پیام مازند
کاهش علائم پیک دوم کرونا یک واقعیت یا تلقین
چهارشنبه 18 تير 1399 - 16:55:01
پیام مازند - ساری - یکی از عواملی که این روزها در مازندران منجر به کاهش رعایت فاصله‌گذاری‌اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی شده شایعاتی مبنی بر کاهش آسیب و علائم ویروس کرونا در موج دوم است که مشخص نیست این مسئله یک واقعیت پزشکی است یا تلقین و نظرات شخصی.

ویروس کرونا تا به امروز بزرگ ترین بحران قرن 21 بوده است. ویروسی که هیچ کشوری را در امان نگذاشت و با شدت برق آسایی مرزهای بین‌اللمللی را در نوردید. این ویروس از ابتدای اسفند ماه سال گذشته و پس از یک ماه و نیم که برای نخستین بار در کشور چشن دیده شد، علائم خود را در ایران و استان مازندران نشان داد.
این ویروس تا کنون جان هزاران نفر در کشور و صدها نفر را در استان مازندران گرفت . استانی که به دلیل گردشگر پذیری دومین استان درگیر با ویروس کرونا شد. در عرض 2 هفته مازندران وارد شرایط بحرانی شد و به سرعت بخش های اقتصادی ، علمی ، آموزشی و همچنین گردشگری استان را فلج کرد و به تعطیلی کشاند.
با این وجود ویروس کرونا بعد از پیک نخست خود از اواسط اردیبهشت ماه امسال روند نزولی را طی کرد و این مسئله باعث کاهش محدودیت های کرونایی شد. اما از همان روزهای نخست کاهش محدودیت ها از ظواهر امر پیدا بود که مازندران به این زودی از ویروس کرونا نجات نخواهد یافت زیرا به سرعت شاهد حضور پرتعداد گردشگران ، بی تفاوتی مردم به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و عادی انگاری شرایط بود تا اینکه از هفته نخست تیرماه زنگ پیک دوم شیوع ویروس کرونا به صدا درآمد.
حال بیش از 700 نفر از مردم استان مازندران به دلیل علائم مشکوک ابتلا به ویروس کرونا بر روی تخت های بیمارستانی استان بستری هستند و پنج شهر استان در شرایط قرمز قرار دارد. اما موضوع مهم تر این است که با وجود اغاز پیک دوم شیوع کرونا همچنان شاهد بی تفاوتی مردم نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی هستیم. به طوری که خیابان های مازندران در حال حاضر مملو از جمعیت و همچنین کمترین میزان رعایت دستورات بهداشتی هستند.
یکی از مهم ترین دلایل این مسئله تصوری است که در جامعه نسبت به ویروس کرونا و مبتلایان به ان ایجاد شده و بر این باور تکیه دارد که ویروس کرونا در پیک دوم علائم کم خطرتری دارد. همچنین تصور دیگری وجود دارد مبنی بر اینکه چون بسیاری در پیک نخست مبتلا شدند و علائم هم نداشتند ، برای بار دوم دیگر مبتلا نخواهند شد.
دکتر یاسر قزوینی نماینده پزشکان خانواده مازندران در پاسخ به تصورات ایجاد شده به خبرنگار ایرنا گفت: بیشتر تصورات و نظراتی که پیرامون ویروس کرونا یا کووید_19 مطرح می شود مبنای علمی ندارد.
وی با بیان اینکه هر اظهار نظر علمی باید با شواهد و مدارک اثبات شده همراه باشد ، افزود: در مورد کاهش علائم پیک دوم ویروس کرونا هنوز چیز اثبات شده ای وجود ندارد.
این پزشک خانواده ادامه داد: ویروس ها در بدن انسان با استفاده از سلولهای موجود در بدن تکثیر می شوند و با توجه به اینکه سلول های بدن هر فرد با فرد دیگری متفاوت است ، ویروس نیز شکل جدیدی به خود می گیرد.
قزوینی اظهار داشت: اینکه از یک ویروس مشابه در بدن 2 فرد علائم متفاوتی مشاهده شود مسئله ای عادی است زیرا ویروس توان تکثیر خود را از بدن فرد و بر اساس ساختار سلولی او دریافت می کند که مثلا ویروس را از ویروس بدن فرد دیگری متمایز می کند.
وی علائم متفاوت مشاهده شده از ویروس کرونا را نیز به همین دلیل دانست و افزود: اینکه ویروس کرونا دائما در حال تغییر و جهش است طبیعی بوده اما به معنای خطرناک شدن یا صلح آمیز شدن این ویروس نخواهد بود.
به گفته این پزشک عمومی همه باید بدانند خطر ویروس کرونا امری جدی است و نباید آن را دستکم گرفت، زیرا هنوز هیچ شناخت دقیقی در مورد کرونا ، علائم ثابت ان و همچنین تبعات این ویروس در دست نیست و همه چیز در فرایند مطالعه قرار دارد.
قزوینی گفت: مطمئنا علائم اولیه ویروس کرونا بر اساس جهش های سلولی بدن میزبان و به اصطلاح " پاساژ دادن" تغییر می کند ، اما هنوز مشخص نیست این تغییر به سمت بی خطری است یا خطر بیشتر.
کرونا تغییر نکرده است
نماینده پزشکان خانواده مازندران تاکید کرد: بر اساس اطلاعاتی که از پزشکان خانواده استان جمع اوری می شود، هنوز تغییر محسوسی در علائم ویروس کرونا و آسیب ان دیده نشده است و همچنان این ویروس به شکل اولیه خود در حال شیوع است.
قزوینی با اشاره به اینکه هنوز مطالعه پیرامون ویروس کرونا کامل نشده است و نباید مردم به این تصور اشتباه تکیه کنند که این ویروس بی خطر شده است.
ابتلا به ویروس کرونا محدودیت ندارد
وی در مورد این تصور که هر فرد یکبار به ویروس کرونا مبتلا می شود گفت: این باور کاملا غلط است و ناشی از شایعات تلقینی می باشد زیرا ویروس کرونا همانند ویروس آنفلوانزا ممکن است در طول سال چندین نوبت فرد را مبتلا کند.
این پزشک خانواده با بیان اینکه ویروس کرونا از خانواده ویروس های آنفلوانزا نیست ادامه داد: اما هیچ کسی نمی تواند این ادعا را داشته باشد که چنانچه یکبار به ان مبتلا شده دیگر مبتلا نمی شود.
قزوینی همچنین به این باور که بدن مبتلایان در دوره نخست به میزان لازم پادتن ترشح کرده و مقاوم شده است اشاره کرد و گفت: چنین چیزی علمی نبوده و نباید ملاک رفتار اجتماعی افراد قرار بگیرد.
به گفته او یک فرد ممکن است بارها و بارها به ویروس کرونا مبتلا شود و در هر بار علائم متفاوتی را شاهد باشد و حتی به مرگ او ختم شود، پس نباید بدون توجه به فقدان پاسخ های علمی به چنین باورهایی تکیه کرد.
وی تاکید کرد که پیک دوم کرونا مسئله ای جدی است و با توجه به شرایط کشور اینبار محدودیت ها بیشتر نیز خواهد بود پس تنها راه مردم فاصله گذاری اجتماعی و رعایت دستورات بهداشتی است.

پیام مازند


مردم به تست کرونا تکیه نکنند
عضو پزشکان خانواده مازندران همچنین اصرار مردم بر انجام تست کرونا را یک تلقین بیهوده توصیف کرد و گفت: دانستن یا ندانستن ابتلا به ویروس کرونا هیچ تغییری در روند درمانی پزشکان نخواهد داشت.
قزوینی با بیان اینکه این روزها تعداد مراجعین مازندرانی به پزشک خانواده برای تست کرونا افزایش چشمگیری داشته است ، افزود: مردم باید توجه داشته باشد تعداد کیت های آزمایشی بسیار محدود است و باید برای موارد حاد مصرف شود.
وی با بیا اینکه هنوز راه درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد پس دانستن ابتلا به ویروس کرونا تغییری در تجویز پزشکان نخواهد داشت زیرا تجویزی وجود ندارد.
این پزشک خانواده شست و شوی مداوم ، استفاده از تغذیه مناسب ، عدم تماس با افراد جامعه را بهترین روش برای کنترل کرونا دانست و افزود: فقط در صورت مشکلات حاد تنفسی باید بیماران به بیمارستان مراجعه کنند و در آن زمان نیز نیازی به تست کرونا نیست زیرا بدون در نظر گرفتن ابتلا شیوه های درمانی تخصصی انجام خواهد شد که به طور مستقیم ارتباطی با درمان ویروس کرونا ندارد و صرفا برای پیشگیری از آسیب های آن خواهد بود.
برچسب‌ها
ویروس کرونا مازندران

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/138738/کاهش-علائم-پیک-دوم-کرونا-یک-واقعیت-یا-تلقین
بستن   چاپ