پیام مازند
بازار مازندران در چالش تاخت‌ و تاز کرونا!
دوشنبه 26 خرداد 1399 - 10:08:25
پیام مازند - ایسنا/مازندران ویروس کرونا با تبدیل شدن به یک ویروس همه‌گیر جهانی، پیامدهای اقتصاد بسیاری در پی داشته و تقریباً همه کشورهای دنیا از آن متأثر شده است، بنابراین انتظار می رود تا اقتصاد جهانی سال 2020 را با یک رکود قابل توجه سپری کند. در این میان، ایران و به ویژه مازندران نیز مانند بسیاری از کشورها درگیر این همه گیری جهانی شده و در نتیجه از پیامدهای اقتصادی ناشی از آن رنج می‌برد.

بازاریان و کسبه پس از گذشت 2 ماه تعطیلی بازار به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا با اضطراب و احساس ترس از افزایش شیوع بیماری به تدریج فعالیت خود را آغاز کردند تا بتوانند مخارج زندگی شان را تامین کنند.
در نور نیز شرایط نسبت به شهرها و نقاط دیگر مازندران و حتی کشور متفاوت نیست و کسبه با مشکالات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. مشکلاتی که بسیاری از کسبه این شهرستان را با تنش رو به رو کرده و اگر برنامه‌ریزی درستی صورت نگیرد، مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت
مردم به ضرورت خرید می‌کنند
رمضان پورسهراب یکی از فروشندگان کیف و کفش شهرستان نور در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال 1382 در این حرفه مشغول به فعالیت شدم و بر اساس روال کاری هر سال، چند ماه قبل از نزدیک شدن به ایام عید، اقدام به خرید مایحتاج می‌کردیم اما متاسفانه با شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تعطیلی اماکن کسب، بسیاری از چک‌های‌مان برگشت خورد.
این فروشنده کیف و کفش با اشاره به اینکه از 10 اسفند 98 بازار دچار تزلزل شد، خاطرنشان کرد: با تعطیلی محل کسب، ضرر فراوانی کردم و برای اداره زندگی، با مشکلات زیادی رو به رو شدم.
رمضان پور با بیان اینکه آغاز فعالیتم از اول اردیبهشت ماه 1399 بوده است، یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر با توجه به اینکه هنوز ویروس کرونا وجود دارد و مردم از بیرون آمدن و خصوصا خرید واهمه دارند بازار تعریف چندانی ندارد و در صورت ضرورت برای خرید مراجعه می کنند.
شرایط بسیار سختی را پشت سر می گذاریم
هاتف رحمتی یکی دیگر از مغازه‌داران شهرستان نور در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: حدود دو سال به فروش شال و روسری در حد گذران زندگی مشغولم اما متاسفانه ورود این مهمان ناخوانده به کشور شرایط را بسیار سخت کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه به توریست پذیر بودن نور، برای ایام عید و تعطیلات فروردین اقدام به خرید کرده بودم که همانند تقریبا تمام کسبه، چک‌های‌مان برگشت خورده و همچنان با این مشکلات مواجه هستیم.
این کسبه با اشاره به اینکه اجاره‌نشین هستم و متاسفانه کسی در پرداخت اجاره کمکی به ما نکرد، خاطرنشان کرد: حدود 90 درصد مردم برای خرید بیرون نمی آیند و اگر بخواهم فروش امسال را با سال گذشته و تعطیلات خرداد مقایسه کنم بسیار ناراحت کننده و ضعیف بوده و حتی در حد پنجشنبه و جمعه ها هم نیست.
رحمتی ادامه داد: اصلا اوضاع بازار خوب نیست و مغازه ها یکی پس از دیگری به خاطر شرایط بد اقتصادی و فشار های وارد شده در حال تعطیلی و ورشکستگی هستند و از مسئولان می خواهیم تا به بازاریان کمک کنند.
به خاطر ویروس کرونا واحد تولیدی ام را تعطیل کردم
فرهاد ترجانی تولید کننده لباس های مردانه که در پلاک 4 پاساژ ناتل نور مشغول به فعالیت است در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بازار تمامی فروشندگان خصوصا تولید کنندگان به واسطه این بیماری منحوس کاملا بهم ریخته و اصلا دخل و خرج با هم تراز نیست.
وی با اشاره به اینکه تولید کننده شلوار است، تصریح کرد: در این تولیدی 25 نفر به صورت مستقیم و حدود 50 نفر غیرمستقیم در ارتباط بودیم و به اصطلاح نان سرسفره خود می بردند که متاسفانه این ویروس باعث تعطیل شدن کارگاه و بیکارشدن این افراد شده است.
این تولید کننده لباس مردانه خاطرنشان کرد: متاسفانه نظارت در قیمت های اجناس وجود ندارد مثلا با افزایش قیمت دلار همان روز قیمت پارچه و غیره افزایش پیدا می کند و این نوسانات بازار باعث شده تا در این راسته چندین مغازه دار ورشکست شدند و کار خود را تعطیل کردند.
ترجانی در ادامه گفت: از زمانی که ویروس کرونا وارد کشور شد هر روزمان با ضرر همراه بوده است و تمامی چک ها برگشت خورد، برای حفظ آبرو بیش از نصفی از کالاهای خریداری شده را به تهران برگشت دادم و برخی از آنها چک‌هایم را برگشت داده و برخی نیز با ما همکاری نکردند و چک‌هایم برگشت خورد.
وی با اشاره به اینکه دو ماه مغازه‌ام تعطیل بود و صاحب مغازه این دو ماه اجاره را بخشید، افزود: شرایط بازار به حدی بد است که تنها یک چرخ تولیدی را در کارگاه برای تولید و ادای قرض گذاشته‌ام.
کرونا؛ شیرینی را به کام مردم تلخ کرد
ذبیح الله اقبالی که یک مغازه شیرینی فروشی در خیابان ناطق نوری نور دارد، اظهار کرد: شیوع غافلگیرانه ویروس کرونا تعطیلی مغازه ها را در دوران فاصله‌گذاری اجتماعی به همراه داشت و مجبور به دور ریختن بسیاری از شیرینی‌های‌مان شدیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه در این دوران بسیار ضرر کردیم اما خدارا شاکرم که صاحب مغازه هستم و اجاره‌ای پرداخت نمی‌کنم.
این فروشنده شیرینی با اشاره به اینکه متاسفانه این بیماری تمامی مهمانی‌ها، تولد و عروسی ها را کنسل کرده است، خاطرنشان کرد: هنوز چون ویروس به صورت کامل از بین نرفته است، مردم برای خرید بیرون نمی آیند بیشتر سعی می کنند حتی اگر به صرفه هم نباشد خودشان در منزل شیرینی را تهیه کنند.
اقبالی افزود: فروش ما نسبت به سال گذشته بیش از 80 درصد کاهش یافته و از مسئولان انتظار داریم که حداقل در دریافت مالیات ها از مردم تجدید نظر کنند.
600 واحد صنفی متخلف در روزهای کرونایی پلمب شدند
نادر انبیاء رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان نور در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: متقاعد کردن کسبه برای تعطیلی محل کسب در بدو شیوع ویروس کرونا با کمک همکاران‌مان در اتاق اصناف و واحد بازرسی نکته مثبتی بود که صورت گرفت.
وی تصریح کرد: پس از کنترل بیماری و بررسی آمار بیمارستان‌ها از یک سو و ضرر کسبه به دلیل تعطیلی فروشگاه‌هایشان از سوی دیگر، تصمیم به بازگشایی صنف ها با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و نظارت بیشترگ رفته شد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نور خاطرنشان کرد: حدود 9 هزار واحد صنفی در شهرستان نور وجود دارد که در آن ایام مجبور به پلمپ 600 واحد صنفی شدیم.
انبیاء افزود: نور تنها شهرستانی بود که در بخش تنظیم بازار بدون فوت وقت همکاری لازم را با مراتب بالادست داشته و شکر، برنج، مرغ و غیره را جهت تنظیم، شکستن و جلوگیری از افزایش قیمت ها وارد بازارمی کردیم و هنوز هم این امر ادامه دارد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نور با بیان اینکه واحد های صنفی با ورد به سامانه و انجام ثبت نام هلوگرام را دریافت و پشت شیشه نصب کردند تا به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ملزم شوند، گفت: اگر واحد صنفی هلوگرام نداشته باشد همکاران با دستگاه های مرتبط ورود می کنند و حتما آن واحد پلمپ خواهد شد.
وی بیان کرد: طی جلسه ای با مالکان واحد های اجاره ای از آن ها خواسته شد تا نهایت همکاری را با مستاجران داشته باشند که حدود 50 واحد در نور، اجاره دو ماه آن واحد کسب را بخشیدند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نور با اشاره به اینکه خیرین و بازاریان شهرستان نور همیشه همراه مردم هستند، گفت: خیرین و بازاریان در ایام ماه مبارک رمضان در رزمایش مواسات همدلی و کمک مومنانه برای همشهریان و اقشار آسیب دیده کمک‌کار شدند.
انبیاء ابراز امیدواری کرد: با توجه به وجود کرونا در حال حاضر، امیدواریم مصوبات کمیته تخصصی اصناف مازندران اجرایی شود تا کمکی به بازاریان و تمامی واحدهای تولیدی و صنفی شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/134425/بازار-مازندران-در-چالش-تاخت‌-و-تاز-کرونا!
بستن   چاپ