پیام مازند
گام به گام دولت برای ارتقای فعالیت بانوان
چهارشنبه 18 تير 1399 - 15:20:40
پیام مازند - ساری - نگاه ویژه دولت به بانوان تنها به آنایی که در بخش‌های اداری شاغل هستند و برای اختصاص پست های مدیریتی خلاصه نشده است و در گام‌های فراتر از این دیدگاه تلاش شده تا جمع بیشتری از این افراد زیر پوشش حمایتی برای ارتقا قرار بگیرند .

برخلاف این تفکر که در دولت تدبیر و امید تنها به یک بخش از بانوان جامعه آنهم شاغلین ادارات توجه شده است و با اختصاص سهمیه 20 درصدی پست های مدیریتی به آنها بدنبال ارتقا بخشی جایگاه آنها می باشند اما این دولت با خروج از نگاه تک بُعدی دیگر بانوان جامعه را فراموش نکرده و برای ارتقای آنها برنامه ریزی کرده است. مساله ای که توانسته در میزان مشارکت اقتصادی بانوان تاثیر بگذارد . 
در اظهار نظر اواخر سال گذشته معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری "نرخ مشارکت اقتصادی زنان" به عنوان یک سرمایه مهم اجتماعی در ایران 16.9 درصد است درحالیکه این رقم در سال 1395 کمتر از 15 درصد بود .
زهرا جواهریان همچنین گفته است سند ارتقای زنان و خانواده" با هدف فراهم‌کردن زمینه ارتقای زنان، افزایش مشارکت آنان در حوزه‌های مختلف فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی و همچنین تحقق عدالت جنسیتی تاکنون در 20 استان کشور مدون و تصویب که این سند در مازندران نیز سال گذشته رونمایی شد .
اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران به عنوان نهاد حمایتگر ، تسهیل دهنده و ارتقادهنده وضعیت امور بانوان استان به شمار می رود که با اجرای برنامه های ابلاغی از سوی امور بانوان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در این مسیر فعالیت می کند. اخیرا این نهاد گزارش داده است که در هفت سال فعالیت دولت تدبیر و امید بیش از هشت هزار دوره آموزشی مهارتی برای این قشر برگزار کرده است .
برگزاری بیش از یک هزار کلاس در هر سال
کارشناس آموزش اداره کل بانوان و خانواده استانداری مازندران در این باره گفت : از سال 1392 تاکنون فعالیت آموزشی این اداره کل افزایش یافته است و به همین منوال تعداد بانوان بیشتری توانستند در این دوره های آموزشی شرکت بکنند . 
تقوی افزود : به طوریکه در این هفت سال میانگین سالانه یک هزار و 200 کلاس و دوره آموزشی برای بانوان مازندران برگزار شد که در هر دوره کلاس به طور میانگین 50 بانو شرکت داشتند .
وی ادامه داد : در این دوره حجم زیادی از فعالیت های اداره کل امور بانوان مازندران به این مهم یعنی آموزش بانوان استان اختصاص یافت که بیشتر این آموزش ها در زمینه اقتصادی و توانمندسازی آنها بود و همچنان نیز ادامه دارد .
توانمندسازی اقتصادی گامی در جهت اعتلای بانوان مازندران
معاون اداره کل بانوان و خانواده استانداری مازندران نیز با اشاره به اینکه برگزاری دوره های آموزشی برای بانوان در زمینه های مختلف جز اصلی ترین وظایف این نهاد به شمار میرود گفت : این اداره با توجه به نداشتن بودجه و اعتبار مشخص هرچند در انجام اکثر امور با مشکل مواجه است اما این بدان معنا نیست که کارها و وظایف برای ارتقای این بخش از جامعه راکد باقی بماند .
روفیا مجیدی افزود : بهمین منظور برگزاری دوره های آموزشی از جمله فعالیت هایی است که برای توانمند سازی بانوان انجام می شود که با توجه به شرایط و ظرفیت آنزمان بانوان این کار صورت می گیرد .
وی با تایید این مساله که بیشتر دوره های آموزشی بانوان مازندران در زمینه مسائل اقتصادی است ، گفت : بخصوص در 2 سال اخیر این دوره ها در قالب توانمند سازی اقتصادی و چگونگی فعالیت و بازاریابی در بازارهای جدید خلاصه شده است . 
معاون بانوان مازندران بخش بیشتری از این تغییر رویه به دوره های آموزشی بانوان در استان را ناشی از فعال تر شدن این قشر در زمینه های اقتصادی و بازار دانست و افزود : به طور مثال تنها در مقوله مشاغل خانگی بنا به آمار تعاون بیشتر از 70 درصد شاغلان این بخش را زنان تشکیل می دهند . 
وی ادامه داد : برای فعال تر شدن زنان مازندران در عرصه های اقتصادی برگزاری دوره های آموزشی را در این سالها پیگیری کرده ایم که از طریق آن بتوانیم بانوان را در این عرصه ها توانمند بکنیم تا بتوانند در تجارت و اقتصاد همپای مردان به فعالیت بپردازند .
مجیدی افزود : اینکه به بانوان این آموزش را بدهیم که چطور در بازار بتواند کالا و تولیدات خود را معرفی بکند و یا اینکه با شیوه های جدید بازاریابی کار بکنند خود توانسته در ایجاد بارقه های امید به کار و فعالیت این قشر تاثیر خود بگذارد و با شکست های احتمالی کمتری مواجه شوند .
وی گفت : شکست در کار و بازار یکی از مسائلی بود که زنان فعال اقتصادی مازندران از این ناحیه دچار مشکلات می شدند اما با حضور در دوره های آموزشی و آموختن اصول مناسب این وضعیت مطلوب شده است . 
معاون اداره کل بانوان مازندران افزود : اینکه تنها در 2 سال اخیر بیشترین دوره های آموزشی بانوان بر روی مساله اقتصاد بنا شده است از آن حیث است که بانوان بیشتری پا در این عرصه گذاشته اند و به نوعی دیگر از یک زن تک بُعدی بودن و خانه دار بودن در حال خروج هستند . 
برچسب‌ها
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده مازندران اشتغال زایی

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/138724/گام-به-گام-دولت-برای-ارتقای-فعالیت-بانوان
بستن   چاپ