پیام مازند
مهر گزارش می دهد؛
پشت پرده ادعای «وقف دماوند»/ سودجویان از دماوند چه می خواهند؟
دوشنبه 6 مرداد 1399 - 11:16:55
پیام مازند - ساری - رمزگشایی از طرح وقف قله دماوند، دست‌های پشت پرده‌ای را رو می‌کند که هدفشان یغمای منابع ملی است و این یعنی مسئولان باید از همین لحظه هوشیارانه پای کار باشند

خبرگزاری مهر ؛ گروه استان‌ها- علیرضا نوری کجوریان: طرح وقف قله دماوند به اذعان متولیان بخش‌های مختلف از منابع طبیعی گرفته تا ثبت و اوقاف و یا محیط زیست از اساس پایه منطقی ندارد، اما پشت پرده این فرضیه و ادعای بی اساس چه کسانی آرایش گرفته‌اند.
قله دماوند در سال 86 به عنوان اولین میراث طبیعی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و از نظر تقسیمات کشوری در بخش لاریجان آمل و حوزه مازندران واقع شده است. پای دماوند همواره در موضوعات مختلف به حوزه‌های اجتماعی کشیده شد و این بار خبر جعلی وقفی بودن قله دماوند، پای دیو سپیدپای دربند را به محافل مختلف باز کرده است.
ثبت و املاک: دماوند به نام سازمان جنگل‌ها سند خورده است
در حالی که خبرگزاری مهر ، هفته گذشته از ثبت قله دماوند به نام مازندران خبر داد که بخشی از اراضی این قله به نام سازمان جنگل‌ها و دولت ثبت شده است، اما برخی از سودجویان، تعبیری وارونه از این اقدام منعکس کرده‌اند و برای رسیدن به نقشه‌هایشان و تاراج منابع ملی و انفال، آدرس اشتباه و ادعای وقفی بودن دماوند را بوق کرده‌اند.
عباسعلی زارع مدیرکل ثبت اسناد و املاک مازندران در این زمینه اظهار داشت: کار تثبیت و صدور سند مالکیت مربوط به اراضی قله دماوند و بام ایران انجام شد.
وی افزود: در راستای اجرای طرح صدور سند مالکیت، اراضی ساحلی در غرب استان به مساحت 840 هکتار و قله دماوند و مراتع تابعه به سطح 18 هزار هکتار دارای سند شد و اسناد مالکیت این اراضی به مدیران منابع طبیعی و شهرستانی تحویل شده است.

پیام مازند


اظهارات سازمان املاک و اسناد نیز نشان می‌دهد که قله دماوند متعلق به سازمان جنگل‌ها است و مالکیت آن نیز تثبیت شده است و منطقه وقف شده در محدوده ملار با قله دماوند فاصله بسیار زیادی دارد.
محیط زیست مازندران: قله دماوند ثبت ملی و میراث طبیعی است
محیط زیست مازندران در این زمینه اظهارات قابل توجهی دارد، حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قله دماوند از ارتفاع 4500 متر به بالا جزو ثبت ملی و میراث طبیعی به شمار می‌رود، اظهار داشت: محدوده اوقافی مطرح شده در حوزه محیط زیست نیست و در پی آن هستیم تا نقشه‌های ثبتی آن دوباره بررسی کنیم و اگر تداخل داشته باشد، پیگیری‌های خودمان را انجام می‌دهیم.
وی با اظهار اینکه قله دماوند از ارتفاع 4500 به بالا جزو حوزه محیط زیست محسوب نمی‌شود، افزود: از محدوده سه هزار به پایین‌تر جزو محیط زیست به شمار می‌رود.
ابراهیمی کارنامی با تاکید بر اینکه در حال بررسی مسئله هستیم، ادامه داد: اگر محدوده وقفی در حوزه محیط زیست باشد ما نیز پیگیری لازم خواهیم کرد اما مستلزم آن است که ببینیم آیا با حوزه محیط زیست تداخل دارد یا خیر.
در حالی که برخی سودجویان توپ را به زمین اوقاف می‌اندازند و عنوان می‌کنند برشی از کوه دماوند به نام سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت شده است، اوقاف با قاطعیت اعلام کرد قله دماوند جزو اراضی انفال است و مطمئناً طبق قاعده فقهی لاوقف الا فی ملک قابلیت ملکیت و به تبع آن وقف شدن ندارد و آن را مصداق تشویش اذهان عمومی می‌خواند.
اوقاف مازندران: دماوند وقفی نیست / ‏‬ هدف سودجویان تاراج پوکه‌های معدنی است
حجت الاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مسئله وقف قله دماوند با اظهار اینکه قله دماوند وقف نیست، می‌گوید: موقوفه ملار مربوط به قریه و مراتع ملار بوده که پیشینه 90 ساله دارد.
وی با اظهار اینکه این موقوفه به تملک پهلوی اول درآمده بود و در سال 1332 در دادگاه به وقفیت برگشت، ادامه داد: در سال 74 نیز در شعبه 29 دیوان عالی کشور وقفیت پلاک 68 و69 اصلی بخش لاریجان 7 محرز شد و در سال 84 نیز پس از طی تشریفات قانونی ثبت املاک، پلاک‌های فوق را به نام موقوفه بر اساس قوانین موضوعه کشور تثبیت کرده است.
حیدری با اظهار اینکه این موقوفه مربوط به یک قریه و مراتع آن در اطراف کوه دماوند است، تاکید کرد به هیچ وجه این وقف شامل قله دماوند نمی‌شود.

پیام مازند


مدیرکل اوقاف مازندران با اظهار اینکه اوقاف متولی دفاع از اموال وقفی است با تکذیب وقفی بودن قله دماوند گفت: محدوده ملار وقف محسوب می‌شود و هدف تخریب کنندگان و سودجویان این است که با تخریب اوقاف، پوکه و مواد معدنی موجود در آن را برداشت کنند.
محدوده ملار وقف محسوب می‌شود و هدف تخریب کنندگان و سودجویان این است که با تخریب اوقاف، پوکه و مواد معدنی دارای ارزش چندصد میلیاردی موجود در آن را برداشت کنند
وی با اشاره به اینکه افرادی پشت پرده ادعای کذب وقفی بودن دماوند هستند، تصریح کرد: اوقاف متولی حفظ و صیانت از اموالی است که وقف امام حسین (ع) شده است و مستندات نشان می‌دهد که دو پلاک ملار جزو وقف محسوب می‌شود.
حجت الاسلام ابراهیمی با تاکید براینکه هیچ مستندی مبنی بر وقفی بودن قله دماوند وجود ندارد، یادآور شد: پیشینه وقف ملار به سال 1341 قمری و بیش از 90 سال پیش برمی‌گردد و وقف نامه آن مربوط به سال 1302 است و عده‌ای بدون تحقیق و اطلاعات کامل، موضوع وقف قله دماوند را مطرح می‌کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اظهار اینکه حق با موقوفه و اوقاف در زمینه ملار است و نباید آب به آسیاب دشمن ریخت، یادآور شد: ملار امروز یا دیروز وقف نشد که آن را مطرح می‌کنند و بدانیم دست‌هایی در کار است که قصدشان مسموم کردن فضا است.
قله دماوند در جنوبی‌ترین قسمت استان مازندران و در 65 کیلومتری جنوب شهرستان آمل و در بخش لاریجان این شهرستان واقع و از شمال به رودخانه تینه، از شرق و جنوب به رودخانه هراز و از غرب به رودخانه دلی چای محدود شده است.
کوه دماوند مرتفع‌ترین و متقارن‌ترین آتشفشان مخروطی شکل در رشته کوه‌های البرز و فلات ایران است که از یک سو به کویر مرکزی و از سوی دیگر به دریای خزر می‌رسد و بلندترین نقطه خاورمیانه و بلندترین آتشفشان آسیا محسوب می‌شود.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/140874/پشت-پرده-ادعای-«وقف-دماوند»--سودجویان-از-دماوند-چه-می-خواهند؟
بستن   چاپ