پیام مازند
یک روانشناس:
زندگی ارزش جنگیدن و مبارزه دارد!
دوشنبه 12 اسفند 1398 - 11:07:14
پیام مازند - ایسنا/مازندران یک روانشناس گفت: یادمان باشد افراد زیادی در اطراف خود داریم که برای ما بسیار مهم و با ارزش هستند و این شرایط چالش برانگیز به ما یادآوری می‌کند که زندگی ارزش جنگیدن و مبارزه دارد و باید در مقابل هر خطر و چالشی که زندگی را تهدید کرده فعالانه عمل کنیم.

مژگان بنگر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه متاسفانه استرس و نگرانی‌های ناشی از ویروس کرونا قسمت‌های زیادی از فعالیت‌های اجتماعی مردم را با محدودیت مواجه کرده است، اظهار کرد: این روزها نگرانی‌ها و استرس ناشی از ویروس کرونا اطراف همه ما را گرفته و حجم زیادی از اخبار در فضای مجازی و دیالوگ‌های روزانه مردم را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه در عصر جدید نمی‌توان جامعه را بدون چالش دید، تصریح کرد: جامعه امروز ما مشکلات و مسائل پر چالش کم ندارد اما چیزی که اکنون به چشم می‌آید گرایش همین جامعه به شنیدن اخبار ناخوشایند است که باید از مسئولینی که تامین امنیت و بهداشت جسمی و روانی مردم را برعهده دارند پرسید چرا با بروز حوادث ناخوشایند برای جامعه این قدر مورد توجه و واکنش مردم قرار می‌گیرد و اینکه چرا جامعه در مواجه شدن و مدیریت کردن حوادث و چالش‌ها این قدرغمگین و ناتوان نشان می‌دهد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول سال‌های متمادی رخ دادهای ناخوشایند و منفی به حدی زیاد شد که تقریبا جامعه از رویدادهای منفی و غمگین کننده لبریز شده و آنقدر سطح و تراز شادی مردم کم و پایین است که باعث شکل گرفتن ضعف وناتوانی آموخته شده در آن‌ها شده است.
بنگر با اشاره به اینکه ضعف و ناتوانی آموخته شده که از نظر روانی در آحاد ملت شکل گرفته در هر مرحله خودش را به یک مدل نشان می‌دهد، افزود: اکنون با مطرح شدن ویروس کرونا ضعف، نا امیدی و ناتوانی مردم خود را به صورت نگرانی، ترس، استرس، نا امنی و بلاتکلیفی در میان مردم نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: نا امیدی و نگرانی دراین حد باعث می‌شود جامعه نتواند از ظرفیت‌ها جهت مقابله با مشکل استفاده کند و در نتیجه باعث کاهش امنیت روانی در سطح کشور، حسی از بلاتکلیفی، پر شدن فضای خاکستری در همه جا و اینکه مردم صرفا نگران جان خود و خانواده‌هایشان خواهند بود.
این روانشناس یادآورشد: وجود افرادی که دارای قدرت و کارآمدی بالا، تصمیم‌گیری صحیح و توان علمی و عملی داشته باشد می‌تواند کمک کند تا مردم با آگاهی بیشتر از بلاتکیفی خارج شوند چون تعویق تصمیم‌گیری باعث افزایش فشار روانی بر روی مردم می‌شود و در واقع بی‌خبری در این شرایط از هر چیزی در می‌تواند بدتر باشد بنابراین امیدواریم مسئولینی که در این زمینه صلاحیت‌های لازم را دارند راه حل‌های علمی و اجرایی صحیح را خیلی سریع‌تر اتخاذ کنند و به اطلاع مردم برسانند و از مردم هم مشارکت و همکاری خواسته شود.
بنگر بیان کرد: با توجه به اینکه افراد در جامعه دارای تیپ‌های شخصیتی متفاوتی هستند بنابراین از مردم هم می‌خواهیم تا در خصوص انتشار اخبار رعایت همه قشر از افراد جامعه را مد نظر قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه افراد افسرده و این تیپ شخصیت‌ها در شرایط استرس واکنش های متفاوتی را خواهند داشت، گفت: و گاهی رد وبدل کردن اخبار و اطلاعات با این افراد نه تنها کمکی به آن‌ها نمی‌کند بلکه می‌تواند آسیب زیادی را به این افراد وارد کند.
این روانشناس تصریح کرد: افرادی که شخصیت بسیار تاثیر پذیری دارند به طور کل ماجرا را تمام شده و نابودشده فرض می‌کنند و منتظرند که این سرنوشت به زودی به سراغشون بیاید در حالی که اوضاع این قدر خراب و بد نیست و همچنان کنترل در دست خودمان است.
بنگر یادآور شد: تاثیری که این فشار روانی و این استرس روی سلامتی آدم‌های تاثیرپذیر و افسرده می‌گذارد خیلی ربطی به این ویروس ندارد بلکه این سبک و نوع شخصیت و تفکر آسیب‌هایی را به مراتب بدتر از ویروس کرونا می‌تواند وارد کند.
وی در پاسخ به پرسش افراد افسرده و تاثیرپذیر باید چه کاری در این موقعیت انجام دهند، گفت: این افراد خیلی خودشان را درگیر اخبار و تصاویر و علائم مربوط به بیماری که مربوط به این ویروس می‌شود نکند و موارد بهداشتی که از سوی مراجع ذی‌صلاح به اطلاع رسانی را رعایت کنند.
این روانشناس ادامه داد: بهتر است که خود درمانی انجان نشود چون به هر حال دوره این ویروس تمام می‌شود اما خود درمانی‌های مبالغه آمیز می‌تواند درد سرهای بیشتری را در آینده ایجاد کند.
بنگر افزود: بهتر است افراد اگر قصد افزایش آگاهی خود در این مورد دارند مطالعه خود را روی افرادی که درمان موفقیت آمیزی داشتند وجان سالم بدر بردند تصویر سازی ذهنی و تمرکز و تجسم داشته تا حال دلشان بهتر شود.
وی با اشاره به اینکه خانواده‌هایی که دارای فرزندان کوچک هستند باید بیشتر مراقب مکالمات خود در طول روز باشند، گفت: باید در خصوص این ویروس به بچه گفت که این ویروس مانند مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا یک سری نکات بهداشتی دارد که اگر رعایت شود سلامتی‌اش تامین می‌شود و پس از آن مسائل بهداشتی را به بچه آموزش دهیم.
این روانشناس افزود: برای درک بهتر بچه از مسائل بهداشتی باید درغالب بازی آموزش داده شود و مدام هم موقتی بودن وضعیت و اینکه کسانی در جامعه مراقب ما هستند را گوش زد می‌کنیم ( مثلا کی دستش را بهتر می‌شوید یاکی دستش را قشنگ تر می‌شوید) البته باید کمک کرد تا در این مورد به یک وسواس و اختلال شایع تبدیل نشود چون باز پس گرفتن وسواس درکوکان کار بسیار سخت و پر هزینه‌ای است.
بنگر یادآور شد: انجام بازی‌های حرکتی و نقاشی برای کاهش هیجانات منفی بچه بهترین کاری است که والدین می‌توانند در زمانی تعطیلی مدارس انجام دهند وحتی المقدور از مسائل استرس آور جلوی بچه صحبت نکنند چون او آنقدر سواد رسانه‌ای ندارد که بتواند هر خبری را تحلیل کند، گاهی اوقات والدین و بزرگترها باید برای کاهش آسیب‌ها رژیم رسانه‌ای بگیرند و اگر این مورد برایشان مقدور نیست حداقل تمام مسائل و اخبار جلوی بچه ها بازگو نشود.
این روانشناس با اشاره به اینکه افرادی دارای تیپ شخصیتی بسیار منطقی هستند، ادامه داد: این افراد معمولا به صورت علمی و روتین اخبار مربوط به این ویروس را دنبال می‌کنند و هر چند علمی و درست به گروه‌های متفاوت انتشار می‌دهند که این افراد باید در نظر داشته باشند اگر در گروه‌ها و اطراف خود افراد مضطرب و تیپ شخصیتی تاثیر پذیر دارند همین اطلاعات می‌تواند استرس روانی آن‌ها را بالا ببرد که همین استرس بالا می‌تواند باعث تخریب سیستم دفاعی بدنشان شود و در برابر بیماری آسیب پذیرتر کند که یا مبتلا شوند و در صورت مبتلا شدن مقاومت کافی را در برابر این ویروس نخواهد داشت.
بنگر در توصیه به این افراد گفت: بهتر است یک یا دو کانال پزشکی معتبر را جهت دریافت اطلاعات وافزایش آگاهی دنبال کنید اما خیلی همه مطالب رابه گروه‌ها منعکس نکنید، اخباری که باعث کمک و بهتر شدن حال افراد می شود انتشار داده شود.
وی در خصوص تیپ شخصیتی که افرادی که استرس بیشتر دارند و ناخودآگاه دنبال خوراک بیشتر هستند، سخن گفت و افزود: این افراد اخبار مربوط به این ویروس را با اخبار سیاسی اوضاع و احوال فعلی کشور پیوند می‌زنند و دنبال متهم و مقصر می‌گردند و پیام‌هایی را منعکس می‌کنند من به عنوان یک روانشناس معتقدم که این‌ها باعث می‌شود که التهاب جسمی و روانی بیشتری برای خود و افراد دیگری ایجاد شود.
این روانشناس با بیان اینکه ما به تنها چیزی که نیاز نداریم استرس است، خاطرنشان کرد: تفکرمثبت، خوش‌بینی به آینده و آرامش از نیازهای جامعه است و با توجه به اینکه این موضوع یک مسئله بیولوژیک تلقی می‌شود که اکثرا کشورها با آن روبه رو هستند، توصیه من به عنوان یک روانشناس به این افراد کنار گذاشتن اخبار ضد و نقیض است.
بنگر در توضیح دسته‌ای دیگر از افراد که قضیه ویروس را جدی نمی‌گیرند، گفت: این افراد باید یک سطح از اعتدال را رعایت کنند و زیاد در این مورد شوخی نکنند و ضمن جدی گرفتن موارد بهداشتی رعایت کنند چون با سطحی نگاه کردن به این موضوع ناخودآگاه نزدیک‌ترین افراد را درگیر این بیماری خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه سطحی از اضطراب که به عملکرد بهتر کمک کند را اضطراب به هنجار گویند، اظهار کرد: اگر ترس از این ویروس در فرد این هوشیاری را به وجود آورد که به دنبال اطلاعات و آگاهی برای کمک به سلامت و آرامش برود این اضطراب سالم است اما اگر این اضطراب باعث شود فرد فعالیت‌های خود را کنار گذاشته و کاملا منفعل و فلج روانی شود و با نشستن در منزل غمگینی و ناراحتی را نشان دهد این اضطراب بیمار گونه است.
این روانشناس یادآور شد: یادمان باشد افراد زیادی در اطراف خود داریم که برای ما بسیار مهم و با ارزش هستند و این شرایط چالش برانگیز به ما یادآوری می‌کند که زندگی ارزش جنگیدن و مبارزه دارد و باید در مقابل هر خطر و چالشی که زندگی را تهدید می‌کند، فعالانه عمل کرد.
بنگربا اشاره به اینکه باید فعالانه دست به اقدام و عمل بزنیم، تصریح کرد: مهمترین و بهترین اقدام و عمل کار ساز استفاده از مهارت‌های مثبت، افزایش مطالعه، ورزش، تمرین نوع دوستی و مهربانی، ارتباط موثرتر با افراد خانواده و ایجاد خاطرات خوش در این ایام، ترغیب خوش‌بینی، مخابره کردن پیام‌های خوش و ایجاد محبت و دلگرمی و امید بین افراد خانواده است.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/116354/زندگی-ارزش-جنگیدن-و-مبارزه دارد!
بستن   چاپ