پیام مازند
بهره‌مندی از ثواب جماعت زیر سایه کرونا
پنجشنبه 11 ارديبهشت 1399 - 11:11:51
پیام مازند - ایسنا/مازندران ماه مبارک رمضان، ماه سیر و سلوک و زدودن زنگارهای شیطانی از آیینه دل، ماه تلاوت کلام وحی، هنگامه خواندن دعا و نیایش و فرصتی ارزشمند و مغتنم برای مسلمانان است، عاشقان در این ماه مهر صیام بر لب زده و گام به سمت کمال و فضیلت نهاده و پلّه پلّه به معبود و معشوق خویش نزدیک‌تر می‌شوند.

مومنین با حضور دست‌جمعی در مراسم احیا و شب‎های قدر و نیز با برگزاری نمازهای مستحبی، قرآن خوانی و ادعیه های سفارش شده، توشه‎ای گرانبها از خوان پربرکت و پرفیض الهی برداشته و ماه رمضان را فصل تحول خویش می‌دانند اما ماه رمضان امسال حال و هوایی متفاوت دارد، شیوع بیماری کرونا کووید 19 در ایران و جهان، تمامی مراسم مذهبی را تحت شعاع قرار داده و از برگزاری هرگونه مراسم جمعی به شدت خودداری می‌شود.
هرچند در دین مکرم اسلام بر فضیلت ثواب جماعت تاکید شده اما گویا مسلمانان و به ویژه شیعیان در ماه میهمانی خدا از این نعمت برخوردار نخواهند بود اما آیا می‌توان در این شرایط از ثواب جماعت بهره‌مند شد؟
یک کارشناس مذهبی در پاسخ به این پرسش بهره‌مندی از ثواب جماعت را تنها محدود به برگزاری فیزیکی و حضوری مومنان ندانست و تاکید کرد: مهم جمع شدن قلوب مومنین در یک زمان واحد برای انجام مراسم مذهبی به صورت جماعت است، هرچند که حضور فیزیکی و جسمی نیز با حضور در یک مکان به کرات در دین سفارش شده اما حضور معنوی و قلبی بسیار اثربخش تر است و این اتفاق بسته به شرایط امسال اجرا می‌شود.
حجت الاسلام نیما ارزانی در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: این اتفاق در سال‌های پیشین نیز رخ داده به این نحو که تعداد معدودی از مردم به دلایل مختلف اعم از مشکلات شغلی و یا بیماری و غیره امکان حضور در جماعات را نداشتند و مراسم را از طریق رسانه‌ها دنبال کردند.
وی با یادآوری برپایی مراسم متعدد جمعی از معبر رسانه در سال‌های قبل اظهار کرد: برگزاری مراسم تکبیرگویی در یک زمان واحد و مشخص، قرائت صلوات خاصه حضرت ثامن الحجج (ع) و بسیاری دیگر از موارد مشابه مذهبی دیگر که از طریق صدا و سیما و همچنین فضای مجازی اطلاع رسانی شد بخش از اجتماعات مشابه وضعیت امسال بود که مومنین عاشق با شرکت همگانی در این مراسم علیرغم بعد مسافت از ثواب جماعت آن برخوردار شده اند. 
این مدرس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه برگزاری فرایض و مراسم مذهبی به شکل جماعت را نشانه اتحاد مومنان معرفی کرد و افزود: مومنین و مسلمانان با قرار گرفتن در کنار یکدیگر و شرکت در مراسم جمعی قدرت ایمان، انسجام و وحدت خود را به سایرین و به خصوص دشمنان نشان می دهند و این بعد سیاسی و اجتماعی مراسم مذهبی است.
ارزانی با بیان اینکه نزدیکی قلوب مومنین علیرغم عدم حضور آنان در مراسم مذهبی چیزی از ارزش‌های معنوی مراسم کم نمی‌کند، تاکید کرد: این اتحاد و بهره مندی از ثواب جماعت در برپایی مراسم اربعین و سایر مناسک دیگر که حضور همه عاشقان اسلام و قرآن و اهل بیت (ع) میسر نیست بارها تکرار شده و در این زمینه رسانه ها و به ویژه فضای مجازی قدم‌های ارزنده ای برداشته‌اند.
وی حضور همدلانه مسلمانان در ماه مبارک رمضان امسال را افزون‌تر از سال‌های قبل دانست و بیان کرد: استفاده مضاعف مردم از فضای مجازی امسال بیش از همیشه وجود داشته و بر این اساس لازم است تمامی رسانه ها اعم از صدا و سیما، خبرگزاری ها، پایگاه های خبری و سایر اصحاب رسانه با قدرت حاضر شوند.
این مدرس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا خانواده ها زمان بیشتری را در کنار یکدیگر سپری می‌کنند، تصریح کرد: بهره‌مندی مناسب و شایسته از فرصت ایجاد شده در ماه رمضان امسال باید با هوشمندی کامل برنامه‌ریزی شود و می‌توان با بیان جذابیت‌های و جنبه‌های مثبت دین و احکام و پرهیز از برنامه‌های تکراری، جامعه را نسبت به دین ترغیب کرد.
ارزانی با بیان اینکه برنامه‌های شبکه‌های مجازی و صدا و سیما باید بینش مردم نسبت به اسلام را افزایش دهد، گفت: مردم از شنیدن سخنان تکراری خسته‌اند و باید بخش‌هایی از دین در برنامه‌ها عنوان شود که جامعه به آن نیاز دارد تا هم وقت مردم گرفته نشده و هم بر دانش آنان افزوده شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/124355/بهره‌مندی-از-ثواب-جماعت-زیر-سایه-کرونا
بستن   چاپ