پیام مازند
گزارش ایسنا از دفن زباله در جنگل‌های هیرکانی؛
درختانی که داروی مرگ می نوشند!
يکشنبه 15 تير 1399 - 11:19:56
پیام مازند - ایسنا/مازندران با وجود تلاش چند دهه‌ای مسئولان در مازندران، به نظر می‌رسد معضل زباله در این استان، راه به جایی نخواهد برد و تهدیدهای انسانی و زیست محیطی به همراه دارد، زباله‌ای که در دل جنگل‌های هیرکانی دفن می‌شوند و طرفداران محیط زیست، از این موضوع گلایه‌های فراوانی دارند.

برخی‌ها برای رفع این موضوع، راه‌های مختلفی را مطرح می‌کنند، جدا کردن زباله خشک و تر، سوزاندن این زباله‌ها به شیوه استاندارد و یا حتی دفن اصولی آنها، نکته جالب آنکه تا چند روز دیگر، یکی از زباله‌سوزهای مازندران در غرب این استان به بهره‌داری رسمی خواهد رسید اما کارشناسان معتقدند زباله سوزهایی که در این استان وجو دارند از لحاظ بهداشتی غیر استاندارد بوده و می‌تواند مشکلات بزرگی را برای استان‌های شمالی به بار آورد چرا که سوزاندن زباله هم، امروزه نیاز به علم و آگاهی بیشتری دارد.
تقریبا تمام کارشناسان معتقدند که امروز زباله، عامل بسیاری از مشکلات زیست‌محیطی در مازندران شده است و اگر هر چه سریعتر فکری به حال آن نشود، دیگری نه اثری از دریا و جنگل خواهد ماند و نه می‌توان به طور طبیعی در این استان به زندگی پرداخت.
بافت جنگل های شمال کشور از معضل زباله بین رفته است
اسماعیل کهرم فعال محیط زیست در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تلاش مسئولان برای معضل پسماند شمال کشور، به نتیجه مطلوبیت نمی رسد، اظهار می کند که، آن فرد یا گروهی که مجوز دفن زباله در جنگل‌ها را داده‌اند باید بدانند که خیانت بزرگی به شمال کشور کرده‌اند.
وی تصریح کرد: به نظر ساده می آید اما وقتی که زباله در دل جنگل دفن می شود، جاده ای در دل جنگل شکل می گیرد که شیرابه‌های زباله، به کف آن وارد شده و علف‌های هرزی می روید که این این علف‌ها، بافت جنگل را از بین می‌برد.
این فعال محیط زیست می‌گوید که وقتی زباله دفن می‌شود، شیرابه‌های آن خبیث ترین ماده دست بشر خواهد بود چرا که شیرابه‌ها در شمال کشور، غلظت اسیدی بالا و ph پائینی دارند.

پیام مازند


کهرم با اشاره به تبدیل تهدید به فرصت زباله در کشورهای پیشرفته گفته که، شهر زوریخ در کشور سوئیس بیش از 400 هزار نفر جمعیت دارد؛ در قلب این شهر یک کوره ای وجود دارد که اولا زباله های این شهر را می سوزاند و ثانیا آب گرم 400 تا 500 خانه را تامین می کند.
وی ادامه می‌دهد، بالای سقف این کارخانه بخار آب در می آید و اثری از دود نیست، این بخار تمام آلودگی های زباله را از بین می برد؛ سوال من از مسئولان ذیربط این است که اینگونه زباله سوز نمی تواند در استان های مازندران، گیلان و گلستان احداث شوند تا سلامت مردم این استان ها تامین شود.
نفوذ شیرآبه‌ زباله به آب زیرزمینی در مازندران
این فعال محیط زیست افزود: همانطور که می دانیم سطح سفره آب های زیرزمینی در استان های شمالی بالا است که در نتیجه نمی توانیم زباله ها را در استان های شمالی کشور دفن کنیم و بهترین راه آن سوزاندن زباله به روش صحیح است.

پیام مازند


این فعال محیط زیست عنوان کرد که به عنوان مثال فاجعه زیست محیطی رودخانه های گوهر رود و زرجوب استان گیلان که در گذشته ماهی های فراوانی داشت اما امروزه به دلیل آلودگی هایی که در آن ها وجود دارد به آن ها سیاه رود می گویند چراکه خارج از شهر رشت 2 مکان نامناسبی برای دپوی زباله وجود دارد و شیرابه های آن به این رودخانه می ریزد و در نتیجه در این رودخانه ها یک دانه ماهی هم پیدا نمی شود.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر بخش زیادی از زباله‌های تولیدی در مازندران به صورت نامناسب در اراضی جنگلی و منابع طبیعی دپو می‌شود، تولید روزانه بیش از سه هزار تن زباله یکی از چالش‌های جدی استان مازندران است.
از سویی، میزان زباله‌های تولیدی مازندران در ایام تعطیل به بیش از 6 هزار تن در روز می‌رسد، شیرابه‌های زباله یکی از معضلات جدی‌تر پسماند در مازندران است که در حال حاضر بدون برنامه‌ریزی خاصی در طبیعت رها می‌شود.
به گفته محمد هادی موذن رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی مازندران، طرح‌های تحقیقاتی زیادی در حوزه پسماند توسط نخبگان تولید شده که مورد دقت نظر متولیان امر در استان قرار نمی‌گیرد بنابراین دستگاه های ذیربط می‌توانند تحول اساسی در حوزه ساماندهی پسماند ایجاد کنند به شرطی که متولیان امر زمینه حمایت از نخبگان را به صورت عملی در دستور کار قرار دهند.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/137616/درختانی-که-داروی-مرگ-می-نوشند!
بستن   چاپ