پیام مازند
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد؛
افزایش شکار مگس میوه مدیترانه ای در باغ های مازندران/ باغداران مبارزه با این آفت را جدی بگیرند
چهارشنبه 14 خرداد 1399 - 11:05:25
پیام مازند - ایسنا/مازندران معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران از افزایش شکار مگس میوه مدیترانه ای در تله های نصب شده فرمونی و سراتراپ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی جهاد کشاورزی مازندران مجید بهادری با اشاره به بازدیدهای میدانی و گزارشهای دریافتی از ایستگاههای پیش آگاهی مگس میوه مدیترانه ای در شهرستانهای ساری، قائم شهر، سیمرغ، جویبار، میاندرود و نکا از افزایش شکار مگس میوه مدیترانه ای به دلیل وجود میزبانهای متعدد در طول سال در این مناطق، شرایط اقلیمی مساعد، عدم توجه برخی از باغداران در رعایت اصول فنی مبارزه با مگس از جمله، برداشت کامل میوه های باقیمانده از سال قبل مانند نارنج ..... در تله های نصب شده فرمونی و سراتراپ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت مبارزه با جمعیت نسل اول آفت مزبور برای جلوگیری از افزایش جمعیت و پیشگیری از خسارت روی ارقام هلو و شلیل میانرس و دیررس و نارنگیهای پیش رس گفت: شناسایی دقیق باغات هلو، شلیل، نارنگی پیش رس ، گلابی ، انار توسط کارشناسان پهنه برای بازدیدهای میدانی و بررسی تراکم جمعیت آفت در این باغات، افزایش تعداد ایستگاههای پیش آگاهی در باغات با نصب تله های فرمونی و مایع سراتراپ بمنظور شناسایی کانونهای آلوده و بررسی تراکم جمعیت آفت و هماهنگی با دهیاریها، شورای اسلامی روستاها و تشکلهای بخش خصوصی بمنظور اطلاع رسانی گسترده به باغداران از طریق نصب بنر حاوی راهکارهای کنترلی آفت از نکات مهم در مدیریت این آفت است.
وی تصریح کرد: هماهنگی با دهیاریها و شورای اسلامی روستاها برای برگزاری کلاسهای آموزشی با رعایت فاصله اجتماعی در روستاهای تحت پوشش به خصوص در روستاهایی که سطوح زیر کشت هلو و شلیل میانرس و دیر رس و نارنگی پیش رس قابل توجهی دارند، بهره گیری از شبکه های مجازی در ارسال اطلاعات فنی به باغداران هلو ، شلیل، هماهنگی با شرکتهای پخش و فروشندگان سموم بمنظور تهیه و تدارک اقلام و تجهیزات کنترلی و عرضه خدمات در این حوزه ضروری است.
بهادری با اشاره به سابقه آلودگی و مشاهده شکار مگس در تله های نصب شده در باغات هلو و شلیل، بر لزوم مبارزه تلفیقی با آفت مگس میوه تاکید کرد و گفت: نصب تله های جلب کننده حاوی سراتراپ یا سراتینکس به تعداد 30 الی 40 عدد در هکتار جهت شکار انبوه، طعمه پاشی با پروتئین هیدرولیزات بر اساس دستورالعمل 25 الی 30 روز قبل از رسیدن میوه، برداشت کلیه میوه های رسیده سالجاری اعم از آلوچه، ازگیل ژاپنی، هلو های پیش رس..... بمنظور قطع پل ارتباطی میزبانی برای جلوگیری از ازدیاد نسل و افزایش جمعیت و رعایت بهداشت عمومی باغ، جمع آوری میوه های ریخته شده بویژه میوه های نارنج و دفن آن در عمق 50 سانتی متری خاک توصیه می شود.
وی انجام کاور اسپری 20 روز قبل از رسیدن میوه در باغاتی که تعداد مگسهای شکار شده در تله های نصب شده بیش از 5 عدد در روز و اطلاع رسانی به باغداران بمنظور مدیریت تک درختان میزبان ازگیل ژاپنی، هلو و شلیل، انجی، سیب، گلابی، خرمالو موجود در باغات و خانه سراها بمنظور کانون کوبی کانونهای آلوده بر اساس دستورالعملهای ارائه شده را ضروری دانست.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/131671/افزایش-شکار-مگس-میوه-مدیترانه-ای-در-باغ-های-مازندران--باغداران-مبارزه-با-این-آفت-را-جدی-بگیرند
بستن   چاپ