پیام مازند
گردشگری به وقت زمستان/ زیبایی های مازندران در فصل خزان
یکشنبه 24 آذر 1398 - 10:52:43 AM
مهر
پیام مازند - ساری - کوه‌های پربرف، یخچال‌های طبیعی و آبشارهای یخی مازندران از علم کوه گرفته تا دماوند جاذبه‌ای زیبا و رؤیایی برای گردشگری در فصل زمستان را ترسیم می‌کند.
 مازندران استانی زیبا و رؤیایی در چهار فصل است و کفه ترازوی گردشگری در نیمه اول سال سنگین از فصل خزان پاییزی و زمستان است با این حال جاذبه‌های نو و بدیعی برای این فصل در استان وجود دارد.
کوه‌های پربرف شاهکوه در کجور، علم کوه در ارتفاعات کلاردشت، قله و دامنه‌های زیبای دماوند، مناطق برف خیز کیاسر، هزارجریب و دو و سه هزار، این مناطق را در زمستان زیبا و پرجاذبه کرده است.
پرنده نگری در تالاب‌ها، چشمه‌های آبگرم و آب معدنی، آیین‌های سنتی و محلی در ییلاقات، بومگردی روستایی همه و همه دست به دست هم می‌دهد تا زمستان مازندران نیز همانند بهار و تابستانش برای مسافران و گردشگران پرجاذبه باشد.
مهدی اسحاقی رئیس اداره میراث فرهنگی چالوس در این زمینه  می‌گوید: مازندران و چالوس از بکرترین مناطق برای گردشگری زمستانی است و کسانی که اهل سیر و سفر هستند به هیچ بهانه‌ای نمی‌توان خانه نشست کرد و این افراد حتی در سرمایه زمستان نیز علاقه به مسافرت دارند.
مناطق ییلاقی، روستا گردی و کوهپیمایی و دامنه پیمایی، برف بازی و تله کابین می‌تواند باعث رونق گردشگری زمستانی است
وی ادامه می‌دهد: مناطق کوهستانی مازندران از مستعدترین اماکن برای تفریحات زمستانی است، برنامه ریزی و تلاش برای فراهم کردن امکان اقامت در بومگردی ها ویلاها، مراکز اقامتی و کلبه‌های مناطق ییلاقی، روستا گردی و کوهپیمایی و دامنه پیمایی، برف بازی و تله کابین می‌تواند باعث رونق گردشگری زمستانی است.
وی افزود: زمستان مازندران فصل خانه نشینی نیست، فصل گشتن است تا از جاذبه‌های متنوع و منحصر به فرد این فصل دوست داشتنی بهره‌ها برد. برای لذت بردن از زمستان کافیست برنامه ریزی شود و به دیدنی‌های استان در ییلاقت و روستا سر زد.

اسحاقی تصریح کرد: وجود موزه‌ها، اقامتگاه‌های بومگردی در دل روستایی که بعضاً پوشیده از برف است، تله کابین و چشمه‌های آب معدنی، از جمله فرصت‌ها و جاذبه‌های گردشگری زمستانی در منطقه به شمار می‌رود که برای فصل زمستان نیز مسافران خاص خود را دارا است.
توریسم زمستانی یکی از اشکال فصلی جهانگردی است که در گذشته طبقات ممتاز اجتماعی می‌توانستند از آن استفاده بکنند ولی امروزه با رونق جهانگردی، وجود تسهیلات ارزان قیمت و بومی شدن جریان‌های توریستی، مورد توجه دیگر اقشار مردم نیز واقع شده است.
در مازندران که دارای موقعیت‌های مناسب کوهستانی و دامنه‌های برفگیر است شرایط ایده آل برای توریسم زمستانی به وجود می‌آورند و این جاذبه‌ها و موقعیت‌ها در حالی است که نبود اطلاعات و نگاه تخصصی و خلاقانه به گردشگری زمستانه، به خصوص تفریحات و ورزش‌های زمستانی، باعث شد که استان مازندران، کفه ترازوی گردشگری مازندران در زمستان سبک‌تر از دیگر فصل‌ها شود.
آب‌های گرم معدنی بویژه در فصل زمستان گردشگران زیادی را برای بهره گیری از جاذبه‌هایش به منطقه می‌کشاند
مهران حسنی معاون گردشگری میراث فرهنگی مازندران درباره مظاهر گردشگری زمستانه می‌گوید: آب‌های گرم معدنی بویژه در فصل زمستان گردشگران زیادی را برای بهره گیری از جاذبه‌هایش به منطقه می‌کشاند زیرا مازندران برخلاف استان‌های سردسیر، پیست اسکی ندارد و می‌توان از دیگر جاذبه‌ها استفاده کرد.
وی پرنده نگری را از دیگر جاذبه‌های پاییزی و زمستانه استان بیان کرد و گفت: می‌توان در فصل پاییز و زمستان با سفر به مناطق تالابی از جمله میانکاله و یا فریدونکنار پرندگان زیبا و منحصربفرد را به نظاره نشست.

حسنی در عین حال عنوان می‌کند: سرمایه گذار برای سرمایه گذاری جوانب امر را ارزیابی می‌کند و تقاضا و محدوده سرمایه گذاری از شرایط سرمایه گذاری است و از آنجاییکه گردشگری زمستانی فقط در یک فصل رخ می‌دهد بنابراین سرمایه گذاران تمایل دارند روی مظاهری از گردشگری سرمایه گذاری کنند که منحصر به یک فصل نباشد.
وی ادامه می‌دهد: سرمایه گذار می‌داند اگر در بخش ساحلی و جنگلی سرمایه گذاری کند حداقل 120 روز در سال می‌تواند از مزایای آن بهره مند شود در حالی که تاسیسات گردشگری زمستانه توجیه اقتصادی بالایی ندارد.
حسنی با اظهار اینکه بومگردی نیز از مظاهر گردشگری در چهارفصل از جمله زمستان است یادآور شد: 98 درصد واحدهای بومگردی در دشت و جلگه بنا شده است و درصدی نیز در مناطق ییلاقی و کوهستانی دایر شده که می‌توان از جاذبه‌های زمستانه این مناطق بهره گرفت.
وی تصریح کرد: در واقع بومگردی با چهارفصل سازگاری دارد و در زمستان نیز می‌توان از مزایای آن بهره گرفت.
چشمه‌های آب معدنی، پرنده نگری در تالاب‌ها، زندگی زمستانی روستاییان، برگزاری مراسم سنتی در روستاها و ییلاقات، کوهپیمایی، بیتوته کردن در کلبه‌های جنگلی، لذت بردن از چشم اندازهای زیبای برفی و کوهستانی، حضور در بازارهای محلی و اماکن تاریخی ظرفیت‌های گردشگری زمستانی است که می‌توان در فصل سرد و زمستانه سال به آن بیشتر توجه کرد.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/103422/گردشگری-به-وقت-زمستان--زیبایی-های-مازندران-در-فصل-خزان
بستن   چاپ