پیام مازند
پیشنهادات یک اقتصاددان برای حمایت از تولید در پساکرونا
دوشنبه 2 تير 1399 - 09:00:55
پیام مازند - ایسنا/مازندران استاد گروه اقتصاد دانشگاه علم و فناوری مازندران با بیان این‌که اقتصاد ایران فشارهای دوگانه تحریم و تبعات ویروس کرونا را با هم تجربه می‌کند، تصریح کرد: هرچند برخی از اقتصاددان ها بر این باورند که اگر سریع‌تر واکسنی برای کرونا یافت شود، این اُفت‌ها کمتر بوده و اقتصاد را می‌توان بهبود ببخشد و سریع‌تر می‌تواند به حالت عادی خود برگردد.

مهدی بشارتده سلوطی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که متاسفانه ویروس کرونا منجر به تعطیلی غیرمنتظره واحد های اقتصادی در کشور و جهان شده است، اظهار کرد: بر اساس گزارش‌هایی که از وضعیت اقتصادی کشور منتشر می‌شود و تحمیل خسارت و هزینه‌های قابل توجه، همه از بروز یک بحران اقتصادی حکایت دارد.
وی با بیان این مطلب که صندوق بین المللی پول در پیش بینی خود رشد اقتصادی سال 99 را برای سومین سال متوالی نزولی و با تورم حدود 34 درصد پیش بینی کرده است، ابراز عقیده کرد، با توجه به پیش‌بینی‌ها احتمالا مسیر رشد و توسعه کشور در یک دست انداز قرار گرفته است.
استاد گروه اقتصاددانشگاه علم و فناوری مازندران ادامه داد: اواسط آذر سال 98 قبل از اینکه بازار نفت با افت قیمتی بسیار شدیدی مواجه شود مسئولان در مصاحبه ای عنوان کرده بودند که در بخش واگذاری دارایی سرمایه‌ای، فروش نفت و گاز را در دستور کار قرار دارند که در آن 48 هزار و 300 میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به بودجه امسال کشور یعنی یک رشد منفی 68 درصدی و کاهش بسیار شدیدی را پیش‌بینی کرده بودند.
بشارتده با بیان این مطلب که با توجه به کاهش تقاضا، تولید نفت هم کم شده است، هم‌چنین وضعیت صادرات هم به صورتی نیست که بتوان برای نجات اقتصاد کشور در زمان پساکرونا به آن امید داشت؛ اظهار کرد: مسئولان جهت تامین هزینه‌های بیماری کرونا و بخش درمان با موافقت رهبری مبلغ یک میلیارد یورو از ذخایر صندوق توسعه ملی برداشت کرده و این اتفاق درحالی رخ داد که مرکز پژوهش‌های مجلس در سال گذشته، پیش از شروع کرونا و بدون در نظرگرفتن هزینه و تبعات اقتصادی آن پیش بینی کرده بود که دولت در سال جاری یک بودجه 86 هزار میلیارد تومانی را کسری دارد، بدون این‌که کرونایی اتفاق بیفتد و هزینه‌ای روی دست ما بگذارد.
وی با اشاره به این‌که تاثیر کرونا در اقتصاد ایران نسبت به کشورهای دیگر پیچیده‌تر است، خاطرنشان کرد: علاوه برآسیب‌های اقتصاد جهانی، اقتصاد ایران به دلیل وابستگی به نفت، تحریم‌های بین‌المللی، رشد منفی اقتصاد و تورم بالا آسیبی به مراتب بیشتر از کشورهای دیگر را متحمل می‌شود.
استاد گروه اقتصاد دانشگاه علم و فناوری مازندران با بیان این‌که اقتصاد ایران فشارهای دوگانه تحریم و تبعات ویروس کرونا را با هم تجربه می‌کند، تصریح کرد: هرچند برخی از این اقتصاددان ها بر این باور هستند که اگر سریع‌تر واکسنی برای کرونا یافت شود، این اُفت‌ها کمتر بوده و اقتصاد را می‌توان بهبود ببخشد و سریع‌تر می‌تواند به حالت عادی خود برگردد.
بشارتده سلوطی گفت: براساس گزارشی که در مرکز پژوهش مجلس مطرح شده اقتصاد ایران درحالی با معضل کرونا مواجه شد که متغیرهای اقتصاد کلان وضعیت مناسبی را نشان نمی‌دهد.
استاد گروه اقتصاد دانشگاه علم و فناوری مازندران با بیان این مطلب که زمانی که درآمد حاصل از فروش نفت برای یک کشور کم می‌شود دولت به سمت درآمدهای مالیاتی سوق پیدا می‌کند، با اشاره به تجربه کشورهایی چون ایتالیا و چین در رایگان کردن حامل‌های انرژی و یا تخفیف مالیاتی واحدهای تجاری در کم کردن فشار به واحد تولید و بنگاه اقتصادی گفت: اما متاسفانه در کشور ایران این حمایت‌ها صورت نگرفته و نیاز به حمایت از بخش تولید احساس می‌شود که می‌توان علاوه بر تسهیلات کم بهره با دوره تنفس، در بحث خرید تضمینی از برخی واحدهای تولیدی که کالا ها را تولید کرده و از قبل در انبار دارند خریداری و در بازار عرضه کرد تا دغدغه فروش از بین برود.
وی افزود: از دیگر اقدامات دولت در حمایت از واحدهای اقتصادی، اعطای فرصت به بنگاه‌های اقتصادی در خصوص تسهیلاتی دریافتی، رایگان کردن حامل‌های انرژی، اعمال تخفیف‌های مالیاتی و سیاست‌های تشویقی است.
استاد گروه اقتصاد دانشگاه علم و فناوری مازندران با اشاره به این‌که لازم است مسئولان برنامه خاصی برای بحث‌های اقتصادی پساکرونا داشته باشند، خاطرنشان کرد: سه قوه با هم‌اندیشی با یکدیگر، سیاست‌های تشویقی بهتری برای واحدهای تولیدی اعمال کنند.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/134416/پیشنهادات-یک-اقتصاددان-برای-حمایت-از-تولید-در-پساکرونا
بستن   چاپ