پیام مازند
در تودیع و معارفه مدیرکل منابع طبیعی مازندران مطرح شد؛
پرونده واگذاری اراضی جنگلی "آقمشهد" هنوز باز است
سه شنبه 14 مرداد 1399 - 15:42:59
پیام مازند - ایسنا/مازندران مدیرکل منابع طبیعی مازندران - ساری، که دوسال و اندی سکان دار هدایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران بود درست در اوج دعوای منابع طبیعی و اوقاف بر سر دماوند و آقمشهد جای خود را به اسحاق عطایی که در گذشته در منابع طبیعی غرب مازندران مشغول به خدمت بود، داد.

اواخر تیرماه سال 99 ناگهان بمب رسانه ای فضای مجازی همگان را متحیر کرد؛ قضیه مربوط می شد به وقف قسمتی از دماوند و جنگل های آقمشهد ساری که طبق ادعای اوقاف قسمتی از این دو منطقه وقف شده بود.
رو شدن سند وقف 5600 هکتار از اراضی جنگلی در منطقه آقمشهد در 35 کیلومتری ساری با توجه به آنچه که منع قانونی برای وقف اراضی ملی و دولتی بیان می‌شود، شائبه نفوذ و یا جنگل‌خواری قانونی را در افکار عمومی ایجاد کرد.
در مورد دماوند هم اوقاف پس از به پا شدن سر و صدای این ماجرا در فضای مجازی بیانیه ای صادر کرد به این عنوان که موقوفه‌ای که بر سر آن بحث است مربوط به قریه و مراتع ملار می‌شود که تاریخچه آن به حدود 90 سال پیش بازمی‌گردد.
به دلیل اینکه این موقوفه به تملک پهلوی اول در آمده بود در سال 1323 در دادگاه به وقفیت برگشته و در سال 1374 نیز در شعبه 29 دیوان عالی کشور وقفیت پلاک 68 و 69 اصلی بخش 7 لاریجان محرز شده و متعاقباً در سال 1384 پس از طی تشریفات قانونی ثبت املاک، پلاک‌های فوق به نام موقوفه بر اساس قوانین موضوعه کشور تثبیت شده است.
سر وصدای زیادی پس از این دو قضیه به وجود آمد تا جایی که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران از اوقاف شکایت کرد و در همین بین ناگهان خبر تودیع مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - ساری به گوش رسید.
محسن موسوی تاکامی که دوسال و اندی سکان دار هدایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران بود درست در اوج دعوای منابع طبیعی و اوقاف بر سر دماوند و آقمشهد جای خود را به اسحاق عطایی که در گذشته در منابع طبیعی غرب مازندران مشغول به خدمت بود، داد.
مراسم تودیع و معارفه با حضور مدیران استانی، هیئتی از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آغاز شد و فلاح مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه ساری نخستین کسی بود که پشت تریبون آمد و اظهار کرد: اهمیت منابع زبیعی برکسی پوشیده نیست و از بین بردن دام و مراتع خدادادی از جمله مصادیقی است که در آخرت از آن سوال خواهد شد.
وی افزود: تامین منابع غذایی از همین مراتع و دام هاست و باید به جد در حفاظت از آن کوشا باشیم بعلاوه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری باید تا جایی که امکان دارد مهم ترین مشکلات پیش روی دامداران که تامین نهاده های دامی است را از پیش رو بردارد.
*مدیرکل جهادکشاورزی مازندران به قدردانی اکتفا کرد
نوبت به سخنرانی شهیدی فر مدیرکل جهادکشاورزی مازندران که رسید از سخنرانی سرباز زد و آن را به وقت دیگری موکول کرد و به دلیل جلسه دیگری که داشت سریعا لوح تقدیری را به موسوی مدیرکل اسبق منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اهدا و با قدردانی از زحمات مدیرکل سابق جلسه را ترک کرد.
تریبون به دست عبدی مسئول دفترنمایندگی ولی فقیه منابع طبیعی و آبخیز داری مازندران افتاده بود و وی با بیان اینکه کار عاقلانه ای نبود که در این شرایط کرونایی چنین مراسمی برپا شود، گفت: منابع طبیعی ذخایر عظیم هر کشوری محسوب می شود و می‌تواند در این زمان که مردم از لحاظ معیشتی در وضعیت بدی هستند کمک رسان باشد.
وی با اشاره به اینکه تمامی پرونده های منابع طبیعی و مطالبات مردم باید طبق قانون رسیدگی شود نمره منابع طبیعی در دوره موسوی را قابل قبول دانست و از عطایی خواست تا کارهای نیمه تمام مدیریت قبلی را به جدیت ادامه دهد.
*تودیع یا استعفا، کدام؟!
حال نوبت به مدیرکل سابق بود تا از عملکرد خود بگوید، محسن موسوی تاکامی با اشاره به اینکه در حال حاضر هرچند قیاس مع الفارق است اما جمله فزت و رب الکعبه برای من و مسیری که در آن قرار دارم دلالت می کند، اظهار کرد: نوع برخورد و حس من از روزی که معارفه شدم تا به امروز که در حال تودیع هستم هیچ فرقی نکرده و به مراتب خوشحال ترم و انتصاب عطایی را به فال نیک می گیرم.
وی با بیان اینکه ارتباطاتم را با سیستم منابع طبیعی قطع نمی کنم و تا حد بضاعت سعی می کنم به مدیرکل جدید مشورت برسانم یادآور شد: بزرگترین خلا مجموعه مدیریت کشور نبود اخلاق مدیریتی است که من سعی کرده ام تا حد امکان اخلاق را در اولویت کارهایم قرار دهم.
مدیرکل سابق منابع طبیعی و آخیزداری مازندران در ادامه با بیان اینکه هیچکونه جوسازی علیه مدیرکل جدید نخواهم کرد، در مورد تودیع سریع خود گفت: از دو ماه پیش از عید قصد رفتن داشتم اما با روی کارآمدن منصوری مدیرکل سازمان جنگل های کشور و اعتماد به مدیریتشان در این سمت ماندم.
موسوی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از 190 نفر از همکاران منابع طبیعی بازنشسته شده اند و کسی جایگزین نشده و با توجه به اینکه تعداد نیروی انسانی در این مجموعه کم است، تصریح کرد: علی رغم این شرایط توانستیم تملک اعتباراتی را از 2 میلیارد به 35 میلیاردتومان برسانیم.
پرونده آقمشهد هنوز باز است/ دماوند بنام منابع ظبیعی سند خورد
موسوی در ادامه با بیان اینکه یکی از جوسازترین مسائلی که در حوزه منابع طبیعی مازندران رخ داد داستان پرونده وقف آقمشهد و دماوند بود، گفت: همه ما به وقف اعتقاد داریم اما طبق قانون و شروع انفال وقف‌پذیر نیست و ما نسبت به وقف انفال انتقاد داریم و خوشخبتانه با حمایت تشکل های زیست محیطی و رسانه ها بار دیگر پرونده جنگل آقمشهد باز شده است.
وی با اشاره به اینکه رای قضایی مورد اعتراض قرار گرفت و خواستار اعمال ماده 477 شدیم، حدود 5000 هکتار از جنگل های هیرکانی که از انفال و غیر قابل واگذاری و وقف است به یک متولی وقف واگذار شده است، اظهار کرد: در شرایط فعلی منابع طبیعی مازندران در انتظار دستور رییس قوه قضاییه در مورد این پرونده و رسیدگی مجدد آن است.
موسوی در ادامه در خصوص سرنوشت وقف دماوند نیز یادآور شد: با پیگیری ما برای پلاک 68 و 69 دماوند به نام منابع طبیعی سند صادر شده است.
اجرایی شدن 700 هکتار زراعت چوب در حوزه منابع طبیعی مازندران
موسوی در ادامه تهیه نقشه کاداستررا از برنامه های مهم منابع طبیعی مازندران دانست و افزود: تاکنون برای حدود 600 هزار هکتار از اراضی جنگلی استان نقشه ثبتی صادر شد و در سال جاری نیز تهیه نقشه کاداستر برای 500 هزار هکتار اراضی ملی در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود 1700 هکتار زراعت چوب در حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری اجرایی شده است، خاطرنشان کرد: چهار میلیون نهال نیز برای تولید در اختیار مردم قرار داده شد.
مدیرکل سابق منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در مورد طرح های آبخیزداری در مازندران هم تصریح کرد : در سال جاری حدود 35 میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه اختصاص یافت و اقدامات خوبی برای کاهش خسارت سیل و سیلاب در مناطق مختلف استان اجرایی شده است.
* اتمام بحران رودخانه های خطرساز مازندران
وی افزود: از مهم ترین اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری اتمام بحران رودخانه های خطرساز مازندران از طریق اجرای بند سرشاخگی مشبک است که قرار بود تا پایان دولت و برنامه 20ساله کار اجرایی آن به پایان برسد.
موسوی در ادامه با اشاره به اینکه نسبت به ساماندهی معادن استان اقدامات خوبی انجام شده است ،اظهار کرد: بیش از 270 معدن را واگذار کردیم که قریب به 50 درصد آن غیرفعال است و به جز یک مورد معدن 2.5 هکتاری که به دستور سازمان منابع طبیعی کشور به یک ورزشکار داده شد صدور مجوز در این خصوص نداشته ایم.
مدیرکل سابق منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در ادامه گفت: سطح بهره برداری و اکتشافات را نیز به 4هکتار کاهش دادیم که در هیچ دوره ای سابقه نداشته است.
موسوی ثبت بین المللی بیش از 300 هزار هکتار از جنگل های هیرکانی و ثبت ملی باداب سورت را یکی از بزرگ ترین کارهای منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران دانست و اظهار کرد: در خصوص انتقال آب خزر نیز به شدت مخالفت کردیم،نمی گوییم انتقال انجام نشود اما این انتقال باید بر اساس ظوابط و مجاری قانونی صورت بگیرد.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم اسحاق عطایی به عنوان مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری معرفی و از خدمات محسن موسوی تاکامی قدردانی شد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/141880/پرونده-واگذاری-اراضی-جنگلی-"آقمشهد"-هنوز-باز-است
بستن   چاپ