باعث طغیانی شدن رودخانه ها و نیز جاری شدن سیل در رامسر شد که حدود 152 میلیارد تومان به این شهرستان خسارت زد. به همین دلیل کارشناسان حوزه منابع طبیعی اجرای طرح های زیرساختی در حوزه آبخیزداری را از عوامل مهم جلوگیری از بروز خسارت ناشی از سیل عنوان می کنند و همچنین آنان معتقدند آبخیزداری و آبخوان داری نقش مهمی در جهت حفظ گونه های گیاهی، تثبیت خاک، منابع طبیعی و نیز پیشگیری از بروز حوادث غیرمترقبه ایفا می کند.
حمیدرضا رحیمیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس تجربه سیل سال گذشته در مسیرهایی که طرح های آبخیزداری اجرا شده بوده میزان خسارات ناشی از سیل خیلی کمتر از مسیر رودخانه هایی که طرح های آبخیزداری اجرا نشده ، بوده است.
وی شناسایی و ارزیابی نقاط مستعد برای اجرای طرح های آبخیزداری را حایز اهمیت دانست و افزود: به عنوان نمونه حوزه آبی پلنگ رود در خیابان سخت سر رامسر یکی از نقاطی است که هر سال به هنگام بارش شدید باران خساراتی را به بار می اورد بنابراین این منطقه نیازمند احداث سازه ها و بندهای کنترلی است تا با تاثیر بر کاهش روند جریانی اب از خسارت های وارده جلوگیری شود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری رامسر به میزان اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح های آبخیزداری بر روی رودخانه ها اشاره ای نکرد ولی در عین حال گفت : هم اکنون با اعتبار حدود 3 میلیارد تومان طرح آبخیزداری در دو نقطه سد میجران و پل رود اشکور در حال اجرا است .
رحیمیان گفت: فعالیت های آبخیزداری به دلیل حساسیت و اهمیتی که در حفظ منابع آبی، تثبیت خاک و نیز جلوگیری از رانش، تخریب و کنترل سیلاب دارند از جمله پروژه هایی است که اعتبار آنها از صندوق توسعه ملی تامین می شود.
وی در ادامه به توافق نامه 3 جانبه بین استانداری ،سازمان جنگل ها و نیز مدیر کل منابع طبیعی غرب مازندران اشاره کرد و افزود: بر اساس این توافق نامه به دنبال ان هستیم تا با دریافت اعتبارات استانی و اجرای اقدامات زیربنایی و اساسی، عمده نگرانی های موجود در بحث پیشگیری از خسارات ناشی سیل را رفع کنیم.
او با بیان اینکه منطقه آبریز صفارود، پلنگ رود و نسارود نیازمند بندهای کنترلی و سرشاخه گیر هستند، ادامه داد: در سال جاری با پیگیری های انجام شده، مبلغ 2 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای احداث بند سرشاخه گیر در رودخانه چالکرود تخصیص داده شد که در مرحله مناقصه و انتخاب پیمانکار قرار دارد.
به گفته رحیمیان پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری می تواند تا 60 درصد از تخریب های ناشی از سیل جلوگیری کند ،این سازه ها علاوه بر کاهش سرعت جریان آب، مانند سدی شبکه ای در برابر مصالح ، رسوبات و شاخه درختان از بالادست رودخانه به سمت پل حرکت می کند، عمل می کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته در منطقه آبریز ازارک با اعتبار 700 میلیون تومان و در مساحت 1800 مترمکعب، عملیات گابیونی و سنگ ملاتی انجام شده است توضیح داد که از آنجایی که امکان لایروبی سدها در حد صفر است، این سازه ها جریان ورود املاح و رسوب به داخل سد را متوقف می کند و به دنبال ان باعث افزایش طول عمر سد نیز می شود.
رحیمیان افزود: هر چقدر میزان احداث این زیرساخت ها در نقاط مختلف آبریز افزایش پیدا کند، به همان میزان آب شرب با کیفیت بیشتری به حوزه شهری انتقال می یابد و از سوی دیگر حجم مخزنی سد هم با کاهش رو به رو نخواهد بود.
وی همچنین تثبیت و نفودپذیری خاک را از موارد موثر و مفید پروژه های آبخیزداری خواند و گفت: کاهش روند جریان اب و افزایش نفوذ پذیری خاک بر بالا رفتن حجم سفره های زیرزمینی و تغذیه چشمه ها نیز تاثیر مستقیم می گذارد.
او یاداور شد فعالیت های آبخیزداری که در سال 97 در منطقه سنگ پشته انجام شد علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک از اسیب دیدن روستاهای پایین دست جلوگیر کرد ، و شوراهای ان منطقه اذعان دارند این عملیات در تثبیت خاک و جلوگیری از تخریب در باران شدید موثر بوده است.
وی در ادامه افزود: در منطقه جواهرده، هر بخشی که فعالیت های ابخیزداری انجام شده، به دلیل حفظ رطوبت خاک شاهد افزایش 10 برابری پوشش گیاهی، تجدید نسل و تجدید حیات گونه های گیاهی و جنگلی هستیم.
رحیمیان یاداور شد در سیل پارسال و در مسیری که بارندگی با شدت زیاد و فرسایشی حرکت کرده است ، شاهد بودیم که دره های کوچک به دره های بزرگ تبدیل و در کنار ان پوشش های جنگلی و گیاهی را از دست دادیم، بنابراین ضرورت دارد دره ها حالت طبیعی خود را حفظ کنند و با اقداماتی که نفود پذیری خاک را افزایش می دهد، از جریان تخریبی سیل به مناطق پایین دست جلوگیری کنیم.
شهرستان نزدیک به 80 هزار نفری رامسر در غرب استان مازندران قرار دارد.
/1602/7513/1899

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/98459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شنیدن شدن صدای چندین انفجار در عراق و سوریه

شنیده شدن صدای انفجاری در استان بابل عراق

نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در مازندران

غایب بزرگ مقابل تراکتور: یک گلزن

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

تغییر استاندار مازندران تکذیب شد

شتاب ساخت مسکن مازندران در دولت سیزدهم

جیب بارانه بگیران پر پول شد

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها ‌در حمایت از عملیات وعده صادق

کشف انبار لوازم خانگی 12 میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در حمایت از عملیات وعده صادق

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی توسط معلم در حال پیگیری است

توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور

اولین نشای برنج در مازندران انجام شد

عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در نوار ساحلی مازندران در حمایت از عملیات وعده صادق

شالیکاری در مازندران مکانیزه شود

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است