پیام مازند
عصاره وجودم گوارای وجودت
پنجشنبه 16 مرداد 1399 - 10:36:26
پیام مازند - ایسنا/مازندران دیگر تقریبا این موضوع به اثبات رسیده است که شیر مادر برای تکامل و رشد نوزاد به دنیا آمده، بسیار مهم و حیاتی است و میان کودکانی که از شیر خشک به جای شیر مادر تغذیه کرده‌اند، اختلاف زیادی وجود دارد، مثلا کودکی که از شیر مادر تغذیه کرده، کمتر درگیر بیماری‌های عفونی و انواع سرطان‌ها می‌شود و یا اینکه پروتئین های شیر مادر نقش مهمی در ایمنی زایی و سیستم دفاعی در بدن شیرخوار دارد.

مریم مشایخ مامای برگزیده سازمان ملل و مرکز مشاوره شهرستان نور، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه هفته جهانی شیر مادر در سال 1990 توسط سیاست‌گذاران یونیسف و سازمان بهداشت جهانی به تصویب رسیده است، اظهار کرد: هدف از نام گذاری هفته جهانی شیر مادر آگاه کردن مردم درباره ارتباط بین تغذیه با شیرمادر و تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر بوده است.
وی تصریح کرد: تثبیت تغذیه با شیر مادر به عنوان زیر بنای زندگی سالم، مشارکت افراد و سازمان ها برای تاثیر بیشتر و تقویت موقعیت برای ترفیع تغذیه با شیر مادر به عنوان بخشی از تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر از دیگر اهداف هفته جهانی شیر مادر است.
مامای برگزیده سازمان ملل با بیان اینکه اول آگوست همه ساله به روز جهانی شیر مادر نام گذاری شده است، خاطرنشان کرد: امسال سازمان بهداشت جهانی برای هفته جهانی تغذیه با شیر مادر شعار « سیاره سالم با حمایت از تغذیه با شیر مادر» را انتخاب کرده است.
مشایخ با اشاره به اینکه برای یک نوزاد هیچ غذایی سالم تر از شیر مادر نیست، افزود: شیر مادرحاوی آب، چربی، پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی، ویتامین و عوامل دیگری چون آنتی بادی ها، هورمون ها و آنزیم ها که همه این مواد عوامل رشد یک نوزاد را تثبیت می کند.
وی در خصوص مزایای شیر مادر گفت: افزایش ضریب هوشی نوزاد، تقویت عملکرد ریه، جلوگیری از مشکلات تنفس و تنگی نفس و همچنین به دلیل وجود آنتی بادی در شیر مادر، نوزاد از بیماری هایی مانند آلرژی ، آسم ، اگزما و غیره ایمن می شود.
مامای مرکز مشاوره شهرستان نوربا اشاره به اینکه آغوز یا شیری که در سه روز اول پس از زایمان از بدن مادر ترشح می شود، به عنوان بهترین منبع تغذیه برای نوزاد است، یادآور شد: آغوز غلیظ و حاوی آنتی بادی های بسیاراست که در سیستم ایمنی نوزاد تاثیر بسزایی دارد. 
مشایخ با بیان اینکه شیردهی نیز یکی از وظایف منحصر به فرد مادران است، تصریح کرد: پس از آغوز اولین شیری که مادر به نوزاد خود می دهد آبکی است که توصیه می شود تا انتهای آن را به نوزاد بدهند چون بعضی از مادران از دادن یک پستان خسته شده و شروع به تغذیه با طرف دیگر پستان می کنند که نباید به این صورت باشد بلکه باید شیر کاملا تخلیه شود به نحوی که خالی بودن پستان احساس شود چون مواد معدنی و چربی در انتهای شیر ترشح می شود.
وی با اشاره به اینکه شیردهی برای مادر فایده های بسیاری دارد، گفت: جلوگیری از سرطان پستان، تخمدان، دیابت نوع دوم، بیماری قلبی و عروقی، بازگشت زودتر رحم به حالت اولیه و همچنین کمتر بودن باراقتصادی برای خانواده ها را می توان از فواید شیردهی توسط مادر به نوزاد بیان کرد. 
مامای مرکز مشاوره شهرستان نور با بیان اینکه آکادمی اطفال آمریکا شیر مادر را به عنوان بهترین منبع تغذیه برای نوزادن به خصوص به صورت انحصاری در 6 ماه اول و تا یکسالی توصیه کرده است، ادامه داد: مادر در 6 ماه اول حق دادن حتی آب جوش را به نوزاد خود ندارد چون آنتی بادی های موجود در شیر مادر مقاومت و سیستم ایمنی نوزاد را بالا می برد.
مشایخ بیان کرد: اکثر کودکانی که از شیر خشک تغذیه می شوند با توجه به اینکه آنتی بادی، هورمون، آنزیم در آن وجود ندارد احتمال نفخ، یبوست و مشکلات دفع در نوزاد وجود دارد، همچنین تغذیه با شیر ماد از بیماری ها و عفونت های گوارشی و اسهال شدید و خونی جلوگیری و عفونت های دستگاه ادراری را کم می‌کند.
وی افزود: شیر مادر خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد در یک سال اول را کاهش می دهد.
این ماما با بیان اینکه مقدار چربی موجود در شیرخشک احتمال چاقی درکودکی وبزرگسالی را نسبت به کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند را بیشتر می کند، افزود: اسیدهای چرب در شیر مادر از عوامل رشد نوزاد که بسیار ضروری و حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: تغذیه نوزاد با شیر مادر به رشد استخوان فک و همچنین بر روی بهداشت و سلامت دهان و دندان تاثیرگذار است.
مامای مرکز مشاوره شهرستان نور در توصیه به مادران شاغل گفت: مادران می توانند در روزهای اول تا چهلم که شیر مادر بسیار زیاد است با دوشیدن و فریز کردن آن در زمانی که خود حضور ندارند، به وسیله خانواده، با گرم کردن شیر به صورت بن ماری نه روی شعله مستقیم به نوزاد بدهند.
مشایخ با اشاره به اینکه مادر هنگام شیردهی باید درآرامش به نوزاد خود شیر دهد، افزود: اگر روش شیردهی به صورت صحیح صورت نگیرد متاسفانه باعث ایجاد زخم و یا شقاق روی پستان می شود که در زمان شیردهی علاوه بر اختلال، آرامش مادر به دلیل وجود درد از بین می رود و نمی تواند از شیر دادن فرزند خود لذت کامل را ببرد.
وی با بیان اینکه براساس آخرین مقالات، ویروس کرونا به وسیله شیرمادر منتقل نمی شود، ادامه داد: مادران در صورت مبتلا شدن به کووید 19 با رعایت تدابیر بهداشتی، زدن ماسک، شستشوی دست ها و پستان هنگام شیر دادن می توانند از انتقال احتمالی ویروس جلوگیری کنند و پس از پایان شیردهی نوزاد باید از مادر دور شود.
مامای برگزیده سازمان ملل بیان کرد: بر اساس اعلام عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی مادر شیرده مبتلا به ویروس کرونا درصورت دارا بودن حال عمومی خوب می تواند به نوزاد خود شیر دهد و هیچ مانعی وجود ندارد.
وی افزود: بعضی از مادران نگران اندام خود به دلیل شیردهی هستند که توصیه می کنم حتما فرزندان خود را از شیر خود تغذیه کنند چون با شیردهی هیچ تغییری در پستان ها به وجود نمی آید.
مامای مرکز مشاوره شهرستان نور بیان کرد: مادر در دوران بارداری و شیردهی نمی تواند هر دارویی را مصرف کند چراکه بعضی از داروها از شیر مادر عبور کرده و باعث آسیب رسیدن به نوزاد می شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/142052/عصاره-وجودم-گوارای-وجودت
بستن   چاپ