پیام مازند
عضو اتاق بازرگانی مازندران:
هجوم دلالان برای خرید اراضی کشاورزی افزایش یافته است
پنجشنبه 12 تير 1399 - 17:26:17
پیام مازند - آمل- عضو اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه هزینه های داشت، کاشت و تولید برنج کارشناسی شده نیست، گفت: هجوم دلالان و واسطه ها برای خرید زمین های کشاورزی بیشتر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، سید اسماعیل یزدان پناه عصر پنجشنبه در شورای تحقیقات کشاورزی مازندران در محل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل گفت: راه اندازی بورس برنج همانند بورس زعفران و پسته به صورت الکترونیکی در بازار موازی وبازار بورس قابل معامله خواهد بود و این یک جهش، رونق و شفافیتی را هم برای کشاورز تولید کننده وهم برای مصرف کنندگان ایجاد می‌کند.
وی با بیان اینکه سالن معاملاتی بورس برنج هم اکنون در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران ایجاد شده و زیرساخت‌های لازم برای راه اندازی بورس کالاهای کشاورزی به خصوص برنج باید فراهم شده است، ابراز امیدواری کرد، یکی از برنامه‌های مهمی که می‌تواند به بخش کشاورزی خصوصاً شالیکاری منطقه کمک کند، ایجاد بورس کالای کشاورزی و برنج است که خوشبختانه در برنامه توسعه‌ای وفاز دوم این مرکز نیز دیده شده است.
وی، عرضه برنج در بورس را فرصت مناسبی برای عبور از بازار سنتی به سمت معاملات نوین دانست و تاکید کرد: با توجه به لزوم رعایت استانداردها در بورس و کشف قیمت‌ها براساس کیفیت محصول، کشاورز به سمت ارتقای کیفیت حرکت می‌کند و می‌توان مانع از افت کاذب قیمت‌ها در زمان پیک عرضه به ویژه بعد از برداشت محصول شد و دغدغه کشاورز را از بابت نوسانات قیمتی برطرف کرد و اگر نوسان کاذبی هم در بازار بروز کند، عرضه و تقاضا به خودی خود بازار را متعادل می‌کند.
واردات کشاورزی مشمول عوارض شود
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، با اشاره به اینکه اهمیت بخش بازرگانی در حوزه تولید، باعث پایداری بخش تولید کشور می‌شود، گفت: دربخش کشاورزی اکنون در کشور همه نگاه‌ها فقط به مراحل کاشت، داشت وبرداشت شده است و کمتر به بخش صادرات آن توجه شده است.
یزدان پناه با بیان اینکه انصافاً بخش تحقیقات کشاورزی هم همانند بخش صادرات مظلوم واقع شده است، اضافه کرد، انتظار هست دولت همان طوری که برای واردات دخانیات به کشور عوارض برای بخش سلامت اختصاص می‌دهد و وضع می‌کند، واردات محصولات کشاورزی نیز مشمول دریافت عوارض شود که حداقل عوارض ناشی از دریافت آن صرف کارهای تحقیقاتی و پژوهشی کاربردی بخش کشاورزی هزینه شود.
واردات 4 برابر برنج به کشور
عضو اتاق بازرگانی، صنایع ومعادن و کشاورزی مازندران از واردات بی رویه وبودن نیاز کشور به برنج درسال گذشته به شدت انتقاد کرد وگفت ، درحالی که فقط به حدود 400 هزارتن کسری تولید کشور به واردات برنج نیاز بود، متأسفانه بنا به آمارهای گرفته شده بیش از یک میلیون و 600 هزار تن برنج وارد کشور شد که متأسفانه خسارت‌های وارده به تولید وآینده شالیکاری جبران ناپذیراست.
یزدان پناه اضافه کرد، که واردات برخی درحالی به کشور انجام شد که برای آن ارز 4200 تومانی داده شده و امروز در بازار کشور با مبلغ 17 هزار تومان درحال فروش هستند که سود خالص وچند برابری آن فقط به جیب دلال‌ها سرازیر می‌شود.
وی تصریح کرد، متأسفانه نبود یک سیستم بازرگانی درست، مسیر را برای دلال‌ها باز کرده وادامه این وضعیت وافت شدید قیمت برنج شالیکاران داخلی در حال حاضر آینده کشت برنج در کشور را درسالهای اخیر با چالش جدی مواجه کرده است.
هجوم دلال‌ها برای خرید زمین‌های شالیکاری
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با بیان اینکه متأسفانه هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت ونیز اکنون فروش برنج کارشناسی شده نیست و کشاورز دائماً به بالا بودن هزینه‌های تولید گلایه‌های به حقی دارد، گفت: با توجه به ادامه دار بودن داستان هرساله واردات برنج در زمان برداشت محصول ونیز کاهش قیمت آن در زمان عرضه برنج داخلی، کشاورزان استان‌های شمالی در سالهای اخیر زمین‌های آبا واجدادی خود را قطعه قطعه کرده وبه فروش می‌رسانند.
یزدان پناه تصریح کرد، با توجه به افزایش قیمت زمین، هجوم دلال‌ها و واسطه‌ها از استان‌های اصفهان، خوزستان، کرمان وتهران برای خریدهای ارزان بیشتر شده و متأسفانه متأسفانه زمین‌های شالیزاری به علت برخی تصمیم‌های نادرست و غیرحمایتی به ساخت ویلا تغییرکاربری داده شده است.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/137451/هجوم-دلالان-برای-خرید-اراضی-کشاورزی-افزایش-یافته-است
بستن   چاپ