پیام مازند
خمیدگی سلامت زیر بار کم تحرکی دوران کرونایی
يکشنبه 22 تير 1399 - 15:15:49
پیام مازند - ساری - دکتری آسیب شناسی ورزشی با اشاره به تبعات متعدد کم‌ تحرکی بر سلامت ، گفت : در زمان کرونایی و توصیه به ماندن در خانه که برای حفظ جان ضرورت دارد نباید از اصل تحرک و فعالیت بدنی برای پایداری سلامت غافل بمانیم .

در خانه ماندن توصیه موکد کارشناسان و مسئولان حوزه مقابله با بیماری کرونا است بیماری که قطع زنجیره انسانی اصلی ترین عامل برای مقابله و کنترل آن به شمار می رود .
ماندن در خانه افراد آنهم غالبا به ناچار برای برخی ها همچون سالمندان و بیماران زمینه ای مساله ای است که بوجود آمده است اما اینکه چطور حفظ سلامتی و تندرستی خود برای دوران پساکرونا را تضمین بکنیم به نوع رفتارمان در دوران قرنطینگی بر می گردد .
اینکه چطور در دوران قرنطینگی و در خانه ماندن به یکباره ایست و توقف کامل به حرکت و فعالیت بدنی ندهیم تا به چاقی و عوارض ناشی از کم تحرکی مبتلا نشویم به تلاش و خواست افراد مرتبط است تا با تغییر رویه جدی به سلامت جسم و جان خود هم در دوران کرونا و پسا کرونا بیندیشند .
هرچند مقوله کم تحرکی و کم ورزش کردن مساله ای است که همواره از سوی کارشناسان ورزشی و بهداشتی تذکر داده می شود اما از نگاه کارشناسان این موضوع در دوران کرونایی به دلیل تغییر شرایط زندگی و ارتباطات تشدید یافته است و طیف بیشتری از افراد به این رویه روی آورده اند .
رُز فولادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در انتقال بیماری کرونا ارتباطات فیزیکی و نزدیک با افراد مطرح است که افراد بیمار و یا ناقل از این طریق موجب بیمار شدن دیگران نشوند . 
وی ادامه داد : بمنظور قطع زنجیره انسانی و از بین این بیماری همواره از سوی مسئولان بهداشتی کشور بر کاهش تردد و حضور در اماکن پرجمعیت تاکید شده است و این مساله باعث شده تا بسیاری افراد بویژه سالمندان و بیماران زمینه ای در خانه بمانند و خانه نشین شوند . 
این کارشناس حوزه ورزش و آسیب های کم تحرکی با اشاره به اینکه کم تحرکی مساله ای که تا پیش از دوران کرونایی نیز بخشی از افراد جامعه درگیر آن بودند ، گفت : اما در شرایط کنونی بسیاری از افراد بناچار مجبور به در خانه ماندن هستند و حتی از پیاده روی معمولی تا رفتن به محل کار خود محروم شده اند . 
وی ادامه داد : کارمندی که بدلیل بیماری مجبور به انجام دورکاری در منزل است و می بایست ساعت ها روی صندلی بنشیند و کارها را پشت کامپیوتر خود انجام بدهد به جمع افراد کم تحرک یا فقر تحرکی اضافه شده است . 
این فیزیوتراپ گفت : نشستن و سکون طولانی مدت باعث می شود به ستون فقرات افراد فشار وارد شود و از این جهت برای ستون فقرات مناسب نیست و تبعات آن شامل دردهای مزمن استخوان ها در طول عمر دامن گیر افراد خواهد شد . 
وی همچنین به اضافه وزن به عنوان تبعات خانه کم تحرکی ناشی از خانه نشینی افراد در این دوران کرونایی نام برد و افزود : با نگاهی به افراد در جامعه می توانیم وضعیت اضافه وزن افراد را متوجه بشویم و اینکه افراد فربه تر و چاق تر شده اند .
نایب رییس هیات پزشکی ورزشی مازندران اضافه کرد : اضافه وزن علاوه بر اینکه اثرات روحی همچون افسردگی را در فرد ایجاد می کند تحمل بدن را در مقابل بیماری ها کمتر می کند.
وی گفت : با ورزش کردن و انجام فعالیت های بدنی ، هورمون هایی در بدن ترشح می شود که این هورمون ها در افزایش تاب آوری و مقاومت بدن در مقابله با بیماری ها تاثیر بسزایی را دارد موضوع جدی که با کم تحرکی در دوران کرونایی می تواند به بدن آسیب بزند .
فولادی با تاکید بر در خانه ماندن برای مقابله با بیماری کرونا توضیح داد : این که گفته می شود در خانه بمانید یعنی خط کشیدن به تمامی حرکات بدنی و افزودن بار کم تحرکی بر بدن نیست بلکه شیوه های تحرک متناسب با شرایط فعلی وجود دارد که می توانیم از آن استفاده بکنیم .
وی عنوان کرد : همه ما نرمش های صبحگاهی در مدارس را به یاد داریم که چطور با انجام چند حرکت کششی ساده و تنفس های عمیق تحرک بدنی را انجام می دادیم همین نرمش و فعالیت های بدنی در این دوران که در منزل و حیاط خانه قابل انجام است می تواند کارساز باشد . 
به گفته این فیزیوتراپ بردن دست ها به سمت بالا و اطراف و کشیدن به مدت 30 ثانیه بدون اینکه احساس درد بکنید و همچنین کشیدن پاها به همین میزان حداقل تمرینات کششی است که در فضای محدود خانه های امروزی قابل انجام است .
به گفته این دکتری آسیب شناسی ورزشی اینکه کارشناسان بهداشت و درمان می گویند روزانه با انجام چند تنفس عمیق و وارد کردن هوا به درون ریه ، وضعیت سلامت ریه های خود را از نظر ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا کنترل بکنید در اصل یک راهکار ورزشی و تحرک برای این بخش از اعضای تنفسی بدن به شمار می رود .
وی گفت : کشیدن نفس های عمیق یا تنفس دیافراگمی (شکمی ) باعث می شود ظرفیت تنفس افراد در ریه ها منظم و کنترل شود و بدین نحو تحرک بدنی در ریه ها صورت می گیرد و توصیه می کنیم که حتما این ورزش ساده تنفسی را روزانه انجام بدهید .
فولادی همچنین به آنهایی که ورزش کردن در باشگاهها را انجام می دادند توصیه کرد که تمرینات خود را رها نکنند و در صورت امکان این تمرینات را ادامه بدهند . 
وی تاکید کرد : به هر حال هر بیماری تمام می شود اما اینکه از نظر جسمی و روحی سلامت لازم را داشته باشیم به نوع رفتارهای ما برمی گردد که چگونه در دوران بیماری از بدن خود با انجام فعالیت های بدنی و تحرک مراقبت و نگهداری بکنیم .
نایب ریس هیات پزشکی ورزشی مازندران همچنین فضای مجازی و سایت فدراسیون پزشکی ورزشی را گزینه ای مناسب برای کسب اطلاعات در خصوص تمرینات ورزشی متناسب با شرایط منزل معرفی کرد و گفت : در این سایت اطلاعات لازم در این خصوص ارائه شده است تا با توجه به شرایط محیطی هر فرد بتواند در منزل فعالیت بدنی انجام بدهد .
برچسب‌ها
کم تحرکی ویروس کرونا مازندران

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/139128/خمیدگی-سلامت-زیر-بار-کم-تحرکی-دوران-کرونایی
بستن   چاپ