پیام مازند
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران:
حمله آمریکا به میراث فرهنگی ایران به راحتی میسر نمی‌شود
سه شنبه 17 دی 1398 - 11:13:11 AM
ایسنا
پیام مازند -  عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران گفت: بعضی از میراث فرهنگی کشورمان ثبت جهانی هستند و هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی منحصر به فردی بوده و براساس قرار داد سازمان یونسکو آمریکا و کشورهای دیگر نمی‌توانند به راحتی آن را مورد حمله و هدف قرار دهند.

مهدی رمضان زاده  با بیان اینکه جاذبه میراث فرهنگی موجب ثبت جهانی آن‌ها شده است، اظهار کرد: به طور مثال اگر در پشت میدان نقش جهان اصفهان ساختمانی ساخته شود و تعداد طبقات آن از حد مجاز گذشته و دید این اثر را بگیرد، سازمان جهانی یونسکو که متشکل از چند کشور عضو است، این حق را دارد در آن ورود پیدا کرده و از ساخت آن جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال تایوان و خیلی از کشورهای دیگر با تاکید بر گردشگری به دنیا می‌فهمانند ما هستیم بنابراین به راحتی نمی‌شود فرهنگ گذشته یک کشور که تمدن آن را شکل می‌دهد، مورد هدف قرار داد و این امر بعید به نظر می‌رسد چراکه حفاظت آن‌ها تامین شده است.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران گفت: در کشور ما یک زمانی بحث شده بود که جزایر سه گانه ما غیر نظامی شوند یعنی حقانیت خود را از طریق گردشگری جزایر تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی به دنیا بفهمانیم چراکه می‌تواند ایجاد کننده یک شغل باشد به عنوان مثال کشور اردن از طریق ابزار گردشگری خود توانسته هر ساله گردشگران زیادی را به خود اختصاص دهد و بر روی مرز خود و رژیم اشغالگر قدس که یک مقوله سیاسی است برای جذب گردشگر خود تبلیغ کند.
رمضان زاده با اشاره به اینکه هر کشوری برای سیاست جذب گردشگر خود برنامه‌هایی داشته است، خاطرنشان کرد: کشور ما به دنبال یک گردشگری فراغتی نبوده بلکه به دنبال گردشگران خاصی است چراکه سیاست کلان نظام با توجه به نوع بافت فرهنگی کشورمان امکان پذیر بوده و ظرفیت پذیرش گردشگری آن مشخص شده است بنابراین در سال‌های اخیر بخش زیادی از گردشگران ما از کشورهایی هستند که با آمریکا رابطه خوبی ندارند.
وی ادامه داد: انگیزه و بخش بندی بازار به ما نشان می‌دهد که در آینده نزدیک نیاز به مطالعات و تنظیم سیاست گردشگری داریم تا در گردشگری رویدادها، گردشگری مبتنی بر طبیعت و گردشگری دانشگاهی بیشتر ورود کنیم.
عضو هیئت علمی گروه جهانگردی دانشگاه مازندران در خصوص ویژگی‌های ثبت آثارهای جهانی سازمان یونسکو گفت: کشورهایی که آثارشان را در این سازمان ثبت می‌کنند باید دارای ویژگی‌های منحصر به فرد و قدمت بالایی باشند تا اعتبار جهانی به آن تعلق گیرد یعنی گردشگران با دسترسی به سایت این سازمان مقصدی را برای گردشگری انتخاب کنند بنابراین بعضی از جاهای ایران مثل تخت جمشید و آثارهای دیگر از این حیث مستثنی نیستند چراکه با ثبت جهانی آثار بودجه‌ای برای حفظ و نگهداری و کنترل آن در نظر گرفته خواهد شد.
رمضان‌زاده یادآور شد: وقتی جاذبه‌ای ثبت جهانی می‌شود از دیدگاه سازمان جهانی گردشگری که زیر مجموعه سازمان ملل در مقر مادرید اسپانیا است، این جاذبه‌ها را در برابر تهدیدها رصد می‌کنند و بدون شک سازمان جهانی یونسکو در برابر تهدید آن واکنشی نشان خواهد داد چراکه این آثارها ثبت جهانی بوده و متعلق به کل دنیا است.
 

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/108700/حمله-آمریکا-به-میراث-فرهنگی-ایران-به-راحتی-میسر-نمی‌شود
بستن   چاپ